Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz.23

-ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 (09.07) - Awanturka - Wituś 2530 - CC - Kliniczna
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 - CC - Sztokholm

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz - 3400g - 54cm - SN -Zaspa
04.07 (11.07) Rozyczynka - Oskar - 3530g - 55cm - SN - Wejherowo
04.07 (11.07) Martika - Laura - 3060g - 52cm - Kliniczna
05.07 (10.07) Ciezarowka - Zosia - 3200g - 52cm - Wojewódzki
06.07 (21.07) Rikaa - Liliana - 2880g - CC - Zaspa
07.07 (08.07) Agata905 - Synek - 3650g - 51cm -Zaspa
08.07 (05.07) Afro666 - Maksio - 3755g - 56cm - SN
08.07 (15.07) Kaasik11 - córeczka - 3750g - 57cm - Wojewódzki
09.07 (11.07) Alana - Nadia - 4200g - 51cm - CC - Redłowo
10.07 (14.07) Blatella - Ola - 3400g - 54cm - Kliniczna
12.07 (14.07) Olcik87 - Malwinka - 3250g - 56cm - SN - Kliniczna
13.07 (10.07) Karol...- Łucja - 3560 g - 56 cm - Wojewódzki
13.07 (10.07) Polika86 - Kornelia - 4420 - 59 cm - SN - Wejherowo
16.07 (30.07) Jolcia - Zuzia - 2930g - 57cm - SN -Wejherowo

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
baranica - 09.07
joi-joi - 14.07
Meg85- 22.07., córeczka/Wojewódzki
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz.23

Dziewczyny zeby isc na ktg do szpitala trzeba miec skierowanie od swojego lekarza?

Ja nawet nigdy nie slyszalam o tym LEKO

A chyba przez pierwsze dwa dni nic nie robilam z pępkiem i zaczelam dlatego bo zaczal śmierdzieć. A zaczal odpadać u góry i jak go podważałam to coraz bardziej sie odklejało. I do teraz jeszcze mamy troszke ropki i sie skleja. Wiec dalej przemywam spirytusem.

Chaton to nasze dzieciaczki wspolnie tyją na tych naszych cycach :P myśmy w czwartek mieli 3900.

Kurcze maly w końcu spi i ja,chodzilam pól dnia jak zombie a teraz jak na zlosc nie mogę zasnąć. Za godzi,e sie obudzi i zacznie mnie mulic. A karmienie trwa prawie godzine :/ A dzisiaj pewnie ciezka noc bo w ciągu dnia jadl co 2h wiec pewnie w nocy będzie,to,samo.

Polika ja Oskiemu daje smoczek na spacerach jak placze juz od tygodnia i mam wrażenie, ze lepiej ssie pierś (a ma z tym problem, bo karmie przez nakladki). Z butelki tez mu dawalam wody. Ale butelki nie za bardzo umial zassać bo smoczek jest profilowany z kulką na końcu a jego smoczek i moja nakladka to kształt stożka.

Gratulacje dla nowych mam.

Ola86, jakoś lepiej mi było gdy rozpakowywały się mamy lipcowe, a teraz widzę, że bliżej niż dalej ...
Zakupy dzisiaj ostatnie wyprawkowe zrobiliśmy w akpolu i zostały nam jakieś drobiazgi. Ale remont stoi w miejscu i mam nadzieję, że synek poczeka grzecznie do terminu.

Robiłam nimi córce i nie było problemów...

Afro leko są jeszcze gorsze niż octanisept ...

na poczatku robilam tymi wacikami leko,one sa asaczone alkoholem,ten pepek trzyma sie tylko jakby tak na srodku na brzegach juz odpada....a jeszcze dzis dwa razy go osikal ;/ jutro przychodzi drugi raz polozana zobaczymy co powie

U nas kikucik odpadł po 5 dniach. Niczym go nie przemywałam. Teraz tylko tym octeniseptem przemywam bo jest jeszcze do konca nie zagojony. Połozna twierdzi ze wszystko ok.

cytrynka ja mam położną od siebie z przychodni nawet na ta chwile nie wiem jak sie nazywa ale jutro zapytam.
Znam ja z widzenia juz od lat, ona zna starszaka bo nas wielokrotnie rejestrowała, fajna przyjemna babka.

dzisiaj młoda zassała smoczek. Jest nadzieja ze bede mogla pojsc siku bez syreny... ;)

Afro ja tez polecam 70% spirytus :)
Octanisept to pic na wodę fotomontaż ;) Nie wierzę w te unijne przepisy, dzieciaczki tylko się męczą niepotrzebnie dłużej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nam też klamerkę zdjeli w szpitalu... Ale musi być Wam niewygodnie z nią ;/
JA moczyłam patyczek w 70% spirytusie i dotykałam około i podnosiłam troszkę ten kikut i ścierałam nim to co tam było zaschnięte naokoło.

Oskar lubi zakupy i tylko jak go wsadzę z fotelikiem do auta śpi jak zabity ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nam klamre zdjeli w szpitalu.a przemywamy octaniseptem i czyścimy patyczkiem. Teraz ponoć gorzej się pepki goja przez tą pogodę.

Rozyczynka no wlasnie w pierwszej ciazy tez mialy taki final TE dzisiejsze straszaki ale teraz to troche za szybko, hoc mysle,ze jak tak codziennie bedziemy "pospieszac" to nie powinnam przenosic ;)

Sabbi dla mnie przepowiadacze byly zwyklym bezbolesnym napinaniem sie macicy - teraz nabraly innego znaczenia :p

Najbardziej martwi mnie moj kręgosłup,z dnia na dzien coraz slabszy.. Ludzilam sie,ze w necie prawde pisza i z lozyskiem na przedniej scianie omina mnie bole krzyzowe. No ale. Zapowiada sie sympatycznie. .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeszcze raz przypomne wam stronę tanszymi pieluchami happy www.bliżejciebie.pl ja mam już pierwsze zakupy za sobą i bardzo szybka dostawa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmm to ja zaczynam się martwić... Maks od wczoraj ładnie śpi,w nocy 2 pobudki i to z mojej inicjatywy, chociaż sam się kręcił i dziś cały dzień,prawie przespany łącznie ze spacerem, tylko na cyca się budził...faza czuwania była rano i przed 17 Ale leżąc i brudzac pieluche,w końcu zasnal....dziewczyny czym zrobiliście pępek,bo nasz wygląda okropnie położna kazała octeniseptem ale efektow nie widzę,kazała też ściągnąć tę klamerke bo tylko ciąży, ale jakoś nie potrafimy. :/

My po pierwszej wizycie u lekarza. Mati znowu przybrał wazy 3990 :) nic dziwnego caly czas na cycu. I dziewczyny mam tak samo na rękach śpi z nami w lozku też a sam nie :( wiem, że nie powinnam go tak nosić na rękach ale inaczej nie jestem w stanie go uspokoić :(

A i po lekarzu pojechaliśmy do Auchan po pampersy godzinę spedzilam w samochodzie na cycu. Mati nie lubi zakupów, ma to chyba po tacie hehe :)

Ja przez swoje przepowiadające nie spałam 3 dni przed porodem ;p

Polika ja mam to samo. Jak nie na rączkach to wielki ryk. Nie śpi pół dnia i zrobienie obiadu to jest wyczyn. Za bardzo go pochwaliłam ;p
W nocy niby też dwie pobudki ale po godzinkę bitą i zasypia po 12.

Koło 3 tyg jest kryzys laktacyjny. Jak to wygląda?. Mleka jest mało czy dzieciaki cały czas jedzą?. Mój dzisiaj je non stop. I ryczy jak tylko go odstawie

Ewik dobrze opisane skurcze przepowiadające :)
W pierwszej ciązy urodziłam z zaskoczenia 2 tygodnie wcześniej i nie miałam takich wynalazków a teraz nie wiem za jakie grzechy...

Roksana nieuniknione bo w ciązy przez hormony nie wypadają te, które powinny (w ciagu dnia iles tam sie gubi prawidlowo ;) ) no i po ciazy wiele kobiet mowi,ze sie wlosy posypaly to nie do konca tak bo wypadna te, ktore byly sztucznie przez hormon zatrzymane :)
A skurcze przepowiadajace hmm ciężko mi coś powiedziec bo w 1wszej ciąży miałam książkowe czyli niebolące a teraz mnie najzwyczajniej w świecie bola , jak porodowe tyle,że sa mega lajtowe, taka mini zakąska przed konkretnym daniem ;)
Jestem "odrętwiała" od pępka po uda i co jakiś czas chwyta skurcz obejmujący cały brzuch - raczej cieżko się ruszyć w tym momencie,trzyma ok. 10 sek czasem dłużej, no i to uczucie imadła towarzyszącenon-stop :p dzisiaj się wspomagałam oddechami i czułam się jak na porodówce bo ze Starszakiem pojechałam własnie po kilku godzinach taki "przepowiadaczy", teraz juz wiem,że to jest pikuś i na pewno nie będę sie nigdzie pchała zanim naorawdę nie zrobi się ciężko ;)

Sabbi a Ty w pierwszej ciąży też miałaś takie paskudne?? Preciez to nie miało bolec :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A i chcialam spytac czy nie uniknione jest wypadanie wlosow po ciąży?

A jak czuc te przepowiadajace? Ja sie boje ze przegapie :P

Ewik mnie tez. Przepowiadajace sa straszne zeby bylo wiadomo kiedy sie bynajmniej skoncza. Po 3,5h spacerze z synem jestem tak wykonczona ze telefon lezy a ja stukam jednym palcem. A gdzie do wieczora...???
Jutro musze znalezc mu jakas rozrywke co mnie nie bedzie do niej potrzebowal:-)

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...