Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Ivvka sprobuj puscic to swojej malej na kolki ... podobno pomaga ..
http://www.youtube.com/watch?v=hERLH3Q-hCQ

;) http://forum.trojmiasto.pl/potrzebuje-odglosy-suszarki-t140555,1,130.html

ja ostatnio caly czas probuje sie dodzwonic do sieliwonczyka i dupa .. nikt nie odbiera.. a wizyta w solidarnosci 20 maja ;/ a dzwonilam 3 tyg temu ..

My też byliśmy u Sieliwończyka, ale wcale długo nie czekaliśmy.

Jesteśmy już po szczepieniach. Małej bardzo się to nie spodobało, bo krzyczała strasznie i wczoraj cały dzień marudna była. Ale nockę już przespała ładnie. Nie chcę zapeszać, ale od kilku dni jak zaśnie po kąpieli czyli gdzieś koło 20 to śpi do 4, a dzisiaj nawet do 5! Gdyby tak się utrzymało to byłobo super!

A teraz zmykamy na spacerek! Tak ładnie się zrobiło, że my prawie całe dnie na dworzu jesteśmy.

Miłego dnia :)

My byliśmy u Sieliwończyka - z całego serca polecam!!!! Tylko w rejestracji telefonicznej mówiła babka że dr najchętniej przyjmuje dzieciaczki w 3-4 tygodniu życia - podobno najwięcej wtedy można zrobić jak coś się dzieje.

No i termin oczekwiania długi...

witam, u mnie tez malo snu w nocy... chyba przechodze jakis kryzys - wydaje mi sie ze sobie nie radze i okropnie zmeczona jestem... ;/

krem z filtrem mamy mutseli

http://www.rankinglekarzy.pl/lekarz/9826/Piotr-Sieliwonczyk/ortopeda/Gdansk

Na ulicy Miszewskiego, między Wrzeszczem a politechniką wizyta 100- na forum dużo o nim piszą

dopiszcie mnie dziewczyny... 20.04.2011, synek Wiktor

tea a gdzie on przyjmuje,wiesz moze?

kaczuszka pewnie szukasz lekarza w Gdyni ale jak tak podczytuje to każdy poleca doktora Sieliwiończyk czy jakoś tak, sama się do niego będę wybierać..

Czyli w sumie ani witaminy K ani D nie muszę dawać bo mój butelkowy jest..
Wczoraj mimo mleka AR ulał mi dwie butelki strasznie się przestraszyłam- chyba jednak jestem słabsza psychicznie niż mi się kiedykolwiek wydawało:(

A jaki krem z filtrem stosujecie? Ja mam Linomag i beznadziejnie się rozsmarowuje:(

TEA18 mi lekarka mówiła ze nawet jeśli się tylko dokarmia sztucznym mlekiem to witaminy D juz się nie podaje bo zawarta jest w sztucznym mleku.

Witam dziewczyny. Mam pytanie czy któraś z Was była na USG bioderek u dr Urbanowicza w przychodni na ul Abrahama w Gdyni? Ja byłam wczoraj i jestem średnio zadowolona-potraktowana zostałam przedmiotowo tak na odczep sie a dodam ze u synka wykrył ograniczenie odwodzenia w lewej nóżce i kazał pieluszkowac , ale w domu przyjrzałam sie i on ładnie rozstawia obie nogi juz sama nie wiem co robic- moze pojde na dodatkowa kontrole do innego lekarza ... Możecie kogoś polecić? A moze któraś z Was ma podobne doświadczenia? Pozdrawiam

my dzis zrobilismy pierwsza probe przeniesienia sie ze spaniem do sypialni z pokoju synka. skonczylo sie na tym, ze maz i owszem spal w sypialni, a ja przespalam tam chyba 2 razy po pol godziny, a reszte na zlozonej sofce u malego pod kocem :-) niewyspana jestem okrutnie i boli mnie wszystko, bo nawet nog nie moglam rozprostowac. mam nadzieje, ze tej nocy bedzie lepiej.

a dzis tak naprawde pierwszy dzien sama z synkiem w domu, bo mama moja wczoraj pojechala.

Walerka - u mojego Tymka pojawiają się zielone kupki zawsze wtedy, kiedy nie podpasuje mu coś co zjadłam. U nas zazwyczaj trwa to póltora, dwa dni. Oj a karmienie to też wiele razy mialam ochotę rzucić ale zawsze sobie myslę, że to wszystko przecież dla jego dobra...

Byliśmy dzisiaj na usg bioderek - bardzo się cieszę, bo wszystko jest dobrze. Kontrola za 7 tyg, mam nadzieję że nadal będzie oki.

no wlasnie ja walcze z zielona kupa zaczelo sie wczoraj i trwa do dzis plus Julka zle je, po 5 min na piersi i tyle a jak zjadla ladnie to zwymiotowala godzine pozniej. dalam jej sztuczne i czekam co bedzie. wyczytalam ze moglam ja cos zjesc co jej zaszkodzilo albo ma wirusa (goraczki nie ma) albo je za duzo tego pierwszego mleka bo sie zle przystawia. mam ochote rzucic karmienie piersia i przejsc na sztuczne

ja pampersy ciagle 1 uzywam i wydaje mi sie, ze teraz dopiero dobrze trzymaja, tzn nie moczy mi sie synek przynajmniej, bo wczesniej czesto mi sie to zdarzalo. no, ale kruszynka wciaz z niego.

kosmisia sama bym chciała wiedzieć bo jadę dziś na zakupy i zastanawiam się właśnie czy 1 jeszcze dla mojego są dobre czy już nie...

Od 6 rano walczyłam dziś z małym na przemian pampers i butelka a on dalej nie chciał spać a jak zasypiał to na 5m dosłownie i dopiero jak wpadłam na to że może chce mu się pić i dostał wody to zasnął i śpi mi już prawie godzinkę..oj trzeba się uczyć obsługi malucha:D

Dziewczyny, a jaki rozmiar pampersów używają Wasze dzieciaki? My na razie 2, ale patrzyłam na 3 i tam jest napisane, że od 4 kg do 9, a na 2 - od 3 do 6, więc jak to jest? Kiedy pampers jest już za mały?

Próbowałam odciągnąć swoje mleko laktatorem...i udało mi się ściągnąć tylko 30ml....więc chyba jednak mój synek się nie najada z piersi... :/

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...