Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

Musicie mi wybaczyć, ale chwytam się ostatniej deski ratunku i zakładam nowy wątek to może i mnie dosięgnie ta magia i już jutro urodzę..:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 2011 - 18

A my mamy problem z pępkiem. Nasz mały na początku strasznie płakał i chyba zrobiła mu się przepuklina;( (tzn. pępek nie jest taki wklęsły) Mamy skierowanie do chirurga i zobaczymy co powie.

Byliśmy na szczepieniu 6 w 1. Nie było tak źle. Nie płakał za bardzo i gorączki też nie miał.

Dziewczyny pisałyście o zielonych kupkach. Nasz mały ma raz na jakiś czas żółte kupki połączone z zielonym. Czy to coś niepokojącego?

Nasz mały wydłuża sobie w nocy czas spania. Po kąpieli i po karmieniu o 21 przesypia do 2, więc możemy sobie pospać:-)

czesc dziewczyny

nie mam czasu na neta bo albo mieszkanie i obiad albo internet.
gratuluje nowym mamom.

te poczatki sa trudne ale bedzie lepiej.

my dokarmiamy raz dziennie sztucznym i mala lepiej przybiera a to karmienie sciagam bo inaczej bardzo bola mnie piersi i nie chce sobie zastojow porobic

A nie jest tak że niektóre mleka mają już w składzie wit D? Tea skonsultuj to z lekarzem.
Tu w uk nie podaje się witaminy D, a bez zalecen lekarza nie chce podawac, bo przedawkowanie moze byc gorsze. A witaminę K mały dostał w zastrzyku zaraz po porodzie.

Tak TEA podaje sie witamine D codziennie ;) przy sztucznym :) jezeli karmisz piersia to i K i D ;)

Byłam w przychodni zważyć małego i ma już 4kg :) Także nie jest źle bo przybiera. Dzisiaj zrobiłam z położną próbę i dałyśmy mu butle...wypił 100 ml i zupełnie inne dziecko...odrazu po karmieniu inaczej się zachowywał, nie był nerwowy i ładnie spał 3 godz potem dałam mu cyca i znowu śpi pięknie...tylko że co z tego....jak ja nie chcę go karmić sztucznym a nie wiem jak go zachęcić żeby bardziej ssał cyca...bo położna mówi że on nie opróżnia mi piersi tylko je tą pierwszą fazę mleka a tego bardziej pożywnego już nie...dlatego taki marudny...no i przyzwyczaił się do tego wiecznego wiszenia na mojej piersi....

Czy podaje się witaminę D jak się karmi butelką? Wiecie może?

witam dziewczyny.. nie odzywalam sie bo swieta niestety - jeden wielki krzyk i brak snu... dzis naszczescie przyszly kropelki i mam nadzieje ze szybko malej pomoga :) i sposobem ja - wozek i na dworze grzecznie spi :)

nira i paskudka serdeczne gratulacje!

jesli chodzi o pomoc mojego narzeczonego to jestem z niego dumna, jak trzeba to przewinie, a tak to asystuje mi przy wszystkim i co najwazniejsze - gotuje obiady :) jedynie w nocy tylko ja wstaje do malej - tu cale szczescie tylko przewijanie karmienie i spimy dalej :)

szczepilam w przychodni PIO - dtp II WZW typ B, ACT HIB-1 klucie(190zl) i pneumokoki 2 klucie 210zl...na rotawirusy nie szczepilam..

waga rosnie co prawda troche ponizej normy ale nie jest zle:)

paskudka, GRATULACJE! Najwazniejsze, ze juz masz maluszka przy sobie, a reszta pomalu sie pouklada. Trzymam za Ciebie kciuki :-)

No i dolaczam do mam malych nerwuskow, ja jak zaraz po obudzeniu nie przystawie malego to jest taki krzyk, ze hoho. Musi byc juz i teraz a nie za minute!

Witamy
Wszystkie Mamy zapraszamy wraz ze swoimi pociechami na skorzystanie z sesji w plenerze za 99 zł. W przypadku jeśli zachęcicie Panie do sesji kolejną osobę z dzieckiem każda sesja kosztować będzie 70 zł (dwie sesje razem 140 zł).

Zapraszamy: http://www.2style.pl/index.php
Przykładowe zdjęcia: http://2style.pl/galeria_foto/prywatne/fotografia_ciaza_rodzinne/rodzinne_dzieci/index.html

Istnieje możliwość wykonania zdjęć w studio fotograficznym jednak z racji przepięknej wiosny zdecydowanie zachęcamy do wykonania zdjęć w plenerze.

Szczegółów dotyczących sesji udzielamy e-mailowo: biuro@2style.pl

Paskudka gratulacje !!! :)

Mój maluszek szczepienie ma 5 maja... ehhh juz sie stresuje że będzie go bolało:(

U nas ze spaniem się poprawiło, zasypia między 20-22 i jest mi nawet w stanie przespac 7 godzin bez przerwy, krótkie, spokojne karmienie i może spac dalej. Ok 7 biore go do siebie i spimy dalej do ok 9 :) Za to w dzien nadrabia z karmieniami i juz nie jest tak spokojnie, często strasznie się wierci i płacze podczas karmienia. Moje sutki są w fatalnym stanie :/

Dzisiaj w nocy tez mieliśmy przygode z kupkami, najpierw o dziwnej konsystencji, później 2 zielone. Nic nowego nie jadłam... hmm... mały jest spokojny, mam nadzije ze kupki wróca do normy.

ivvka jakie szczepienia wybraliscie?
jakie sa ceny w waszej przychodni? (jestescie w tej przyszpitalnej?)
poswiateczne pozdrowienia dla wszystkich!`

hej

Paskudka gratulacje!!!

My dzis idziemy na szczepienie i wazenie..ciekawe ile nasz nerwusek przybral..
Julia czasami ma zatwardzenia po nutramigenie..czasami tak sie meczy ze musialam jej pomagac sie zalatwic i zginalam nozki do brzuszka..

Gratulacje Pskudko!!!!
mój Maly potrafi byc taki nerwowy, ze az histerii dostaje i krzyczy tak ze hoho... A glowa tez potrafi krecic strasznie jak sie zdenerwuje.
Od jakiegos czasu podajemy Malemu espumissan i jest naprawde duzo lepiej. Czasami go boli, ale trwa to naprawde krociutko.

Paskudka Gratulacje:)
Współczuje tak długiej próby porodu- dlatego właśnie bałam się rodzić na klinicznej..
Mój mały też główką majtał przy przykładaniu do piersi więc to chyba normalne bo te maluszki to straszne nerwuski:)

Ojej paskudka współczuje...to wszystko jest efektem ciężkiego porodu. Jedyne co pocieszające to że z dnia na dzień będzie lepiej...musisz być myśli że najgorsze już za Tobą. Trzymaj się no i oczywiście gratulacje!

Ja powoli swojego synka rozpracowuje :) Mój mały nerwus najbardziej się denerwuje że nie może zasnąć (a ja razem z nim). Ale przynajmniej w nocy jakoś nam się udaje trochę wyspać :)

Cześć. 21 kwietnia, o 23.10 przyszła na świat Małgosia, waży 3310 i mierzy 51 cm.
Dzień wcześniej o 22 pojechałam na kliniczną z bólami z krzyża i skurczami. Po 22 godzinnej próbie porodu naturalnego miałam tylko 3 palce rozwarcia, więc lekarze podjęli decyzję o cc. Mała w skali Apgar dostała 8 punktów. Nikt nie przystawił mi jej do piersi na sali pooperacyjnej, bo było "za późno". Szwy ciągną i bolą, mam problem ze wstawaniem w nocy. Dobrze, że mąż pomaga, bo bym nie dała rady. Mała słabo ssie, mam wrażenie że się niezbyt najada, strasznie rzuca główką, jak chcę ją przystawić. Sutki bolą mnie masakrycznie.. No i baby blues...

Wasze maluchy też mają zatwardzenie po mleku sztucznym?

No mam nadzieję, ze to tylko przestój świąteczny jeśli chodzi o aktywność na forum.

A co do spania - u nas rewelacja - mały po kąpieli pierwszy sen ma tak 6-6,5 godziny. Do końca 1. miesiąca mieliśmy go budzić po 5 żeby nie było zbyt dużych spadków cukru, ale już na szczęście nie musimy, bo super przybiera i pediatra mówi, że sam sobie tak uregulował, więc jest ok. No a ja się wysypiam, więc super.

Ja narazie spie z malym bo meza nie ma wiec o tyle dobrze ze w nocy nie musze wstawac z lozka....gorzej bedzie go odzwyczaic od tego :) ale po calym dniu jestem tak wykonczona ze narazie nie wyobrazam sobie jeszcze w nocy lazic po mieszkaniu.

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...