Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 4

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
04.09 - domi.x, Zaspa(?), prawdopodobnie dziewczynka
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna, chłopczyk
16.09 - Niulka, Zaspa, synek
19.09 - just.jot Zaspa, prawdopodobnie dziewczynka
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
22.09 - SabciaB Redłowo płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa prawdopodobnie córka
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk
29.09 - iwonka Wejherowo, płeć nieznana

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, dziewczynka
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
1.10 - Gumiś chłopczyk szpital jeszcze nie wybrany
4.10 - ` Silje, Kliniczna bądź Poliklinika Arciszewscy, płeć nieznana
6.10 - emi - Wejherowo płeć nieznana
07.10 Tunia- Wejherowo bądź Kliniczna
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 - winogrona - płeć nieznana
17.10 - nika_22, płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
19.10- marynial, Kartuzy, płec nieznana
22.10 - Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
22.10 - Kasix88
23.10 - .Donka,
27.10 - Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana

Kochane nowy wątek bo stary już za długi;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 4

Cześć, dziewczyny :-) widzę szaleństwa zakupowe u Was na dobre rozpoczęte.
My już w nowym mieszkanku :-) jest jeszcze bałagan po remoncie, meble nieskręcone, ale to już sobie powoli ogarniemy. Dwie pierwsze noce za nami także damy radę ;-)
Cały czas czuję przewracanie dziecka, ale takiego typowego kopa jeszcze nie dostałam. Czekam na tego pierwszego kopniaka z niecierpliwością :-)
Zakupy chwilowo opuściłam ze względu na brak czasu, ale z przyjemnością czytam o Waszych zakupowych szaleństwach ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki dziewczyny za rady! Ostatecznie mąż kupił mi tabletki do ssania i syrop z Prenalenu :-)

Silje ja brałam tantum verde i homeppatyczne - engystol, po 1 dniu mi przeszło , zreszta engystol już 2 razy w ciąży zapobiegl rozwinieciu choroby i po 1 dniu przechodziło ..

just.jot a gdzie do lumpka chodzisz? Ja od niedawna mieszkam w Gdańsku i nawet nie wiem, gdzie takich skarbów dla Młodego szukać :)
Adamski w przychodni studenckiej przyjmuje, może na pierwszą wizytę trzeba poczekać, ale później ciężarne mają pierwszeństwo w ustalaniu terminu. Ja co prawda nie chodzę do niego, ale do innego dr z tej przychodni, ale usg mam co wizytę, średnio co 4 tyg. i to na NFZ

Silje bo płukanka z soli nie pomaga :) To jakiś mit, nie róbcie tego. Na gardło płukanka woda utleniona z wodą zwykłą (1/5 do 4/5). Naprawdę pomaga, działa od razu! Nam w ciąży niewiele można, więc proponuję naturalne metody lecznicze (czosnek, cebula, dużo witamin w postaci owoców/warzyw).

Witajcie mamusie,

u mnie noc nieprzespana, dopadło mnie chyba jakieś przeziębienie. Gardło boli, katar męczy... Ehh, a w niedzielę mamy komunię bratanka w Białymstoku... Muszę się jakoś dokurować... Macie może jakieś sprawdzone sposoby domowe na bolące gardło? Od płukanki z soli aż mnie odrzuca...

Witam, czy ktoras z was bylaby zainteresowana kupnem niedrogo uzywanych spodni w rozm. S firmy Happy mum. Mam rybaczki i dlugie takie wiosenno letnie w bardzo dobrym stanie. Jesli tak to prosze o maila na turybka@tlen.pl wysle info i zdjecia. I zycze wszystkim wszystkiego dobrego.

Just.jot wizyta u dr Adamskiego 150 zl z usg. Ja tez idę 28.05. Ja dla córki tez w lumpach pamiętam perelki kupowałam. Teraz przez ta cala sytuacje nie mam weny, nie umiem sie do konca przełamać z zakupami...
A co do prywatnej opieki to w Lux medzie nie lepiej...
Jestem zadowolona, bo pzu po pobycie w szpitalu przeslalo mi kartę apteczna z kwota 200 zl. Nawet nie wiedziałam, ze cos takiego jest 😁
Miłego dnia

HEj!
Dziewczyny, ile płacicie za wizyte w Polmedzie u dr Adamskiego? Ja sie wkurzyłam, bo w enelmedzie, gdzie mam pakiet, terminy na usg to jakis kosmos. Placi sie za prywatna opieke i i tak czeka jak palant. Zapisalam sie do Manhattanu, na 28.05, bo ilez mozna czekac na kolejne badanie :/ Mysle, ze usg raz na 5 tygodni to nie przesada, co? Niby miałam połówkowe, ale chce pojsc wlasnie tak za dwa tygodnie, zobaczyc co u Poli, jak rosnie i sie rozwija..

Szukam nadal wózka.. powoli watpie czy taki upoluje uzywany.. Niby jeszcze 3 miesiace, ale czas tak szybko leci..
Mam za to góóóre ciuszków, wszystkie piekne i tanie z lumpa.. Ja tez głownie mam body i pajace, killka par getrów, a ostatnio upolowałam sliczna pikowana ciepla kurteczke i 2 pluszowe kombinezony.. królik i miś z H&M :D Ja bede moja mała przebierała chyba z 5 razy dziennie.. taka mam frajde, ze szok! Zawodowo zajmuje sie ciuchami i kosmetykami, wiec córcia potrzebna od zaraz :D
Dzis podobno ostatni dzien w tym tygodniu takiej ładnej pogody wiec uciekam na spacer nad morze! Miłego dnia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzień dobry dziewczyny:) jak tam u Was?ja sie do lidla nie wybierałam, jakoś średnio podobały mi się te ciuszki...My mamy kolejną wizytę w piątek, bardzo się denerwuję bo mam dziwne bóle jajników, ruchów chyba nie czuję, aczkolwiek coś tam czasami jakby pływało :) brzuch juz jest na tyle duży, że na ślub w przyszłą sobotę będę musiała się wbijać w suknienkę :) Mam nadzieję, że poznamy płeć w piatek i będziemy mogli gościom oznajmić dobrą nowinę ;)

Ja też byłam w lidlu, ale na luziku, nie miałam ciśnienia i ochoty na przepychanki. Zajechałam z mężem o 17 i kupiłam 2 pary legginsów ciążowych, są bardzo fajne :) Ciuszków dziecięcych było jeszcze sporo, ale nie kupowałam.
Sabcia jak tam oczy córeczki?

No ja też pamiętam że pajace i body z długim rękawem oraz śpiochy i spodenki ze stopkami najlepiej się sprawdzały najwygodniej;))))
Ja w Lidlu nie byłam tak myślałam że będzie nawał ludzi.

To tez moje pierwsze dziecko i wlasnie w obawie przed trudnosciami w ubieraniu nawet body mam po calosci rozpinane

z mojego doświadczenia najlepsze w rozm, 56 i 62 są body i pajace rozpinane na całej długości, i zwykłe spodenki mogą być ze stópkami :)

eN nie mam na razie innego pomysłu i jest to moje pierwsze dziecko więc założyłam, ze tak będzie bobasowi wygodniej tym bardziej, że jak będzie taki malutki i zwinięty w kłębek to trudno się ubiera, więc idę chyba na łatwiznę ;) Z innymi ciuszkami poszalejemy jak trochę urośnie ;)

image

cześć :) ja o dziwo bez problemów kupiłam spodnie dresowe i 2 podkoszulki, super wygodne ciuszki jestem zadowolona.Ewela moze na tej konsultacji Wam doradzą co kupić dla Michalinki. Co do ruchów to moja od wczoraj nauczyła się "falować" całym brzuchem byłam w szoku, że taka już silna skubana a czasami jak kopnie to aż boli, co to będzie później...
Beti widzę, że poszłyśmy w ten sam system ubierania body plus pajac lub body plus spodenki ;)

Aaa, dzisiaj też byłam w Lidlu... Ja też się nie nadaję do takiej "wyrywaniny" :D Zakupiłam tylko (albo aż :D) jedną sztukę dresu ciążowego, złapałam, póki było luźno, później jak uzbierała się grupa mamuś wyrywających sobie z ręki, to odpuściłam i uciekłam :D Co do samych spodni, są świetne, lekkie i idealne na teraz i na lato ;-)

Dzień dobry! ;-)

W piątek miałam wizytę u swojej gin, z moim Maleństwem wszystko w porządku! ;-) Nasze dziecko jest strasznym wstydnisiem, nie można potwierdzić płci na 100 %, bo albo się odwraca albo zaciska nóżki, także cały czas pozostajemy przy "wydaje mi się, że widzę..." ;D

Emka, pytałaś o lekarza z Inviccty, ja prowadzę ciążę u dr Brzóski. Według mnie póki co jest ok. Szukałam lekarza, który będzie w stanie ogarnąć wszystkie moje problemy zdrowotne, bo trochę tego jest. Odpowiada na wszystkie pytania, zleca badania ;-) Mam tylko "ale" w stronę samej Inviccty, ale to już inna historia...

ja na polowania lidlowe sie nie nadaje, raz pojechalam i jak zobaczylam co sie dzieje w sklepie to zawrocilam na piecie, za to kolezanka ktora byla w tym samym sklepie 5 min pozniej upolowala dla mnie rzeczy, niestety nie mam drygu a pozniej juz zadko kiedy uda mi sie trafic na to co chcialam.
moje malenstwo szaleje, fika i fika, az ciezko sie na pracy skupjc takze jestem bardzo zadowolona z tego 😀

Już po zakupach w lidlu :D Kupiłam 2 pary legginsów ciązowych, podkoszulkę i takie śpioszkowe spodenki dla malucha, wzięłam trochę większe 62-68, bo wszyscy mówią, żeby tych najmniejszych nie kupować, bo szybko rośnie - zobaczymy. Mam tylko dwie sztuki bodziaków z długim rękawem w rozmiarze 50-56, 3 pajace cienkie 62 i 3 pluszowe też 62 i 7 par bodziaków 68, więc na moje oko chyba jeszcze kupię zestaw bodziaków w rozmiarze 62.

Jak tam z r******i bobasa dziewczyny? Mój puka mnie w brzuch, ale jakoś rzadko, ze dwa razy dziennie upilnuję. Wydaje mi się, ze to mało.

image

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...