Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Walerka, pisałaś coś, że twoja mała zakatarzona - u nas niestety podobny problem, gluciory na maxa panują, napisz jak możesz jak długo się utrzymywał, czy byłaś z tym u lekarza i czy coś stosowałaś czy tylko wyciąganie tego diabelstwa??? pozdro

Mój sobie unormował że śpi od 14 - 17.30 i po kąpieli od 21 - 2 ale od 4 to potrafi się co 20 min budzić albo w ogóle po prostu płakać więc wyspana za bardzo nie jestem. My dzisiaj byliśmy na USG bioderek...mały spał więc spoko. Tylko się zastanawiam bo lekarz powiedział że wszystko dobrze i żeby pieluchować....no to jak dobrze to po co to pieluchowanie..profilaktycznie? Wam też tak mówili?

zapraszam do nowego wątku http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=235993&c=1&k=160

a chcialam dodac ze mala dzis zrobila mi niespodzianke na mature z matmy i spala od 18-5.20 ;)

my tez po szcepieniu i wazeniu :) strasznie plakala az m bylo jej zal ..
mala to taki grubasek ;p wazy juz 5,7 kg ;)no ale nie ma co sie dziwic jak na raz je 180 ml ;)

Z tego co wiem wchodzi się głównym wejściem i wtedy do rejestracji która jest za pokojem nr 7 do którego potem właśnie idziesz

dzieczyny pomozcie..jak trafic na IP na zaspie..czy dobrze mysle ze to chodzi o SOR w gabinecie nr 7?? i czy w nocy rowniez mozna wejsc głównym holem...???

moj synek wydaje duzo odglosow, ale to raczej stekanie i chrumkanie niz gaworzenie, choc zdarza sie tez jakies aj lub ej.

Hej.

Mój mały też miał czerwone krostki na buźce i klatce piersiowej. Jak przejechałam ręką to czułam "kaszkę". Byłam u pediatry i okazało się, że to potówki. Poleciła mi stary sposób, bez używania maści itd. Miałam mu robić peeling. Brałam przeprasowaną 15 min przed kąpielą pieluszkę tetrową i tarłam te miejsce, w których były krostki, aż skórka się zaróżowi, a potem smarowałam kremem nivea. Wszystko po 3 dniach zeszło.

Nasz mały w nocy ostatnio ładnie śpi. Mamy tylko jedno karmienie w nocy o 2-3, a potem o 5. Więc chyba się przestawił.

Co do kupek wodnistych - to nasz maluch też takie ma, ale pediatra stwierdziła, że mam tłuste mleko, dlatego mały strzela takie kupki. Sama zauważyłam, że jak ściągnę mleko i chwilkę postoi w lodówce to potem widać na ściankach butelki osad tłusty.

My 16.05 idziemy na szczepienie - tym razem pneumokoki. Wtedy będzie ważenie i coś czuję, że mój mały już 5 kg waży:-)

A czy Wasze maluchy gwaorzą?

no i mój malch po szczepieniu. Dzielnie zniósł, popłakał moze minutke i zaraz zasnał :) A tak sie bałam :)))

Ivvka- ten elocom to chyba sterydowa masc? I z tego co wiem to raczej nie wskazane jest do stosowania na buzke, tym bardziej u takiego maluszka. Moj Jasko mial tez bardzo szorstkie , strasznie przesuszone policzki, jak tarka. Przemywanie przegotowana woda i krem do bardzo suchej skóry szybko pomógł, my używalismy E45.

butterflies- GRATULACJE !!!

butterflies, gratulacje!

Hej dziewczyny :) 29 kwietnia urodził sie nasz synek Mateuszek :D ważył 3600, a długi na 58cm ;) pare dni spędziłam na patologii i poród mi wywoływali cewnikiem, na porodówce zajęło mi zaledwie 35min, ledwo mnie podlączyli pod ktg z rozwarciem na 3 palce, a już po chwili pełne i zaczęły się parte. Mały w pierwszych nocach trochę nam popłakiwał, ale juz dzis bylo dobrze :) teraz przechodze etapy nawalu pokarmu i pozjadanych brodawek...oby szybko minely

hej dziewczyny

agaamelka jak ta masc ktora dostalam nie pomoze to sprobuje twoim sposobem:)

mi dr powiedziala ze te krostki wygladaja na alergiczne..moga byc od naszych ubran..zapisala Elocom i mam smarowac przez 3 dni tylko na noc..strasznie szorstka sie zrobila jej buzka..

znowu straszna lipa z waga..w 8 dni tylko 80g:(a ostatnio w 12dni przybrala 270g..
znowu dostalismy kolejne skierowanie..tym razem do gastroenerologa:(wykoncze sie:(

a juz julka tak nie placze od 5-23..troszke sie uspokoila..nawet zaczela sie usmiechac i czasami robi drzemki w ciagu dnia..krotkie bo 15-30min ala dla mnie to juz duza poprawa w porownaniu do tego co bylo 2 tyg temu...
nawet dr sie spytala wczoraj czy to ta sama julka bo taka spokojna byla:)

znajomi mowia ze moze jej ten nutramigen nie smakuje i radza sprobowac bebiko czy hipp..

no i jeszcze chirurg dzieciecy nas czeka ze wzgledu na ta torbiel skorna;/znacie moze dobrego chirurga??

hej dziewczyny,
ja ostatnio głównie czytam Wasze newsy, jakoś nie mam weny do pisania :) mały w dzień jest dosyć marudny a dokładnie to jak śpi to stęka a jak nie śpi to je albo stęka i fika nóżkami, tak więc chyba kolki się zaczęły.Na razie nie stosuję żadnych leków, póki co chwila bujania na rękach i przytulanie do brzucha pomaga. W przyszłym tyg.idę do pediatry to może coś poradzi:) chociaż w wątku jest tyle porad na kolki,że trzeba będzie z którejś skorzystać :)
a poza tym to na szczeście w nocy jakoś śpi :)tzn.kilka godzin można pospać :) tak więc mój M jeszcze się nie wyniósł do innego pokoju :)

a ja sie wczoraj nawet do fryzjera wyrwalam - bode, co za luksus! :-)

no ja mialam rozwarcie 4 palce jak przyjechalam do szpitala skurcze co 30sek ;) i godzine dluzej w domu i tam bym urodzila tylko ze mialam polozenie miednicowe dlatego cc..

krucze to nie wiem... pewnie to zszycia tych wewnetrznych warstw... ale ze tak dlugo sa spuchniete... a co do wzgorka czy tam spojenia to bolalo mnie przed porodem kilka dni - pewnie mala sie pchala na swiat., ale odkad wyszlam ze szpitala nic nie boli.

to ja mam na calej szerokosci rany nad i pod .. a jak pokazywalam gin to mowila ze to niby normalne ..
a boli mnie tez pod rana na srodku.. to "wzgorek lonowy" ;D jak mowilam gin to mowila ze boli mnie spojenie bo jestem niby drobniutka .. boli was tez? bo chyba tylko ja jestem nienormalna ;/ po porodzie to mnie mega bolalo ze sie dotknac nie moglam .. teraz juz jest lepiej..

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...