Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 14

1. ninkaa 02.03.2011
2. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:) SR Zaspa, szpital Zaspa
3. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))szpital Wojewódzki
4. VIKING 06.03.2011 SYNEK :) Maciuś , Zaspa ?
5. Aga 07.03.2011 - Córeczka Amelka ;)
6. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
7. ulka26 09.03.2011 SYN! Staś :) szpital i SR Zaspa
8. kosmisia 11. 03. 2011 - syn, Szpital w Redłowie
9. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :) szpital Wojewódzki
10. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
11. KasiaKoziołek 12.03.2011
12. IzaSJ 15.03.2011 - Synuś:) - Kliniczna
13. Kaczuszka85 17.03.2011, synek Kubuś
14. Milenojda 17.03.2011, synek Franek :-)
15. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
16. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś - Kliniczna
17. Madzik 19.03.2011 -Córeczka - Różyczka, szpital wojewódzki
18. gonia445 25.03.2011 - Szpital Redłowo,
19. nati 01.04.2011
20. sonia85 02.04.2011 - Synek TYMON :) SR Maria, szpital Zaspa
21. Mlenia 02.04.2011
22. Karola98VS 06.04.2011 - Synek ADAŚ - KLINICZNA
23. kasiek01 09.04.2011 _ Synek - Szpital Wojewódzki
24. tea18 09.04.2011-SYNEK!!:) SR Zaspa, szpital Zaspa
25. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
26. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
27. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
28. Manieczka0 18.04.2011
29. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
30. Adziabu 22.04.2011-Synek- Szpital Wejherowo
31. Janka2 29.04.2100 Córeczka :)
32. Mała Me 30.04.2011 - Córeczka Lenka :), Szpital Wojewódzki w Koszalinie

ROZPAKOWANE:

1. Karina – 21.02.2011 (01.03.11), córeczka Maja, 4030 g, 58 cm, szpital Wojewódzki.
2. I W O N K A >("_")< - 23.02.2011 (09.03.2011), córeczka Nicola, 3315g, 56 cm, szpital Zaspa
3. Lucy80 - 01.03.2011(02.03.2011) synek Jaś, 2855g, 53 cm, Kettering GH
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 14

Monmie spora ta twoja córcia najlepszego : )
Lucy80-słodki przystojniak kilka razy oglądałam te fotki to naprawdę cud nosić w sobie dzieciątko :) tak się zastanawiam jak moja dzidzia wygląda fajnie macie ja nie mogę się doczekać kiedy moje będę tulić : )
Miała któraś z was poród rodzinny ???

Dziewczynki zagladam i prosze mamy nowe dzidzie :) Gratulacje !!

Monmie no faktycznie latwo nie bylo ale masz juz to za soba i teraz czas cieszyc sie malenstwem w domku:)

Monmie to się cieszę, że wszystko dobrze się skończyło! Super, że mała Majcia zdrowiutka i życzę szybkiego dochodzenia do siebie. Fajnie, że jesteście już w domku. Zazdroszczę Ci bardzo, że masz już swoją córeczkę w domku. A jak starsza Córcia zareagowała na młodszą córeczkę? Karmisz piersią czy butelką?

A jak pobyt na położnictwie? W ilu osobowej sali leżałaś?

Gratuluje dzieciaczkow.

Asia dzieki za dopisanie :)

Mialysmy komplikacje przy porodzie ale na cale szczeście jestesmy po 6dniach pobytu w szpitalu w domku.
We wtorek w nocy odeszly mi wody ale tak bez rewelacji mozna powiedziec sączyły się a skurcze co 15min.powoli zaczelam budzic męza ze chyba nadszedl czas o godz 1 w nocy bylismy juz w szpitalu Wojewodzkim no i standardowe ktg,sprawdzanie rozwarcia.
No i zaczelo sie 12godzin meczarni.Skakanie na pilce do tego dwie 2pomki z oxy a rozwarcie tylko na 1,5palca.Około godziny 13 dezyzja o CC bo cisnienie mialam 180/100 i wogle wszystko za dlugo.
Malutka naszczescie zdrowa ale przez to wszystko troszke miala problemow z adaptacja wiec przez 2doby byla na obserwacji.
Opieka pediatrow w Wojewodzkim na 5 mozna powiedziec ze nawet przewrazliwieni moja Majka miala pelno badan ale teraz z perspektywy czasu wiem ze chociaz zostala przebadana bo w czasie pobytu bardzo sie denerwowalam tymi wszystkimi badaniami.
Dziewczyny z tego wszystkiego schudlam juz 16kg ale w domu o wiele lepiej sie czuje no i mam mojego szkrabka przy sobie.

przepraszam że wtrącam się w wątek - ulka26 wysłałam wiadomość na priv, nie mogę odpisać w swoim wątku bo jakaś blokada jest :)

Ta :D ja dzis mam termin z OM a jak widac akcji nie widac kurczaczki :D
Mowie do mojego ze pogoda jest to Amela wychodz a ona nie chce sie sluchac :)
wlasnie wymylam okna szorowalam i dupa nic nie pomoglo :D
a smoczkow ogolnie to mam 8 tych takich 0-3 :D przezorny zawsze ubezpieczony haha :)
a butelek i smoczkow do butelek tez mam duzo ;)
Moj juz nie pozwala mi ciuszkow kupowac kurde ;D
a mam tak ich duzo ze w komodzie z 6 szufladami tej z ikei mam rozmiary tylko 56 i 62 i ledwo sie zamykaja :(
w ogole mam od cholery ciuszkow ale niektore sa tak piekne ze az plakac mi sie chce a on mowi ze nie kupowac :D
ale haha powiedzialam dzis to tesciowej a ona powiedziala do mnie ze jak on nie bedzie chcial mi dac pieniedzy to mam przyjsc do niej :) Kochana jest :D
Wlasnie wola na obiad :P

Lucy przecudny synek i fajne minki stroi:)

Basia7 trzymamy kciuki!!!
zeby tak na mnie naturalne metody zadziałały:)a tu nic i nic..

WITAJCIE! bylam dzisiaj u lekarza i mam 2 palce rozwarcia. Lekarz powiedziała, że jeszcze dzisiaj albo w nocy urodzę!! i mam jechać o 17 do szpitala. Czekam teraz na mojego męża, który jedzie z Lidzbarka Warmińskiego z pracy, i już niedługo bedzie w Gdańsku. To będzie moj drugi poród i jak na razie nie czuję żadnych skurczy. Tylko córkę, która sie mocno rozpycha. Koleżanka miała tak samo, że nie miała skurczy, dopiero jak przyjechała do szpitala miała od razu skurcze parte. Przed pierwszym porodem miałam skurcze wieczorem, brzuch sie napinał, a o 4 rano obudziłam sie gdy odeszły mi wody. I dopiero o 14.30 urodziłam. pozdrawiam i życzę miłego dnia. PS. wczoraj wykorzystywałam naturalne metody przyspieszenia porodu i może pomogło;)

super dzieciaczek, tez zazdroszcze

Lucy a w koncu mialas epidural czy tylko gas and air.

co do butelek to mam toomy tipee bo byly 2 ze sterylizatorem i rowniez byl smoczek wiem a mam jeden. oslonki tez mam i krem na brodawki, tu polecaja zeby zaczac smarowac przed zeby zmiekczyc brodawki to mniejsze ryzyko pekania. wlasmnie przypomnialyscie mi ze powinnam odpalic sterylizator i wysterymizowac te 2 butelki, smoczek i nakladki na wszelki. acha i mi polozna powiedziala ze najbardziej nakladki przydaja sie na sam poczatek bo jak ci popekaja brodawki przy pierwszym karmieniu to dobrze je miec bo karmic trzeba a boli jak cholera

Rety Lucy! Jaś jest przesłodki!!
Jestem w szoku że kilkudniowy maluszek tak się uśmiecha!!
Czad!!!
Jeszcze raz wielkie gratki :)

Śliczny synek Lucy:)
Taki maciupki i te minki- super:)
Zazdrość mnie zżera:)

no wlasnie ja tez myslalam zeby szybciej zaczac wychodzic niz po 2tyg.

Butelki mam 2 TT, smoczki tez 2 Nuk (choc tez mam nadzieje, ze sie nie przydadza), na brodawki lano-masc Ziaja, ktora juz nawet zaczelam stosowac, jest na niej napisane, ze mozna stosowac jeszcze przed porodem w celu hartowania brodawek.

Lucy, to jaki rozmiar ubranek jest Waszym przypadlu dobry?

Pochwalę się synkiem:)

Z pozdrowieniami dla wszystkich forumkowych ciotek :)

Dzień 1

image

Dzień 5

image

image

A jakie maści kremy polecacie oprócz Ziajki :)

Monmie GRATULUJĘ córeczki:) Rodziłysmy prawie w tym samym czasie:) 3 godzinki różnicy:)
Pewnie z ubrankami masz problem w drugą stronę, bo u mnie wszystkie za duże :) Dokupiłam kilka mniejszych, ale te durne rękawe i tak są za długie:/

Co do spacerków to położna radzila juz mi wychodzic, ale albo padalo, albo musialam czekac na jej wizyte, dzisiaj jest super pogoda, ale męża nie ma a chce wspólnie na pierwszy spacerek sie wybrac, wiec czekam do jutra, a więc narazie tylko "werandowanie".

Butelke mam jedną aventa, na razie niepotrzebną.

Co do brodawek to mam osłonki i krem, i jak na razie używam tylko kremu. Pomaga:)

smoczek mam 1 bo dostalam w gratisie do butelek:)nie chcialabym podawac smoczka ale zobaczymy jak to bedzie:)
Na brodawki mam tylko masc, oslonek narazie nie kupowalam bo moga sie nie przydac:)

Ja co prawda smoczki już kupiłam ale poprzedmin razem nie miałam. W szpitalu i tak nie używasz. My dopiero chyba kupiliśmy jak mały miał 3 tygodnie.

Maść na brodawki przydała mi się już w szpitalu - więc chyba lepiej kupić. Poprzednio miałam medeli a teraz jak pojechałam ją kupić Pani poleciła mi Ziaji - ponoć ten sam skład a Panie sobie bardziej ją chwalą. Zobaczymy :-)

Osłonki tez już mam :-) choć mam nadzieję, że będę karmić piersią. Przy synku 7 miesięcy ściągałam pokarm laktatorem więc marzę o karmieniu piersią.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź :)
A smoczki kupilyście tak na wszelki wypadek?
I coś na brodawki: maść lub osłonki.
Mętliku dostaję ;)
Nie wiem czy zamawiać czy potem męża gonić ;)

wlasnie zakonczylam sprzatac i padam na pyszczek ale jak akcji nie ma tak nie ma!!

ja tez chce karmic piersia a kupilam butelki TT 2 szt..zakupu dokonałam jeszcze przed pójsciem do szkoly rodzenia i myslalam, że jak sa bezkolkowe to warto spróbowac...pozniej na SR okazalo sie, ze to pic na wode:)innych juz butelek nie kupowalam...zobaczymy jak w praktyce to wyjdzie...

Inne tematy z forum

Permanentny ból głowy.. :( (44 odpowiedzi)

Od jakiś 2-3 tygodni permanentnie boli mnie głowa. Dzień w dzień, przez większość czasu. Zawsze...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

psi fryzjer - moze macie kogos sprawdzonego? (11 odpowiedzi)

j/w najchetniej w okolicach Żabianka, Zaspa, Przymorze, Brzeźno