Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 20

-ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 - Awanturka - CC
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 -Sztokholm - CC

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz 3400g 54cm / Zaspa

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
Ciezarowka - 10.07 córeczka
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
rikaa-21.07/zaspa
Meg85- 22.07., córeczka/Wojewódzki
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 20

Gratulacje Róża :-) chciałam napisać juz rano ale coś nie mogłam dodać posta.

Ja byłam wczoraj u ginki i odstawiła luteinę. Zapytałam jak że współżyciem,.a ona stwierdziła,.ze szyjka dobrze trzyma i możemy spokojnie do niego wrócić. Cóż, okazało się, że nie do końca bo skończyło się krwawieniem :-/ na szczęście tylko chwilowym i jakimś takim jasnym, więc nie siałam paniki. Mam nadzieję, że nic więcej już się nie zadzieje... Bo oczywiście sama stwierdzam, że z seksu nici :-( ech...

Gratulacje, lipcowe Mamusie!
Trzymajcie się i walczcie dzielnie o wszystkie, co Wam da spokój i równowagę psychiczną :)

Buziaki że świętokrzyskiego,
dziś ostatnia noc w namiocie, z rana po kościele wyruszamy w drogę powrotną, zadowoleni i opaleni, choć trochę już tęsknię za łóżkiem, tyle powiem ;)

Dobranoc!
Życzę wszystkim spania :]

Różyczynka niech śpi i Ty to wykorzystaj bo takie spokojne są tylko pierwsze doby :p Pewnie bilirubina Go usypia ;)
Skąd wiesz,że ciężarówka też już po ? Spotkałyście się , czy po krzykach na porodówce poznałaś? :p

Ciezarowka tez dzisiaj urodzila :)

Fizycznoe mam zakwasy wszędzie i boli mnie pupa a tak idzie znieść. Generalnie spoko.

tTen mój mamy śpioch nie chce,sie obudzić jak spi...

Ja mialam ten "luksus" ze mialam caly czas jedna osobe w pokoju w tym ostatni dzien mnie przeniesli a tu kolezanka z pokoju z patologii:)
Nie przejmuj sie tym ze dzidzia bedzie plakac. W koncu jak nie twoja to inna i kazda z mam to rozumie. Wazne zebys sie nie poddala bo na pewno w koncu uda ci sie bez problemow karmic.
Chociaz powiem wam ze druga dobe mialam taki kryzys przez dzidzie wspollokatorki ze az ryczalam i bylam gotowa pojsc spac chocby do sali owiedzin byle tylko sie troche przespac. Chlopaczynka plakal przez prawie dwie doby non stop. Doslownie. I rozumiem ze przeciez dzieciaczek ma prawo poplakac ale jakos nie potrafilam zrozumiec jego mamy ktora przez pol godz nawet nie kiwnela palcem. Dopiero przy drugiej dobie wyszlo na to ze malo pokarmu wiec glodny i po nakarmieniu mm dopiero tak usnal ze pospac moglysmy.

Sabbi ja jutro o 11 będę na klinicznej, może gdzieś Cię spotkam :-)
Ja też jutro bez auta będę, mąż zabiera :-\ także czeka mnie wyprawa kolejką w ten upał... To zdecydowanie nie jest pogoda dla ciężarówek.
Ja dziś też się objadłam wszelakich słodkości na urodzinach babci, ostatnio moge jeść bez końca ;-)
Róża trzymam kciuki, żeby udało się opanować kwestię karmienia!

A ja chwilę temu wyjęłam z piekarnika to ciasto z malinami, dodałam też jagód. Mam nadzieję że w nocy nie urodzę bo chcę je jutro pożreć. Dziś już nie bo gorące a mi nie chce się już siedzieć.Ja mam nadzieję w przyszłym tygodniu urodzić. Tak jak cala ciążę ograniczałam aktywności przez krótką szyjkę tak ostatnio spędzam cale dnie na nogach i szyjka widać krótka ale jaka wytrzymała :)
Róża czekam z niecierpliwością na zdjęcie. A jak Ty się fizycznie czujesz?

Sabbi ja odpadam bo moje auto się naprawia do środy - idiota od części przywiózł komplet na tył,zamiast przód ... A bez auta to dzisiaj ledwo do furtki dotarłam ;)
Może jakiś transparent zrób i przejdź się po położniczym :P

Różyczynka naumie się , tylko się nie poddawajcie :) Nie jest żadnym wielkoludem więc może i sił ma mniej. Współlokatorkami się nie przejmuj bo te pierwsze doby są bardzo ważne dla Was :) Kiedy wychodzicie??
Mąż niech wrzuci fotę a My wyszpiegujemy na fb :p

Ale Wam fajnie !!!! Ja będę na samiuśkim końcu Wam zazdrościć ..

Byly juz 4 przystawiać i nic,to nie dalo. Walczę caly czas. Teraz juz trochę mniej sie boje wiec jest lepiej. Z lewej ciagnal dwa razy z prawej dalej jest problem. Placze a jak juz zaciagnie to zasypia ze zmęczenia. Wicie trochę średnio w pokoju z dwoma osobami doprowadzać dziecko do takiego placzu ale nie odpuszczę. Trudno. A Oski ma za mala paszczke, żeby zassać cala.

Cholera taka pogoda a ja,zamknieta :P

Zdjecia z Tel nie umiem wstawic...

Moje dochodzenie na klinicznej potwierdza ze Martika urodzila wczoraj. To nie moze byc kto inny bo bylyby to za duzy zbieg okolicznosci bo termin tez sie zgadza:-) glupio mi tylko isc na polozniczy, lazic po salach i wolac Martika to Ty???

Wybieracie sie jutro na porodowke na kliniczna?

No, mam piłkę. Zrobiłam już dwie serie po 10-15 min kręcenia biodrami, delikatne podskoki i takie tam. Mam zamiar kilka razy dziennie tak robić plus spacery i może skuszę się na schody. Ale nie chcę przedobrzyć, żeby krzywdy sobie ani Małej nie zrobić więc wszystko po troszeczku tylko. I tak sama zdecyduje pewnie czy chce wyjść czy nie ;)

Ale tak poza tym to chciałam Wam polecić tą piłkę! Mega rozluźnienie dla bioder. Powiem szczerze, że tego mi chyba było trzeba bo chodzi mi się dużo lżej po tych wygibaskach :)

Dzisiaj dzień fajny, opaliłam się na mulatkę, szczególnie ramiona. Nie wiem czy nie będę cierpieć... Objadłam się ciastem mi nie dozwolonym ale raz można, a co... :) Dzisiaj u mamy byłam na urodzinach jej chłopa, szkoda tylko że piwka nie mozna było wypić aż mi slina leciała jak tak wszyscy goście siedzieli ;) Woda lekko gazowana musiała wystarczyć ;)

Róża mam nadzieję, że wszystko u Ciebie dobrze!

Chaton.. No to mnie pocieszyłaś :P
Żeby tak na Zaspie ZZO mieli to nie miałabym problemu z wyborem Szpitala.. Albo wspomnienia z Klinicznej wymazać ..

różyczynka nie poddawaj sie tylko z tym karmieniem

Szczerze nie bardzo :(

Luna dlatego ja już nic nie wiem, urodze w domu najwyżej ;) Sama sobie poród odbiore i już :P

Rożyczynka - gratulacje! W końcu :) O przystawinie Oskiego to poproś położną by CI pokazała jak i do skutku.

Od rana się zbieram by Ci napsiać gratulacje, ale dzisiaj miałam mega kryzys- bolą mnie brodawki, sa lekko pożarte i płaczę co karmienie... Aż zawołałam położną laktacyjną do domu bo z bólu umieram. A niby wszytsko ok...

Ewik - ja gazu na Zaspie nie dostałam, ale dziewczyna obok dostała - wszystko zależy od tego jaką będziesz miała położną mi się wydaje.No i ja od Zaspy z daleka będę stronić, ale każdy patrzy przez pryzmat swoich doświadczeń - na każdej porodówce zdarzają się niemiłe wypadki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Różyczynka a pomaga Ci Ktoś w przystawieniu ??
Może nie wpychasz całej brodawki z otoczką? Wygląda to dość brutalnie na pierwszy rzut oka :P

My tez z checia bysmy sie na niego napatrzyly:) prosimy o zdjecie na fb ;)

Mamy,problem z karmieniem bo nie moze zassać cycka :( kapturka tez nie. Pierwsze dostal sztuczne a kolejne sciagalam. Na szczęście moje,cycki to mleczarnia bez dna chyba :P no ale bola.

Maly wbrew pozorom Malo spi. Ma juz koszmary nawet hehe no oczywiscie,nie,mogę sie na niego napatrzeć :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja już na IP poproszę :p

Chaton a pomógł chociaż ten gaz??

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...