Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 5 :)

lipiec :

diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sierpień :
Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-4-t523676,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 5 :)

Tutaj tez mają fajne i niedrogie pościele jak by ktoś szukał:

http://strawberry.com.pl/pl/posciel-3-elementowa

bardzo ładnie wyglądasz w ciąży;) śliczny brzuszek;) jak coś to proponuję jakiś spacerek z dzieciaczkami kiedyś;)

to wiem :) miło mi. szkoda, że na tych wykładach nie miałyśmy okazji się poznać bliżej:(

z dwa-trzy rzędy za Tobą;)

i siedziałaś chyba za mną prawda?

Chaton no to wiem, która to jesteś Ty;) przynajmniej mam wyobrażenie;) ja miałam fioletowe sztruksy;)

Muminka miałam na sobie dżinsy i ciemnozieloną bluzkę i na nią czarny sweterek rozpinany. Byłam z mężem, którego wybraki później do pokazu z pomocy.

Siedziałam na pierwszym pokazie w drugim rzędzie

chaton o to byłaś w mojej grupie;) jak byłaś ubrana?;)

Hej dziewczyny ja też byłam wczoraj na warsztatach i byłam w grupie, gdzie pierwszy wykład był o fotelikach. Polecam ciekawy wykład ratowników medycznych :) Ja wygrałam ręczniczek:)

I również z mężem planujemy przeprowadzkę do własnego mieszkania. Chcielibyśmy zdążyć przed narodzinami synka ponieważ obecnie wynajmujemy kawalerkę.

Oczywiscie Sierpniowa zgadzam sie w 100%, nie ma to jak swoj domek i odzielny pokoj dla Malucha:) na pewno dacie rade bo tak jak piszesz motywacja jest a to najwazniejsze:) a juz swoj ogrodek a w nim piaskownica, basenik itp to jest niezastapione.
Moj synek moglby calymi dniami na dworzu byc, swoja kosiare, taczke itd majac:)

BeataI-J jaki temat mają te warsztaty?

kaasik11 wiem, że budowa domu z małym dzieckiem będzie nie lada wyzwaniem... Ale z drugiej strony jest to też motywacja, żeby jak najszybciej doprowadzić do tego, żeby dziecko miało swój kąt i my też :)
A po urodzeniu dziecko i tak będzie spało z nami w sypialni. No ale jak już będzie starsze, to fajnie, żeby miało swój pokój. Także będziemy walczyć z budową :)

Dziewczyny, ale się rozpisałyście, kilka dni mnie nie było a tu tyyyle postów.

Idę dzisiaj na Warsztaty :)) Jestem bardzo ciekawa jak będzie.

Olcik do zobaczenia! :)

Ja tez prowadze ciaze w Medicoverze i pierwsza tam tez prowadzilam i jestem zadowolona.

Tez mamy dom, wiec miejsca jest na drugie dziecko. bedzie mialo swoj pokoj ale to na pewno pozniej na poczatku bedzie spalo z nami tak jak starsze dziecko. Uwazam ze takie malenstwo lepiej sie czuje przy mamie, ja nie mialam serca zostawiac go w innym pokoju a poza tym byl bardzo trudnym dzieckiem, z kolkami i problemami w zasypianiu, budzil sie kilkanascie razy na noc, wiec jakbym miala biegac jesczze do innego pokoju to bym oszalala.Synek sam jak mial mniej wiecej 15-16 miesiecy chcial spac w swoim pokoju. wiec tu tez poczekamy az bedzie gotowa cora.

dziewczyny ktore teraz biora sie za budowe powodzenia, mysmy sie budowali jak jeszcze nie mielismy dzieci i duzo nas to kosztowalo, wiec podziwiam budowac majac male dzieci. Tez zalezy jak sie buduje mysmy duzo robili sami, wiec meza non stop nie bylo. wykonczeniowka przypadla jak synek mial 4-5 mies i bylo mega trudno, ale wszytsko jest mozliwe. motywacja najwieksza bylo to ze mieszkalismy z tesciami wiec mi baardzo zalezalo zeby juz sie wyprowadzic. jak sie pojawia dziecko zdecydowanie nie polecam mieszkania ani z rodzicami ani z tesciami.

powodzenia

Martika strasznie Ci zazdroszczę skończonej budowy ;)

My jesteśmy dopiero na etapie kupowania działki i to z częściowym kredytem na 5 lat więc zanim zaczniemy budowę to poooootrwa. Co prawda mamy swoje mieszkanie z 3 pokojami, ale malutkimi i nie będzie poblemu, zeby przy pierwszym dziecku podzielić pokoje ;p Ale to nie to samo co DOM ;) Najbardziej mi brakuje graciarni teraz ;D

Psa nie mamy. Tzn jest na podwórku teściów labrador, ale ten zachowuje się jak ratlerek więc raczej kumplami na początku nie będą ;p

Myśmy zrobili sypialnię na fioletowo plus białe dodatki a salon na biało plus czerwone dodatki. Za pokój małego zabiorę się po roczku pewnie. Zależy jak będzie spał...

bauaganiarka - ja prowadziłam ciażę w medicover. Ale jednak zrezygnowałam niestety.

Chcoiaż ostatnie badania jeszcze tam robiłam, ale na wizytę już nie wrócę ;)

Ja prowadze ciaze w Medicoverze.
My jestesmy wlasnie na etapie moze sie uda zamienic mieszkanie na wieksze.Jezeli tak to bedziemy mieli 3miesiace na generalny remont aby zdazyc sie wprowadzic przed narodzinami juniora. Bo mieszkac z rodzicami i wszedzie chcaca pomoc mama moglabym nie przezyc.
i wozic mlodego do przedszkola 30km to troche nie fajnie.

Hej :)

Roksana w moim domu zawsze było małe zoo :) Więc poza 2 psami o wadze 35 i 40 kg ;) były koty, szczury, świnki morskie, później jaszczurka i wszyscy żyjemy jak jedna wielka rodzina :) Nigdy nie bałam się o dziecko bo obserwowałam zachowanie zwierząt w stosunku do Małego i na odwrót - u Nas wszystko zagrało w jak najlepszym porządku :)
Młodszy pies wręcz wymyślił sobie "ojcowanie" i tylko mnie dopuszczał do łóżeczka ;) Jak Mały zaczął pełzać to nie puszczał Go na krok i nie daj boże żeby ten drugi pies podszedł to chyba by rozszarpał - To było "Jego" dziecko ;)
Jedyne co to przed pojawieniem się Synka oddaliśmy samców na kastrację ;)

Zazdroszczę dużych mieszkań, domów itp .. To chyba mój największy kompleks, małe mieszkanko ale jakoś damy radę - Dzieciaki muszą się podzielić małym metrażem, do roczku Maleństwo pewnie i tak będzie z Nami w pokoju ale nieźle musimy się nagimnastykować ,żeby go przygotować dla Nowego Lokatora :)

My mamy 3 pokoje tzn salon, pokój Oli i sypialnię i z doświadczeni wiem,że córka spała u nas jak była malutka, w ciągu dnia matę itp mieliśmy w salonie i tam się bawiła bo tam spędzałam większość czasu, gotując miałam ją na oku bo mamy połączony z aneksem. Teraz też łóżeczko będzie w sypialni a później razem będą miały pokój dziewczyny.
Może kiedyś zrezygnujemy z sypialni ale to raczej odległe plany.

Ja mimo, że będziemy mieszkać w domu to na razie pokoju dla dziecka nie planuję, bo i tak będzie spało ze mną w sypialni-nie chce mi się w nocy po pokojach biegać co chwilę do dziecka. A tak postawie blisko siebie coby z łóżka co chwilę nie wstawać. ;-)

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...