Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 25

ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 (09.07) - Awanturka - Wituś 2530 - CC - Kliniczna
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 - CC - Sztokholm

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz - 3400g - 54cm - SN -Zaspa
04.07 (11.07) Rozyczynka - Oskar - 3530g - 55cm - SN - Wejherowo
04.07 (11.07) Martika - Laura - 3060g - 52cm - Kliniczna
05.07 (10.07) Ciezarowka - Zosia - 3200g - 52cm - Wojewódzki
06.07 (21.07) Rikaa - Liliana - 2880g - CC - Zaspa
07.07 (08.07) Agata905 - Synek - 3650g - 51cm -Zaspa
08.07 (05.07) Afro666 - Maksio - 3755g - 56cm - SN
08.07 (15.07) Kaasik11 - córeczka - 3750g - 57cm - Wojewódzki
09.07 (11.07) Alana - Nadia - 4200g - 51cm - CC - Redłowo
10.07 (14.07) Blatella - Ola - 3400g - 54cm - Kliniczna
12.07 (14.07) Olcik87 - Malwinka - 3250g - 56cm - SN - Kliniczna
13.07 (10.07) Karol...- Łucja - 3560 g - 56 cm - Wojewódzki
13.07 (10.07) Polika86 - Kornelia - 4420 - 59 cm - SN - Wejherowo
16.07 (30.07) Jolcia - Zuzia - 2930g - 57cm - SN -Wejherowo
17.07 (03.08) Ola86 - Laura - 3180g - 54cm - CC - Zaspa
20.07 (22.07) Meg85 - Julia - 3200 - 53 cm - CC - Wojewódzki
25.07 (04.08) Sabbi - Eryk - 3720 -54 cm - SN - Kliniczna

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
baranica - 09.07
joi-joi - 14.07
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
kklaudiaa - 29.07 - Filip - Kliniczna
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 25

Rozyczynka, ja nie miałam szwów, bo nie byłam cięta. ;-)\
W przychodni jak wybierałam lekarza to i położną wybierałam, ale nikt nie przyszedł. Dziwne, chociaż w sumie po co ma tu przychodzić-chyba bez sensu.
Co do smoczka to ja już w szpitalu próbowałam małą nauczyć ssać, chociaż nie bardzo chciała. Wysłałam siostrę po smoczki i kupiła taki za 5 zł i taki za 30 zł. No i ten tańszy fe, a ten drugi jakoś zassała (chociaż bez przekonania) - mimo, że był większy i byłam pewna, że ten mniejszy będzie ssała chętniej. W sumie do dzisiaj nie jest wielką fanką smoczka, ale czasami go trochę pociumka.;-)

no ja teraz nie wiem co zrobię, ale będę się starać, żeby dziś urodzić, bo już po prostu wychodzę z siebie. dzięki dziewczyny!

Baeta mój przestal sie ruszać jak zaczelam mies skurcze 3 ni przed porodem dopiero.

Koralik to wez Ty pomóż temu szczęściu dzisiaj :)

Kia gratulacje! :))

Niedługo wykonczy mnie ta pogoda.. w dzień wysiedziec nie idzie, w nocy spać nie mogę.. masakra..

Idę dzisiaj na koło, aplikuje dawkę S i chcę już na porodówke!!! :)) ale Junior wciąż rusza się bardzo dużo a mówią że dzieci przed rozwiązaniem się uspokajają a nasz już w brzuchu prezentuje charakter po tacie i ewidentne ADHD.

ja już myślałam, że ta noc będzie moja. Wieczorem dopadły mnie skurcze, a mały tak naciskał główką jakby chciał powiedzieć "mamy zaraz widzimy się po drugiej stronie :)", ale położyłam się i po 1 w nocy przeszły. Mąż chyba też się wystraszył bo zapytał czy torba spakowana (nieważnie, że od jakiś 4 tygodni leży w widocznym miejscu :) )

Ewa kiedyś pisałam, że zazdroszczę zazdrości, to ja już wycofuję tamto moje zdanie :(

ja już myślałam, że ta noc będzie moja. Wieczorem dopadły mnie skurcze, a mały tak naciskał główką jakby chciał powiedzieć "mamy zaraz widzimy się po drugiej stronie :)", ale położyłam się i po 1 w nocy przeszły. Mąż chyba też się wystraszył bo zapytał czy torba spakowana (nieważnie, że od jakiś 4 tygodni leży w widocznym miejscu :) )

Ewa kiedyś pisałam, że zazdroszczę zazdrości, to ja już wycofuję tamto moje zdanie :(

Dopadła mnie bezsenność zresztą po raz trzeci już tej nocy kiedy ja się w końcu porządnie wyspie !?

Ewik twojemu to chyba upał za bardzo doskwiera wcale ci się nie dziwię ze się wsciekasz, rozumiem zazdrość ale wszystko ma swoje granice. Ja bym chyba takiego faceta tez w domu z dziecięciem zostawiła.

Kia serdecznie gratuluję pociechy :D

W sobotę ode do gina ciekawe ile ta moja córcia juz waży no mam wrażenie ze mój brzuchol nie da rady się bardziej rozciągnąć. ;)

Ciekawa jestem czy jak byś juz byla przy samej końcówce i by wszedl facet by jeszcze mial ochote na aferę... :P Weźcie najlepiej nie poruszajcie tego tematu. Będzie spokój :P
Ciekawe czy on na prawde myśli, ze na porodówce jakas kobieta moze byc atrakcyjna dla kogokolwiek. Spocona, wymęczona, zalana roznymi płynami i ogólnie jak po miesięcznej libacji :P no chyba, ze sie rodzi jak Jolcia w 15 minut :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Różyczynko to cieszę się Waszą kupą :D

Ja już wymiękam i chyba problem opieki dla Starszaka się rozwiązał ostatecznie. M z Nim zostanie bo ja tego faceta nie chce widzieć ze sobą na sali porodowej !!! Kolejny wieczór kłótni o nagi aspekt porodu ...
Zaklnęłabym ale nie wypada @$#%#%^$%&$%
Ja nie wiem czy On zawsze był taki upośledzony,czy teraz się jakieś styki przepaliły.
DOŚĆ!!!!
musze jutro z przyjaciółką pogadać albo z byle przechodniem z ulicy bo wolę to niz tego beznadziejnego zazdrośnika :/ ;/ :/ :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ewa dzisiaj wieczorem kup bylo aż 3 wiec kamien z serca a i nawet wolałam ta jedna dziennie hehe mniej czyszczenia d*pki :P
No i kobieto spakuj w koncu ta torbę :-]

My oczywiscie po kąpieli w morzu :D Oski dal mi sie pomoczyc do bolu :D

Martika hehe a nawet zastanawialam sie nad Wiktorem tylko mamy juz w bliższej rodzinie jednego :P
A polozna juz dawno powinna przyjsc! Powinnac to zglosic w przychodni. A nie sciagneli Ci jeszcze szwów? Ja mialam polozna z SR ale dwa dni po wyjściu ze szpitala i tak dzwonila ta z przychodni.

Kia gratulcje wielkiego mezczyzny :D

Muminka podpisuje sie pod wcześniejszymi postami. Jakby bylo cos nie tak,to nie siedziałabyś teraz w domu.

Sabbi ja daje smoczek. Tez bylam mega przeciwniczką jak i zasypiana wtulonym do pieluchy ale dla chwili spokoju porzuciłam swoje przekonania :P
No a po 2 tygodniach ssania tylko smoka Aventa teraz ssa wszystkie :P

No to chyba napisalam wszystko :P Dobranoc :)

Muminka jakby cos było nie tak to napewno by cie nie puscili..
ale wiem ze mimo wszystko stres jest..
bedzie dobrze!

Wyprasowalam firanki.. i co? I mam spuchniete nogi.. mega :(

Muminka ja uważam podobnie jak Sabbi. Jeśli byłoby coś nie tak to by Cię nie wypuścili z Redłowa, albo od razu przeprowadzili cesarkę.

Mój starszy synek też nie używał smoczka, ale on w ogóle był bezproblemowy jako noworodek, zero smoczka, zero kolek, potem dopiero okazało się, że jest bardzo energicznym niejadkiem :)

Gratulacje Kia :)
My właśnie przyjechaliśmy z urodzin siostry wykaoalismy Matiego. Tak jak myslalam ledwo dojechaliśmy i cała imprezę przesiedzialam w sypialni karmiac malego. Nie nadajemy się na żadne imprezy :(

Muminka jak puscili to musi byc dobrze! Kia gratuluje!
Ewik tlumaczenie skurczu rozbroilo mnie na wieczor:-)
Czy Wasze dzieci uzywaja smoczkow? ja najwieksza przeciwniczka w historii smoczkow przebieralam wieczorem Juniora placze, placze i placze... dalam mu palce i malo go nie zjadl. Sprobowalam ze smoczkiem i nauczyl sie w 15sekund do czego to sluzy:-( uspokoil sie, zasnal, pociagnal chwile jeszcze i wyplul. I tak sobie spi! Starszak pamietam nie potrafil ciagnac smoka jak dawalam gdy mialam chwile zwatpienia.
Sama nie wiem! juz zapomnialam jakie to sa rozterki gdy jest sie mama noworodka!

Na ktg znow wyszlo zawezone tetno w jednym ulozeniu,a potem wszystko okej jak lezalam na boku.puscili mnie do domu,ja to chce juz urodzic bo tyle strachu sie zdaze najesc...:(

Kia gratulacje!!!
W końcu zdobyłam torbę zdolna pomieścić wszystkie rzeczy do szpitala.
Strasznie duża mi się wydaje, na tydzień wakacji bym się spakowała.. No ale wszystko jest na liście rzeczy niezbędnych, więc nic nie poradzę...
Chciałabym żeby ten dzień się już skończył, jutro prognozują 24 stopnie i w to daje nadzieję :-)
Ale jeszcze pozostaje noc w tej saunie... aż mi się nie chce kłaść.
Ja chcę już urodzić!

Sierpniowki do boju :P
gratulacje kia :)
my cały dzisiejszy dzień bylismy na wsi u tesciowej. . Wykapalismy pieska i dzis odebralam w końcu firanki ciekawe jak będzie wygladal pokoj malej z firankami bo jestem przyzwyczajona bez firanek :P
Ogolnie pokoj prawie skonczony tylko literki jeszcze nad lozeczko i Oli tylko brak :P

Witam kolejne maleństwo a rodzicom gratuluję

Gratulacje Kia!

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...