Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 20

-ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 - Awanturka - CC
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 -Sztokholm - CC

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz 3400g 54cm / Zaspa

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
Ciezarowka - 10.07 córeczka
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
rikaa-21.07/zaspa
Meg85- 22.07., córeczka/Wojewódzki
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 20

O jaaa, to znaczy ze to już zaraz :-) ale fajnie :-)

Pojechalam na SOR. Polozne jak zwykle mile jak ja pieeeer... :/ ale lekarz byl fajny wiec sie wyrównali :P skurcze mialam rano co 5 minut ale jak czekalam na ostatni, żeby wsiasc do auta to czekalam 15:P tam tez sie zestresowalam i byly co 10-12 minut. Maz jest w pracy bo bez sensu jak ma ze mna siedziec. Skoro ja,wlasnie staram sie zasnąć w każdej możliwej,chwili. Bo,w nocy spalam godz i,10 minut :/ No ale wracajac do szpitala. Mam wrocic za 3h. Rozwarcie na 2 cm.

Wow! Chaton, gratulacje!!! Dużo sił i zdrówka dla Maluszka:)

Wchodzę, a tu takie wieści :) Obyśmy wszystkie miały szczęśliwe porody.

Rozyczynka, jesteś kolejna?:)

Chanton jeszcze raz gratuluje! Czekamy na foto oczywiscie:-)
Trzymaj sie i jednak postaraj sie spac przy synku bo nie dlugo padniesz a potrzebna jest silna mama do opieki!

Super ze tak zaskoczenia bez niepotrzebnego stresu i w odpowiednim tygodniu oczywiscie! :-)

Mąż bardzo pomógł. Często lapaly mnpamiętajcie masowal, gdy nie miałam sily chodzić wspierał mnie, bardzo pomógł przy prysznicu, gdzie parlam pomagał mi unosić głowę. Dziewczyny spjcie teraz naprawdę tyle ile możecie. Nie patrzcie się na nikog. Mi brakowało sił momentami miala wrażenie,że nie kontqktuje.
Ale z chwilą gdy dostałam synka nie pamietalam o bolu :) jest to taka radosc, że naprawdę nic się nie pamięta. Ja lezalam z Matim na brzuszku bardzo długo bo do ok 15 z przerwą na obiad. Jak teraz o tym piszę to płacze że szczęścia.
Dziewczyny trzymam za Was kciuki i pamietajcie każdy ból jest do przejscia. Gdy będzie brakowalo Wam sił myślcie, że to już niedługo,że niedługo będziecie mieli maleństwa swoje przy sobie :)

Czesc :)
Ja jstem bardzo zadowolona z położnych na Zaspie :)
Jak pisałam wody odeszły mi o 0:30 i od razu pojechaliśmy do szpitala tym bardziej,że nie miałam skończy. Podlaczylo mnie do ktg i zaczynaly się rysować więc zawiedli mnie na porodowke. Do ok 6 nie mogłam chodzić bo mały byl za wysoko. Później wygonili mnie pod prysznic i pochodzić. Skorcze ból okropny. Żałuję,że nie chodzilam do szkoły rodzenia:( było by łatwiej, wiedzialabym jak oddychać. Ok 7 podali mi antybiotyk ze względu na odchodzace wody, glukoze na odzyskanie sił-jezeli można tak powiedzieć, zmęczenie okropne. Dziewczyny każde 5 minut wykozystajcie na drzemke,nie rozmawiajcie. Ja do dzisiaj spałam 4 godzinki. Mam takiego stresa,że Mateusxkowi coś się stanie.Każdy mniejszy szum z jego strony stoję nad lozeczkiem.
Pozniej podlacsyli mi oksy bo roswwrcie Bylo a skorcze wedlug nich za slabe, gdzie ja już nie dawalam rady. I od tej oksy ok2 godzinki i Synek byl na świecie.
Powiem tam było tak boleśnie ale wszystko zależy od poloznej.

Rozyczynka to jedzcie teraz. Tylko powiedz,ze masz reguladne od dkuzszego czasu, dodaj bolu do spojrzenia i modl sie zeby rozwarcie bylo min.na 2 palce :)

O ile przetrwam noc. Jak sie cos robi to idzie znieść a jak leżysz i czekasz. Jak na zbawienie to robi sie średnio. A mi sie chce spac...! I będę zmuszona pojsc prasować byle,mieć zajecie :P

Różyczynka hahaha
Ja ostatnio znalazłam zapiskę moich skurczów wraz z komentarzami do nich :P z dnia w którym pojechałam na porodówkę ;) Miałam co 10-7-5 minut i tak przez pół dnia ;) Regularne ale na swój własny sposób :P Jedź jutro na IP powiedz,że męczą Cię skurcze i małego słabiej czujesz. Podepną KTG, sprawdzą rozwarcie - jak będzie min. na 2 palce to zostawią i w najgorszym przypadku dostaniesz oksy - tak, jak ja 6 lat temu :)

No ja mam nsdzieje, ze juz będę po porodzie :D
Najlepszej jest to, ze nie ma szans, zebym zasnela. Jak by miala sie akcja rozkręcić za dwa dni i ja te cale dwa dni nie będę spala to slabo to widzę... Bo skurcze nabraly takiej mocy, ze oddech musze wstrzymac. Ale coraz częściej zdarzaja sie pojedyncze po 6 minutach. Wiec idac tropem 2 minuty mniej po dobie to Oski przyjdzie na świat w poniedzialek :D

No to mamy nowy :)

Sabbi w domu tez możesz poleżeć, wykłóć się o powrót :) Trzymam kciuki,żebyś mogła poczekac w domu na odpowiedni moment :)

Różyczynka Ty z rana nie zajmuj się kompem tylko zacznij rodzić w końcu :P ;)

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...