Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 20

-ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 - Awanturka - CC
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 -Sztokholm - CC

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz 3400g 54cm / Zaspa

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
Ciezarowka - 10.07 córeczka
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
rikaa-21.07/zaspa
Meg85- 22.07., córeczka/Wojewódzki
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 20

muminka - może brzuch stwierdził, że zacznie rosnąć?! ;)

Ciekawe co u Róży :)

Lepsze chyba takie akcje szybkie z zaskoczenia...
Najgorzej to chyba przenosić bo to się zapewne ciągnie w nieskończoność.

Do mnie przyjechała dziś teściowa i zabrała Jasia na spacer - już mi za nim tęskno - miałam się przespać, ale jakoś nie mogę oka zmrużyć.

Sabbi - trzymaj się na tej patologii - mam nadzieję, że będziesz miała miłe towarzystwo w pokoju - ja miałam taką dziewczynę, że nawet nie miałam czasu rozwiązać krzyżówki :) Ale fajnie bo chociaż tydzień szybko zleciał!

Klaudia ja byłam u mojej gin w 34. tygodniu i następna wizytę mam w 37. tygodniu. Moja gin powiedziała, że czasem każą co 2 tygodnie chodzić, ale skoro u mnie nic złego się nie dzieje, to nie ma takiej potrzeby. Z resztą gdyby coś się działo, to zawsze mogę do niej zadzwonić.Chodzę.do niej prywatnie, przyjmuje u siebie w domu, więc może mnie przyjąć o każdej porze :-)

Sabbi życzę cierpliwości! Ja w niedzielę idę na zwiedzanie porodówki na klinicznej, więc może Cię gdzieś wypatrzę ;-)

a ja mam właśnie takie dziwne bóle brzucha, po lewej stronie, z dwa cm od pępka, regularnie co minutę... ciekawe co to:P

Przede wszystkim wielkie gratulacje dla rozpakowanych mam! :)

Co do położnej to nie ma konieczności wybierania konkretnej położnej, chyba że znasz jakąś i chcesz żeby to była konkretnie ona. Ja wybrałam położną którą znam i wydaje mi się kompetentna, ona wytłumaczyła mi że niekoniecznie trzeba mieć położną z przychodni w której dziecko będzie zapisane do lekarza.
Mam do niej zadzwonić jak wróce do domu po porodzie, ona przyniesie wniosek do wypełnienia że wybieram ją na położną, i przez 2 miesiące może przyjechać 4 razy do domu. Więc jeśli masz położną, która Ci odpowiada, to musisz wniosek wypełnić, a jeśli nie, to automatycznie przychodzi z tej przychodni w której zapiszesz dziecko. Chyba tak to jest... ;)
Ja wczoraj wróciłam od lekarza, czekałam 3h na wizyte . Szok. Nie ma to jak nfz... Najlepsze jest to że moja gin od dziś do końca miesiąca ma urlop, i nie ma innego gina do którego można się zapisać na wizytę, bo też jest na urlopie. Chyba jakaś paranoja. Badania mam ok, morfologia super, szyjka zamknięta, ale miękka...
Dziewczyny, w ostatnim miesiącu ciąży jak często chodzicie do swojego gina jeśli nic się nie dzieje? Co 2 tyg.?

Sabbi, trzymaj się ciepło!!

Będzie dobrze, trzymaj się

No to jakby ktoras z Was wyladowala na klinicznej to zapraszam do mnie na ploty na patologie... Leze sobie! tzn czekam na lozko. Mowia ze przez tydzien. Jest mega! No ale trzeba szukac dobrych stron odpoczne sobie, poczytam i umre z tesknoty za synkiem!

Dziewczyny, a czy wy wybierałyście położną w przychodni?

Rozyczynka trzymam kciuki za szybki i jak najmniej bolesny poród, pewnie już dzisiaj będziesz Oskiego tuliła :)

Chaton najważniejsze,że masz dobre wspomnienia z porodu :) Wrzuć fote Syncia :)

Tylko nie kumam, dlaczego zabronili chodzic , gdy Mały był wyżej ? Przecież żeby Dzieć zszedł niżej to własnie ruch jest potrzebny a nie wegetowanie na łózku w pozycji niesprzyjającej schodzeniu w kanał..
No i widzę ,że oksy nie żałują .. Nic się nie zmieniło po tylu latach ..Ehh

Różyczynka ja już Tobie pisałam,że wszystko mi przeszło jak weszłam do Szpitala :P Zawsze tak reaguję , na holter przecież też :p

Eilianaw w pierwszej ciąży nagadałam się za wszystkie czasy, codziennie na Dobranoc czytałam bajki .. a teraz hmmm jakoś niekoniecznie .. Włącze Małemu pozytywkę od czasu do czasu ale On na nią reaguje w sposób odwrotny i zaczyna bardziej się wiercić zamiast zasypiać :P M ograniczył się do całowania brzucha a totalnie skupił się na Starszaku ..

Roza jak bedzie taka potrzeba to i na patologii sie miejsce znajdzie tymbardziej ze od ok 11 sa decyzje o wypisach. Choc bardziej mysle ze ty juz raczej swoje na porodowce wyczekasz i do domu wrocisz juz z dzieciaczkiem:) My z Jasiem trzymamy kciuki!

Sabbi trzymam kciuki, żeby udało się maleństwo ponosić jeszcze w brzuszku!
Róża oby sprawy się szybko potoczyły!

Emilanaw mnie też ciężko się przekonać do mówienia do brzucha, chyba więcej mówi mąż. Ja to raczej w myślach mówię ;-)
Wcześniej chyba Monika.K pisała o bólu krocza. mnie już też męczy ten ból praktycznie przy każdym kroku i też chodzę jak kaczka...

Sabbi koniecznie informuj na bieżąco!

Roza trzymam kciuki...
Ja wysiaduje krzeslo na izbie przyjec na klinicznej. Ciekawe co to bedzie?
Nie pojechalam po drodze na lody do mcdonalda wiec musze stad wyjsc i je zaliczyc dzisiaj..

Umrę z zazdrości ;)

Chaton to fakt, każdy ból jest do przejscia. Ja tak też uważam po urodzeniu syna dlatego teraz duuużo mniej się boję, wiem co mnie czeka i wiem że to minie, zapomnę i nie będzie tak strasznie :)
Jeszcze raz gratuluję!

Rozyczynka kurcze ale się cieszę że u ciebie ruszyło! :) Z niecierpliwością czekam na wieści od Ciebie :)

Emilianaw - ja czasem rozmawiam, ale moj mąż codziennie wieczorem opowiada cały dzień małej :) co nowego kupiliśmy i jak wyglądają postępy u niej w pokoju :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chaton mega gratulacje :) fajnie ze z zaskoczenia nie było czasu na stres ;)

A teraz Róża :) oby wszystko szło szybko bo sie biedaku wykonczysz :)

Chaton gratulacje!

Różyczynka powodzenia, oby jak najkrócej i najmniej boleśnie. I nie daj się zbyć, żadnym zadufanym lekarzom. życzę wszystkiego dobrego.

Dziewczyny, czy wy dużo rozmawiałyście ze swoimi brzuchami? Mi się jakoś ciężko przekonać. Cały czas mam małą w głowie, ,myślę o niej, wyobrażam i rozmawiam z nią tak jakby już była ze mną, ale do brzucha jakoś ciężko mi się gada. Jak juest u was?

o jaaaaa Rozyczynka to zaraz;D

Chaton też bym chciała tak z zaskoczenia;) dziękujemy za relację;) i tul swojego maluszka i odpoczywaj!

Będzie dobrze- kilka godzin i będziesz miała to za sobą. Musisz się jakoś zrelaksować, bo stres spowalnia akcje porodową- może jakaś ulubiona muzyczka? Trzymam kciuki :)

Chaton mam nadzieje, ze zapomne o tym bolu tak jak,mówisz. Bo aktualnie jest nieciekawie. Zapomne w końcu, ze musze oddychać 😜 I gdybym tylko mogla zasnąć... Marzenie

Dobry numer wg. Ze teraz wyliczyli mi wagę na 3300-3400 a mój w srode pow. 3700...

Monika to sie zaczyna od 32h i jakoś rozwarcie sie nie powiększa...

A j ske jeszcze dowiedzialam z bocznego zrodla :P ze patologia pelna wiec raczej mnie na niej nie zatrzymają nawet w razie "w"

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??