Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 4

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
04.09 - domi.x, Zaspa(?), prawdopodobnie dziewczynka
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna, chłopczyk
16.09 - Niulka, Zaspa, synek
19.09 - just.jot Zaspa, prawdopodobnie dziewczynka
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
22.09 - SabciaB Redłowo płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa prawdopodobnie córka
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk
29.09 - iwonka Wejherowo, płeć nieznana

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, dziewczynka
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
1.10 - Gumiś chłopczyk szpital jeszcze nie wybrany
4.10 - ` Silje, Kliniczna bądź Poliklinika Arciszewscy, płeć nieznana
6.10 - emi - Wejherowo płeć nieznana
07.10 Tunia- Wejherowo bądź Kliniczna
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 - winogrona - płeć nieznana
17.10 - nika_22, płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
19.10- marynial, Kartuzy, płec nieznana
22.10 - Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
22.10 - Kasix88
23.10 - .Donka,
27.10 - Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana

Kochane nowy wątek bo stary już za długi;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 4

U mnie to właśnie dobry laktator elektryczny będzie takim poważnym zakupem przed urodzeniem małej. Bo niestety nie będę mogła karmić dopóki nie schowają jelit do brzucha i nie podejmą pracy. A to może potrwać. Więc nie będę miała małego ssaka i będę musiała regularnie ściągać, żeby podtrzymać laktację. Nie ukrywam, że chciałabym jak jelita podejmą pracę karmić piersią, bo to lepiej działa na jelita niż od razu sztuczne. Ale jak to będzie nie wiem... Czy nie zatrzyma mi się laktacja skoro przez spory czas nie będę karmić, do tego stres, który nas czeka ehhh...
A resztę poważnych zakupów chyba zrobię po urodzeniu (tzn. wózek, fotelik itp.), zanim wyjdzie ze szpitala to zdążymy to kupić, bo teraz boję się kupować...
Sorry, że Was zanudzam, ale muszę się wygadać :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

naprawdę los ciężarnych nie oszczędza ;p, miałam pierwsze te bóle około 2 miesiaca potem spokój, znowu bol, a teraz juz 2 tyg trzyma ale wierze ze chociaż na chwile odpuści, troche lekki masaż pomaga,moj gin mówił żeby brać apap ale jakos nie jestem przekonana. A laktator to dla mnie zagadka nie wiem jaki wybrać i czy od razu kupować czy zobaczyć jak maluch będzie jadł, czy tylko nowy czy używany. Wózek mam juz jeden w szafie spacerowy wiec ten mi juz raczej nie wejdzie, jedynie moze stelaż ;)
A w przyszłym tyg czeka mnie krzywa cukrowa bleh

kurcze co z tymi pośladkami. ja dzisiaj mam te jakiś cięzki dzień, od rana mnie męczy ból promieniujący do biodrapoza tym od jakiegoś czasu mama jakies bole spojenia łonowego..ciągle coś

inka ja zapalenie krtani przechodziłam w 7 tc, do tego stopnia ze stracilam glos, pomogly mi inhalacje i tabletki fiorda

ja ostatnio spakowalam wozek zeby mnie ciagle nie kusil i bedzie sobie czekal na szafie do wrzesniapowoli zaczynam myslec nad kolejnymi zakupami, posciele kocyki itp. fotelik i lozeczko zostawiam na wrzesienmoze kupie jakies pojedyncze butelki itp, laktator mam reczny aventu ale jak bede miala jakies problemy to kupie na pewno elektryczny, bo reczny na dluzsza mete to maskra- mnie po 2 miesiacach dopadl kryzys laktacyjny i mialam zanik pokarmu i sciagalam co 3 godziny metoda 3-5-7 czy jakos tak to sie zwie, recznym- dramat...

ale te sklepy teraz wyszły z ofertami dla ciężarnych, jeszcze w netto widziałam jakąś gazetkę. Jeśli chodzi o prześcieradła, pościel i wszystkie inne akcesoria dla niemowląt to polecam tygryska ma stacjonarne sklepy w rumi , redzie, wejherowie i też online (ale mniejszy wybór) na http://www.etygrysek.pl ja się tam obkupiłam włącznie z łóżeczkiem za około 150 zł, polskie komplety pościeli 100% bawełny za około 28 zł, prześcieradła od 10 zl A i zakładajcie sobie karty w rossmanie, mi przyszla oferta ze przy kolejnych zakupach odbieram za grosz oliwke babydream na rozstepy, fajna sprawa te produkty za grosz, a cala seria babydream ma pozytywne opinie i chyba jej bede używać a pieluchy oczywiście z biedronki.
Jeszcze się pochwale ;) ze znalazłam fajna oferte głębokiego wózka za 300 zł jedo fyn ze zlikwidowanej hurtowni, minimalne ślady uzytkowania bo słuzył jako wózek zastępczy i juz stoi obok mnie i co chwile sobie jezdze po pokoju hehe
Dopadło mnie apogeum bólu pośladka :/ łączę się ze wszystkimi zbolałymi

tyle się męczyłam z tym gardłem i kaszlem a dziś dostałam antybiotyk:-( okazało się, że to zapalenie krtani.

Wracając do adapter ów miało być płaci się całość czyli 10 zł i różnice oddają przy zwrocie.

Hej dziewczyny.Ja adapter be safe wypożyczylam w mama i ja,któraś tu pisała ze jest to 10 zł za dzien co jest nieprawda bo jest to cena 10 zł za msc. Płaci się całość czyli 10 zł i przy zwrocie adapter ów oddają resztę. Ja z zakupami za bardzo nie szaleje kupiłam kilka ubranek dużo mam dostać od kumpeli zresztą na ostatnim usg maleństwo nie chciało się pokazać wiec się obawiam ze może z dziewczynki jeszcze się zrobić chłopak :-)

Właśnie Beti, wielkie dzięki za info o Biedronce :-) kupiłam 2 kocyki- jeden w lewki, drugi w małpki :-) 2 przescieradelka, do tego zapas chusteczek, bo wychodzą po 4 zł za opak., dla siebie pidzame do karmienia i koszulkę Polo. Przy okazji wypatrzylam żwirek silikonowy dla kota w promocji to wzięłam 3 :-)

~Beti dzięki za info o Biedronce - kocyki sa naprawde ładne, fajnie leży też piżamka, a legginsy nie są aż tak mocno uciskające jak te lidla. Sa też spodnie dresowe ciązowe - nie ma ich na stronie - szare, mają sciągacze u dołu, dość długie. Tylko ogólnie bardzo szybko im wszystko schodzi - jak ja byłam koło 12, to już były ostatnie sztuki prześcieradełek

Hej dziewczyny, ja się za bardzo tu nie udzielam, ale regularnie Was czytam, a że akurat dziś mam dzień nowych wrażeń to się podzielę :) rano po raz pierwszy poczułam, że ktoś mi tam się przewraca w środku a później u lekarza dowiedziałam się w końcu, kto tam mieszka - najpewniej będzie dziewczynka, jajek nie zaobserwowano :D poza tym wszystko w normie, waży już całe 386 g (22 tydzień). Trzeba było to uczcić, więc kupiłam pierwszy ciuszek dla niej, choć nie różowy :)

Jestem również chętna na spotkanie, najlepiej Gdańsk bo stąd jestem, ewentualnie Sopot. Różnie może być u mnie z czasem, ale postaram się dostosować jak już coś będzie ustalone :)

Ja mam adapter-siedzisko tummy shield. Od początku ciąży drażniło mnie wszystko co przylegało bezpośrednio do brzucha, a w tym pas leży na udach. Sprawdza się bardzo dobrze, szczególnie jak się ma męża, który preferuje dość dynamiczną jazdę :P Widziałam, że można też wypożyczyć w mamaija. Minusem jest oczywiscie cena, ale potem mozna probowac odsprzedac, bo nie schodza duzo z ceny, a wziecie na nie jest, bo jest ich malo na rynku wtórnym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sanderka25 - wspominałaś już w wątku, że zapisałaś się do szkoły rodzenia na Klinicznej. Czy możesz mi napisać kto ją prowadzi? Jak Twoje wrażenia po pierwszej wizycie?

Amelia83- dzięki za opinię, przymierzę się dzisiaj do nich, ale raczej zdecyduję się na taki jak masz ty, bo też częściej prowadzę auto niż jestem pasażerem:)

Patrzę jeszcze na te adaptery i tak sobie myślę, że ten co ja mam jest przeznaczony na przednie fotele w aucie, a ten drugi (Adapter iZi fix do pasów bezpieczeństwa ISOfix + pasek) jest do wpinania w ISOfix więc dla dziewczyn co siedzą na tylnej kanapie w aucie :)

emka - ja mam ten http://www.besafe.com.pl/p/adaptery-do-pasow-bezpieczenstwa/adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-na-pasek i używam go już od 5 miesiecy. Mimo, że jeszcze brzuszek nie był widoczny wolałam, żeby moje dziecko było bezpieczne, tym bardziej że ja bardzo duzo jeżdże autem :) A nie raz sobie pomyślałam mając już na sobie pas - jak dobrze, że go mam, bo tak przy gwałtownym hamowaniu mogłoby być kiepsko. Ten pas nie jest wygodny, nie ma co się oszukiwać. Ten adapter ma się między nogami, jest dość spory i uwiera, na początku cały czas go czułam i był bardzo niekomfortowy, ale teraz już jest ok i nie czuję go :) Polecam wszystkim dziewczynom w ciąży! To dla bezpieczeństwa naszych maleństw :)
Pozdrawiam serdecznie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ewela ja cały czas trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie dziewczyny także -musi być dobrze, a lecimy do Angli do znajomych, bo to najkrótszy lot :) I mam nadzieję, zrobić tam zakupy dla małej, mają tam super jakości rzeczy, szczególnie bodziaki pakowane po 7 sztuk - ostatnio znajoma kupiła w promocji taki zestaw za (w przeliczeniu na złotówki) ok. 20 zł! U nas nie ma szans kupić za tą cenę, chyba że używane.

papaya ja też tak mam z tym jedzeniem, moja najdłuższa przerwa to max 3 godz i potem zaczynają się mdłości i napad głodu, wtedy po prostu muszę coś zjeść!

Dziewczyny! Uprzejmie donoszę, ze od dziś w biedronce pościele, prześcieradełka, kocyki, body, spodenki dla niemowlaków i ubrania ciążowe ;)

image

Papaya, ja najmniejsze jakie kupuję to na 68 :-P mniejszych nie ma sensu

Też tak macie? Mam dzieczyny co jakiś czas ból, taki promienisty, nad lewym pośladkiem... jest to mało przyjemne. Na szczęście, nie jest to ciagłe, a jedynie występuje jak długo siedzę, czy źle się ułożę. Miałam mocny ból tego miejsca w 2-3 miesiącu ciąży przez trzy dni, a później jakoś się uspokoiło. Był taki silny, że nie mogłam się ruszyć.

Cały czas mam tak, że jak jestem głodna i nie zjem czegoś w czasie 15 minut to robi mi się niedobrze do tego stopnia, że potrafię czasami pobiec do łazienki - a to 5 miesiąć, niedługo 6!

Kurcze, faktycznie te adaptery to dobra sprawa, w pierwszej ciąży nie miałam, jakoś mniej się o tym mówiło... ale to rozsądne i odpowiedzialne, więc może też popytam znajomych, czy nie mają pożyczyć...

Dziewczyny, z doświadczenia mówię Wam, że popożyczajcie większość ciuszków dla maluszków lub kupujcie na wyprzedażach - tak do 74 -80 rozmiaru, bo dzieciaczki naprawdę mega szybko wyrastają - a jest tyle potrzeb i te pieniążki można na inne, bardziej potrzebne dla dziecka przyjemności przeznaczyć, ale wiadomo pierwsze dziecko :) każdy chce jak najlepiej i najładniej :)

Uaktualniam! Lista kontaktowa ciężarówek. Jest nas już 9! :)

Lenka, Gumiś, Niulka, Papaya, eN, Winogrona, Aspiryna, Mandalka, SabciaB.

Zapraszamy do dołączenia! :)
mój e-mail: ale_plama@wp.pl - piszcie dziewczyny skąd jesteście.

Większość jest za Sopotem - środek Trójmiasta, wiec zobaczymy czy Sopot wypali!

Buziaki!

Dziewczyny, ja jeszcze podpytam o te adaptery - czy któraś z Was korzystała z adaptera Be Safe? Widzę, że są jakby dwie wersje tych pasów http://www.besafe.com.pl/p/adaptery-do-pasow-bezpieczenstwa/, któryś jest wygodniejszy w użytkowaniu? macie jakieś spostrzeżenia w tym temacie?

Hej kochane chciałam tylko napisać że też jestem za spotkaniem;)))
Może Sopot?ja jestem z Gdyni ale dla tych co z Gdańska byłoby po środku dla nas;) mój mail sabinaur@o2.pl

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?