Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (8)

Nowy! :)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli - córeczka Natalka
06.09.2014 cytrynka - synek Szymon
06.09.2014 Dora89
09.09.2014 ann - synek
10.09.2014 Justyna47
13.09.2014 AgaKr - jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka - synek
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien - synek Mateusz
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka - synek Bartuś
27.09.2014 aniuleczka25 - córcia :)
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz - jeśli synek - Jaś, jeśli córeczka - Maja
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina - jeśli synek - Filip, jeśli córeczka - Maja
11.10.2014 Miliani- synek
26.10.2014 gabi1111 - jeśli synek Max, jeśli córka Lily
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (8)

Witam poniedziałkowo:)))
Coś mi się dni porąbały i byłam przekonana,że jutro nasze spotkanie ,a tu w środę dopiero:))

Dzień dobry :-) co tak wcześnie na nogach?

dzień dobry w słoneczny poniedziałek :)

Cytrynka fajny wozek;)

Te kocyki sliczne,juz sobie zapisalam stronki i na pewno jakis zamowie.
Ja kupilam parę ubranek w rozmiarze 56 ,ale juz nie kupuje,wystarczy i kupuje w wiekszych rozmiarach 62 i wieksze:)
Ale jeszcze czekaja mnie duuuuuuze zakupy:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wrzesień miałam napisać jaki wózek wybrałam :)

A więc JEDO FYN 4DS Memo Specjal Edition, kolor 300 :)
Dużo osó chyba wybiera twraz te wózki JEDO, są dosyć popularne :)

Dzisiaj miałam dzień zakupów :)

Kupiłam dwa kocyki , może Wam coś też wpadnie w oko :)

http://allegro.pl/100-bawelna-kocyk-duzy-womar-nowe-kolory-i4193720857.html
i ... :)
http://allegro.pl/kocyk-lovi-matex-dwustronny-paski-7-kolorow-cieply-i4202473569.html

Do tego byłam dzisiaj w H&M i kupiłam dwa body rozpinane z długim rękawkiem :) białe, zwykłe ale to specjalnie bo mam w planie kupić pół śpiochy w różnych kolorach i chcę żeby pasowały Młodemu :D

Generalnie udany dzień zakupowy :)

Nie wiem jakie rozmiary mam kupować synkowi żeby było dobrze, więc na razie kupuje wszystko w rozmiarze bezpiecznym czyli 62, wiem ,że to będzie nosił :)

Dzień uważam za udany :)
Tylko weekend się kończy i jutro znowu do pracy.... odliczam już tygodnie do zwolnienia bo ciężko mi się siedzi przy komputerze w jednej pozycji .....

Dobranoc wszystkim mamuśkom :)

Witamy wieczornie
Cytrynka nie wiem czy cos takiego ci odpowiada, ja mam zwyklka wanienke i do tego taki stelaz http://allegro.pl/stojak-do-wanienki-stelaz-wanienki-uniwersalny-i4207289958.html
W naszym przypadku super sie to sprawdzioo, bo stojak mozna latwo schowac i nie zajmuje miejsca. Jest stabilny i bez problemu mozna super wygodnie wykapac malucha.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jedyne wanienki na stelazu ktore widzialam to te z przewijakiem na allegro:)

Widziałam,ale one nie mają stelaza a ja nie za bardzo mam na czym postawić tą wanienke, w sensie nie mam stolu w sypialni

Cytrynka ja wczeoraj tez poszlam pozno spac,ale rekordowo obudzilam sie o 12.00:)
Pokaz wozek:)))
Nie wiem czy moze te wanienki widzialas juz ,a jesli nie to luknij:)
http://www.mall.pl/wanienki-wiaderka/

Jak narazie podpasowala mi taka :
http://www.mall.pl/wanienki-wiaderka/fisherprice-wanienka-3w1-rainforest

Hej wrzesień :-)
Ja dzisiaj faktycznie mam dziwny dzień. . . wczoraj poszłam późno spać,a wstałam wcześnie bo jakieś dziwne sny mnie męczyły. . . a teraz pada , ja mam zgagę. . . . masakra jakaś. Ciężki dzień. . . . :-)

ale za to mój D poszukał kilka fajnych rzeczy. . . mamy wybrany już wózek, fotelik, lozeczko, materac, termometr, laktator, podgrzewacz także te największe rzeczy wybrane. Mamy problem z wanienką. . . te co są wszędzie to nie podobają Nam się ,a z drugiej strony musimy mieć taki na stelazu. . . . i tu jest problem

Witam mamusie:)!!! Co Wy śpicie?:))

jak tak piszecie to nie mogę doczekać się kiedy zacznę zakupy :)

znalazłam fajne aplikacje na telefon, może któraś skorzysta?

http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/aplikacje-na-telefon-dla-ciezarnych,152_4726.html

Mileczka tak ja wzielam solaris dokladnie ten http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=5803&%3CosCsid%3E

I stelaz ma taki sam jak nico plus:)
Odbior powinien byc w nastepnym tygodniu:)

Wrzesień, a w końcu wzięłas Solaris, dobrze pamiętam? i to jest ten sam stelaż, co Nico? to muszę sprawdzić następnym razem :)
kiedy masz odbiór?
też mam radochę z wyboru :D chociaż już powoli denerwuje się swoim brakiem zdecydowania :P ale biorąc pod uwagę, że nie możemy zdecydować się z Mąłżonem, co do imienia, to ten typ tak ma :P
możliwe, że to ta Pani, bo zbytnio nie kojarzyła solaris :P ale spoko, każdy się kiedyś uczył, chociaż się nami zajęła, za to duży plus, bo w mama i ja pani nas 'olała' brzydko mówiąc ... ale nic nie przebije pani w jednym z salonów sukien ślubnych, która kazała mi sobie wyobrazić jak będę wyglądała w poszczególnych sukniach :D

Karolina dobrze ze kupilam mniejszy ten zel to najwyzej nie bedzie zalu zmienic:)))
Ale mysle ze tez powinien byc ok.

A ja mialam frajde z wyboru wozeczka:))
W koncu robie to pierwszy raz:))

no widzisz Wrzesień, dopiero dzisiaj rano zobaczyłam zagorzałą dyskusję o proszkach :D poza tym kilka dziewczyn chyba polecało Jelp w żelu, więc może jest lepszy od tego w proszku? poza tym każde dziecko reaguje inaczej... przy AZS mojego synka nawet nie ryzykuję testowania innych proszków, skoro Lovela się sprawdza. piorę w nim też wiele naszych rzeczy, szczególnie te, które mają częsty kontakt z dzieckiem, np. piżamy czy jakieś ciuchy "domowe" ;)

jeju, cieszę się, że nigdy nie musiałam wybierać wózka :D mamy po siostrzeńcu i teraz będzie służył już trzeciemu dziecku :) w dzisiejszych czasach jest taki wybór wszystkiego, że zwariować można...

Mileczka jak ja bylam w bobow... To byly dwa modele tych bebetto. Luka i Nico plus. Ja skladama Nico plus na bialym stelazu a ten stelaz wlasnie jest praktycznie taki sam jak u mojego wozeczka :)
Na prawde skladal sie w sekunde:) ,a Luka ma nieco inny stelaz.
Tez zwracalam wlasnie uwage na gondole i zadaszenie bo w niektorych wozkach nawet do pionu daszek nie dochodzi:/
Ten wozeczek Sevilla bardzo fajny:)
A co do tej babeczki w sklepie z wozkami to jak wtedy bylam to jakas tam uczyli w ogole co do wozkow,moze to ta:))

Wrzesień, a który konkretnie składałaś? ja byłam też na Łostowickiej i mieli tylko Lucę na sklepie. Może pani rzeczywiście nie ogarniała jeszcze tematu :P
w tym Miyo tylko kolor mi się podobał ;D

tu przykładowy link do sevilli -> http://www.babyexpert.pl/miniaturki/442.jpg tylko na żywo ten kolor jest ciemniejszy znacznie.
Jeszcze bartolino też całkiem całkiem.
dlatego to nie jest jeszcze wybór :) te bebetto mi się strasznie podobają, pewnie lipiec/sierpień pojadę tam jeszcze raz i to z całą familią to wtedy dokonam wyboru :) w tej sevilli podoba mi się mega wielka gondola i to, że jest tak zabudowana. za to spacerówka już mniej mnie przekonuje, ech :P

składanie jest dla mnie jedną z podstaw :P ekspertem jeśli chodzi o składanie jest chyba maxi cosi, za to nie podoba mi się kolorystyka.

ja też chyba zrobię pierwsze pranie (rzeczy używanych), bo część ciuszków leżała 4 lata w szafie u dziadka i przesiąkłą różnymi zapachami do szafy :P potem drugie pranie - wszystkiego - przed samym porodem ;)

Megi nie no raczej ich nie wypiore teraz bo nie mam jeszcze tyle zeby pranie robic z tego:)))
Ale odswieze napewno w delikatnym praniu i nic sie nie stanie:)
A te wozeczki bebetto ja skladalam jednym ruchem,naciskalam guzik i stelaz sam szedl na dol:) dla mnie bomba:)
Ale sa rozne modele wiec moze inne sklada sie inaczej:) ja tam do konca nie wiem,ale wiem,ze ten co zamowilam tak wlasnie sie sklada:))

Mileczka spokojnie zdążysz ze wszystkim jest jeszcze trochę czasu przecież. A co do wózków Bebetto składają się prosto tylko trzeba znać na to patent - w sensie trzeba ustawić przednie koła do siebie albo do tyłu, złożyć rączkę, przycisnąć do biodra i pociągnąć ;). Chyba nie przeszkolili jeszcze personelu w nowym sklepie :p.
Wrzesień a Ty już myślisz, żeby przeprać te ciuszki dla bobo? Bo wiesz do września zapewne będziesz musiała je odświeżyć raz jeszcze, a pamiętaj przy każdym praniu ciuszki się zużywają jednak.
Gabi ja ruchy poczułam w 18 tyg, teraz jestem w 20 tc i dalej ruchy są nieregularne.

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...