Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 24

ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 (09.07) - Awanturka - Wituś 2530 - CC - Kliniczna
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 - CC - Sztokholm

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz - 3400g - 54cm - SN -Zaspa
04.07 (11.07) Rozyczynka - Oskar - 3530g - 55cm - SN - Wejherowo
04.07 (11.07) Martika - Laura - 3060g - 52cm - Kliniczna
05.07 (10.07) Ciezarowka - Zosia - 3200g - 52cm - Wojewódzki
06.07 (21.07) Rikaa - Liliana - 2880g - CC - Zaspa
07.07 (08.07) Agata905 - Synek - 3650g - 51cm -Zaspa
08.07 (05.07) Afro666 - Maksio - 3755g - 56cm - SN
08.07 (15.07) Kaasik11 - córeczka - 3750g - 57cm - Wojewódzki
09.07 (11.07) Alana - Nadia - 4200g - 51cm - CC - Redłowo
10.07 (14.07) Blatella - Ola - 3400g - 54cm - Kliniczna
12.07 (14.07) Olcik87 - Malwinka - 3250g - 56cm - SN - Kliniczna
13.07 (10.07) Karol...- Łucja - 3560 g - 56 cm - Wojewódzki
13.07 (10.07) Polika86 - Kornelia - 4420 - 59 cm - SN - Wejherowo
16.07 (30.07) Jolcia - Zuzia - 2930g - 57cm - SN -Wejherowo
17.07 (03.08) Ola86 - Laura - 3180g - 54cm - CC - Zaspa
20.07 (22.07) Meg85 - Julia - 3200 - 53 cm - CC - Wojewódzki

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
baranica - 09.07
joi-joi - 14.07
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
kklaudiaa - 29.07 - Filip - Kliniczna
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 24

Ja zazwyczaj zakładam pajac bo Oski się rozkopuje i budzi się bez przykrycia zawsze. Ale u mnie w mieszkaniu jest chłodno cały czas

Ja ubieram samo body z krotkim rekawem i skarpetki. okrywam cienkim bawelnianym kocykiem i mamy otwarte okno. mala zawsze cieplutka :)

Ja ubieram albo pajac albo body i śpioszki i mamy otwarte okno

Dziewczyny, jak na noc ubieracie maluchy? Ja sama już nie wiem jak ubrać żeby małej nie było za gorącą albo za zimno.

Juz sie nie moge doczekac Naszego wyjscia do domu ;)

Szybki porod i szybkie wyjscie do domu. Do 18 powinnam opuscic szpitalne mury:-) yupi!!! choc teraz zacznie sie prawdziwe zycie! Moj starszak co przyjechal z dziadkami troche zmaltretowal Juniora tak go kocha. Ale bedzie pilnowania:-)

Sabbi chcialabym w to wierzyc!!

Kurde niedawno pisalam,ze przepowiadacze nie ida z krzyza no ale nie da sie tego nie laczyc skoro zaczyna sie u mnie ucisk na krzyz i przechodzi na brzuch :/ Przy pierwszym porodzie meczyly mnie dopiero w Szpitalu.
Zapowiada sie niezla impreza.
Mam tak dosc calej tej otoczki,ze 3 ciaza przestaje byc moim marzeniem :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli chodzi o karmienie to tez tak uważam. Lepiej karmić MM jak matka ma się męczyć i wkurzać przez karmienie piersią. To na pewno dzieciom nie służy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

bauaganiarka - każdy robi to, co uważa za słuszne. ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://i129.photobucket.com/albums/p238/missfoxy831/IMG_773947599019504.jpg
a tu dobry tekst:
http://kellymom.com/bf/got-milk/supply-worries/low-supply/
ja się przygotowuję do wytrwania w karmieniu :)

PS-przyznawałam się już, że Mrysia jeszcze czasem karmię? :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Alana-karmię tak z wyboru. ;-)

Chaton to szkoda,ale moze dziś Wam sie uda:)
Rozyczynka faktycznie lepiej pociągiem,bo i tak daleeeeeeko od bulwaru sie parkuje:\
Kklaudia to sobie porzadzilas z tym jedzeniem ;D mój brzuch jest w sumie ciągle taki sam:)
Agamak no ja mam takie bóle juz jakiś czas i co z tego:( tez nie chciałabym wywoływać:(
Zerka ja szczególnie usmiechalam sie na widok małych stopek:)

Ewik a moze maz ma racje? ja twierdzilam ze zrobily mi sie wokol pepka wtarlam tam litr biooila w ostatnich dniach a teraz jak Eryk wyskoczyl wszystko ze skora jest w porzadku. Co oczywiscie nie znaczy ze nie wcieram dalej z uporem maniaka bio oila:-) tylko z braku czasu raz dziennie:-)
No to zaczyna mi sie najprzyjemniejsza czesc macierzynstwa- nawal:-( umre! juz mam cycki w rozmiarze xxxxl z mojego malego B a to dopiero poczatek! a ten maly ssak nie chce dac sie teraz wybudzic i zjesc troche:-( trzeba sie bedzie przywitac rano z laktatorem i pyszna szalwia:-)

Dalam rade-bylismy na rozpoczeciu jarmarku i wrocilam nawet nie zmeczona ;) Mam nadzieje,ze na zakonczenie Junior bedzie juz po drugiej stronie brzucha :D
Ja na stowe bede miala rozstepy po tej ciazy,jak sie przyjrze to juz je widze a M sie ze mnie nabija,ze tylko sobie wmawiam ale nie da sie wmowic takich rzeczy,jak naciagne skore to widze je na udach,inne niz mozna w necie znalezc ale sa :/ Wiec nie wiem jak sie ma do tego genetyka bo po pierwszej ciazy nie mialam nic. Chyba po prostu stara juz jestem ;)

No Muminka myśmy dzisiaj nie dotarli ale może jutro sie uda... Zobaczymy jaka będzie pogoda. Wolałabym pojechać pociągiem bo tłuc się autem w którym nawet klimy przez małego nie mogę włączyć jest straszne...
A propo Twojego brzucha to pokazałam dzisiaj M Twoje zdjęcie z poczatku lipca. Nie mógł uwierzyć ;p

Ja się smarowałam i troszkę mi tych rozstępów wyszło ale wydaje mi się, że bez kremu byłoby gorzej.

Kklaudiaa weź Ty mnie nie załamuj... Ja też chcę lody! ;) Tooort!. A gołąbki to chyba moje marzenie...

No i my właśnie po kolejnych odwiedzinach Małego ;p Było fajnie tylko szkoda, ze zaraz Oski wstanie i mamunia pójdzie spać nad ranem...

hejka wieczorową porą ;)
ja od rana dziś okna myłam, odkurzanie, sprzątanie, obiad ugotowałam... Mąż do popołudnia był w pracy to akurat bo tak to by mi nie pozwolił to się wyładowałam chociaż ;d
U mnie nic się nie dzieje, Filip nie chce wyjść. Jak chodzę to mam kłucia na dole brzucha, coś mnie tam pobolewa ale wiem że to nic... Wieczór się zaczął to znów nogi mnie swędzą i zgagę mam ostatnio..
Ja to mam nadzieje że mi najpierw wody odejdą, to chociaż będę wiedziała że to na pewno to i trzeba jechać na IP ;p

Dziś mam dzień obżarstwa, risotto z kurczakiem, poźniej tort, ciasto, gołąbki, kanapki, znów tort, lody, lody, lodyyy... przesadziłam coś czuję :d
Jeszcze wypowiem się co do rozstępów to ja mam pełno na brzuchu, pojawiły się ok. 7 mc NAGLE! Niestety jestem zła na siebie bo mhyślałam że mnie ominą, i nie stosowalam żadnych kremów... ale podobno te kremy to i tak pic na wode, jak mają wyjść to i tak wyjdą...

Tak sobie myślę, że jak dobrze pójdzie, i Filip będzie chciał współpracować :P to już ostatni weekend w którym jesteśmy sami z Mężem... taki spokój, nic się nie dzieje... już zaraz wszystko się zmieni... :) ...
Muminka, ciekawa jestem jak wygląda Twój brzuszek pod koniec ciąży :) hehe

My jednak nie daliśmy rady od Rana strasznie marudny byl i nie szło go wsadzić do fotelika. Moj M nie wierzył mi gdy mówiłam ze nie mam jak zjeść śniadania nawet.. teraz ma urlop 2 tygodnie więc zobaczy jak to jest :) a tak bardzo chciał jechać na tego red bulla aż go prosiłam żeby ze znajomymi się umowil a on się uparł ze z nami pojedzie :(

Ja jeszcze niestety nie ;-) chociaż doszły nowe dolegliwości wczoraj mialam dziwne kłujące bóle w dole brzucha a dziś pobolewaja mnie plecy, niech się w końcu zacznie bo nie bardzo chce mi się leżeć na patologii b:-(

Ja byłam :) i widziałam ponad 10 zaawansowanych ciężarowek :) wogóle to ja zamiast na samoloty to w wózki i na wózki ludziom patrzylam ;)

i jak tam ile nas było na red bullu?;)
Kklaudia Agamak rodzicie?;>

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (11 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (243 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

księgowa?? czy warto? (40 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...