Mamy Marcowe i Kwietniowe 9*

Z powodu braku snu założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Marcowe i Kwietniowe 9*

Mnie boli bo często kopie w żebro....czasem mam wrażenie że mi się połamie :(

Ivvka może trzeba jeszcze troszkę poczekać.. na pewno będzie dobrze..
Czy was też czasem boli jak się maleństwo rusza? Mój już teraz raczej nie kopie co się wierci i wypina i czasem przy tych wygibasach to nawet bolesne..
Ciekawa jestem ile waży i jaki już duży jest jak byłam na badaniu w grudniu to nawet kilograma nie miał a teraz wydaje się wielki bo czuć go wszędzie:) Chyba odstawie batoniki bo jeszcze urodzę 5 kilowego chłopa:)

własnie sprawdzilam wyniki z wymazu:((nic sie nie zmienilo mimo kuracji antybiotykiem:((
Nadal mam paciorkowca:((

pobranego materiału po 48 godzinach:
1. Streptococcus agalactiae paciorkoweic :(
2. Lactobacillus sp. to jest ok

Liczebności: + wzrost skąpy, ++ wzrost obfity,

ja mam oilatum ;)
siostra mi polecila na schodzaca skorke ..
i swietnie nawilza..
na poczatku tylko w oilatum bede mala kapala;)
a rozmiar raczej wezme 62 ;P
jak bedzie mniejsza to mam nawet na 50 ubranka i jeden rampers na 46 chyba :)
My oboje wysocy jestesmy ;d
ja mam 184 a moj 191 ;p
przy urodzeniu mialam 63 on natomiast 58 ;)

ja bede uzywac Oilatum ale dopiero po paru tygodniach. wiem ze J&J czesto uczula.
dzieki za wyjasnienie juz rozumiem, ja kaftanikow nie lubie bo sie podwijaja, zawijaja i trzeba uwazac. czyli kupuje pajace do spania i do chodzenia na pierwsze tygodnie bo wygodnie, wiem tez ze trzeba kupowac takie ktore sie zapinaja z przodu bo te z tylu sa niewygodne.
ja z kolei slyszalam ze pomimo opuchlizny i zatrzymania wody trzeba duzo pic, wlasnie wody bo to stymuluje nerki do pracy i wydalania wody, taki troche paradoks, plus odwodnienie moze doprowadzic do wczesniejszego porodu.
nie wiem jak to robia i co za roznica ale tu kikut odpada po 4-5 dni i nie zalecaja jakiejs szczegolnej pielegnacji, nawet mozna moczyc.
acha i mipolozna radzila od razu kupic krem na brodawki i po kazdym karmirniu najpierw wysmarowac mlekiem a potem kremem.

Ja planuje 56 i 62 ale myślę że na ostatnim usg będzie wiadomo mniej więcej jakiego rozmiaru bobasa się spodziewać i co będzie potrzebne:)

Kupiłam kosmetyki niemowlęce z Nivei ale jak tak czytam forum to coraz bardziej się zastanawiam nad Oilatum..
Któraś się na nie zdecydowała?

o to ja muszę wypróbować tą metodę bo mi też spuchły nogi i ledwo w kozaki się mieszczę :) A co do ciuchów to ja też mam dylemat co z czym i jak się nazywa :) A jakie rozmiary zabieracie do szpitala?

Walerka, różnica między śpiochami a pajacem: śpiochy zapinane są u góry na barkach, jakby na szelkach były, mają nogawki razem z papciami (jak ja to nazywam), czyli całościowe (tak jakby spodnie +skarpetki połączone były). Pajace zaś są z długim rękawem, zapinane przez całe ciało, od szyjki aż po krok i między nogami. Niekiedy na spodnie, które są razem z papciami też mówią śpiochy. Czyli reasumując różnica polega na sposobie zapięcia i braku rękawków w śpiochach. Mam nadzieję, że zrozumiesz o co mi chodzi :)

Mi położna na szkole rodzenia mówiła o sposobie na opuchnięte części ciała, szczególnie chodzi tutaj o nogi, bo to one jako pierwsze puchną (kostki). Należy pić wodę, żadnych soków i tak najlepiej do godziny 12, żeby po południu już się wstrzymywać od picia. Nie używać soli pod żadną postacią i odpoczywać z nogami uniesionymi powyżej. Takie 3 zasady, bardzo proste, a najważniejszy jest odpoczynek z uniesionymi nogami. 1 dzień i opuchlizna schodzi jak ręką odjął.

Ehh mnie ten dobór ubranek dla małego dobija bo na prawdę nie wiem co, na co i dlaczego:(
Torby jeszcze nie pakuje bo jak by miała leżeć miesiąc czy dwa to strasznie by te rzeczy wyglądały.
Mam za to półkę gdzie składuje wszystko więc nie powinnam nic zapomnieć:)

lepiej zamiast bodziakow pajaca i jakis kaftanik bo na takie male cialko ciezko bodziaki zalozyc ..
a w szpitalu jest cieplo ..
a co do siary to ja mam tylko jak scisne brodawke ;P

acha a propo schodow to schodzenie jest bardziej niebezpieczne niz wchodzenie, to drugie jest bardziej meczace.
musialam sciagnac obraczke i pierscionek bo mi paliuszki spuchly, no i chyba troche nogi bo kozaki ktore byly lekko luzne teraz sa tak akurat.
a jeszcze jedno pytanie bedziecie stosowac naturalne medykamenty na wywolanie porodu jak liscie maliny itd?

sonia u mnie też siary nie ma ale jakos jeszcze sie tym nie martwie jeszcze troche czasu jest to może sie pojawi.

brzuch moze i opasc teraz, od 38 tyg jestes juz w termine wiec sie ciesz moze cie omoinie najbardziej niewygodne 4 tyg miedzy 38-42 tyg.
bylam u lekarza bo caly czas meczy mnie kaszel i ta wysypka, oskrzela czyste ale wysypka to moze byc grzyb i kazal smarowac jakas tam mascia, zobacze bo nie lubie niczego uzywac jak jestem w ciazy.
ja nie mam nic poprane albo poprasowane, nawet nie mam jeszcze kupione duzo rzeczy. w co bedziecie ubierac dzici po urodzeniu, body z dlugim lub krotkim i co na to? bo domyslam sie ze spodenki, spodniczki sa niewygodne jak dziecko jest takie male. i jaka jest roznica miedzy spiochami a pajacem?

Ja jak wchodzę na 4 piętro to muszę się po drodze zatrzymać bo mam zadyszkę :) W ogóle ostatnio to już się czuję jak tocząca się kula! O co chodzi z tym RUMUA bo ja też nie zorientowana...bo książeczek zdrowia to niby miało nie być od nowego roku. Ja jestem ubezpieczona przez męża w Medica Polska i co wtedy?
A do szpitala dla siebie nie mam jeszcze nic....chyba czas się tym zająć.
A i jeszcze jedno pytanie....wszystkie już macie siarę? Bo u mnie nic się nie dzieje w tym temacie i się zastanawiam czy to będzie miało wpływ na ilość mleka po porodzie?

kosmisia, dobre z ta winda, ale ja mam podobne klimaty w bloku, tez duzo starszych ludzi mieszka, ktorym nudzi sie i wymyslaja glupoty.

Brzuch podobno opada 2-3 tygodnie wcześniej;p

hehe dziewczyny na Was to zawsze można liczyć:D:D

Ostatnio zauważyłam, że opadł mi brzuch, a do porodu jeszcze miesiąc. Czy to normalne?

Jaka dziś piękna pogoda poszłabym na spacer ale troche połaże i nogi mnie strasznie bolą ;(( kosmisia ja ledwo na 2 piętro mam siłe wejść to nie wiem jak ty na 6 wchodzisz. A co z tym RMUa jak sie jest ubezpieczonym u męża w pracy to u niego musze sie pytac jestem w tych sprawach kompletnie zielona. A co do prasowania ja moje 3 dni prasowałam moje nogi mnie wykonczą lekarz mówi ze cięzar i nogi nie przyzwyczajone i ciaglke zakwasy mam .

Kosmisia idź i walcz o swoje:D A jak nie będą chcieli słuchać to przyjedziemy do Ciebie, jak zobaczą taką ilość ciężarówek to z obawy masowego porodu od razu załatwia sprawę:)

Hejka:)
Ja muszę jescze dokupic kilka rzeczy aby się chociaz spakowac do szpitala. I zaczne dzis pranie:)

Kosmisia- jak to babcie poprosiły o wyłaczenie windy?! A klatki nie zdemolują? Popros o właczenie, przeciez takie wchodzenie po schodach w tak póżnym etapie ciąży grozi wcześniejszym porodem.

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (119 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Rozwiązania w domu (3 odpowiedzi)

Opłaca się ładować się teraz w te wszystkie dodatki typu kolektory, rekuperacja, studnia itd.?