Mamy Marcowe i Kwietniowe 9*

Z powodu braku snu założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 9*

O bólu pleców to nawet mi nie wspominajcie:) I brzuch czasem tak strasznie ciągnie:(
Tez stosuje wózkową terapie i mój mąż też marudzi- a na prawdę łatwiej się podpierać o taki wózek niż chodzić:)
Termometr kupiłam w akpolu do czoła i uszka- poradziła mi bratowa która najpierw miała taki do pupki i chyba pod pachę a potem kupiła elektroniczny i mówiła że o niebo lepiej:)

ja mam do ucha brauna, wychodze z zalozenia ze dziecko ma albo wysoka temp i wtedy tak dokladny nie jest potrzebny albo nie nie ma i tez te 2 kreski nie robia roznicy.
plecy mnie bola a teraz doszly stopy a dokladnie podbicie, no i zaczynaja mi puchnac.

Hejka

Ja tez po zakupach prawie wszystko juz jest.
Co do bólu plecow to jak zbyt długo pochodze to zaczynaja mi ciągńąc az do łopatek.
Ja czasami w nocy mam kłucia delkatne ale to jeszcze nie skurcze.

Ivvka ja od poczatku mialam termometr po pache i napewno dasz sobie rade.

Mnie to osobiscie przeraza pierwsza kąpiel .Wtedy miałam mame przy sobie a teraz .....
No trudno już zapowiedziałam mezowi ze on bedzie się tym zajmował...

a mam jeszcze pytanko z innej beczki :) nie kupilam jeszcze termometru dla dzidzi... jakie zakupilyscie lub planujecie kupic?
takie pod pache czy elektroniczne np do czoła?a Akpolu mowila ze lepiej mierza te pod pache ale jakos sobie nie wyobrazam mierzyc temperatury takiemu malenstwu pod pacha gdzie sie czeka 2-5min:)myslalam bardziej o takim w ucho czy do czola gdzie pomiar jest odrazu...tylko te ostatnie podobno nie sa dokladne...hmmm...??

hej

mnie boli strasznie podbrzusze jak chodze...mialam zamiar pojechac dzis do Akoplu i do Mama i ja i tylko weszlam na pol h do Akpolu i musielismy wracac do domu..bo jakies skurcze mnie łapaly...

wzialam nospe i odpoczywam...

Hurrra!!! Zakupilismy dzis meble do pokoju synka! Juz nawet przywiezli i maz sklada! Ale sie ciesze :-)))

A ubranek ja tez mam sporo tak nawet do roku, ale rowniez dlatego, ze dostalismy uzywane, wiec dali co mieli.

Bolą i plecy i brzuch. Wózek zakupowy jest dobrym podparciem w większych sklepach. Mąż się burzy że jak to wygląda, kobieta i w ciąży a pcha wóżek przy mężu ;D

ja dzis nie moglam wytrzymac z tymi plecami :P
bylismy w auchanie to siedzialam na kanapach a moj sobie chodzil po sklepie :)

Mnie bardziej boli na dole brzucha niż pleców....

tez tak macie ze jak chodzicie po sklepach to boli was na dole plecow?

Jeżeli wg listy to pada na mnie:) Nie miałabym nic przeciwko urodzic w 38t, ale brzuszek mam jeszcze wysoko:)

No ale sama nic nie kupiłam z tych większych:) no może jakieś pajace:) A dżinsy, swetry itp to dostałam właśnie:)
Jak się całą ciąże w domu spędza to człowiek już z nudów planuje co gdzie kupi i potem to idzie szybko:)

Ciekawe która będzie pierwsza:) Czy według listy czy nie:)

no prosze tea 18 ale jestes przygotowana:)ja to tylko mam ciuszki 56 i 62:)

Ta tylko że budżet wydałam już cały:D A potem to już będzie trzeba ostrożnie:)
Na szczęście mam ciuszki prawie na rok:)
Dużo ubranek mi pożyczyli - mimo że wcale nie chciałam :P
A bodziaki, kaftaniki itp to kupiłam od znajomej krawcowej za połowę ceny lub nawet i jeszcze mniej:)

Tea18 nie martw sie..dzieciaczki szybko rosna i trzeba bedzie znowu zakupic troszke ciuszkow :P

Bo to chyba najmilsza rzecz na świecie:) Niestety ja już dawno wszystko kupiłam no i teraz zostało mi oczekiwanie na dwie ostatnie przesyłki z netu:( a tak się fajnie wybierało wszystko:)

Witam sobotnie..

Walerka jesli chodzi o paciorkowca to wiem, ze podadza antybiotyk ale czasami ten antybiotyk nie dziala(paskudztwo przechodzi na dziecko mimo podanego antybiotyku) i sa powazne komplikacje...wiec to nie jest taka tam zwykla bakteria...
staram sie myslec pozytywnie ale tez nachodza czasami mysli niepokojace...pewnie kazda, ktora by miala ta bakterie nie bylaby calkowicie spokojna...

dziś mam w planie dokupic wanienke i stelaż i pare innych drobiazgow:)uwielbiam zakupy dla dzidzi:)tylko gorzej juz z chodzeniem:)

witam o nieprzyzwoicie wczesnej porze.

u mnie siara pojawila sie raz jak pocisnelam i to ilosc wielkosci glowki od szpilki, wiec niewiele.

z ubranek synka do szpitala planuje zabrac najmniejsze rozmiary jakie mam czyli 50, 56.

walerka, na ta wysypke sprubuj moze sudocrem posmarowac, on na wszystko dziala, a nie jest inwazyjny.

a jesli chodzi o spozniajacy sie porod to ja zaplanowalam, ze jak maly nie urodzi sie do terminu to zabiore sie za wiosenne mycie okien :-)

moja tez sie raczej przesowa i boli bardzo czasami
ivka po prostu ci malej dadza antybiotyk po urodzeniu gorzej jak bys o tym nie wiedziala

a tam :D
potem jak bedziemy karmic to nie mozna zbytnio slodkiego :)
wiec lepiej sie teraz najesc ;D

Inne tematy z forum

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...