Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna płeć nieznana
16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - SabciaB Redłowo płeć nieznana
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, płeć nieznana
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
3-7.10 Gumiś płeć nieznana szpital też nie :) dokładny termin będzie znany 23 marca
6.10 emi - Wejherowo płeć nieznana
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 winogrona - płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
22.10 Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
25.10 nika_22, płeć nieznana
27.10 Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

Niulka - trudno mi wypowiedzieć się o tym wózku, doświadczona nie jestem, żadna z moich znajomych go nie ma, poszukaj opinii w Internecie, jednak jeśli znajomi chcą Ci przekazać swój wózek, ja bez zastanowienia bym brała, wtedy na wózku zaoszczędzisz, a będziesz mogła zainwestować np. w lepszy fotelik, najlepiej patrzeć ile punktów dostał w testach ADAC. Z tego co mi wiadomo to foteliki producentów wózków nie mają zbyt dobrych not, ale to też wszystko trzeba samemu wyszukać.

Dobrze byłoby też sprawdzić czy dany fotelik będzie pasował do Twojego samochodu i czy będziesz umiała go zapiąć pasami bez bazy, bo znam przypadki, które nie są w stanie same zapiąć prawidłowo fotelika - pasy muszą być jednak mocno napięte. Zawsze można podjechać do sklepu, wypróbować, a potem kupić przez Internet, wtedy wyjdzie taniej

just.jot - faktycznie, wózek piękny, ale cena też powala

SabciaB - nam też caravel przypadł do gustu, jest piękny, moja znajoma go ma i bardzo sobie chwali, tylko cena tych najnowszych modeli trochę mnie zniechęca, bo już modele z 2014 można kupić za 1300 zł 2w1

inka - nie ma czego żałować, zobacz ile wtedy zapłaciłaś, a jak jest funkcjonalny i komfortowy, tym bardziej! ;)
ja też swój wózek będę trzymała "na potem" :P

Ja niestety zostaję przy wózku po córce mimo, że teraz są takie boskie:-) kupowałam swojego chicco s3 ponad 7 lat temu i wtedy kosztował ponad 3 tyś:-(

Wow! Niezła jesteś z tym wózkiem, just.jot :-D jest bombowy, ale ja nie dam ponad 3 tys. za wózek :-)

Hej!
U nas poszukiwania wozka idealnego spoczeły na wozku Joolz Day. Maja cudny design, swietnie sie prowadza i sa po prostu idealne! Oszalałam. JAk nie znajde mojej wymarzonej tapicerki uzywanej, to kupie chyba nowy.. bo ilekroc ogladam go w internecie, pieje z zachwytu :)

Dziewczyny jak to jest z tymi połoznymi!? Mozna sobie zaklepac swoja, mozna wykupic gdzies taką dule? Zeby pomogła i byla podczas porodu?
Bardzo mi na tym zalezy, ale nawet nie wiem gdzie pytac i szukac..
Pliss napiszcie conieco jesli macie informacje!

Czekam na usg połowkowe.. jeszcze 2 tygodnie.. a potem chyba sie rozkrece z wyprawka! :D

Donka my też myślimy o Navingtonie ale model Caravel bardzo mi się spodobał również oglądaliśmy go w Bobo wózki;)

Ja miałam niby dostać wózek od znajomych, ale coraz bardziej korci mnie zakup nowego. No bo jednak spacerówka to na jakiś dłuższy czas posłuży.
Znalazłam takie: http://allegro.pl/wozki-dzieciece-3w1-gratisy-atest-pn-en-1888-2012-i5251128784.html#thumb/3
W zasadzie chyba wszystko ma no i model mi się podoba. Cena też nienajgorsza. Prosiłabym bardziej doświadczone koleżanki o opinie :-) Bo to moje pierwsze dziecko i na wózkach kompletnie się nie znam.

Może to trochę wcześnie, ale ja byłam wczoraj z narzeczonym w bobo wózki, żeby rozejrzeć się, bo jednak niektóre wózki inaczej wyglądają w Internecie na zdjęciu, a inaczej na żywo...
Moim wymarzonym jest Navington, ale te z kolekcji 2015 są strasznie drogie, chciałam z 2014, ale mieli tylko jeden i cena też dużo niższa nie była. Widziałam te wózki na allegro w rozsądnej cenie z kolekcji 2014.

Drugim faworytem jest Bebetto Vulcano - piękny, spora gondola, ładnie się składa i jest w rozsądnej cenie. I na ten się chyba zdecydujemy, na stronie bobowozki są atrakcyjne oferty razem w zestawach z fotelikami, ceny wózków też są trochę niższe.

Podobały mi się też wózki Camarello, w salonie mieli tylko model Sevilla, który mi nie przypadł do gustu, chodzi o stronę wizualną, ale wiadomo, każdy ma inny gust. O pozostałych modelach się nie wypowiadam, bo niestety nie miałam możliwości ich obejrzenia.

Wcześniej podobał mi się wózek Nano Rico Sport Line - nie wiem jak jego funkcjonalność, czytałam pozytywne opinie, zapytam osobiście koleżanki, która się na niego zdecydowała, bo dopiero niedawno dziewczynka jej się urodziła :)

A któraś z Was miała do czynienia z wózkiem Bebetto Vulcano, albo ogólnie z marką Bebetto?

Pozdrawiam i zdrówka życzę :D

Dziewczyny a jaki wózek chcecie kupić? macie coś na oku? ja ostatnio czytam dużo na temat wózków;))) nie mam jeszcze swojego faworyta ale podobają mi się klasyczne;)

Cześć dziewuszki :)
trochę mnie nie było, ale jakoś kompletnie nie mam ostatnio czasu, żeby usiąść do kompa.

Cieszę się, że po waszych wizytach wszystko ok. Ja idę dzisiaj, już się doczekać nie mogę. Mój maluch dokazuje, aż miło :) codziennie coraz wyraźniejsze kopniaczki, najchętniej fika wieczorem, jak ja kładę się spać i rano, na dzień dobry :) nawet mąż już wyraźnie czuje ruchy, cieszy się tak samo, jak przy pierwszym :)

Co do wagi to dzisiaj się dowiem, ile mi przybyło. Coś czuje, że trochę będzie, bo ostatnio mam straszny ciąg na słodycze. Mam nadzieję, że jednak niedługo mi przejdzie. Ciążowych kg się w sumie szczególnie nie obawiam, bo po pierwszej ciąży po trzech miesiącach od porodu ważyłam już mniej niż przed ciążą. Mam nadzieję, że teraz też tak łatwo pójdzie :)

Tak, tak, ja to przewracanie poczułam pierwszy raz jakieś 2 tyg temu :-) i tak do dziś. Zobaczymy :-) mam cichą nadzieję na małego kopniaczka już wkrótce :-)

Ooo nie wiedziałam, że mają dni otwarte! Ale super, pójdziemy na pewno, żeby zorientować się ile kosztuje mój wymarzony wózek i czy ma wszystkie rzeczy z długiej listy którą sobie wytworzyłam w głowie :p Pracowałam przez 5 lat jako niania z maluchami i troszkę tych wózków "przerobiłam" więc myślę, że rozmowa ze mną będzie trudna, ale już nie mogę się doczekać wyboru fury dla mojego małego rajdowca :D

U mnie już 18 tydzień i nie czuje kopniaków... Czuję za to bąbel w brzuszku, czasem taki mały w różnych miejscach, a czasem taki duży w całym podbrzuszu. Myślę, że to on ale wciąż czekam na takie prawdziwe ruchy :)

Niulka to cudownie, że czujesz przewracanie :) to znaczy, że za kilka dni poczujesz kopniaka. Twój Maluszek trenuje przed finałem :-)

Iwonka wybieram się razem z mężem do sklepu Bobo Wózki. Vouchery będą losować spośród osób, które dokonają zakupu na określoną kwotę :/

Mam kilka upatrzonych wózków i fotelików ale mam jeszcze czas aby kupić :) no chyba, że będą w mega promocji :D

Aspiryna, ale super! Mój berbec się tylko przewraca, nie kopie :-( aż Ci zazdroszczę tego kopniaka :-P dziś kończymy 17 tygodni, więc może wkrótce kopnie ;-)

Cześć Mamuśki, przybywam z dobrymi wieściami :)) maluszek jest bardzo aktywny między 12 a 3 w nocy - fajną porę sobie wybrał ;) i przez to nie mogę zasnąć więc mój mąż postanowił "ukołysać" maluszka. Głaszcze mój brzuszek i głaszcze i nagle buum, oczy męża zrobiły się okrągłe jak złotówki "CO TO BYŁO?" pyta, odpowiedź mogła być jedna "Kopnęło". Mój ukochany mąż z uśmiechem od ucha do ucha odwraca się do brzuszka i mówi słodkim głosem "KOPNIJ MAMUSIĘ JESZCZE RAZ, ZRÓB TO DLA TATUSIA". hehe :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny wybieracie się na Dni Otwarte do Sklepu BOBO WÓZKI W GDAŃSKU. Podobno będą losować atrakcyjne vouchery :-) Jak dla mnie na zakup wózka jeszcze trochę za szybko (29.09), ale można pooglądać i poradzić się specjalistów :-) A Wy macie jakieś wypatrzone wózki?

No to i ja się dopiszę :-)

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
04.09 - domi.x, Zaspa(?), prawdopodobnie dziewczynka
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna, chłopczyk
16.09 - Niulka Zaspa
19.09 - just.jot Zaspa, prawdopodobnie dziewczynka
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
22.09 - sabinaub Redłowo płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk
29.09 - iwonka Wejherowo, płeć nieznana

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, płeć nieznana
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
1.10 - Gumiś płeć nieznana szpital też nie :)
4.10 - ` Silje, Kliniczna bądź Poliklinika Arciszewscy, płeć nieznana
6.10 - emi - Wejherowo płeć nieznana
07.10 Tunia- Wejherowo bądź Kliniczna
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 - winogrona - płeć nieznana
17.10 - nika_22, płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
19.10- marynial, Kartuzy, płec nieznana
22.10 - Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
23.10 - .Donka,
27.10 - Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana

Cześć, no to ja popsuje trochę :-P u mnie przeziębienie pełną parą. Nos się odetkal dzięki Otrivinowi... wiem, nie wolno mi go używać, ale lekarz powiedział, że 17tc jest na tyle bezpieczny, że mogę raz w ostateczności go użyć. No to mi tak wypalił wszystko, że zupełnie straciłam węch i smak :-P ale! Nos odetkany! :-D za to cała połamana jestem, wszystko mnie boli. Robię właśnie inhalacje parową.
Jest piękna pogoda, aż chce się wyjść :-) ale dziś daję sobie od wszystkiego dzień odpoczynku, a jutro pozalatwiam wszystko.
Pozdrawiam Was, dziewczynki i Wasze śliczne brzuszki! :-D

Sabcia jak na 17 tydzień to tyle co nic, ja póki co nie tyję wagowo ale staram się nie przejmować za bardzo, chociaż bardziej mnie ten temat absorbuje niż za pierwszym razem, ale po ciąży się zgubi :)

Inne tematy z forum

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...