Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

agaAmelka zgrubienie mam tylko po jednej stronie - gin mi powiedzial ze po tej stronie byla główka dziecka i musial bardziej uciac i przez to jest tam grubsze szycie, wydaje mi sie ze z czasem robi sie coraz mniejsze...

ivvka tez jestem ciekawa co wam lekarz powie na te krostki.. my mamy wizyte dopiero w piatek.

ivvka . mam sprawdzony sposob na krostki :) zadne mascie nie pomagaja :) kup octenisept psiknij na wacik kosmetyczny i przykladaj do buzki i kup wapno w syropie i dawaj malej .. u mnie poskutkowalo po kilku dniach a kremy robione w aptece nie pomogly

hej:)

My tez walczymy z krostkami, praktycznie od samego początku mamy problemy ze skórą. Najpierw cała skóra mu się złuszczyła, a potem te krostki, zaczęło sie od pojedyńczych na twarzy potem przeszły dosłownie całe ciałko. Miał juz tak przesuszona skóre ze lekarz zalecił nawilzanie. Najgorzej policzki i szyja, az ropiały. I jak jest raz lepiej to mu czasami znowu sie pojawiaja. Skóra musi sie przyzwyczaic do nowych warunków, mam nadzieje ze minie nam do 3-4 miesiaca taj jak mówia lekarze:)

Ivvka daj znac copowiedział lekarz.

tez macie takie zgrubienie na ranie po cc?

wlasnie wrocilam z Julia z USG kregoslupa..w opisie:torbiel srednicy 8mm skorna nie wykazujaca lacznosci ze strukturami glebokimi. Zmiana laczy sie z przetoka skorna.

Slyszeliscie moze cos na ten temat??

po 15 idziemy do pediatry ciekawe co powie na to usg i te krostki..ehh

Nie - wręcz zabroniła smarować. Bo ja się oczywiście naczytałam Internetu i chciałam smarować kremem nawilżającym, ale podobno to jeszcze bardziej zatyka pory. No i nie smarujemy niczym i rzeczywiście znika - tylko strasznie powoli.

u nas tez pojawily sie krostki,w lekkim skupieniu na jednym policzku i za uszami - te po kapieli jakby przygasly i sie zmniejszyly... margos pediatra pozwolila to czyms smarowac? czy zostawic do samoistnego znikniecia?

Dziękuje dziewczyny.Spróbuje tej szałwi ,mam nadzieje ze pomoże,a nie zaszkodzi,bo u mnie to nigdy nic nie wiadomo ;)

Kaczuszka - przy takim nawale możesz sobie ściągnąć trochę mleka laktatorem, ale tylko do momentu uczucia ulgi - inaczej będziesz miałą jeszcze większą nadprodukcję. Szałwia, tak jak piszą dziewczyny też pomoże.

Co do wysypek. U nas pojawiła się w 4 tygodniu wysypka, zaczęła się na polikach, w okolicy oczu, potem zeszła niżej a ż do klatki piersiowej - byliśmy u lekarza i okazało się, że to trądzik niemowlęcy - dziecko jeszcze pozbywa się moich hormonów. I może się utrzymywać do 3.miesiąca. U nas jeszcze jest, ale powoli znika.

My dziś po szczepieniu - mały marudny:(

kaczuszka, tak jak pisze karinkaka, sprobuj od jednej i zobacz czy pomaga.

sonia, no u nas tak samo, kapiel najpierw, najedzonego kapac to tak nie bardzo. ewentualnie jak budzi mi sie ze strasznym krzykiem to daje mu jedna piers najpierw, a po kapieli druga (bo wrocilam do karmienia obiema). jak smoczek wypadal lub wypluwal to podlozylam pieluszke tetrowa, ktora jakby podtrzymuje ten smoczek.

sonia moja mala miala najpierw kilka krostek a teraz ma cala buzke w krostach..dzis ide z tym do lekarza bo nie ma poprrawy od kilku dni..

ja karmilam przed kapiela ale ostatnio karmie po kapieli :)
u nas tez smoczek raczej nie dziala..

Mój synek dzisiaj cały w jakiś krostkach na buzi...szczególnie w okolicy oczu, nie wiem czy to groźne, miałyście tak?

A i mam pytanie wieczorem karmicie i potem kąpiel czy odwrotnie...bo ja go karmię po kąpieli i kładę spać. A smoczek u nas średnio działa bo jak jest wkurzony to go tylko wypluwa i się bardziej denerwuje.

kaczuszka, ja przy nawale pilam dwie dziennie, zrob sobie jedna i popijaj caly dzien i zobaczysz czy bedzie jakis efekt - z szawia trzeba ostroznie. Mi jak wkoncu zrobily sie miekkie piersi az sie wystraszylam ze za duzo tego pilam ale naszczescie teraz jest wszystko w normie :)

enjoy to co np jedna herbata dziennie?

Kaczuszka, szalwia hamuje laktacje, tylko tez nie mozna przesadzic, zeby Ci sie za bardzo nie zahamowala.

Adziabu gratuluje!!!!

ja tez sie zastanawiam nad jakas knajpka ale w okolicy Zaspy lub Wrzeszcza??

Rozmawiałam z teściowa która jest opiekunka do dzieci i ona twierdzi ze to nic złego taka kupka u dzieci karmionych piersia- wiec trochę się uspokoiłam ;) ale ide na szczepienia za kilka dni i jeszcze zapytam lekarki tym bardziej ze te kupy maja przykry tak jakby kwaśny zapach.

Ale mam teraz inny problem ... Kilka dni temu wypiłam sobie herbatkę Bocianek i od tego czasu moje piersi zwariowały produkują tyle mleka ze młody nie jest w stanie tego wypić-wiec wczoraj postanowiłam sciagnac do butelki i mu dac , udało sie z jednej zgromadzić 90ml wypił wszystko + trochę z piersi,ale w nocy obudziłam się z bardzo mocno obrzmiała piersia az tak mocno ze wyskoczyły nowe rozstępy a piers bolała nawet pod pachą. Czy mogłam spowodować jakas nad produkcje? Nie wiem teraz co robic czy sciagac ten nadmiar ale czy tym samym nie pogorszę sprawy? Ja zawsze muszę sobie ,,POLEPSZYĆ" !!!

Tea byłam na klinicznej, dostałam antybiotyk- augumentin.. Ropa już się nie sączy, ale nadal jest brzydkie zgrubienie i boli. Jak do piątku nic się nie poprawi, to mam podjechać na kliniczną.

poszlam za rada walerki i przelamalam sie - dalam smoka w domu na noc po karmieniu po kapieli, no i wyspalam sie tak jak od miesiaca nie spalam! :-) po kolejnych karmieniach nocnych juz nawet nie dawalam i spal przepisowo. oby tak juz zostalo :-)))

u nas kolki zaczely sie w 2 tygodniu.

z tymi wodnistymi kupkami czytalam, ze to moze tez byc nietolerancja laktozy lub mleka krowiego.

tea, moj synek raczej usypia w wozku podczas spaceru, ale czasami chwile mu to zajmie. jak dlugo i mocno krzyczy to zaczelam dawac mu smoka, wtedy usypia, smoka wypluwa i reszta spceru spi.

No gdyby mój spał to nie było by takiego problemu ale moje kochanie tylko się drze i drze więc ciężko z nim spacerować...
Pewnie też powinnam mojego wziąć na spacer ale strasznie zimno i sama nie wiem...

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...