Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna płeć nieznana
16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - SabciaB Redłowo płeć nieznana
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, płeć nieznana
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
3-7.10 Gumiś płeć nieznana szpital też nie :) dokładny termin będzie znany 23 marca
6.10 emi - Wejherowo płeć nieznana
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 winogrona - płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
22.10 Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
25.10 nika_22, płeć nieznana
27.10 Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

Donka, jedź do szpitala, dowiesz się co się dzieje. Będziesz spokojniejsza.

Donka ja tam tez bym nie czekala... Jedz do szpitala, przebadaja Cie i powiedzą czy to normalne. A Ty będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki.
U nas bez zmian, musze miec rezonans plodu...

Donka - moim zdaniem nie ma co czekac. Jesli Twoj lekarz nie odpowiada, jedz z karta ciazy i wynikami badan do szpitala. Zrobia usg, zbadaja Cie... Na pewno nie czekaj do nastepnego tygodnia.
Ja pod koniec lata mialam podobne objawy i straciłam fasolke w 12 tygodniu.
Działaj. Oby bylo dobrze!

ewela, bardzo mi przykro, ale musisz być dobrej myśli, choć wiem, że w takich momentach czasem trudno o takie. Trzeba wierzyć, bo wiara czyni cuda i może lada moment otrzymacie jakąś pozytywną wiadomość.

U mnie niestety też nieciekawie... od kilku dni mam skurcze, myślałam, że macica mi się rozciąga i to normalne, ale od wczoraj skurcze są jakby intensywniejsze, tzn. takie bardziej kłujące, nie są bolesne i nie utrudniają normalnego funkcjonowania, choć do przyjemnych nie należą, ale przede wszystkim wzbudzają niepokój. W dodatku wczoraj rano po przebudzeniu się, skorzystałam z toalety, patrzę, na papierze krew, nie dużo, z domieszką śluzu, na noc zastosowałam globulkę vagical, bielizna nie była brudna, do teraz krew się już nie pojawiła, ale skurcze są nadal, nie są jednak bardziej intensywne.
Próbowałam się skontaktować z ginekologiem prowadzącym, napisałam sms'a, ale nadal się martwię, nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi.
Może któraś z Was miała podobne objawy? Jestem w 13-tym tygodniu ciąży... oby to nie było nic poważnego, bo wizyta dopiero w następnym tygodniu...

Niestety, a na wypłatę pierwszej mają 30 dni...

No nie załamujcie mnie, wypłata na raty? masakra :(

image

Przed chwilą rozmawiałam z koleżanką, która również potwierdziła, że ZUS wypłaty robi od zwolnienia do zwolnienia, w różnych ratach, raz na początku miesiąca, a raz pod koniec. Trudno, będę liczyć ;-)

Ja tez chodzę do dr Matkowskiego do lux medu, ostatnio byłam u niego na wizycie prywatnej na Piecewskiej.Koszt wizyty 100zł usg bardzo dobre na pewno dużo lepsze niż w lux medzie.

Silje jeśli chodzi o wypłaty z ZUS to chyba właśnie tak jest ze oni wypłacają zgodnie ze zwolnieniem lekarskim, tak mi się kojarzy ze w poprzedniej ciąży miałam wypłacane...nigdy nie wiedziałam czego i ile się spodziewać ...

Dzięki Niulka :) Ja mam abonament w Lux Medzie i tam będę polować na wizyty. Tylko usg mają tam kiepskie i pewnie będę musiała robić w innym miejscu

Nika, ja chodzę do dr Matkowskiego w ramach abonamentu Medicover, zatem nie płacę nic. Tam jest do południa w czwartki i piątki. Ale już mówię, że ciężko się tam do niego dostać. Ja zapisywałam się na listę rezerwowa do niego i dostałam się do niego tylko dlatego, że jakaś pacjentka zrezygnowała, zerwałam się od razu z pracy i leciałam :-P
Najszybciej dostaniesz się do niego na Piecewska.
Jest jeszcze jeden b.dobry lekarz z Zaspy, dr Sztramski, też ma same dobre opinie, ale ten nie wiem gdzie i kiedy przyjmuje. Ja będę u niego robić połówkowe, dr Matkowski sobie tak zazyczyl ;-)
Byłam u Matkowskiego dopiero 3 razy, ale na każdej wizycie miałam USG. Wydaje mi się, że robi je za każdym razem. Teraz mogę nie mieć, bo wizytę mam 2 dni po połówkowym.

Wracając do tematu ZUSu - doczekałam się właśnie pierwszej wypłaty :D Nie wiem jak oni to liczą... Szaleństwo... Wstępnie wyliczyłam, że od zwolnienia do zwolnienia, i że załapałam się już na część z kolejnego miesiąca... Masakra jakaś :-)

Dzięki Beti za info.
Jednak zdecydowałam się zmienić lekarza. Zdecydowałam się na dr Matkowskiego.
I tu mam pytanie do Niulki - gdzie jeszcze oprócz Lux Medu i gabinetu na ul.Piecewskiej przyjmuje dr ? Ile kosztuje wizyta i jak wygląda sprawa z usg, czy jest na każdej wizycie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, w Auchan na dużym sklepie też są promocje niemowlęcych ciuszków :-) body, śpioszki, kaftaniki.. piękne- takie malusie :-P

Nika w zasadzie u dwóch lekarzy, chodzę na zmianę do doktora Salwacha i do Szymuli (tylko on na Al. Zwycięstwa robi usg). Zastanów się dobrze czy chcesz zmienić lekarza czy nie lepiej zasięgnąć tzw. drugiej opinii i nie prowadzić ciąży w dwóch miejscach. Ja dodatkowo na NFZ prowadzę w invicie, bo oni mają lepszy sprzęt usg i przy każdej wizycie mi robią, a w lux medzie nigdy przy normalnej wizycie nie robią tylko trzeba się umówić dodatkowo, dla mnie to kompletny bezsens.

image

ewela_ bardzo mi przykro! Trzymam za Was mocno kciuki i wierzę, że wszystko się ułoży!

Hej dziewczyny do szpitala idziemy w nast. środę 29.04 Agatka ma troszkę katar i nasza pediatra powiedziała żeby poczekać.
ewela myślę o Was cały czas wierzę że dobry Bóg znajdzie dobre rozwiązanie tej sytuacji.

Ewela bardzo nam przykro :( Trzymamy za was kciuki.

Beti u kogo w Lux Med prowadzisz ciąże? pytam bo też mam abonament i zastanawiam się nad zmianą lekarza

ewela_ Trzymajcie sie razem z partnerem i wspierajcie. Podejmijcie wspolnie decyzje, dobrze ja przemyslcie.. Co by nie było, pamietajcie, ze sie kochacie i to jest najwazniejsze.

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...