Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 24

ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 (09.07) - Awanturka - Wituś 2530 - CC - Kliniczna
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 - CC - Sztokholm

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz - 3400g - 54cm - SN -Zaspa
04.07 (11.07) Rozyczynka - Oskar - 3530g - 55cm - SN - Wejherowo
04.07 (11.07) Martika - Laura - 3060g - 52cm - Kliniczna
05.07 (10.07) Ciezarowka - Zosia - 3200g - 52cm - Wojewódzki
06.07 (21.07) Rikaa - Liliana - 2880g - CC - Zaspa
07.07 (08.07) Agata905 - Synek - 3650g - 51cm -Zaspa
08.07 (05.07) Afro666 - Maksio - 3755g - 56cm - SN
08.07 (15.07) Kaasik11 - córeczka - 3750g - 57cm - Wojewódzki
09.07 (11.07) Alana - Nadia - 4200g - 51cm - CC - Redłowo
10.07 (14.07) Blatella - Ola - 3400g - 54cm - Kliniczna
12.07 (14.07) Olcik87 - Malwinka - 3250g - 56cm - SN - Kliniczna
13.07 (10.07) Karol...- Łucja - 3560 g - 56 cm - Wojewódzki
13.07 (10.07) Polika86 - Kornelia - 4420 - 59 cm - SN - Wejherowo
16.07 (30.07) Jolcia - Zuzia - 2930g - 57cm - SN -Wejherowo
17.07 (03.08) Ola86 - Laura - 3180g - 54cm - CC - Zaspa
20.07 (22.07) Meg85 - Julia - 3200 - 53 cm - CC - Wojewódzki

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
baranica - 09.07
joi-joi - 14.07
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
kklaudiaa - 29.07 - Filip - Kliniczna
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 24

Roksana ja w invikcie płaciłam 66zl za wymaz z pochwy i odbytu i nie trzeba nigdzie u nich tego zawozić.

A czy to L4 na żonęjest faktycznie 100% płatne i zaznacza się tam że np. Była cesarska czy osobne zaświadczenie do kadr się zanosi, pytambo mi się wydaje że opieka jest tylko 80% płatna

A moje plytki krwi.. z 100 tys zmalaly na 97 tys.. troche sie denerwuje.. ehh

na 18.30 wizyta u gin dzis bierze mi ten wymaz na paciorkowca i ja w ten sam dzien musze go zawiezc do lab? Wiecie jaki koszt w invicta jest?

Tak Ewik, mój starszak w listopadzie skończy 7 lat :-)
A ja mam dobre wiadomości!! Dla siebie oczywiście :-P
Rozwarcie na ponad dwa palce, szyjka krótka, czop odszedł, wyniki wszystkie mam super (nawet się poprawiły, bo niektóre wskaźniki miałam poniżej normy), a mały waży kolo 3,5kg. Ginka kazała mi torbę pakować :-)
Oczywiście uświadomiłam ją, że mam spakowaną od kilku tygodni :-)
Także liczę na to, że w tym tygodniu odjadę :-)

A ja o 11 byłam na KTG, i tętno lekarzowi się nie spodobało, wysłał do szpitala żeby powtórzyli zapis. Wcale długo nie czekałam, pierwszy raz na Zaspie byłam i powiem że jestem miło zaskoczona, lekarz ginekolog meeega miły, zrobili mi KTG, USG, zbadał mnie, odpowiedział na pytania...

Już to drugie KTG było w porządku, chyba 40 minut leżałam, nie mam się czym martwić.
Na dziś termin a moja szyjka długa, zamknięta... buuuuuuuuuuuuuuuuuu wiecie jak mi smutno, chociaż mogłoby się coś ruszyć...

Ale na usg wszystko w porządku, Mały waży 3200. Więc ani dużo ani mało. ;)
Jakbym pojechała na kliniczną, to pewnie nic by mi nie zrobili... tak jak ponad tydzień temu.. niewiem, jakoś jestem zrażona mega do Klinicznej, jedyne to, że jest ZZO mnie tam ciągnie... A jak potrzeba usg, KTG bo podejżenie tachykardii to nic, proszę robić prywatnie. :|

No to ładnie...ja właśnie wróciłam ze spaceru...dotreptalam się do jelutkowa zjadłam loda i wróciłam,zajęło mi to 1,5 godz. Caaala mokra jestem...

Muszę się Wam pochwalić, myślałam,że u mnie mało pokarmu a tu Zuzia w tydzień przybrała 420 gram :)

Różyczynka no takie uroki ciąży ;) Ja przy pierwszej biegałam do banu (chyba 2 dni przed porodem :p ) żeby konto odblokować bo po 3 razy hasło źle wpisałam ;) Mając to samo przez 6 lat !!!!!!! Kodu pocztowego nie pamiętałam i inne ważne sprawy z głowy wylatywały .. Najgorsze jest to,że po 6 latach ta pamięć ciągle nie jest tak świetna jak przed ciążą ..
Ostatnio podeszła do mnie babeczka i po angielsku nawijała,żebym Jej pomogła znaleźć napój wśród półek a ja co ?? Zapomniałam jak powiedzieć,że takiego nie widze !!!!!!!!!!! No kurczaki .. jak tak dalej pójdzie to się wybiorę ze starszakiem do zerówki od września :P

Muminka daleko nie jest ale wyprawa z Oskim w tej temperaturze do sklepu 10 minut drogi jest wyczynem ;D

Mysmy wyszli na spacer i tak jak mi dzisiaj wyjątkowo ogarynanie wszystkiego do tego spaceru szybko poszło tak szybko wróciłam po zorientowaniu się jaka jest temperatura ;p
ALE JA WAM WSPÓŁCZUJĘ TEGO BRZUCHA...

Ewa mi w ciąży się jakaś dysortografia uaktywniła... Czasami nie wierze w to co piszę ;D aż oczy bolą. Dobrze, ze zauważam przed wysłaniem bo bym się ze wstydu spaliła ;p

*w psychiatryku ;)
Zauważyłam,że mi dzieć na mózg zaczął uciskać bo coraz lepiej zdania składam :P

Koralik ja mam przeczucie,że jak nie urodzę do 18.08 to wyląduję na psychiatryku i wybór szpitala przestanie być problemem :D

Agamak na temat wagi Dzieciątka pogadaj z Poliką :P :p

Trzymam kciuki Dziewczyny,żebyście się już długo nie męczyły -przekiszenie jest okropne :/

Wypadałabo się naprawdę spakować, nie wiem na co czekam...
Ale zrobiłam wczoraj listę rzeczy do zabrania a to już duży krok ;)
W pierwszej ciąży torba czekała już od 36tc :P Jutro zaczynam 38 i nawet nie wiem w co miałabym się spakować :)

dziewczyny załamujecie tymi swoimi odczuciami;P

Agamak rozumiem i wiem co czujesz, ja też bym już chciała być po;) a co do kawy, faktycznie jeśli masz problem z ciśnieniem to nie próbuj;)

ja mam przeczucie, że ten tydzień będzie mój, nie wiem dlaczego :), zobaczymy czy jestem obdarzona w szósty zmysł :)od jutra mąż zaczyna urlop więc starszakiem będzie mógł się zająć od rana do wieczora

przyszłam z synkiem ze spaceru, ale gorąco, mały właśnie zasnął więc i ja korzystam z chwili i idę się położyć

Muminka no nie jestem jakaś szczuplutka i malutka ;) ale wiadomo pierwszy poród z taką wagą mnie przeraża, jestem już tak zmęczona i dobita tym czekaniem, że mimo wszystkich obaw i strachu przed porodem nie mogę się już go doczekać, żeby było już po wszystkim...
Mam tylko nadzieję, że w czwartek bedzie miejsce na patologii na Klinicznej bo tam chciałabym rodzić a wiadomo, że tam ciągle pełno. Co do kawy to miałam troche przeboje z za wysokim ciśnieniem więc wolę nie ryzykować ;)

Różyczynka, tak ja chodzę do gina na NFZ, do przychodni na Derdowskiego w Rumi, do dr Marka Żabinskiego. Polecam go, tylko dr jest bardzo małomowny, ale to co potrzebne to powie, po prostu nie trajkocze jak niektórzy... Tylko on zaczął urlop od dzisiaj, 2 tygodnie chyba. No i ciężko się dostać do niego, wątpie czy się tak dostaniesz od razu. Nie polecam dr Rutkowskiego z tej przychodni, on nie robi nawet usg tylko trzeba do kogo innegoprzychodzić, ale to zasłyszane info.
Bardzo polecam dr Grzegorza Marciniaka na NFZ gdzieś przyjmuje w Chyloni wyczytałam, a prywatny gabinet ma w Gdyni na Nowogrodzkiej. Znam go ze stażu w szpitalu w Redlowie i dwa razy byłam u niego na usg 3D za darmo :) Ogólnie złoty człowiek i do rany przyłóż :))

Byłam dziś na ktg, na dziś mam termin z usg, ale skurczów zero, ani jednego. W drodze powrotnej 4 obce osoby mnie zaczepiły na ulicy, że mi współczują, że musi by mi ciężko w te upały :) Ale ja tam akurat kocham słoneczko :)

Afro ale ja i tak daje jak kreci mi aferę na spacerze i smoczek nie daje rady a do domu mam kawalek albo krak miejsca do nakarmienia.

Agmak zbliza sie godzina zero :P mi kawa pomogla bo jeszcze bardziej mnie przeczyscilo a to pobudza macice do skurczy. No i nie zazdroszcze czekania :/

Rozyczynka aż tak daleko nie masz;p

Muminka chyba mogę :D szkoda, ze nie mieszkasz w pobliżu będzie bo bym zaraz byla :D

Bauahaniarka szkoda, ze nie mozna rodzic bez bolu :P
Mi jak lekarka powtarzala ze pieknie pre mialam ochote jej przywalić :P

Agamak ojej to ładna Księżniczka;) dasz jakoś radę, chyba, że jesteś ma,lutka i szczuplutka to wtedy cesarkę. spróbuj wypić czarną kawę sypaną może na Ciebie coś podziała;)

Inne tematy z forum

Jaki najlepszy i najtańszy blender? (13 odpowiedzi)

Chciałabym zacząć robić sama papki małemu,jednak słoiki są za drogie.On zjada cały taki mały...

moj 4 latek jest nie do wytrzymania (154 odpowiedzi)

Witam, czy ktoras z mam miala moze problem z krzyczacym I bardzo jeczacym dzieckiem? Synek...

angielski Early Stage (3 odpowiedzi)

Czy ktoś ma jakieś opinie o tej szkole językowej? Prowadzą zajęcia w szkołach.