Mamy Lutowo / Marcowo / Kwietniowe 2010 + Maluszki cz. 39 :)

Zapraszam do nowego wątku wszystkie mamusie i dzieciaczki :)

Megi-i - 25.11.2009 - synek Gabryś 41cm i 990g
Weronka - 13.01.2010 - córeczka Zosia 50cm i 3050g - Wojewódzki/Ciechanów
Olaolenka24 - 19.01.2010 - synek Nikodem 52cm i 2880g - Swissmed
Pszczoła - 05.02.2010 - synek i 54cm i 3500g Swissmed
Bratka - 07.02.2010 - synek Gabryś 46cm i 2280g - szpital Wejherowo
Andzia z ventki - 23.02.2010 - córcia Martusia 51cm i 2560g
Amadea - 24.02.2010 - synek Gabriel 53,5cm i 3580g
Aaana -25.02.2010 córeczka Dominika 56cm i 3200g - poród SN w Swissmed
Aris - 26.02.2010 - synek
KateK27 - 27.02.2010 synek Ethan 50cm i 3335g
Kobyłka - córeczka
Kayla - 01.03.2010 - synek 55cm i 3170g
Magsz - 10.03.2010 - córeczka 50cm i 2850g
Edziawu - 11.03.2010 - córeczka Helenka 55cm i 3500g - szpital Wojewódzki
Inusia - 13.03.2010 - synek Janek 59 cm i 3660g
Fiolka - 14.03.2010 - synek Kubuś 50cm i 3180g - szpital Kliniczna
Delka - 14.03.2010 - synek Patryk 3320g
Brzoskwinka - 16.03.2010 - synek Dominik 50cm i 2600g oraz synek Bartłomiej 50cm i 2580g
Madziaaalenaa - 16.03.2010 godz 19.25 - córeczka Maja 59cm i 4230g - szpital kliniczna
Nusia - 17.03.2010 - córeczka Paulinka 59 cm i 4400g - szpital w Redłowie
Sunny1984 - 23.03.2010 - synek Piotruś 59 cm i 3760g - szpital Wejherowo
Smith2002 - 26.03.2010 - córeczka 53 cm i 3300g - szpital Wejherowo
Hosanna - 27.03.2010 - córeczka Maja 56 cm i 3150g
Etka - 31.03.2010 - córeczka Lenka 57 cm i 4110g - szpital Zaspa
Doka - 03.04.2010 - synek Tomek 56 cm i 3550g - szpital Wejherowo
Ewel31 - 04.04.2010 - synek Kubuś 54 cm i 3100g - szpital Wojewódzki
Rudziaczek - 05.04.2010 - synek Michał 55 cm i 3590g - szpital Zaspa
dalilia - 5.04.2010 - Synek Michał 54cm i 2840g Szpital Zaspa
Agniesja - 09.04.2010 - córeczka Oliwia 58cm i 3530g
Lalka1 - 11.04.2010 - córeczka Alicja 56cm i 3690g - szpital Wojewódzki
Monika_81 - 14.04.2010 - synek Kubuś 57 cm i 3790g
HaniaB - 15.04.2010 - synek Filip 51cm i 3000g - poliklinika K.Arciszewski Bialystok
Ajkaa - 24.04.2010 - córeczka Bianka 58 cm i 3970g
Asski - 26.04.2010 - córeczka Marta 55 cm i 3400g
Gosia111 - 26.04.2010 - córeczka Zuzanna 59cm i 4050g, szpital Redłowo
Myself - 30.04.2010 - córeczka Anulka 53 cm i 3790g
Natalia - 08.05.2010 - córeczka, Julia 57cm 3850g
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Lutowo / Marcowo / Kwietniowe 2010 + Maluszki cz. 39 :)

Czytam ile wasze maluszki jedzą i sie troszkę martwie o moją... Majka najwiecej zle 125ml. czasem nie zle tyle...

hejka z rana:) Kuba przespął kolejną nockę tzn od ok 19.40 do 5 rano:) jestem z niego dumna:) teraz to ja nie przesypiam nocy, bo przywykłam do pobudki ok 3 - 4 się sama budzę, robię mu mleczko, wstawiam do podgrzewacza i tak trochę czuwam, a Kuba śpi w najlepsze:)) a teraz szaleje na macie;)
Kuba rano zjada ok 150ml, czasem więcej. Za to wieczorem wciąga ok 200 z kaszką. Sama jestem w szoku że tyle wtedy zje, ale może dlatego, że jak jest teraz ciepło to w ciągu dnia woli pić niż jeść.

u nas Maly zazwyczaj je 130-150ml ale rano jak sie obudzi to pije ze 180 jak nie 200...zreszta jemu raczej sie nie zdarza zeby wypluc butle...

natalia, moja ma juz ponad 3 mce a tez pije 120ml (bebilonu pepti) i podaje jej zawsze takie same porcje - czasami nawet i tego nie wypije, no ale pediatra powiedziala ze nie musi

czasami zdarza sie, ale to bardzo rzadko, ze taka porcja jej nie starcza, to wtedy jeszcze 30ml dorabiam

aaa i sie zastanawiam ile podawac mleczka po tak dlugiej przerwie w nocy normalna porcje czy wieksza . Mala pija 120 ml

Hej :)
U nas to ostatnio roznie bywa ... raz na wozie a raz pod .
Po interwencji rodzicow partner cos zrozumial i od 2 tyg jest dobrze tylko pytanie na jak dlugo .
Ostatnio mielismy przeboje z malutkiej oczkiem ale po 2 dniach stosowania kropelek oczko wygoilo sie i juz wogle nie ropieje :)
Teraz zato mamy problem z plesniawkami :( niewiem juz co robic ... mala do tego stracila apetyt.
Mala zaczela juz coraz ladniej sypiac w nocy od 21-5 czasem sie jeszcze zdarzy ze sie obudzi o 3 i 6 ale to juz sporadycznie :)
Gdyby nie te plesniawki teraz to dziecko Aniol prawie dziecka nie ma pfupfu wypluc te przechwalanki :) by nie zapeszyc a teraz sobie grzeczniutko oglada bajeczki w lezaczku heheh

Kurczę a Kubuś zasnął dziś po kąpieli ok 19.40 i nadal śpi... myślałam że się przebudzi, bo jak tak wcześnie zasypia to najczęściej z raz się obudzi, ale nie... ciekawe do której pośpi?:)

a my dzis znowu bylismy na spacerze na bulwarze.
heh macierzynstwo mi sluzy bo nie pamietam kiedy ostatnio bylam tak ladnie opalona:)

My dziś bylismy u mojej koleżanki i Kuba szalał z kolegą(5.5m-ca) w ogródku na kocyku:) a myśmy się nagadały. W aucie był b. grzeczny:)
a teraz gada z lampkami:)) hehe.

też jakoś głodny nie jest ale pić mu się chce częsciej - dziś już 2 razy pił soczek marchew + jabłko + oczywiście woda.

asski a gdzie byłaś na tym usg bioderek? Kurcze chyba teraz wszytkim zalecają te pieluchowanie! Moja mała bez pieluchowania sie naprawiła :> Nawet Pan doktor potwierdził :>

Przez te upały Mała strasznie marudna...

dzięki dziewczyny!

oddałam znowu mocz do badania,zobaczymy co dzisiaj wyjdzie.I umówiłam małego na usg brzuszka,obdzwoniłam całe trójmiasto aż w końcu udało mi się umówić na dzisiaj.
A na 13.00 mamy wizytę u pediatry,zobaczymy co powie.

Kubuś dalej nic nie je:(Ja wiem że dzieci mniej jedzą jak jest ciepło ale on juz w tamtym tygodniu nie chciał jeść a było chłodno:(
Od wczoraj zjadł może z 60ml na raty z wielkim płaczem:(
Teraz śpi,też mnie to dziwi bo o tej porze nie zdarzało mu się raczej!

Ajjjj tak się martwię:(

Dzięki dziewczyny - tez jestem jakoś negatywnie nastawiona do tej glukozy...może tą wodę spróbuję podać ;) ale w sumie po co...

Co do butelek - ja mam DrBrowns...od początku Małej przypasowała...TT była odrzucona...a po DR Browns nawet Avent się przyjął ;)

Moje dziecko ssie wszystko...cycek, bytlę, smoczek....i niestety kciuk...i całą piąstkę...nauczyła się kilka dni temu i tak jej się podoba, że się nażre, smoczka wypluwa a łapka cala w buzi...normalnie jaja...i jeszcze cmoka mega głośno...normalnie jaja...

Ewel trzymam kciuki - wszystko będzie dobrze...

My wczoraj byliśmy na USG bioderek...wszystko OK, ale pieluszkowanie zalecone :/ bo lewa noga mniej odwodzi :/
Mogę się dostosować ale tylko na noc...bo jak w taki upał...

ewel ponoc jak jest cieplo to dzieci mniej jedza a wiecej domagaja sie picia u nas to sie sprawdza moj Gbrys mniej je jak sa upaly i wcale sie nie domaga

hejka ewel - ja również się stęskniłam

Mój Kubuś dajke czadu ale raczej pozytywnie - miewa marudne dni ale generalnie zawsze jest pogodny. dziś w nocy śmiesznie było, zaskoczył mnie, bo obudził się o 3.45 więc myślałam że głodny, dałam butlę a ten w płacz, więc przytuliłam i zasnął! pewnie powinnam mu tylko smoka dać w łóżeczku. Obudził się dopiero o 5 czyli na razie nadal przesypia ładnie nocki! szok:)

Cześć dziewczyny:)))

Długoooo mnie nie było!
Byłam u rodziców a tam komputer akurat odmówił posłuszeństwa tak więc jak tylko miałam gdzieś komputer pod ręką to wskakiwałam żeby Was podczytać:)

Kubuś rośnie ale nie zmieniło sie jego zachowanie,nadal bardzo dużo płacze:(Zaczął w końcu gaworzyć i obserwować świat dokoła a mnie wyłapuje w mig:))
Zajmuje mi 100% dnia,nawet ugotować nic nie mogę bo płaczem domaga się mojej obecności.
Babcie nauczyły na rączkach tańczyć z nim przy głośnej muzyce tak więc skaczę z nim całymi dniami,obawaim się że będę tak chuda aż przezroczysta!!
Na spacer wychodzimy z dobrze naładowanym telefonem bo muzyka musi go uspokajać i to najlepiej rock progresywny:)Ludzie się gapią na mnie i zagladają w wózek:))
Zanim jednak wyruszę na spacer w dłuższą trasę wyciągam go kilka razy z wózka bo tak ryczy aż w końcu zaśnie.
Mówię Wam tragedia a o smoczku mowy nie ma!!!!

NIepokoi mnie jednak fakt,że Kuba od kilku dni nie chce w ogóle jeść.Jak daję mu butelkę to wypluwa,nie pozwala sobie wcisnąć jej do ust.Przez dwa dni było i tak że nie chciał nawet piersi i herbaty.
Teraz tylko pierś która już prawie pusta:(
Także nic mi nie je:(
Byłam wczoraj u lekarza i dostaliśmy zlecenie na mocz,odebrałam wynik dzisiaj i Kubuś ma białko w moczu:(((
Nie wiem co to oznacza ale z tego co wyczytałam w necie nic dobrego:(
Jutro idziemy do lekarza aż się boję!
Taki malutki jest i bezbronny aż mi serce pęka....
Zobaczymy...

A tak w ogóle to stęsniłam sie za Wami mamuśki:)

mam wlasnie tt i czasami zassie... ale tylko czasami, wiec pracuje nad tym, zeby to bylo zawsze:) Dr Browna nie próbowałam. Chyba zakupie.

A dzis od rana uparłam się na ten smoczek... przez godznie wypluwał, ja wkładałam, wypluwał ja wkładałam... w koncu zassał. I tak prawie cały dzien mu wkladałam... w końcu całkiem długo ssał. I spacer był dzięki temu 4-godzinny z jedną przerwą na karmienie .

normalnie to musze cyca częściej wyjmować, zeby possał i się uspokoił...

Delka - poszłabym najpierw do pediatry.

Kubuśleży na kocu w salonie i próbuje obracać się na boki i sięgać po grzechotkę;) Fajny widok:)

a ja jestem niespokojna;/ Patryk zaczął robić kupić co 4-5dni.. na piersi to niby normalne ale.. mam wrażenie, że on się męczy:( pierdzi strasznie i każde pierdnięcie powoduje u niego ból(bynajmniej ja to tak odbieram). do tego wszystkiego muszę się nieźle nagimnastykować żeby zjadł;(( widzę, że jest głodny, jak daję mleko to aż się trzęsie i zaczyna jeść a po chwili wypluwa i płacze. nie wiem czy mleko mu nie smakuje czy co.. zastanawiam się nad wprowadzeniem mleka modyfikowanego żeby sprawdzić czy to moje mleko jest przyczyną jego złego samopoczucia.. ach sama nie wiem.. noce też nieprzespane bo te bączki go tak męczą, że spać nie może:((( co byście zrobiły na moim miejscu???

hejka;) u mnie po kaszce też zero niepokojących objawów, więc wnioskuję że u ciebie za wcześnie może na tąa kaszkę. albo spróbuj dać mniej na początek? ja najpierw dawałam 1-2 łyżeczki choć na opakowaniu jest że mają być 3.
my odstawiliśmy banana bo kupki były zielone i ścisłe... na jabłko reagował dobrze, więc dostaje i wczoraj weszła marchewka i też jest ok.

Kate u nas to samo po kaszce budzi się koło 3 bez kaszki ok 6 :) Odstawiłam kaszkę.

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (110 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Przeprowadzka- jaka firma? (48 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...