Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 4

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
04.09 - domi.x, Zaspa(?), prawdopodobnie dziewczynka
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna, chłopczyk
16.09 - Niulka, Zaspa, synek
19.09 - just.jot Zaspa, prawdopodobnie dziewczynka
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
22.09 - SabciaB Redłowo płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa prawdopodobnie córka
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk
29.09 - iwonka Wejherowo, płeć nieznana

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, dziewczynka
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
1.10 - Gumiś chłopczyk szpital jeszcze nie wybrany
4.10 - ` Silje, Kliniczna bądź Poliklinika Arciszewscy, płeć nieznana
6.10 - emi - Wejherowo płeć nieznana
07.10 Tunia- Wejherowo bądź Kliniczna
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 - winogrona - płeć nieznana
17.10 - nika_22, płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
19.10- marynial, Kartuzy, płec nieznana
22.10 - Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
22.10 - Kasix88
23.10 - .Donka,
27.10 - Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana

Kochane nowy wątek bo stary już za długi;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 4

Niulka - ja niestety nie wiem gdzie i kto robi to usg 4d. Lekarze zwykle sceptycznie podchodza do tych rzeczy, bo usg to diagnostyka.. Poczytaj, moze w inviccie robią ? U mnie w enelmedzie jest dosc kiepski sprzet, ale moj lekarz mowi, ze wystarczy zeby wszystko zobaczył i wymierzył.. i tyle.

Ja wczoraj wrocilam pozno od lekarza i padłam.. Bylam zła, bo nie zbadał dokłądnie tej mojej szyjki.. Mam dzis zrobic badania moczu ( posiew) i CRP. Jak wykluczymy infekcje, to zrobie kolposkopie.. Wiec cisza. Czekamy. Biore nospe i skurczy troche mniej.. W przyszłym tygodniu ide jeszcze do Adamskiego, mam nadzieje, ze powie cos wiecej.
Najwazniejsze jednak, ze Poli nic nie jest. Mała wazy juz 521 gr i caaały czas tanczy, kopie, skacze! Zdrowa piekna dziewucha :D
Pije kawe z nadzieja na podniesienie troche cisnienia i lece do laboratorium :) Jakos tak szaro buro i ponuro, ale chyba dzis pojde na mały spacer nad morze ;)
Miłego dnia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, pozwolę sobie tak głupio zapytać bo to pierwsza moja ciąża i jestem trochę jak dziecko we mgle :-P
Chcielibyśmy zrobić sobie usg 4D ze zdjęciami i płytą na pamiątkę dla synka. Wiem, że niektórzy robią na takim super sprzęcie połówkowe, ja miałam normalne.
Kiedy najlepiej jest zrobić takie usg i gdzie najlepiej je zrobić? Mam usg robione na każdej wizycie plus jeszcze te dodatkowe- przy prenatalnym i połówkowym- nie przesadzimy, jeśli zrobimy jeszcze takie dodatkowe w 4D? Nie chcę w razie czego zaszkodzić maluszkowi dla głupiej pamiątki. Podpowiedzcie mi, proszę :-)

dziękuję, już biorę dziś cały dzień, mam nadzieję, że niedługo będzie poprawa:-)

Inka ja dostałam taka dodatkowa ulotkę i tam jest dawkowanie, ulotka oryginalna od producenta , nie wymysł dr :)

nika_22 - na morenie jest fajny komis Skrzat, tam mają bardzo dużo dziecięcych ciuszków, nowych i używanych, oprócz tego wiele innych rzeczy, warto się tam wybrać.

Dziewczyny, a na stronie internetowej smyka są przecenione ciuszki dziecięce, niektóre naprawdę w atrakcyjnych cenach :) szkoda, że w sklepach stacjonarnych nie ma aż takich promocji

nika22 - są, są! Ja jestem lumpomaniaczką, jezdze po całym Gdansku, raczej na dostawy.. Bo wtedy jest w czym wybierac. Nawet znam taki gang babek, co kupują w moich lumpach na dostawach, a pozniej sprzedają na zielonym Rynku w Oliwie! Tam tez warto sie udac w srody albo soboty. JEst jedna Pani, ktora ma wszystkie rozmiary dla dzieciaków, zabawki, butki - niedrogie i dobrej jakosci z UK.
Polecam we Wrzeszczu na ul. Dmowskiego Fuks. Dzis własnie tam byłam i za 12 zł mam piekny kombinezonik zimowy :D Maja w poniedziałki całkowita dostawe ;)
Gratuluje synka! Dla chłopców sa takie cudne ciuszki! :D

Dziewczyny a gdzie w Gdańsku są jakieś fajne lumpki z ciuszkami dla maluchów? Możecie coś polecić???

W czw byliśmy na usg. Z maleństwem wszystko ok. Okazało że będzie synek. Także mogę powoli zaczynać zakupy.

Beti to sporo waży Wasza dzidzia ;) Moja Miśka w 22 tygodniu waży 351 gram i teraz jak napisałaś o Twojej, to sprawdzam czy to nie za mało. Ale jest ok :)

Ja też już trochę zaszalałam z zakupami:-) Kupiłam torbę do wózka i kilka fajnych ciuszków ze smyka.
Będę musiała tylko sprzedać jeden kombinezon dla chłopca w rozmiarze 68, bo zamówiłam już dawno dla chłopca i dziewczynki :-)
Mam taki jak w tej aukcji:
http://allegro.pl/cool-club-kombinezon-zimowy-ocieplany-kaptur-r-68-i5121529084.html , może ktoś chętny za 50zł:-)

Byłam dziś w lumkach ale ceny mnie powaliły i chyba kupię kilka nowych pajacyków.

Będzie dziewczynka! Jestem po usg, niby wszystko jest ok, ale i tak wolę dmuchać na zimne, bo w lux medzie mają słaby sprzęt. Mała waży juz jakieś 450 gramów i moje łożysko jest na ścianie przedniej I stopień dojrzałości, ale nie wiem co to znaczy? Czy któraś z Was też tak ma?

image

mandalka- alez masz zacieta fasolke :D Szkoda, ze jeszcze płci nie znasz.. A z drugiej strony najwazniejsze, ze jest zdrowa! :D

A Wy mamuski sie kurujcie! Ja niby brałam ten Prenatal, ale to sciema na maksa.. Wyciag z czosnku i czarnego bzu.. I kupa cukru.. :/

Uff. Ja po wizycie u lekarza. Nie jest tak zle, do szpitala nie ide.. Mam brac magnez, nospe, odstawic cwiczenia, sex, dzwiganie itp.. Ale moja szyjka jest jeszcze przyzwoitych rozmiarów. Nie urodze lada chwila! :P
Wyniki mam wszystkie ok, tetno Małej tez super, a cisnienie mam 90/60. Jak zwykle niskie. Alee nie ma co sie martwic!
Wieczorem jedziemy jeszcze na usg. Ciesze sie. Sprawdzimy czy wszystko dobrze, a jednoczesnie przywitamy sie z nasza Polą! Dawno jej nie widziałam :D Ciekawe ile wazy!

Z radosci, ze w miare ze jest w miare ok wskoczyłam do lumpa i kupilam siate rzeczy dla Małej. Staram sie juz omijac rozowy kolor, ale czasem sie nie da.. Hitem jest kombinezon na zime 3-6 msc.. Rozowy.. Ale ciepły, sliczny za 12 zł!
Body, pajacyki itp juz mam wszystkie.
Dzis jeszcze ukazało sie ogloszenie z moim wymarzonym wózkiem. Z całym kompletem czyli gondola + spacerówka + spiworek + parasolka + folie + fotelik + adaptery 2200zł.. Namawiam mojego partnera zebysmy juz nie czekali.. Skoro Mała tak sie do nas spieszy! Mam nadzieje, ze sie ugnie i kupimy :D

Czuje, ze Mała szybciej nas przywita niz we wrzesniu.. Mimo ze brzuszek wcale nie taki wielki.. Szukam wózka, lozeczka itp..
A dla starszych dzieciaków - polecam od dzis Biedronke! Super rzeczy sa na Dzien Dziecka. Jest Lovella w promocji, pieluszki, chusteczki, rozne herbatki itp.. A dla starszaków fajne slodkosci i pojazdy ;)
Biegne po Małego , a wieczorem badanie

tina dziękuję, to strasznie duże dawki bo na ulotce jest napisane, że trzy razy dziennie po jednej.

Inka wiem ze w ulotce nic nie ma, ale ja konsultowałam to zarówno z ogólnym jak i ginekologiem i powiedzieli ze można brać. Dostałam takie zalecenia dawkowania : 1 dnia 1 tabletka co 15 min przez pierwsze 2 h potem 1 tabletka co 2 godziny - tak żeby nie przekroczyć 12 tabletek , 2 dzień 3 tabletki 4 razy dziennie, 3 dzień 2 tabletki 3 razy dziennie i Kolejne dni 1 tabletka 3 razy dziennie. Mi kazała to brać dr jak czuje ze coś się rozkręca, wiec 2 razy już mnie coś atakowało i już na drugi dzień była poprawa. Mam nadzieje ze zadziała

Ja też już po połówkowym. Wszystkie parametry w normie, Fasola rozwija się zdrowo, tylko jest małym wstydnisiem i nie chciała się ujawnić :) Ja czuję, że to dziewczyna, ale zobaczymy, może kolejne usg coś wyjaśni. Najważniejsze, że zdrowe.
Inka, na kaszel podobno dobry jest napar z majeranku.

hehehe niezły filmik, ale dzieciaki zaszalały :D podobno ja kiedyś dorwałam się do mąki,ale ucierpiała tylko podłoga w kuchni.
Mi na kaszel pomaga mleko z miodem i masłem albo co moze wydać sie dziwne powoli dziamgana skórka od chleba.

Dawno nie odwiedzałam strony i widzę, że sporo się wydarzyło :-)
Uważam, że pomysł spotkania jest świetny, fajnie by było się poznać.

U mnie zakupy idą pełną parą. Dostałam niesamowitego power'a :-) energia mnie rozpiera.
Za kilka tygodni remont mieszkania i znalazłam taki oto filmik
https://pl-pl.facebook.com/colinwayneofficial/videos/488378654595443/?fref=nf

tina85 byłam w aptece. Pani powiedziała, że na ulotce jest, że brak badań na kobietach w ciąży i nie zalecane ale Ona uważa, że to lek homeopatyczny i nie zaszkodzi więc kupiłam. Mam nadzieję, że pomoże. Ile razy dziennie bierzesz?

tina85 a ten engystol kupię w każdej aptece czy tylko w specjalnych homeopatycznych?
Powiem Ci, że ja już zapomniałam ale jak córka była mała to leczyłam ją tylko tymi kuleczkami homeopatycznymi, miałam całą listę jaki na co a potem jakoś chyba wirusy przedszkolne i szkolne były silniejsze i zapomniałam o tych metodach.
Zaraz idę w poszukiwaniu poleconego przez Ciebie:-)

dziewczyny, sprobujcie tej homeopatii. ja keidys nie wierzyłam ale na mnie zadziałała- polecam engystol ponownie :)

Ewela, bądźcie dzielnie! Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Michalinkę, i wierzę, że wszystko będzie dobrze!

Inka, ja mam chyba podobnie jak Ty, ciągle jestem przeziębiona... Kaszel też mnie męczy, i polecam Ci inhalację, pomaga, tylko trzeba być systematycznym :-) 10 minut z głową pod ręcznikiem nad miską gorącej wody z dodatkiem łyżki soli. Taki zabieg można robić 2x dziennie, żeby sól śluzówki nie wysuszyła... No chyba, że masz inhalator, to już inna sprawa :-)

A cebula, jest już fujj! :-)

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...