Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

ja po drugiej z rzedu masakrycznej nocy, dzis od 3.00 do 6.00 kolka :-( ciezko mi sie walczy z ta kolka jak jestem nieprzytomna w nocy. no i to jest tez problem z usypianiem malego, bo moze i by sobie normalnie usnal, ale zaraz jak nie kolka to czkawka i wtedy juz nic innego poza cycem mu nie pomaga. juz nawet probowalam smoczka, ale tak jak na zewnatrz jest go w stanie uspokoic tak w domu odrazu wypluwa.

Mój po jedzeniu jeżeli nie zaśnie przy cycku to jak go odłoże do łóżeczka leży 3 min się rozgląda a potem płacze i tak może nawet godzinę i smoczek nie pomaga...więc ciężko...

mi wieczorem młody zasypia przy karmieniu, póki nie zaśnie to cały czas szuka piersi. To jest jedyna pora gdzie odkładanie do łóżeczka go nie budzi ;) A w dzien próba odłożenia go w łóżeczku konczy sie histerycznym płaczem.

u nas to wyglada nastepujaco - kapiemy, karmie, odbeknac i potem do lozeczka i smoczek albo zawijamy w kocyk i po jakims czasie medzenia usypia, jeszcze przy niej siedzimy ale mam nadzieje ze i to sie niedlugo skonczy.

ja tez czytam jezyk niemowlat, ale ciezko te zasady wprowadzic w zycie. Probowalam mojego synka nauczyc samodzielnego zasypiania...wyl przez godzine az sie caly czerwony zrobil....owijanie i ciche mowienie nie pomoglo...bede jeszcze probowac bo to jego ciagle wiszenie na cycku musi sie kiedys skonczyc....

enjoy - generalnie wszystko - za grochem nie przepadam, kapustę ostatnio pierwszy raz próbowałam (gołąbki) i było ok. Orzechy w sumie też od początku, bo pierwsze co zjadłam po porodzie to snickers:) Truskawek jeszcze nie jadłam bo to nie prawdziwe truskawki, ale w lato na pewno się bez nich nie obejdzie. Jem generalnie wszystko. No - poza smażonym, bo w ogóle nie jadam smażonego i ogólnie trzymam w życiu dość zdrową dietę.

margos, piszesz ze jesz wszystko, czyli wlacznie z wzdymajacymi typu kapustai groch i alergizujacymi jak truskawki i orzechy?

walerka, podrzuc jakies sposoby na usypianie bez cyca, moze masz jakies ktorych ja jeszcze nie wyprobowalam.

hej

co do tej ksiazki to pewnie, ze wszystkiego nie nalezy brac do siebie ale zawsze czegoo sie mozna dowiedziec:)
ja przy moim trudnym dziecku probuje wszystkiego...
jednego nie rozumiem-jak ona moze spac tylko 5-6h na dobe:(
dzis puszczam odglosy z brzucha matki..jest tak przemeczona co widac po buzce a zasnac nie moze;/

tea my stosulemy infacol, bardzo pomoglo, mozesz a wlasciwie musisz przy kazdym karmieniu, jedna dawke albo 2 jak trzeba. musisz byc systematyczna i nie ma ograniczenia ani ilosci ani wieku.

ja czesciowo sie zgadzam z jezykiem niemowlat a czeciowo nie, pewne rzeczy bardzo fajne inne nie.

ja jestem zdeterminowana zeby dziecko nie zasypialo przy cycu bo nie chce byc niewolnikiem.

julka odkryla swoje raczki i jak fajnie je sie ssie.

Paskudka ja stosowałam Kalie na rope i szybko pomogła- octanisept wcale...

U nas zaczęły się kolki:(:(

kurcze.. nie zapeszajac (tfu tfu) Nina dzis spokojniejsza... moze rzeczywiscie to wina tego mleka...

No ja się w ciąży zachwyciłam T. Hogg, ale teraz p czasie stwierdzam, że nie bardzo nam się udało a i też nie bardzo chyba chciałam zastosować się do jej rad. Jakoś instynkt podpowiadał mi inaczej...

lucy najlepszego!

paskudka lec z tym do lekarza, masz octenisept? ja sobie psikalam do 2 tygodni 2 razy dziennie i teraz co drugi dzien albo czesciej jak mi sie przypomni...

to jezyk niemowlat jest do pobrania na kompa z poczty forumowej :) jak chcecie to podam wam haslo i login ;p

A mój Jan kończy dzis 2 miesiace, ale sie zleciało:)))

Nira - GRATULACJE !!! To poszło ci szybciutko:)

Słyszałam o tej ksiązce "Jezyk niemowląt", ponoc dobra z wyjatkiem rozdziału o karmieniu piersią :)

A mi z rany po cesarce zaczęła się sączyć straszna ilość ropy...

oo wlasnie ivvka slyszalam o tej ksiazce, dzieki ze przypomnialas - jutro wysle kogos do empiku :)

a mam za to przesmieszna ksiazke - "BOBAS - instrukcja obsugi" - swietna forma i z przymrurzeniem oka ale dobre rady sie znajda :)

no i mam oczywisnie niesmertelna PIERWSZY ROK ZYCIA DZIECKA - tłuścioch i odpowiada chyba na kazde mozliwe pytanie :)

ehh... lektura lektura a w zyciu i tak roznie wychodzi :P

u nas tez czeso ciezko rozroznic placz jak plakala calymi dniami..wczoraj dostalam swietna ksiazke moze znacie Jezyk Niemowlat -Moja mama mnie rozumie Tracy Hogg, wczesniej mialam rozne ksiazki ale ta moim zdaniem rewelacyjna..jest jak dla mnie duzo cennych wskazowek o ktorych ja nie mialam pojecia..
moze bedzie latwiej z pewnymi tematami:)

Dziewczyny mój mały jak był malutki to też płakał strasznie. Ale teraz jak ma ponad m-c to jest już lepiej. Także u Was na pewno tak będzie. Trzymajcie się:-)

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...