Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

tea ja wslalam wlasnie babcie z mala na krotki spacer - niech sie chartuja, i u nas po 2 minutach jazdy kamienny sen przez caly spacer, czesto jeszcze dobra godzine spi w domu w wozku.

knajp nie znam niestety zadnych, ale piszcie piszcie bo niedlugo sama bede szukac :) mozliwe ze bedziemy chrzcic na zabiance wiec sonia w razie czego bede sie odzywac :)

Paskudka napisz jak tam twoja rana.

Ale pogoda do kitu-miałam nadzieję że chociaż dzisiaj uda się wyjść na jakiś spacer;( Czy wasze maluchy śpią w wózkach? Bo mój jakoś nie chce zasnąć nawet na minute..

poczytuję Was dziewczyny co do kupek tu jest fajny artykuł http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/pielegnacja-dziecka/956-kupka-noworodka-i-niemowlaka.html wszystko co opisujecie jest raczej normą u takich maluszków nie macie sie czym martwić... mój też "strzela" kupką która po jakimś czasie zielenieje ...córka tez tak miała...w szpitalu pielegniarka mówiła że dzidzuś w ten sposób pozbywa sie zółtaczki i w zasadzie co karmienie moze być taka strzelanina/

Adziabu gratulacje!!!

Kosmisia co do chrzcin to my właśnie zarezerwowaliśmy w Gospodzie Chłopskiej przy Placu Zebrań Ludowych w Gdańsku. My robimy tam chrzciny - obiad, ciasto i kolacja i udało nam się wynegocjować całkiem niezłą cenę. Zastanawialiśmy się jeszcze nad Malinowym Ogrodem w Domu Muzyka, ale w końcu stwierdziliśmy, że wolimy coś bardziej swojskiego. I w Gospodzie jest więcej miejsca do pobiegania dla dzieci, których kilkoro będzie.

z maluchami trzeba uwazac bo sie moga szybko odwodnic ale jak ma mokre usta robi siusiu to jest ok.

u nas dzis poprawa, ale katar dalej ja bardzo meczy i miala dzis kolke. a mi mowiono ze od 2-3tyg sa kolki i tak blo u nas.

staram sie wprowadzic jakas rutyne ale ona ma to gdzies i najpierw spi 4 godziny a potem nie spi 4 godziny, no coz ten typ tak ma

lucy80 ja od kilku dni mam taki sam problem. Kuba od kilku dni robi dosłownie co godzinę kupę i sa wodniste (dzis w nocy przeleciała przez pampersa) a czasem nawet zielone ;( Za to nad ranem meczy się bo nie moze zrobić w ogóle... Ale nie płacze czyli to nie kolki. Ale mysle ze to przez moje jedzenie bo ogolnie jem wszystko ... oprócz fasoli itp.

Adziabu - gratulacje:)

Wczesniej tez mu sie zdarzały zielone kupki, ale nagle z 1-3 dziennie zaczal robic 10 i wiekszosc wodniste.

Adziabu, gratulacje!

Hej
Mój dzisiaj grzeczniutki nie mam co narzekac...nawet w dzień pospał w swoim łóżeczku. Jak by tak było dalej to by było cudownie. Mi położna mówiła że kolki mogą się zacząć od 5 tyg życia dziecka dopiero. Ja też myślałam że mój ma kolki bo płakał i wymachiwał nóżkami i rączkami. A okazało się że to z przemęczenia...złość że nie może zasnąć.

Kosmisia zapraszam do mnie do restauracji Żabusia http://www.zabusia.pl Obiad uroczysty (zupa i drugie) 35zł od os. Jak masz jakieś pytania to chętnie odpowiem :)

gratuluje

jeszcze sie zalapal kwietniowy.

probowalam zaktualizowac liste ale sie pogubilam. dziewczyny ktore urodzily zaktualizujcie same bedzie wam latwiej

Mój mały też ma kupki zielone, tzn. żólto - zielone. Ale nic mu nie jest. Gorączki nie m, normalnie je, więc myślę, że to od jedzenia.

Dziewczyny polećcie jakąś knajpkę, gdzie można dobrze zjeść, a do której możemy zabrać parę osób po chrzcinach?

29 kwietnia o 17.45 urodził sie nasz synek Igor 55cm 3480g. Poród szybki ale nie tak szybki jak niri ;) Czujemy sie dobrze mały ładnie je kolki oczywiście się zdażają ale to dopiero początki potem będzie co raz lepiej. Ja sobie piję herbatkę koperkową żeby zminimalizować te kolki i na razie trzymam dietę bo po szpitalnym jedzonku to był sajgon :) Pozdrawiam w wolnej chwili opiszę jak było.

lucy, a mi pediatra powiedzial, ze kupa zielona albo brazowa jest ok, tzn zalezy od tego co ja zjadlam.

u nas dokladnie tak samo z kolkami i sab simplex kroluje, jak na swieta nam zabraklo to cale dnie sie meczylismy teraz conawyzej przebudza mala i lekko sie wykrzywi ale placzu nie ma i noszenie w pionie albo brzuchem do dolu bardzo jej pomagaja w wypróżnianiu

SŁUCHAJCIE, PILNA SPRAWA!!!

Czy może ktoś polecić jakąś sensowną (rozsądne ceny, miła obsługa, porządny wystrój) restaurację, która by się nadawała na obiad po chrzcie? Nie musi być wielka - potrzebujemy miejsca na ok. 10 osób, zresztą nie chcemy rezerwować całości, a tylko stoliki. Dobrze by było, gdyby jakiś przewijak był, żeby się dało przewinąć maluszka. Optymalnie - Gdynia, Sopot.

Piszcie! :)

No to nie dość że leci z niego jak z fontanny to jeszcze ma kolki:( no porażka jakaś..

Dzisiaj od rana próbuje sprzątnąć kuchnie ale z małym to nie takie łatwe bo co chwile się budzi.. No tak jak chęci są to nie ma możliwości:)

Hej. My znowu po wizycie u lekarza, wciąż mamy problem z kupkami, różne kolory, konsystencje i wmożona częstotliwośc. Próbke kału już daliśmy do badania teraz musimy złapac jakies siuśki ;) Mały przebadany dokładnie i wszystko wygląda w porządku, więc czekamy na wyniki.

Odstawiamy tez infacol, zobaczymy jaki będzie rezultat, oby kolki nie wróciły.

tea, to kolka, i jeszcze brzuszek twardy, a nozki prostuje wtedy.

u nas niby tez zazwyczaj wieczorem te kolki, ale zdarza sie tez o kazdej porze. no i raz na jakis czas sa takie straszne, ze spazmami, tak to do przejscia.

hej dziewczyny, wszystkie mamy ten sam problem, u nas nie było mega typowych kolek ale też zwłaszcza w nocy problem z kupą na maxa, szkoda było patrzeć jak się męczy no i nam też niełatwo, więc stosujemy póki co sab simplex i jest lepiej, teraz max 5 minut marudzenia -ale nie jakiegoś mega wrzasku - i kupa jest i bąki też puszcza i tak spokojniej jest:) w nocy co prawda też ostatnio się budzi i potrafi od 4-5 nie spać do 6-7 ale tylko co najwyżej marudzi trochę ale nie krzyczy mega, więc niewyspani chodzimy ale nie jest tak źle.
Smok też u nas w działaniu już jest - przynajmniej można go uspokoić inaczej niż cyckiem i nie jest przejedzony a przy dwójce dzieci to inaczej nie da rady bo nawet bym nie zjadła ani nic nie zrobiła bo tak to płakał jak to dziecko.

A kolki niby są późnym popołudniem tylko...ehh
Jak dziecko się spina i wymachuje rączkami i nóżkami ale bączki raczej puszcza to jest to kolka czy nie? Pampers zmieniony, dziecko nakarmione a i tak krzyczy.
Nie wiem czy dawać mojemu coś na kolki czy to jakiś inny problem, tylko że to właśnie u nas popołudniu lub wieczorem się pojawia...

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...