Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Karinka - u nas kąpiel pierwszy raz odbyła się bez wrzasku dokładnie jak mały skończył 3 tygodnie,a teraz uwieeelbia. Krzyczy jak go wyjmujemy bo chciałby jeszcze - także pocieszam, że nienawiść do kąpieli raczej minie:)

AgaAmelka sliczna dziewczynka!

sonia ja polecam sabsimplex! margos jakby sonia nie chciala ja wezme kazda ilosc - malej po tych kropelkach duuuzo latwiej a i ja wiecej spokoju mam!

u mnie mala nie spi tylko pod wieczor i tez mam problem bo kapiel puki co tylko bardziej ja denerwuje... ;/

Melduje się :) Ja jeszcze nierozpakowana i mam zamiar pozostać w tym stanie póki się da najlepiej do maja :) Cały czas Was podczytuję zdjecia dzieciaczków śliczne :)
Chwile załamania są normalne ale szybko przechodzą i póżniej każdy uśmiech malucha wynagradza je z nawiazką.
U nas wszystko ok chociaż na pocżatku kwietnia mały znowu wylądował pośladkowo więc miałam stres...ale teraz grzecznie siedzi głową w dól ma 3500 już ..tylko teraz nie mogę rodzić bo wirus jakiś córcia przywlekła z przedszkola i fonia mi siadła :) Ale jakoś się trzymam. Pozdrawiam :)

Ivvka - a może Tobie pomogłaby chusta? Bo podejrzewam, ze ciężko Ci cokowleik zrobić z małą na rękach. Polecam Ci serdecznie chustę elastyczną. Młody w chuście momentalnie się uspokaja no a ja mogę poodkurzać, pranie zrobić, obiad ugotować itd.

Sonia - jeśli chcesz mam do odstąpienia opakowanie sab simplexu.

Czytam tak o waszych dzieciaczkach ze nie spia 7 godzin a moja mala wogole w dzien nie spi..zasypia 23-24 i o 5 pobudka w tym czasie przerwy na karmienie:/..w wozku czasami przymknie oko ale jak zatrzymam wozek to oczy jak 5zl..

Dzis idziemy do neurologa moze cos poradzi bo juz nie wiem co z ta nasza Julka..red bulla jej nie podajemy:)

Od kilku dni polezy cichutko 20min w kolysce czy lezaczku ale po tym czasie jest znudzona i trzeba ponosic itp..w miedzyczasie bol brzuszka czy kolki przyjda i karmienie i tak dzien leci..

Walerka ja tez czesto nie mam sily ale ciagle zyje nadzieja, ze 3 miesiace najtrudniejsze i wszystko sie jakos unormuje...

Sonia tez musisz miec ciezko jak jestes sama z maluszkiem...

musimy byc wszystkie dzielne:)

Za mną ciężka noc...mały prawie w ogóle nie spał...teraz też nie może zasnąć. Ten espumisan chyba mu nie pomógł jednak :/ Ja już nie wiem co robić, dzisiaj przychodzi do mnie położna to może coś poradzi.

Karola - postępowanie jest takie - jeśli nadal będzie rosło - wyślą Was do szpitala. I tu już wszystko zależy od lekarza - albo lampy albo kroplówki. Ale z tego co wiem, to przy takich wartościach jest np. możliwość, ze na dzień do szpitala a na dzień do domu (przy lampach). A jak będzie sobie spadało przy zmianie pokarmu to zostaniecie w domku i będziecie tak jak my latać co tydzień na badanie krwi aż do zejścia bilirubiny do normy czyli poniżej 1.

My właśnie wróciliśmy z pobierania. Nienawidzę jak mu pobierają z głowki. Ehhhh.

Walerka - też miałam taki kryzys. Na szczęście to kwestia dnia, dwóch i mija. Trzymam kciuki za porządną nockę żebyś mogła się wyspać.

Tea - coś było wczoraj z tym dniem bo mój Staś też nie spał prawie 7 godzin.

Karola98vs - moja pierwsza córka miała przedłużającą się żółtaczkę. Wyszłyśmy ze szpitala bo poziom bilirubiny wprawdzie wysoki, ale mieścił się w normie. Niestety później bilirubina nadal była wysoka. I mi lekarka kazała właśnie ściągać mleko i podgrzewać. I tak też robiłam i bilirubina zaczęła spadać. Nie trzeba podawać sztucznego mleka. Szkoda marnowac Twoje mleczko.

A mój mały to jakaś fontanna.. już w szpitalu zaczęli go karmić mlekiem NAN1 ja w domu to samo a od wczorajszego wieczora co wypije to ulewa i nie spał mi ponad 6 h...
Musiałam w nocy męża do TESCO wysłać po bebilon AR ale mały ciągle jak by nie najedzony:(

moja mala byla na butelce i karmiona przez rurke w nosie i udalo nam sie wrocic na piers wiec nie wszystko stracone, a i jadla sztuczne tez.

ja mialam dzis zalamanie, ze jestem zmeczona, ze mam dosc i ze juz nigdy sie nie wyspie

Margos, dzięki za odp. my jak wychodziliśmy ze szpitala to maly miał 13,27 więc teraz jeszcze więcej, ale właśnie jestem ciekawa co z tym się dalej robi jak nie spada, czy do szpitala wysyłają czy właśnie jakieś kontrole, jak to się obniża i jakie jest dalsze postępowanie???
Z mlekiem narazie spróbuję sztucznym bo to tylko do piątku rana więc niedługo ale jakby się miało przedłużyć to dobrze wiedzieć, że jest taka możliwość jak piszesz z tym naturalnym.

Jeszcze nie widział, wypłynął w marcu a będzie dopiero w czerwcu...także odliczam dni z niecierpliwością.

sonia, mi to w pierwszym tygodniu powietrza brakowalo, teraz jak juz wychodzimy na spacery jest juz ok. a Twoj maz teraz jakos wyplynal(bo jak dobrze kojarze to plywa) czy jeszcze synka nie widzial? jak wroci to pewnie na krok Was nie odstapi :-) ja widze jak moj z pracy teraz wraca to sie synkiem nacieszyc nie moze.

gonia dzięki za rady dot. espumisanu...powiedz mi jeszcze tak codziennie dajesz czy tylko jak jest problem?

Ja dzisiaj zarejstrowałam małego w USC :) teraz czekamy na pesel. Dziś mam jakiś lepszy humor, chyba się przyzwyczajam do nowej rzeczywisotści :) Tylko męża mi strasznie brakuje...trochę mi smutno bo większość czasu jestem sama z małym mama przyjeżdża do mnie tylko wieczorem na godzinke...brakuje mi kontaktu z ludzmi :/ Dobrze że chociaż Was mam!

karinkakk, moze kiedys uda nam sie zorganizowac wieczorek zapoznawczy :-)

sonia85 ja podaje mojej małej espumisan położna kazała i mówiła ,że mam się nie stresować ,tą ulotką ,że żle ujeli to w słowach to jest dla niemowląt też i kazała mi dawać 4x2 krople ,ale i tak daje 3x8kropel i tak też jest dobrze bo pediatry pytałam :)

A my dziś po USG bioderek i na szczęście wszystko wporzo. Polecam Wam wszystkim dr Sieliwończyka na Miszewskiego w Gdańsku. Wspaniały lekarz.

Karola - nas poniżej 14 nie chcieli wypuścić ze szpitala i dlatego byliśmy dłużej bo mały leżał po lampami. Z ostatniego wyniku mamy 9,99.

I taka moja rada choć oczywiście możesz nie słuchać - w szpitalu wiele położnych mówiło, że nawet jeśli żółtaczka jest pokarmowa to nie ma potrzeby dawania sztucznego mleka. Wystarczy swoje ściągać i przegotowywać. to samo mówiła położna środowiskowa na morenie i pediatra z przychodni.

Życzę szybkich spadków.

Dziekuje :) Tea Twoj tez widze czarnuszek ;D
tak jak mowilam polecam sleep&play :) dostepne juz od 2 bo jedynek nie ma :) jak dla mnie lepsze od premium i zwyklych ;)

Ja na razie też używam premium care 1 i uważam że są super, wszystko wchłaniają, no i niestety mam pampersy zwykłe 2 mega paczkę i będzie trzeba użyć a niestety już widzę że gorsze:(
AgaAmelka śliczna laleczka:)

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...