Mamy Króla Polski.

19 listopada 2016 roku będzie datą którą wkuwać będą kiedyś nasze wnuki.
Tego nawet nie było w obietnicach smoleńskiej religii ani programu Chrystus+. Taka wisienka na torcie, ponad plan i przed terminem.
Od jutra Polska stanie się monarchią. Będzie mieć Króla.
To nie jest żart ani alarm próbny. Zryte berety, nie koniecznie moherowe wymyśliły taką imprezę integracyjną z Bozią.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Się dzieje... Co na to Najświętsza Maryja Panna Królowa Polski?

Abdykuje? 'Dwukrólewie' już przerabialiśmy w historii - z fatalnym skutkiem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Się dzieje... Co na to Najświętsza Maryja Panna Królowa Polski?

Jaq-uś ubiegłes Łowce
jakos mu to umkneło

mielismy juz i akty poswiecenia i intronizacje nie jeden raz

tu masz wszystkie wraz Z Królewskimi

http://bialaarmia.com/akty-poswiecenia-polski/

ja sie tego nie obawiam
boje sie fanatyków,tóry nie rozumieja na czym polega sedno i istota ich wiary
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamy Króla Polski.

Nie histeryzuj ;)

Nie stanie się monarchią - to bardziej tytuł honorowy.
Coś jak nazwa szkoły po jakimś wybitnym uczonym.

To jest kompletnie nieistotna kwestia.
Szukacie po prostu pretekstu żeby do czegoś się przyczepić.

A gdyby zamiast niejakiego Chrystusa chcieli ogłosić... Curie-Skłodowską królową Polski to było by bardziej OK?
Jest to śmieszne, oba przypadki - w sumie dowolny przypadek - są idiotyczne :D
Ale nic realnie nie zmieniają - szkoda na to energii...

Zajmijcie się jakimiś poważnymi sprawami zamiast takich pierdół :D

ps. za parę lat będziesz się cieszył, że królem jest Dżizas a nie jakiś Abu Bakr al-Baghdadi :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Lepiej Chrystus niech będzie królem, niż Kaczyński cesarzem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jednego dnia od posłanki PiS dowiaduję się że prawdziwi Polscy to tylko katolicy a reszcie grozi wypad z 4RP, a za dwa dni że będę miał króla Polski w osobie Chrystusa. Gdyby nie chodziło o głos z parlamentu i udział w tej groteskowej koronacji Prezydenta RP, to wzruszył bym tylko ramieniem. Ale to dzieje się naprawdę, tutaj w środku Europy w XXI wieku.

Ponownie:
NO I?!

Jak ten potworny fakt wpłynie na Twoje życie? ;)
Chcesz o tym porozmawiać? ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zresztą, osoba skazana prawomocnym wyrokiem sądu nie może w Polsce pełnić funkcji publicznych :D

Więc jak Ci się nie podoba to zaskarż tą kwestię i tyle ;]]]]]]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bezpośredni wpływ mniejszy lub większy na moje życie od roku mają tacy ludzie jak ta Pani posel Pielucha.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od roku?!

Wow... a ja myślałem, że debile w sejmie zasiadają od lekko ponad 500 lat...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inny przyklad: resort Ziobry proponuje karanie za przewaly VAT per i lewe faktury tak jak za zbrodnie - 25 więzienia. Wszyscy wiemy jak trudne w interpretacji sa przepisy podatkowe. Przypomnę sprawę Pana Kluski.
Poprosu boję się że przy obecnym rozdaniu parlament jest w stanie uchwalić , nie twierdzę że każdy nonsens, ale dużo. Prezydent podpisze a ewentualne odwołanie do TK od nowego roku niczego nie zamieni. Taki to ma wpływ.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

> Poprosu boję się że przy obecnym rozdaniu parlament jest w stanie uchwalić , nie twierdzę że każdy nonsens, ale dużo.

Niestety, jak się głupio wybiera to potem są takie efekty.

Naród raz już w II PRL doprowadził do zmiany głupiego prawa. Mam na myśli Protest Parasolek. Aby zmienić prawo trzeba wyjść na ulice. Tego bolszewicy boją się jak diabeł święconej wody.

> Naród raz już w II PRL doprowadził do zmiany głupiego prawa. Mam na myśli Protest Parasolek.

Jakiego prawa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Odpowiem ci tym językiem, który zrozumiesz.

'Normalnego prawa' (cyt: misiewicz)

Wskaż przepis prawny, który został zmieniony pod naciskiem Protestu Parasolek

Widzisz bęcwałku... jak się przekleja teksty podrzucone przez oficera prowadzącego, to warto czasami się nad nimi zastanowić.

Żeby na bęcwałka nie wyjść ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

@forumowy kretynku
Poczytaj sobie, co posłowie Partii proponowali przed, a co po proteście.

Podobno bez telewizora zmysły się wyostrzają, a ty jesteś jakiś otępiały.

Ostro pracujesz od rana na miano forumowego kretynka.

> Naród raz już w II PRL doprowadził do zmiany głupiego prawa. Mam na myśli Protest Parasolek.

Pytam się: jakie prawo zostało zmienione?
Nie pytam o projekty czy dywagacje.

Deprecjonowanie mojej zdolności postrzegania w niczym nie zmieni rzeczywistości ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

@forumowy kretynku
> Deprecjonowanie mojej zdolności postrzegania w niczym nie zmieni rzeczywistości ;)

Tej zdolności nie trzeba deprecjonować. Wystarczy ze ty to robisz.

> Nie pytam o projekty czy dywagacje.
A teraz przeczytaj jeszcze raz od początku, do jakiego zdania jaq-a się odnioslem. Chodzi o projekt, który został przyjęty przez Sejm i skierowany do komisji. To już nie są dywagacje, jak ci się wydaje. To jest gotowa ustawa, która uzyskała wstępne poparcie większości.
Prawo w sejmie jest albo już uchwalone albo w trakcie uchwalania. I to prawo zostało wywalone do kosza przez Parasolki.

Wy będziecie teraz udawać głupich i mówić, ze nic się nie stało, bo przecież to prawo jeszcze nie obowiazywało. To nie ma znaczenia. To ludzie na ulicach spowodowali, ze to prawo wyładowało w koszu. I tak będzie za każdym razem, gdy Partia wystąpi przeciwko Narodowi.

Jako forumowy kretynek masz prawo tego nie rozumieć za pierwszym, a może nawet dziesiątym razem.
Jeżeli wciąż nie rozumiesz, wróć do początku i czytaj do skutku.
Z mojej strony EOT, szkoda mi czasu na ciebie.

@bęcwałku:

Gdyby PiS chciał przyjąć zmianę ustawy w kształcie proponowanym przez Ordo Iuris, to by ją przyjął na pierwszym głosowanu sejmowym.
Medialne szaleństwo nawet by się nie zdążyło rozpętać i wówczas moglibyśmy mówić o zmianie prawa.
Nie wiem czy niechcący, czy celowo (jeśli tak, to jestem pełen podziwu) PiS doprowadził do tego szaleństwa, kierując projekt do komisji sejmowej.
Spowodowało to furię bab z wieszakami a przy okazji... detonację miny na dalekim przedpolu.
Bo po wypowiedziach Przybyszowej, że wyskrobała się, bo mieszkanie było a małe... na drugą taką mobilizację kobiet opozycja liczyć nie może.

Zatem o żadnej zmianie prawa mowy nie ma. Najwyżej, jak to nazwał Ziemkiewicz, o "samozaoraniu antypisu".

No i masz.

Powołując się na ziemkiewicza deprecjonujesz właśnie własną zdolność postrzegania. To ten sam gościu co nazwał Papieża Franciszka Papieżem-idiota ?

Ja wiem, ze oficjalna propaganda partyjna nakazuje mówić 'Polacy, nic się nie stalo'. Nic nowego. Za I PRL stal cały kraj, a Partia oficjalnie twierdziła, ze spotkało się kilkunastu niezadowolonych.

Możecie mówić ze czarne jest białe.

Przesłanie z Protestu Parasolek jest jedno : Naród na ulicy może zmienić każde głupie prawo, które Partia wprowadzi lub chce wprowadzić wbrew Narodowi.

Dalsza konsekwencją tego Przesłania jest zmiecenie każdej władzy, która jest przeciwko Narodowi.

Po podkulonych pisowskich ogonkach widać, ze te naukę władza zrozumiała.

> za parę lat będziesz się cieszył, że królem jest Dżizas a nie jakiś Abu Bakr al-Baghdadi :D

O ile nas nie przyłączą do kalifatu Branderburskiego ;]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Współczesny lewicowy liberalizm to nie jest XXI wiek. To pojęcie zostało całkowicie wypaczone i oznacza mniej więcej tyle, co budowanie świata na kłamstwie, obłudzie, hipokryzji, nachalnej propagandzie i wyzysku ze strony ponadnarodowych korporacji. Nie jest też ideologią XXI wieku tolerancja pojmowana jako akceptacja dokładnie każdej dewiacji i perwersji połączona ze wściekłym opluwaniem chrześcijaństwa.
Jeśli ktoś twierdzi, że to jest postęp i nowoczesność, to proszę obserwować sytuację, a zwłaszcza wyniki przyszłych wyborów na zachód od nas. Jaki sens ma obrona rządów lewicowo-liberalnych? Sorry, ale to właśnie ich obrona i gloryfikowanie przypomina religijny fanatyzm. Bo co takiego te rządy dały? Dobrobyt? A jakie jest od dawna PKB krajów Europy? Co z gospodarką USA zrobiło 8 lat rządów Obamy i demokratów? Może bezpieczeństwo? Wolne żarty. Zapytajcie kierowców tirów, co jeżdżą do Francji, albo kobiet, które spacerują wieczorami po Brukseli, Paryżu, czy Kolonii. Wolność? Hehe, żarówki, oscypki, kary więzienia dla niemieckich rodziców, którzy nie posyłają dzieci na lekcje masturbacji. Dziękuję, postoję.
Świat się zmienia i niedługo to Kaczyński będzie uważany za najbardziej umiarkowanego i proeuropejskiego przywódcę w Europie. Z nim właściwie problem jest taki, że faktycznie chce realizować swoje obietnice. Innymi słowy konserwatyzm jest wartością cudowną, a socjalizm niestety nie. Doskonale rozumie to Trump, który z niektórych obietnic zaczał się wycofywać już teraz, przed zaprzysiężeniem.
A co do intronizacji, to jest to pomysł od dawna obecny w debacie publicznej. Opiera się na objawieniach Rozalii Celakówny, która była człowiekiem niezwykle przyzwoitym. Psychiatrzy ją badali i nie dopatrzyli się żadnych objawów choroby. Nie lekceważę tego zatem. Byli tacy, co lekceważyli bardzo podobną do niej Helenę (Faustynę) Kowalską. A teraz znają ją nawet w najmniejszych afrykańskich wioskach. Niestety Celakównę zagospodarowali schizmatycy związani z Natankiem, którego kondycji psychicznej nie jestem w stanie określić. Jeśli Episkopat postanowił te sprawy uporządkować, to dla polskiego Kościoła powinno być to dobre

Jak komuś się chce zapoznać, to...

http://rozalia.krakow.pl/rc/-zyciorys.htm
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Raveninio, "bon jovi" i "gracias" ;)

Ps
Patrzymy na skutki p r o c e s u.
Leśny dziadek, siedzący przy drodze, z zamkniętymi oczami, dla jednych śpi..., dla innych czuwa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie licz na fajerwerki. Świetlistej postaci, która obroni naród wybrany przed ruskimi iskanderami nie będzie. To już raz przerabialiśmy. W 1920. Ipotwierdzają to nirzależne od siebie zródla polskie i rosyjskie... a zresztą... spać mi sie chce. Long story short. Był 1917 rok. Fatima. Maryja powiedziala zeby rosje zawierzyć. W 1984 zrobil to jp2. A 2 miechy pozniej w murmańsku łupło. Potem był gorbaczow i pierestrojka. Agca strzelał do jp2 dokladnie 13 maja. Ktoś tą kulę ptowadził. A cala reszta to kwestia wiary. Bo Bóg jest subtelny i delikatny. Nie zmusza nikogo by wierzył.
To pisalem ja jarząbek trener drugiej klasy. A to że napisałem że nie do końca popieram kaczora oczywiście nie znaczy że mu nie kibicuję. Ja popieram każdą partię, której zależy na istnieniu państwa polskiego. Bo są takie, ktorym specjalnie na tym nie zalezy.
70% bejb.
Conarbod

http://m.youtube.com/watch?v=1ZjgKgKaFBw
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Współczesny lewicowy liberalizm"

http://wei.org.pl/blogi-wpis/run,panie-naczelniku,page,1,article,2356.html

;))))

> Z nim właściwie problem jest taki, że faktycznie chce realizować swoje obietnice.

Z nim problem jest taki, ze chce je realizować, ale nie umie.
Wypowiedz z mijającego tygodnia o tym, ze to przedsiębiorcy są winni temu, że rzeczywiste PKB mija się z prognozowanym oznacza, ze zaczyna się szukanie winnych wszędzie poza sobą.

A prawda jest taka, ze rozpędzona za rządów PO/PSL gospodarka weszła w tryb ostrego hamowania, wlasnie z tytułu nieodpowiedzialnego realizowania obietnic.
Zreszta rynek to potwierdza aż nadto dobrze. Złoty jest najtańszy od kilkunastu lat.

Interesujące - ale nie zaskakujące. Ludzie są tępi :D

Skydiver napisał DOKŁADNIE to, co ja wkleiłem w linku - nie zrozumiał? :D

Po drugie - dostał 2 plusy a ja minusa :DDD

Ludzie nie są tępi, tylko leniwi. Nikomu się nie chce klikać w link, skoro samemu autorowi posta nie chciało się napisać więcej niż trzy słowa. Takie są zasady marketingu.

Ja tez nie klikałem, ale mój wpis nie odnosił się twojego posta, tylko do wypowiedzi kruka

A minusa dostałeś pewnie za brodę.
Tym razem ja daje ci plusa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Należę do niewielu osób, które nosiły brodę zanim to było modne :D
De facto nosiłem brodę odkąd tylko zaczęła mi rosnąć :P
Bo - jak pośrednio stwierdziłeś - też jestem leniwy.
Żyletek/maszynek do golenia używałem np. chyba 5x w życiu - potem stwierdziłem, że to strata czasu :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

" ja miałem kontrakt na gajowego z wąsami "
Może nosisz brodę od przedwojny?

Zazdrościsz? :D

A wracając do tematu:

Doprowadzę do własnego bankructwa na złość Kaczyńskiemu! ;)))))

hahahahaha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Od wstrzymania inwestycji do bankructwa droga daleka.

Przedsiębiorcy mając mglistą wizję przyszłości (a to nowe podatki, a to zakaz handlu, a to inne ograniczenia np. w rozwijaniu sieci aptek) po prostu trzymają aktywa w postaci gotówki. Takie aktywo nie stwarza miejsc pracy i nie generuje dodatkowego wytworu przez gospodarkę narodową, czyli nie wytwarza dodatkowego Produktu Krajowego Brutto. Gospodarka będzie wiec toczyć się ze stałą prędkością ani się nie rozwijając ani kurcząc. Biorąc pod uwagę jednak ze inni biegną szybciej to my, to my będziemy pozostawać w tyle.

Ponieważ obecny rząd korzysta z zasad zakazowo-nakazowego ustroju bolszewickiego, możemy pewnie niedługo spodziewać się Edyktu o Nakazie Inwestycji bądź Przepadku Mienia.

Plus zatem, skoro to takie ważne.

Za link. Li i jedynie.

A propos episkopat vs intronizacja czyli sztuka zaprzeczania połączona z wypieraniem;)

Polecam w wolnej chwili najnowszy numer Tygodnika Powszechnego,a w nim jak zawsze stoicko spokojny (i bardzo przeze mnie lubiany;)) p. Adam Boniecki: 'Intronizacja' z 14.11.2016
https://www.tygodnikpowszechny.pl/intronizacja-68375

Miłego dnia wszystkim.

Re: A propos episkopat vs intronizacja czyli sztuka zaprzeczania połączona z wypieraniem;)

Was nie można zostawić na chwilę samych ! Zepsuliście mi temat, szkodniki!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: A propos episkopat vs intronizacja czyli sztuka zaprzeczania połączona z wypieraniem;)

A Urbana nie polecisz ?
Jak już, to isć na całego, dużymi a nie małymi kroczkami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Fan Urbana? Cenię inteligencję i pióro Jurka, ale jednak Boniecki jakoś bardziej do mnie przemawia...

Ale to oczywiście kwestia gustu - skoro wolisz estetykę 'NIE', nic mi do tego;)

Re: Fan Urbana? Cenię inteligencję i pióro Jurka, ale jednak Boniecki jakoś bardziej do mnie przemawia...

To ta sama estetyka - tyle, że jedna mniej, druga bardziej radykalna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ach i och - jak mogłam zapomnieć... Ty jesteś przecież głównie fanem Ziemkiewicza

Rafa i Jego tweetowy leitmotiv: 'Papież idiota. Straszne.'
Zero radykalizmu, pełna kultura, takt oraz miłość do bliźniego swego jak siebie samego. Gdzież Urbanowi (o Bonieckim nie wspominając) do takiego Rafałka?
Ps. Z erystyki... siadaj - dwa. Słabiutko. Jedynki nie dam, bo mimo wszystko znowu mnie rozbawiłeś;)

Mój nos moim królem.
Mój nos, mój brzuch, moje ING.
Jak tam dalej leci ten dekalog dla baranów?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

łowco, cieciu parszywy : jeżeli będziesz dalej nas obrażał, to zmusisz mnie bym pokazał ci gdzie raki zimują. Okeeej ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dlatego nie chodzę do kościoła.
Wystarcza mi, że mijam w furtce obłudnych sąsiadów, którzy plotkują na siebie, wyzywają się od skur... itd a potem odparzają d(_o_)y w kościelnej ławie.
Nie jestem godna!
Zerkam na Was i widzę wszystko, co Was łączy.
Szkoda, że usilnie poszukujecie różnic.

Ps
Don Diablo, znajdź mi miejsce, za starym piecem ;)

I kto to mówi...
Jak nazwiesz osobę, która raz "kocha Ludzi" przez duże "el", a potem ich wyzywa i miesza z błotem? Jak nazwiesz osobę, która opisuje siebie jako najlepszą sąsiadkę, po czym wysyła "ciepłego sąsiada" razem ze szczurami do gazu? O aspersorium w domu już nie wspomnę...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie pamiętam... Kto mi ostatnio zarzucał wyciąganie prywaty na forum?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co to ma wspólnego z prywatą???
Czytaj ze zrozumieniem: wszystko jest w randallowych wątkach. Nie znam jej prywatnie i chyba całe szczęście ;)
Prywata jest wtedy, kiedy napiszemy coś, o czym wiemy spoza forum. I to nazwałabym świństwem. Natomiast jeśli ktoś zakłada wątki, które przeczytać może KAŻDY, to gdzie tu prywata, pytam?

Nie czytałem, i nie mam zamiaru czytać tego wcale :D

A prywata jest wtedy, jak załatwiasz swoje sprawy na publicznym forum zamiast w wiadomościach do zainteresowanej osoby :D
Bo widzisz, g*wno mnie (i zgaduję, że innych też) obchodzi, że się kłócicie - a teraz muszę to czytać w zupelnie niezwiązanym ze sprawą wątku :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A skąd wniosek, że się kłócimy? ZNOWU nie czytasz ze zrozumieniem. Nie znamy się prywatnie. Nie jesteśmy zalogowane.
Najlepsze jest to, że wyzywacie się tu z innymi panami od bęcwałków, kretynków, szambonurków, debili etc. i może ja też (oraz - zgaduję - inni również) nie mam ochoty tego czytać? Nie przyszło Ci to do głowy?

"A skąd wniosek, że się kłócimy?"
No chyba kpisz :DDD

"Nie znamy się prywatnie. Nie jesteśmy zalogowane."
Ależ to nie ma najmniejszego znaczenia!

"wyzywacie się tu z innymi panami od bęcwałków, kretynków, szambonurków, debili etc."
Tak, wyzywamy się w dziedzinie dyskusji i w kwestiach związanych z tematem w którym piszemy :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Poczytaj sobie, co to znaczy kłócić się.
Miłej niedzieli.

Mnie będziesz uczyć, co znaczy kłócić się?! ;)))))))))))))))))))
hahahahaha!

Nie śmiałbym tak powiedzieć o żadnej innej dziedzinie, ale w kłóceniu się chyba jestem tu ekspertem. Wyczuwam kłótnie na kilometr, a Wy się nawet z tym nie ukrywacie...

Zaczynasz odpowiedź do lukrecji vel Randall słowami "I kto to mówi..."
A potem próbujesz komukolwiek wmówić, że nie ma między Wami jakiegoś napięcia? ;))))))))))))

Nie no, wcale... Mój błąd HAHAHAHA!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kłótnia jest wymianą zdań. Póki co, masz tu 1 wpis do 1. Wymiana była z Tobą. Ale zmykam, więc ją kończę.

> w kłóceniu się chyba jestem tu ekspertem.

Nie wspominałeś, że jesteś żonaty ;]

Zauważcie, ze na wczorajszej intronizacji nie było Cesarza Polski.

Czyżby nie uznawał zwierzchnictwa nowego Króla ?

Dlaczego nie mamy Elby ?

Mikro... umiejętność docierania do info czy nawet zapamiętywania większej ilości to w tych czasach troszkę mało ;)

Ps
Mitomania... Mówi ci to coś Mikro (???)

A Tobie mówi coś HIPOKRYZJA? Albo obłuda? ;)
Ale jeśli czujesz się mitomanką, to ok. Przyjmuję do wiadomości :)

"A skąd wniosek, że się kłócimy? ZNOWU nie czytasz ze zrozumieniem."

Pewna jesteś? ;)

Teraz masz 2:2, ale dopiero teraz.
Czekałeś na to? :P

Jesteś głupsza niż dotąd myślałam :)

No, bez kitu... Ona myślała, że się nie kłócicie...
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hmm, i co ja mam teraz począć z tą wiedzą? ;P

Aradash, strasznie się nudzisz chłopie. Szkoda, że Antyspołeczny zniknął, miałbyś i Ty się z kim pokłócić :)

Lukrecjo a gdzie ty te głupote widzisz?
w tym ,ze jest bardziej konsekwentna i opanowania od wielu z nas ,tu
od Ciebie i ode mnie tez
to raczej rozsadne a nie głupie
wytkneła ci dwubiegunowosc ..conajmniej
ja to poniekad ..rozumiem
co powinno byc widac i po moim pisaniu
:)

Dzięki, Isztar. Nie dam się sprowokować Lukrecji :)

nie wiem - zgaduję - że są to (co najmniej w połowie) równoważniki zdań...
ale cholernie niewygodnie się Ciebie Isztar czyta...

Może niewygodnie, ale można się przyzwyczaić ;)

Nie znam Mikronezji i nie pragnę poznać.
Nie czytam (od dawna) jej wpisów, poza tymi "kumplowskimi" pod moim adresem.
Z jakiegoś powodu, wypisuje brednie i udaje, że potrafi łączyć "fakty".
Jest głupsza niż dotąd myślałam.
Bezczelna i ciągle mnie zaczepia, jak ten prymityw wdr.
Nie pojawiam się w wątkach, gdzie te dwa potworki cyrkują :)

Ps
Szczerze rozumiem Lema i z radością dziecka odkrywam słuszność jego prawdy ;)

Pobawię się teraz w Aradsha i rozłożę powyższy wpis na czynniki pierwsze ;)

>Nie znam Mikronezji i nie pragnę poznać.
Nie znam Lukrecji vel randall i również nie zamierzam poznać. Hmm, w czymś się zgadzamy :)

>Nie czytam (od dawna) jej wpisów, poza tymi "kumplowskimi" pod moim adresem.
Niestety, zdarza mi się czytać Lukrecję...

>Z jakiegoś powodu, wypisuje brednie i udaje, że potrafi łączyć "fakty". Jest głupsza niż dotąd myślałam.
Powód jest taki, że razi mnie obłuda. I tylko tyle.

>Bezczelna i ciągle mnie zaczepia, jak ten prymityw wdr.
Wdr, wygląda na to, że jesteśmy podobni :)

>Nie pojawiam się w wątkach, gdzie te dwa potworki cyrkują :)
Potworki? Przecież nas nie znasz! ;P

Nie rozkładałbym (czegoś mnie nauczyłaś) na czynniki pierwsze gdyby nie fakt, że ludzie nie potrafią przeczytać zrozumieć i zinterpretować dłuższego tekstu - to nie moja wina, to społeczeństwo wymusiło na mnie dostosowanie się ;)

Ja Ciebie? Dialogi (w tym kłótnie ;P) prowadzisz a mnóstwem ludzi, co ja mam z tym wspólnego?

rozkładałBYM

:D
Tylko teraz bądź konsekwentny ;)

TO jest ta scena, w której dowiadujesz się, że ja wiem ;)

https://youtu.be/crbFmpezO4A

Poszukaj sobie innej zabawki

Przez myśl mi nawet nie przeszło, żeby Cię nazwać zabawką, droga Lukrecjo ;)

O Jezus, Maria i Józef zawsze cieśla... że nawiążę - pro forma - do tematu (a konto Jaq, żeby się nie czepiał;))

I po co to tak w dzień śnięty smęcić? Ankietę lepiej wypełnijcie na stronie ZTM Gdańsk, jeśli korzystacie z miejskiej komunikacji - można wypłakać gorzkie żale w paru miejscach. Nie omieszkałam i polecam innym;)

Re: O Jezus, Maria i Józef zawsze cieśla... że nawiążę - pro forma - do tematu (a konto Jaq, żeby się nie czepiał;))

"Ankieta znajduje się w specjalnej zakładce na stronie internetowej ZTM."

Co za debile....
Debile...
Wszędzie debile...
To chyba tak w ramach konkursu "jak najmniejszej ilości osób wypełniających ankietę"....

ztm -> ctrl+f ankieta -> jest! -> nie... d*pa... -> link do informacji o ankiecie... -> a tam:
pierwsze zdanie:
"Od wtorku, 15.11.2016 r., na stronie internetowej ZTM dostępna jest specjalna ANKIETA"

Ostatnie zdanie:
"ANKIETA znajduje się w specjalnej zakładce na stronie internetowej ZTM"

no to jeszcze raz: ctrl+f ankieta
2 wyniki....

no nie.... no ku*wa..... ;|

KTO PŁACI tym ludziom?!

i po jakiego grzyba w przeglądarce po prawej jest link do wersji mobilnej? ;))))

@Mikro - chyba dyskusja z lukrecją, nie na najmniejszego sensu, jak słusznie zauważyła isztar, cierpi ona na dwubiegunowość....
@Aradash - nie wiem, gdzie Ty widzisz prywatę? Podobnie do Mikro uważam, że prywata, to wyciąganie prywatnych spraw na forum, a jeżeli ktoś sam o czymś pisze na forum, to żadna prywata.
Bardzo rzadko czytam forum, ale zdarza mi się trafić na wpisy "lukrecji", "randall", czy "wesołej zosi" i fakt, jej tutejszy wpis bije hipokryzją po oczach. A kłótnia tu taka, jak w wielu innych wątkach, czy jak często bywała Twoja z innymi forumowiczami.
Szkoda czasu na ludzi, do których nic nie dociera :-)

dziękuję za opinię :D
to źle uważasz :)

Prywata to nic innego jak wszelakie wycieczki osobiste. Nieważne czy wiedzę czerpiesz z forum czy z rozmowy face to face :D

" to źle uważasz :)"
Również dziękuję za opinię :-)
Mam prawo mieć własne zdanie i to odmienne od Twojego :-)
W końcu, gdybyśmy wszyscy się ze sobą zgadzali, nie byłoby z kim dyskutować ;-)

"W końcu, gdybyśmy wszyscy się ze sobą zgadzali, nie byłoby z kim dyskutować ;-)"

Rękę dam sobie uciąć że 1-3 dni napisałem gdzieś na forum dokładnie to samo.

"1-3 dni napisałem gdzieś na forum dokładnie to samo."

ooo proszę ;-) plagiat to nie był ;-) nie widziałam, nie czytałam, jak napisałam ostatnio mam duże zaległości na forum. Ale wychodzi na to, że w czymś się zgadzamy ;-)

@Aradash:

Generalnie (poza oczywiście żartami) staram się nawiązywać do opinii, nie osób które je wygłaszają.
Ale absolutnie nie dziwię się μ. Trudno teksty Rondelka odbierać w oderwaniu od niej samej.

Ależ mnie nie dziwi, nie przeszkadza, a już definitywnie nie interesuje fakt, że się bluzgają czy nie lubią czy cokolwiek ;)))

Ja tylko stwierdziłem, że się kłócą :D

> Ja tylko stwierdziłem fakt, że się kłócą :D

To zamiast o tym pitolić trza było wodę na kisiel nastawić :D

Optymista...
To barany zostały tu obrażone.
Barany tylko beczą, ale nie łżą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak powiązać ze sobą dwa fakty - że przeciwko religii najostrzej występują regularni kłamcy ? Tu jest jakaś istotna prawidłowość natury ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Pierniki jako forma promocji (3 odpowiedzi)

Przychodzę z tematem pierników. Myślicie, że to dobry pomysł na promocję? Podrzućcie od razu...

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...