Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 25

ROZPAKOWANE-

Czerwiec:
7.06 (09.07) - Awanturka - Wituś 2530 - CC - Kliniczna
15.06 (02.07) - Diablica 48 - Ania 2700, Ola 2650, Oliwka 2450 - CC - Sztokholm

Lipiec:
03.07 (19.07) Chaton - Mateusz - 3400g - 54cm - SN -Zaspa
04.07 (11.07) Rozyczynka - Oskar - 3530g - 55cm - SN - Wejherowo
04.07 (11.07) Martika - Laura - 3060g - 52cm - Kliniczna
05.07 (10.07) Ciezarowka - Zosia - 3200g - 52cm - Wojewódzki
06.07 (21.07) Rikaa - Liliana - 2880g - CC - Zaspa
07.07 (08.07) Agata905 - Synek - 3650g - 51cm -Zaspa
08.07 (05.07) Afro666 - Maksio - 3755g - 56cm - SN
08.07 (15.07) Kaasik11 - córeczka - 3750g - 57cm - Wojewódzki
09.07 (11.07) Alana - Nadia - 4200g - 51cm - CC - Redłowo
10.07 (14.07) Blatella - Ola - 3400g - 54cm - Kliniczna
12.07 (14.07) Olcik87 - Malwinka - 3250g - 56cm - SN - Kliniczna
13.07 (10.07) Karol...- Łucja - 3560 g - 56 cm - Wojewódzki
13.07 (10.07) Polika86 - Kornelia - 4420 - 59 cm - SN - Wejherowo
16.07 (30.07) Jolcia - Zuzia - 2930g - 57cm - SN -Wejherowo
17.07 (03.08) Ola86 - Laura - 3180g - 54cm - CC - Zaspa
20.07 (22.07) Meg85 - Julia - 3200 - 53 cm - CC - Wojewódzki
25.07 (04.08) Sabbi - Eryk - 3720 -54 cm - SN - Kliniczna

-WCIĄŻ CZEKAJĄCE-

Lipiec:
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
baranica - 09.07
joi-joi - 14.07
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
kklaudiaa - 29.07 - Filip - Kliniczna
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
bauaganiarka - 4.08 córeczka
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
Ofelia - 04.08 chłopiec / Kliniczna
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Asia - 16.08 - kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
mala84 - 20.08. - córeczka
jUstme. - 21.08
oliwia1126 - 21.08 - synek/ Wejherowo
roksana.s - 23.08 - córeczka - Oleńka
aleksandry - 23.08 - córeczka / Kliniczna
Jagunia - 23.08 - córeczka
emilanaw - 28.08 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 25

Aleksandry chyba żart!! Ty masz termin 2 dni po mnie :o
No to rzeczywiście blisko juz :P

Mega gratulacje.. !! I co tak szybko?:)

aleksandry gratuluję, to musiała być szybka akcja, jak ja Ci takiej akcji zazdroszczę :)

No to melduje się jako rozpakowana :D
Dzisiaj o 8:15 urodziłam core Liwia 53 cm waga 3160

Beata jedź na Ip ale nie dzisiaj bo dzisiaj jest niedziela i zadnych badań Ci nie zrobią. Najlepiej jutro i lekarz Cię przebada. Ja miałam tak spuchnieye stopy bp miałam A duża ilość d-dilerów a tego nie robia przy podstawowych bafaniach. Z tym nie ma żartów,nie bagatelizuj tego. Ja chodziłam z takimi nogami ponad miesiąc i żałuję. Ale moim błędem bylo to,że poszłam do ortopedy a ten właśnie kazał mi smarować altacetem co mi strasznie wysuszylo stopy i nie pomogło.

A mnie wieczorem skurczami postraszylo i przeszło. Teraz za to bezsenność mnie dopadła :(
Beata na twoim miejscu pojechała bym na IP. Taka opuchlizna to już nie żarty.

Beata z tego, co kojarzę to identyczną sytuacje miała Chaton i Ją w szpitalu zatrzymali.

W poniedziałek mam ktg więc wtedy chcę się skonsultować z lekarzem. Mam tylko nadzieję że nie zrobię komuś w domu krzywdy bo oni wszyscy wiedzą lepiej..

Beata moze lepiej pojechać na IP jak stopa jest rzeczywiście mega spuchnieta?

Mnie zaraz szlag trafi..

Aktywnie spędzony dzień, na koniec koło widokowe a moje stopy wywołują w rodzinie takie dyskusje że masakra.. jedna stopa jest taka jak moje 3 sprzed ciąży i oczywiście każdy najlepiej wie jak mi pomóc gdy okłady i żadne altacety nie pomagają.. zaraz zacznę ich gryźć..

A mi mloda pierwszy raz dala wycisk dzisiaj. Okropnie plakala,cgyba ja brzuch bolal... :/ ale zasnela w koncu. Na brzuchu i z moim palcem w buzii bo w nerwach smoka nie chce. Mam nadzieje ze w nicy powtorki nie zrobi.
Padam na cycki.

W dodatku mloda ma prawdopodobnie tradzik niemowlecy. Nic steasznego ale nie wyglada to zbyt ladnie. Oby szybko minelo...

Jejku, ale mój Maks ma dzisiaj spika... Czuwal tylko rano, od drugiej śpi i budzi się na jedzenie... Aż się boję czy w nocy będzie spać...

Monika ja mam skurcze odkąd weszłam do Szpitala ;) Powtarzają się do teraz .. ale lajciki, wnerwiają i są mało przyjemne ale na nic więcej nie działaja :/

Klaudia tak, jak dziewczyny piszą,powiedz że słabiej czujesz Maluszka i już, z Wojewódzkiego Cię nie odeślą, na Kliniczną w takiej sprawie nie jedź bo szkoda czasu i nerwów. Zaspa też większych problemów nie robi.
Ja pojechałam bo miałam małą ilość wód w czwartek a od rana Mały słabo dawał o sobie znać.

Klaudia tam Cie zawsze przyjmą jak coś Cie niepokoi.
Ewik to dobrze, że wszystko ok! Mnie dziś o piątej rano obudziły skurcze. Niestety tylko dwa :-( Chciałabym żeby już się zaczęło, ginka dala mi nadzieję na ten tydzień...

klaudia jedz i powiedz ze slabiej czujesz dziecko i ze sie martwisz to bez problemu zrobia ktg.

Gratulacje dla nowych mam!!

Chaton szkoda ze sie nie udalo z tym usg. Nie rozumiem czemu ma taki problem tamten ortopeda jak przeciez czym wczesniej sie to zrobi tym lepiej.

Ale Ewik byłaś w Wojewódzkim i poprostu powiedzialas czy mogą Cie zbadać czy mialas jakies skierowanie? Ja to bym na ktg pojechała ale na klinicznej napewno nie zrobią mi, a na Zaspie nie wiem czy nie będą problemów robic ze głowę zawracam jak nie dzieję sie nic poważnego..

Ja jestem po wizycie w Wojewódzkim, bardzo miło mnie zaskoczyła obsługa na IP, trafiłam na świetną Ginkę i położną :) Spokojniej będę tam jechała rodzić ;) Coraz dalej mi od Klinicznej po przeanalizowaniu wszystkiego ..
Po badaniach właściwie w porządku, do dalszej obserwacji ale mogłam wrócić do domu :)
Jedyna kiepska wiadomość jest taka,że Junior wygląda na dużo większego od Starszaka który ważył 3985g przy porodzie !!
Na USG wyszło niby 3300g ale nie wiem dlaczego nawet Ginka w to nie wierzy :P
Na poczekalni siedziałam razem z dziewczyną , która przyszła z krwotokiem we wczesnej ciąży, wpadła w histerie, aż się razem z Nią popłakałam.. Straszne to wszystko .. Siedzi kobieta na końcówce, która za chwile będzie rodzić i ta, której pewnie nie będzie to jeszcze teraz dane Sad Aż mi było głupio koło Niej siedzieć Sad

A ja pojechałam popołudniu do mojej siostry, wlasnie zrobiliśmy grilla, relaks i odpoczynek na tarasie :) nie ma co siedzieć w czterech ścianach. W razie czego M nie piję, bo caly czas wierzę w to ze moze urodze do końca tygodnia...

Muminka dopiero teraz zobaczłyam zdjęcie, super wyglądasz. Wybacz mi,że się tak wyrwałam przed szereg i zrób zdjęcie na ip z ukrycia :)

bauaganiarka a Ty zdecydowałaś się jednak na poród w domu? Jak to wygląda? Ja co prawda już po, ale też się przez chwilę nad tym zastanawiałam.

gratulacje dla nowych mam!
też ciągle sprawdzam, czy któraś z nas nie urodziła :)

ja jeszcze chyba pochodzę z brzuchem, byłam wczoraj u gina (nie prowadzącego, takiego, który będzie gotowy przyjechać do porodu domowego, jakby się udało :) ) i mi jeszcze z tydzień w dwupaku zapowiedział... a upały wracają :/
no nic, przynajmniej cośtam jeszcze zrobię może.

ja od rana jakaś zła chodzę, w nocy 3 razy do dzieci wstawałam, a że wstawanie/kładzenie się to najboleśniejsza rzecz w tej ciąży (dołączam do mających wrażenie, że mam połamaną miednicę, spojenie zwłaszcza) więc obudziłam się zmasakrowana, miałam nadzieję dospać, ale nie wyszło;
teraz na szczęście dla mie i innych siedzę sama w domu, Mąż zabrał dzieci w przyczepce rowerowej na lody i już długo ich nie ma, mi trochę ciśnienie spadło już chyba, choć nadal nic mi się nie chce ;)

trochę Wam rozpakowanym zazdroszczę, ale już niedługo sama mam nadzieję rozmawiać o smoczkach, kupkach itd :)
a propos kup to nasz Mauryc jak był na samej piersi to robił raz na tydzień, co było wygodne, a jeszcze najczęściej w weekend, więc Mąż go przewijał :D

Inne tematy z forum

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...