Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz.23

-ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 (09.07) - Awanturka - Wituś 2530 - CC - Kliniczna
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 - CC - Sztokholm

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz - 3400g - 54cm - SN -Zaspa
04.07 (11.07) Rozyczynka - Oskar - 3530g - 55cm - SN - Wejherowo
04.07 (11.07) Martika - Laura - 3060g - 52cm - Kliniczna
05.07 (10.07) Ciezarowka - Zosia - 3200g - 52cm - Wojewódzki
06.07 (21.07) Rikaa - Liliana - 2880g - CC - Zaspa
07.07 (08.07) Agata905 - Synek - 3650g - 51cm -Zaspa
08.07 (05.07) Afro666 - Maksio - 3755g - 56cm - SN
08.07 (15.07) Kaasik11 - córeczka - 3750g - 57cm - Wojewódzki
09.07 (11.07) Alana - Nadia - 4200g - 51cm - CC - Redłowo
10.07 (14.07) Blatella - Ola - 3400g - 54cm - Kliniczna
12.07 (14.07) Olcik87 - Malwinka - 3250g - 56cm - SN - Kliniczna
13.07 (10.07) Karol...- Łucja - 3560 g - 56 cm - Wojewódzki
13.07 (10.07) Polika86 - Kornelia - 4420 - 59 cm - SN - Wejherowo
16.07 (30.07) Jolcia - Zuzia - 2930g - 57cm - SN -Wejherowo

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
baranica - 09.07
joi-joi - 14.07
Meg85- 22.07., córeczka/Wojewódzki
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz.23

kklaudiaa ale kompletnie żadnych objawów nie masz?;> bo ja akurat miewam;P a u mnie na plaży są ubikacje;D bo ja też sikam często;)

U mnie też niestety nic nie wskazuje na poród... ech,ech. Muminka, ciekawe która z nas będzie pierwsza... :)

Ja wieczorkiem koło 20 wybieram się nad morze, dziś cały dzień nie wychodziłam a wieczorkiem to bardzo przyjemnie :) aż wstyd się przyznać ale w tym roku pierwszy raz przejde się nad morze. Sikam dosłownie co 5 minut i po prostu lepiej mi się nie ruszać gdzieś, gdzie nie ma kibelka... :P

Sabbi zazdroszczę, pewnie urodzisz szybciej niż ja...;/

Rozyczynka wypoczywaliście u Was na działce?

my znów dziś nad morzem, niby tak się wysilam a tu nic się nie rusza...;/

Chaton gdzie i ile te bioderka ,bo my zapisami na wrzesień właśnie

A że co naleśniki zabronione?? Ja praktycznie jem wszystko poza kapustą i inne wydymajace

Ja te upały głównie spędzam w domu, albo po południu, wieczorem gdzieś wychodzę.
Ale dzisiaj korzystając z okazji, że musiałam pojechać na krew, odważyłam się na plażowanie :) Przed 8 rano na plaży super, ale jak około 10 podniosłam głowę to już tłum mnie otaczał. Niby 2 godzinki i trochę spaceru ale czuję się wykończona.

Jakoś nie mogę się zebrać do pakowania, a byłabym spokojniejsza, gdyby już torby czekały. Niby jeszcze dużo czasu, ale to nigdy nie wiadomo.

A ja dzisiaj zarejestrowalam malego na usg bioderek niestety platne bo powinno się robic w 4-8 tygodniu życia a oczywiscie na fundusz jest dopiero na wrzesień MASAKRA!!!!
No i na szczepienie pierwsze jesteśmy zapisani 18.08 i wykupujemy ta 6w1 a na rotawirusy i pneumokoki nie będziemy szczepili prawdopodobnie ponieważ dużo jest powikłań no i moja położna nam odradzala. Poczytam jeszcze o tych szczepieniach. Dziewczyny wy szczepulyscie swoje pierwsze pociechy na te dodatkowe?

Mnie i bez ciązy temperatura wykańcza. Dobrze, że chociaż w domu mam chłodno ;p

My dzisiaj po pierwszej wizycie u lekarza. Waga już tak nie rośnie bo przytył 160 g w tydzień a nie 300. Więc się cieszę. W dalszym ciągu karmię co godzinę... No i Oski śpi tylko na moim brzuchu ;p

Wczoraj bylismy nad jeziorkiem i Mały tak się wyspał, że w nocy przespałam 2h łącznie. A karmieniem po środku. MASAKRA

Sabbi weź Ty chociaz urodź ;) Nooooo...

Polika a Ty jesz naleśniki?! Boi dalej karmisz nie?.

A ja sie musze pochwalic ze udalo mi sie dzisiaj zrobic nalesniki i powiesic pranie ;) a i umyc wlosy! Fakt ze zmywalam i smazylam jednoczesnie ale jakos dalam rade.mloda ma 2 drzemke dzisiaj ciekawe co pozniej bedzie robic...
Jutro chyba na sile wepchne babci starszaka bo juz nerwowo nie wyrabiam.
Poczekam az maz wroci z pracy i kopniemy sie na spacerek wieczorkiem jest duzo przyjemniej na dworzu.
Jutro jedziemy zalatwiac wszystkie urzedowe sprawy czas Nele zarejestrowac:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Martika to byla chyba papaweryna.Ciezko rozczytac z bazgrolow lekarki:-)

Generalnie mam dosc. 3h w parku oliwskim pozbawily mnie sil no ale co sie nie robi aby wymeczyc 3latka zeby byla drzemka. Do tego znowu boli mnie krzyz ale to pewnie od dodatkowych 16 kilogramow i boli podbrzusze razem z cipskiem:-) cos sie znowu spina, kurczy... sama.juz nie wiem. Czy nie moga po prostu odejsc mi wody i bedzie musialo sie to juz skonczyc? ale marudze......
ale z drugiej strony w piatek mam sesje z brzuchem i chetnie bym skorzystala. Mega Maruda dzis ze mnie...
Ja chyba tez juz nie moge jezdzic autem ale bardziej ze wzgledu na rozkojarzenie:-) Wczoraj 2 czerwone a dzis lepiej nie gadac. ale bez samochodu w tym stanie jak bez reki i nogi.

Sabbi to dziwnie trochę wymyślili, 39tc a oni się bawią w zastrzyki rozkurczowe ..Pewnie chcieli sprawdzić czy minie ale i tak wg mnie średni pomysł..
Tak czy siak trzymam kciuki za rozwój akcji :D :D

Jagunia u mnie już pewnie +26kg a dopiero niedawno wróciłam do żywych :)
I też jestem w szarym polu, remont jeszcze właściwie nie skończony, niby tylko upiększenie, układanie i sprzątanie zostało ale jednak - nie miałabym gdzie wracać ze Szpitala ;) M jutro wraca do pracy , mijają tygodnie a końca nie widać :/

Sabi..no pora na Ciebie dziewczyno! :)

mnie dziś kurcze coś tak w brzuchu kłuje że ledwo chodze...i wcale nie chce przestać :/

Właśnie stwierdziłam że jestem w czarnej du*pie z przygotowaniami! pokój niegotowy...jeszcze nie wszystko wyprane i poskładane....cała chata do sprzątania..a ja sie nie mogę prawie ruszać :) i jeszcze wszystko...ale to wszsytko mi leci z rąk...i jak już poleci to tak zostawiam na ziemi bo przeciez sie nie zegne :/

I nie wiem czy to jakiś psychologiczny efekt czy co, ale odkąd się zaczął 9 m-c to nagle jestem sto razy cięższa i mega niezgraba!! fakt ze dodatkowe 14 kg swoje robi..ale aż tak ??

no i tak jak aleksandry...pakowanie torby to w tej chwili jakaś abstrakcja dla mnie :)

My po pierwszej wizycie u lekarza...Maks pięknie przybral 630 g tak więc mamy już ponad 4 kg bobasa :) że względu na utrzymująca się jeszcze mocna zoltaczke chciała nas odesłać do szpitala na badania, ale postanowienila zrobić badania w Przychodnii. Koło 2 idę pi wyniki i się okaże co dalej

To i ja trochę pomarudze ;)
Ja też już ledwo zaczynam się toczyć spacer z córką po osiedlu lub wyjście do sklepu to jakaś udręka bolą mnie biodra i stopy przy chodzeniu ale to pikuś w porównaniu z tym jak boli mnie spojenie lonowe,jak się zasiedzenie to podnieść się nie mogę. Samochodem jeździć nie mogę bo młodej pozycja przy kółku się nie podoba i okopuje mój żołądek :P Prysznic to tez na chwile bo tylko się wytre i spowrotem mokra jestem skurczy u mnie jak na razie brak. Pierwsza core rodziłam w lutym i jednak nie ma porównania końcówka ciąży w zimę a teraz chętnie zamienilabym pory roku ;) No i jakoś nie mogę zmobilizować się do spakowania torby.

Dla mnie dystans do sklepu juz jest zabójczy :( jak nie ma R i nie jedziemy autem to nigdzie sie nie ruszam.. :(

No ja też wychodzę spod prysznica i zaraz z powrotem olewam się potem... I też szukam ochłody w cienistych miejscach. Jeszcze niedawno chodziłam do parku oliwskiego, ale teraz to już dla mnie zabójczy dystans :-\

Sabbi, a wiesz jak się nazywał ten lek, który Ci podali?

przeciwbolowo-rozkurczowy albo w ta albo w ta strone mialo sie rozwinac. No i jestem w domu.
Jakby to nie moglobyc prostsze. Drugi porod a czlowiek nie wie o co chodzi. Na porodowce byly miejsca.
Dzis pewnie znowu tak goraco pojedziemy z mlodym do parku oliwskiego tam bynajmniej jest duzo cienia.

Najlepiej jak sie wykapie , wytre siegam po balsam i juz śmierdze ;P

Roksana łącze się w bólu... Już normalnie mam dość. Jeszcze te temperatury mnie wykańczają, ciągle jestem spocona... ehh marzę już o porodzie ;-)

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...