Mamy Marcowe i Kwietniowe 9*

Z powodu braku snu założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 9*

I jeszcze jedno pytanko- czy któraś z was kupowała coś by można było sprawdzić czy sączą się wody płodowe? Jeśli tak to co dokładnie , gdzie i za ile:) Jak pytałam dziś w aptece to Pani spojrzała na mnie jak na wariatkę;p

Cześć Mamusie:)
Widzę że każdej coś dolega , no ale już takie są niestety minusy ciąży:)
Ja dzisiaj miałam mieć pierwsze ćwiczenia w SR no ale niestety nie dojechałam:(
Samochód odmówił posłuszeństwa..
Ivvka mogła byś powiedzieć co ty miałaś na pierwszych ćwiczeniach?
I chyba awantur nie robią jak ktoś nie chodzi ?:)

Mi nogi tez puchna kostek nie widac,noce okropne zgaga naszczescie troche mi odpusicla ale jakies 2 tyg temu to mialam doslownie tez po wszystkim nawet od powietrza:)
Ale najbardziej to mam dramat z snem jestem zmeczona a jak sie juz poloze to jedna wielka porazka.

tez niestety ja mam..
tragedia . nie ma dnia zebym jej nie miala ..
od schylania , po kapieli tez mam jak jest para w prysznicu .. ostatnio kilka godzin sie mecze zeby w ogole zasnac ..
to jest nie do zniesienia ..

Juz nie wiem co mam ze sobą zrobic. Nogi mi puchną i jak się położę to zgaga nie da mi poleżec...ehhh:/ Ta durną zgagę mam nawet po wodzie. Cokolwiek robię w domu gdzie troszkę sie poschylam, zegnę to juz mnie pali. Teściowa się śmiała że ponoc jak ma się zgagę w ciąży to dziecku włoski rosną. To my chyba ze szpitala do fryzjera prosto pojedziemy ;)

Dzisiaj przymierzyłam swoją zimową kurtkę i jeszcze chwila i będę musiała ją odwiesić z powrotem. Do tej pory nosiłam swoj płaszczyk, ale już jest ciasnawo i jedynie co mi pozostaje to przeszyć guziki. Czaję się właśnie na kurkę męża - mam nadzieję, że wystarczy ona na zimową porę i nie będę zmuszona kupować nic większego.
Dziś zrobiłam sobie próbę z glukozą 50 g jeszcze raz w domu i wynik po godzinie wyszedł 100 mg/dl, także chyba ta pierwsza próba była przez to śniadanie taka wysoka. Dla dobra Maleństwa nadal będę badać 6 krotnie poziom cukru, co by tez sprawdzić jak się odżywiam.. czy nie przesadzam ze słodyczami :)
Jutro idę na morfologię z rana i oddaję mocz do badania, a później do szkoły rodzenia poćwiczyć :) ciekawa jestem tych wyników czy czerwone krwinki się choć trochę podniosły.
Miłego wieczoru

ja nosze kurtke meza albo ponczo w ktore moge zmiescic moje 2 brzuchy. tu bylo cieplo ale widze zima wraca

moj zimowy kozuszek tez juz jest taki na styk, a jeszcze poczekalabym ze zmiana na wiekszy, ale cienszy plaszczyk, hmmm...

Dziewczyny w Wojewodzkim sa 2 osobowe sale?

A moja kurtka robi sie zaciasna w brzuchu,mam nadzieje ze wytrzymam do konca.A dopiero teraz brzuchol mega rosnie.

dobrze dziewczyny, że wasze wyniki ok!!! :) jak jest wszystko dobrze to ja tez po wizycie mam powera hihihih

Witam a ja po wizycie u lekarza i wszystko jest dobrze szyjka sie nie skraca ale leki mam jeszcze brac ale mam dobry chumor przez to ;))Ide obiad zrobic bo strasznie głodna jestem i może jakies ciasto zrobie bo mam ostatnio ochote na slodkie ;)

ale tu cisza.
moja kolezanka dzis urodzila dziewczynke i jestem przesczesliwa, niby zawsze sie cieszylam jak sie rodzilo dziecko ale teraz jakos to bardziej odbieram emocjonalnie.
ja mam znowu przepowiadajace troche czesto, musze odpuscic na pare dni a akurat kuzyn przylecial i mialam z nim zwiedzac

Hejka
Rozne sa wagi dzieci np moja w 33tyg wazyla 1820g.Jestem ciekawa ile teraz bedzie miala 08.02 bedzie wtedy 37tydz.

Co do podkładow to też mam dwa dla małej,jeden mam taki podrożny skalda sie go w koperte.

A ja dzisaj nadal piore i prasuje tak juz od poczatku tygodnia.
Oczywiscie kolejna noc nie przespana.Zasypiam ok 2 w nocy a tak to sie krece i przewracam z boku na bok...

Ja wczoraj po wizycie, wszystko ok, ale usg znow nie mialam, wiec wiele nowego sie nie dowiedzialam. A , tylko polozna po badaniu przez brzuch okreslila, ze glowka w dol jest synek ulozony z czego ciesze sie bardzo.

Moj synek choc bardzo ruchliwy jest to w sumie od poczatku jakby bardziej sie przekreca i przesuwa niz kopie. Chyba szybciej bedzie akrobata niz pilkarzem :-)

Paskudka, ciekawy pomysl z ta lala, tez chyba zastosuje w takim razie, bo nas z pewnoscia czeka przeprawa z oswajaniem psa.

Do Tantum Rosa kupilam wode z dziubkiem, a jesli chodzi o Oktenisept to konsultowalam sie z osoba, ktora uzywala tego po zabiegu na hemoroidy i pryskala na gazik najpierw. No i mydlo Bialy Jelen tez kupilam.

Dla dziecka do lozeczka kupilam takie cienkie ceratki pod przescieradlo, ale takie podklady grubsze tez chce wziac, wlasnie z mysla o szpitalu, a jak zostana to zawsze mozna pozniej na przewijak je klasc, albo miec jako taki jednorazowy przewijak na podroz.

kiedys mi powiedzial ginekolog ze niektore kobiety rodza duze dzieci niektore male i nie wiadomo od czego to zalezy.
ja wazylam 3kg, zobaczymy jaka duza bedzie Julka, mam nadzieje ze zdecyduje sie wyjsc okolo 38 tyg.

a ja po wczorajszej wizycie też mam świeżą wagę i w 33 tygodniu jest - 2170 g:) No i się skubany przewrócił głową do dołu. W sumie to dobrze:)

Co do podkładów - to ja kupiłam takie na łózko, ale nie do domu tylko typowo do szpitala - podobno nie zawsze można się doczekać zmiany pościeli jak się coś wydarzy:( A wolałabym tak nie leżeć w nieczystościach...A jak odejdą mi wody we własnym łóżku to potem się wszystko wypierze - nie zamierzam sie tym przejmować:)

No i ja już zaczęłam wizyty co 2 tygodnie, ale ja jestem "problemowa":) i może to dlatego:)

A co do tej "produkcji" dzieci:) - miałam nadzieję, ze pójdzie bardziej po m. - on był mały - niecałe 3 kg, a tu się zapowiada, ze mały wda się w mamusię i dobije do 4 kg...No i jakoś go będzie trzeba przepchnąć:)

walerka dobre słowo "produkujesz" az sie uśmiałam to ja zajmuje sie
"produkcja" wielkich dzieci tak podejrzewam :))))))

moja wazyla 1700 w 31 tyg i to bylo dokladnie 50centyli, czyli twoja waga 1900 jest zupelnie prawidlowa, bo dziecko przybiera kolo200gr na tydzien. dzieci rodza sie od 2.5 do 5kg wiec roznica zawsze bedzie, dopoki miesci sie w normie, to tylko oznacza ze albo "produkujesz" male albo srednie albo duze dzieci.
ja mam za 1.5 tyg usg i sie nie moge doczekac

Mój narazie nadal bardzo ruchliwy...nad czym ubolewają moje żebra :/
A te podkłady uchronią przed zalaniem łóżka wodami płodowymi? Mi się wydawało że ich strasznie dużo jest....
Ja mam teraz wizyty u lekarza co 3 tyg

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...