Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 4

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
04.09 - domi.x, Zaspa(?), prawdopodobnie dziewczynka
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna, chłopczyk
16.09 - Niulka, Zaspa, synek
19.09 - just.jot Zaspa, prawdopodobnie dziewczynka
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
22.09 - SabciaB Redłowo płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa prawdopodobnie córka
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk
29.09 - iwonka Wejherowo, płeć nieznana

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, dziewczynka
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
1.10 - Gumiś chłopczyk szpital jeszcze nie wybrany
4.10 - ` Silje, Kliniczna bądź Poliklinika Arciszewscy, płeć nieznana
6.10 - emi - Wejherowo płeć nieznana
07.10 Tunia- Wejherowo bądź Kliniczna
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 - winogrona - płeć nieznana
17.10 - nika_22, płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
19.10- marynial, Kartuzy, płec nieznana
22.10 - Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
22.10 - Kasix88
23.10 - .Donka,
27.10 - Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana

Kochane nowy wątek bo stary już za długi;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 4

Co za piękna pogoda, oby było już tak do końca :-) zamówiłam poduszkę ciążową, ciekawa jestem jak się sprawdzi :D
Może mi podać namiar na dobre lumpki z odzieżą dla maluchów? znam tylko ten na Chyloni oraz na Władka CTO
Wózek prawie wybrany - zastanawiam się między Tako Alive, Riko Nano oraz Jedo :-) fotelik też prawie wybrany :-) Recaro privia lub Besafe iZi Go

Just.jot zazdroszczę towarzysza, buldogi francuskie są mega słodkie :-)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Just.jot no to rzeczywiście nieźle miałaś stresów... Ale ja też nie mam lepiej, przez to wszystko nie umiem się w pełni cieszyć, ale mam nadzieję, że Michalina to silna dziewczyna i da sobie radę po urodzeniu :)
Ja właśnie wróciłam z laboratorium i znowu mnie bierze na sen :/ Chyba prześpię tą ciąże ;) A jeszcze do snu w dzień mam wiernego towarzysza-buldożka francuskiego hihi.

Ja robię tak, że kupuję od razu jak jest w promocji. Nie czekam do porodu czy któregoś tam miesiąca. Bo i tak będę musiała to kupić. I tak wczoraj trafiłam przypadkowo butelki Avent w Auchan za 31 zł (ok. 5 zł taniej niż normalnie) ze smoczkiem Avent gratis. I mam już dwie :-)

Ja wczoraj troszkę zaszalałam na zakupach. Nie planowałam jeszcze nic kupić ale okazje mnie skusiły:-) Kupiłam piękną zimową czapeczkę oczywiście przecenioną:-) w mega dobrej cenie zestaw grzechotek w tesco była przecena 75%. Byłam też lumpkach i trafiłam nowy zestaw 3 pajaców za 30zł:-)
zaczyna się a miałam nic nie kupować bo mam duuuużo po córci:-)

Hej!
Ja na zwolnieniu jestem od samego poczatku, czylli połowy stycznia.
Ze wzgledu na wczesniejsze poronienie, stojącą prace, plamienie.. Potem jeszcze bylo podejrzenie ciazy pozamacicznej i lezalam juz w szpitalu na Klinicznej, czekajac na zabieg.. 10 min przed okazalo sie na kolejnym usg, ze jednak to nie pozamaciczna..i wyslali mnie do domu z tekstem, ze nie wiadomo czy to zywa ciaza ( mialam mocne krwawienia, plamienia i bóle brzucha ) i kazali sie modlic..
Pierwsze miesiace byly pełne łez, stresu i ogolnie okropne.. Musialam lezec i caly czas zastanawialam sie, czy cos z tego bedzie.
Potem doszły ogromne mdłosci i nie bylam w stanie ruszyc reka ani nogą :D
Teraz mam za to mnostwo energii i wiecznie smigam po miescie :D
A Pola w brzuchu chyba sie cieszy, bo fika, puka, rusza sie elegancko. Wczoraj wieczorem swiecilismy po skorze latarka i smiesznie reagowała :)

Dziewczyny, czy ktoras z was potrzebuje jeszcze d*phastonu!? Moja kumpela kupila na zapas a teraz juz zaraz rodzi i chcialaby odsprzedac!? Moze ktoras potrzebuje?

Mam mnostwo papierkowych spraw do zalatwienia, musze dzis jechac do Pruszcza zgłosic deklaracje do Urzedu miejskiego, o kupnie mieszkania.. Na sama mysl jestem zielona :/
Miłego dnia! ;)

Dziewczyny własnie z zakupów wróciłam no i moja córa nie wytrzymała i weszła na dział z rzeczami dla dzieci skusiłyśmy się na body i śpioszki w sumie w dobrej cenie .
Jeżeli chodzi o ruchy to ja czuje już bardzo wyraźnie jak mała się rozciąga a kopniaki na razie sporadyczne ale konkretne

faktycznie pogoda coraz lepsza, szkoda tylko że niestabilna. ja nie mogę ogarnąć się ze spaniem, strasznie mi żal tych przespanych poranków ale nie potrafię z tym sobie poradzić- to silniejsze ode mnie.
ja też siedzę na zwolnieniu, mimo że bardzo chciałam pracować- a to ze względu na moje dolegliwości-mdłości i wymioty, które niestety cały czas się ciągną i już pogodziłam się z myślą że zostaną ze mną do końca.
co do wózka to mam stary- emmaljungę klasyczną, ale ponieważ zawsze marzył mi sie taki jeden, jakiś czas temu trafiłam na okazję i kupiłam kolejny.tak jak pisałam wcześniej rzeczy mam po córce, ale jestem maniaczką więc pewnie jeszcze coś pokupuję- pewnie allegro albo lumpki bo najbardziej lubie kupować takie perełkipamiętam jak kiedyś kupiłam paczkę pięŻnych ciuchów nexta chyba z 10 szt na allegro za 22 zł- wylicytowałammoże teraz też się coś uda
u mnie ruchy już czuć jak poloży się rękę na brzuchu, chociaż brzuch mam mały, takie "wzdęcie" czasami tak mnie kopnie że aż się zginam, muszę się przyzwyczaić..

Hej kochane;) pogoda się poprawia od razu humor lepszy;) ja mam tylko nadzieję że jutro w końcu trafimy na odział i że zabieg dojdzie do skutku w czwartek;) a co do ruchów to ostatnio maleństwo ewidentnie kopnęło mnie w dłoń;) i też czuję jak się przesuwa nie są to jakieś mocne ruchy ale się pojawiają;)

Cześć dziewczyny,
pogoda ładna, a ja marnuję dzień śpiąc z psem :/ Ale jak córa wróci ze szkoły to może się zmobilizuję do wyjścia. U mnie to też nie wiem czy były rzeczywiście ruchy małej, przez kilka dni czułam łącznie ok 5 razy, więc to może nie to :( I też się martwię o te ruchy, o to jak jest jej tam w brzuchu, czy nie cierpi...
Ładny ten wózek Adamex. Ale my chyba wózek kupimy po porodzie (boję się w ogóle coś kupować). Mam 3 ubranka jak na razie :)
Miłego dnia

winogrona ja tez nie wiem czy to co czasami czuję to ruchy czy jelita (tym bardziej, że mam chore jelita więc często dają o sobie znać). Może to dla nas jeszcze za szybko...musimy wierzyć, że jest ok...

PS adamex bardzo ładny, ja mam kolorystycznie podobnego Navingtona :) więc też moje gusta, no i praktyczny i dla dziewczynki i dla chłopca :)

ja na zw dopiero w czerwcu będę szła :(
nie mogę się doczekać wizyty 14 maja, nie liczę że poznam płeć ale nie czuję wyraźnych ruchów, a tego co czuję ciągle nie jestem pewna, chyba za rzadko się zdarzają i mnie to niepokoi chociaż wiem że jest jeszcze czas :(
zakupy dla maluszków są super, ale nie mam ciśnienia, póki nie znam płci nic nie kupuje, a jeśli będzie drugi chłopak to niewiele trzeba będzie dokupić :)

Mnie lekarz wysłał obowiązkowo po 3-cim miesiącu z uwagi na moje przygody z krwawieniem. Przedłuża, bo ciągle walczę z silnymi bólami brzucha.

Silje Tobie też dużo zdrówka ;)

My będziemy robić duże przemeblowanie w sypialni i miejsce dla maluszka gdzieś w sierpniu, póki co mamy tylko 3 pary śpioszków/body, jeden kocyk i kołyskę ;)

Kolejna wizyta 15 maja..może uda się zobaczyć kto mieszka w brzuszku ;)

Wy dziewczyny już na zwolnieniach?

O Adamexie :-) Chociaż Tutki też są ok, moja siostra z niego korzystała, ale to akurat nie mój styl, nie mogłam jakoś ogarnąć tego wózka :-)

Ola, no i najważniejsze :-) Cieszę się, i życzę duuuużo radości :-)

Widzę, że w naszym wątku zaczynają się już poważne zakupy... Ja jeszcze niczego nie kupiłam, wstrzymujemy się jeszcze. W domu mamy tylko smoczek i butelkę, ale to i tak przez przypadek, drobny prezent w ramach promocji z Nuka w Mama i ja ;-)

Niulka tez kupił
am okazyjnie

mówisz o adamexie czy tutku :)

silje u mnie rozwód okazał się zmianą na lepsze ;)

Wózek świetny! Oglądam go na allegro, ma piękne kolory takie stonowane, mój styl :-) I już wiem, dlaczego nie widziałam go w żadnym sklepie, który odwiedzałam, jest dostępny w BoboRaju w Gdańsku, który ominęliśmy :-)

Co do zmian, to mam nadzieję, że tylko na lepsze ;-)

Ja mam tutka! :-D czarno-zielonego :-) kupiłam okazyjnie jakiś miesiąc temu

Dziewczyny muszę się pochwalić wczoraj kupiliśmy wózek grander tutek srebrno- różowy jest super lekki dobrze się prowadzi myślę ze posłuży

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...