Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 5 :)

lipiec :

diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07

Sierpień :
Sabbi- 03.08
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-4-t523676,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz. 5 :)

Tutaj tez mają fajne i niedrogie pościele jak by ktoś szukał:

http://strawberry.com.pl/pl/posciel-3-elementowa

bardzo ładnie wyglądasz w ciąży;) śliczny brzuszek;) jak coś to proponuję jakiś spacerek z dzieciaczkami kiedyś;)

to wiem :) miło mi. szkoda, że na tych wykładach nie miałyśmy okazji się poznać bliżej:(

z dwa-trzy rzędy za Tobą;)

i siedziałaś chyba za mną prawda?

Chaton no to wiem, która to jesteś Ty;) przynajmniej mam wyobrażenie;) ja miałam fioletowe sztruksy;)

Muminka miałam na sobie dżinsy i ciemnozieloną bluzkę i na nią czarny sweterek rozpinany. Byłam z mężem, którego wybraki później do pokazu z pomocy.

Siedziałam na pierwszym pokazie w drugim rzędzie

chaton o to byłaś w mojej grupie;) jak byłaś ubrana?;)

Hej dziewczyny ja też byłam wczoraj na warsztatach i byłam w grupie, gdzie pierwszy wykład był o fotelikach. Polecam ciekawy wykład ratowników medycznych :) Ja wygrałam ręczniczek:)

I również z mężem planujemy przeprowadzkę do własnego mieszkania. Chcielibyśmy zdążyć przed narodzinami synka ponieważ obecnie wynajmujemy kawalerkę.

Oczywiscie Sierpniowa zgadzam sie w 100%, nie ma to jak swoj domek i odzielny pokoj dla Malucha:) na pewno dacie rade bo tak jak piszesz motywacja jest a to najwazniejsze:) a juz swoj ogrodek a w nim piaskownica, basenik itp to jest niezastapione.
Moj synek moglby calymi dniami na dworzu byc, swoja kosiare, taczke itd majac:)

BeataI-J jaki temat mają te warsztaty?

kaasik11 wiem, że budowa domu z małym dzieckiem będzie nie lada wyzwaniem... Ale z drugiej strony jest to też motywacja, żeby jak najszybciej doprowadzić do tego, żeby dziecko miało swój kąt i my też :)
A po urodzeniu dziecko i tak będzie spało z nami w sypialni. No ale jak już będzie starsze, to fajnie, żeby miało swój pokój. Także będziemy walczyć z budową :)

Dziewczyny, ale się rozpisałyście, kilka dni mnie nie było a tu tyyyle postów.

Idę dzisiaj na Warsztaty :)) Jestem bardzo ciekawa jak będzie.

Olcik do zobaczenia! :)

Ja tez prowadze ciaze w Medicoverze i pierwsza tam tez prowadzilam i jestem zadowolona.

Tez mamy dom, wiec miejsca jest na drugie dziecko. bedzie mialo swoj pokoj ale to na pewno pozniej na poczatku bedzie spalo z nami tak jak starsze dziecko. Uwazam ze takie malenstwo lepiej sie czuje przy mamie, ja nie mialam serca zostawiac go w innym pokoju a poza tym byl bardzo trudnym dzieckiem, z kolkami i problemami w zasypianiu, budzil sie kilkanascie razy na noc, wiec jakbym miala biegac jesczze do innego pokoju to bym oszalala.Synek sam jak mial mniej wiecej 15-16 miesiecy chcial spac w swoim pokoju. wiec tu tez poczekamy az bedzie gotowa cora.

dziewczyny ktore teraz biora sie za budowe powodzenia, mysmy sie budowali jak jeszcze nie mielismy dzieci i duzo nas to kosztowalo, wiec podziwiam budowac majac male dzieci. Tez zalezy jak sie buduje mysmy duzo robili sami, wiec meza non stop nie bylo. wykonczeniowka przypadla jak synek mial 4-5 mies i bylo mega trudno, ale wszytsko jest mozliwe. motywacja najwieksza bylo to ze mieszkalismy z tesciami wiec mi baardzo zalezalo zeby juz sie wyprowadzic. jak sie pojawia dziecko zdecydowanie nie polecam mieszkania ani z rodzicami ani z tesciami.

powodzenia

Martika strasznie Ci zazdroszczę skończonej budowy ;)

My jesteśmy dopiero na etapie kupowania działki i to z częściowym kredytem na 5 lat więc zanim zaczniemy budowę to poooootrwa. Co prawda mamy swoje mieszkanie z 3 pokojami, ale malutkimi i nie będzie poblemu, zeby przy pierwszym dziecku podzielić pokoje ;p Ale to nie to samo co DOM ;) Najbardziej mi brakuje graciarni teraz ;D

Psa nie mamy. Tzn jest na podwórku teściów labrador, ale ten zachowuje się jak ratlerek więc raczej kumplami na początku nie będą ;p

Myśmy zrobili sypialnię na fioletowo plus białe dodatki a salon na biało plus czerwone dodatki. Za pokój małego zabiorę się po roczku pewnie. Zależy jak będzie spał...

bauaganiarka - ja prowadziłam ciażę w medicover. Ale jednak zrezygnowałam niestety.

Chcoiaż ostatnie badania jeszcze tam robiłam, ale na wizytę już nie wrócę ;)

Ja prowadze ciaze w Medicoverze.
My jestesmy wlasnie na etapie moze sie uda zamienic mieszkanie na wieksze.Jezeli tak to bedziemy mieli 3miesiace na generalny remont aby zdazyc sie wprowadzic przed narodzinami juniora. Bo mieszkac z rodzicami i wszedzie chcaca pomoc mama moglabym nie przezyc.
i wozic mlodego do przedszkola 30km to troche nie fajnie.

Hej :)

Roksana w moim domu zawsze było małe zoo :) Więc poza 2 psami o wadze 35 i 40 kg ;) były koty, szczury, świnki morskie, później jaszczurka i wszyscy żyjemy jak jedna wielka rodzina :) Nigdy nie bałam się o dziecko bo obserwowałam zachowanie zwierząt w stosunku do Małego i na odwrót - u Nas wszystko zagrało w jak najlepszym porządku :)
Młodszy pies wręcz wymyślił sobie "ojcowanie" i tylko mnie dopuszczał do łóżeczka ;) Jak Mały zaczął pełzać to nie puszczał Go na krok i nie daj boże żeby ten drugi pies podszedł to chyba by rozszarpał - To było "Jego" dziecko ;)
Jedyne co to przed pojawieniem się Synka oddaliśmy samców na kastrację ;)

Zazdroszczę dużych mieszkań, domów itp .. To chyba mój największy kompleks, małe mieszkanko ale jakoś damy radę - Dzieciaki muszą się podzielić małym metrażem, do roczku Maleństwo pewnie i tak będzie z Nami w pokoju ale nieźle musimy się nagimnastykować ,żeby go przygotować dla Nowego Lokatora :)

My mamy 3 pokoje tzn salon, pokój Oli i sypialnię i z doświadczeni wiem,że córka spała u nas jak była malutka, w ciągu dnia matę itp mieliśmy w salonie i tam się bawiła bo tam spędzałam większość czasu, gotując miałam ją na oku bo mamy połączony z aneksem. Teraz też łóżeczko będzie w sypialni a później razem będą miały pokój dziewczyny.
Może kiedyś zrezygnujemy z sypialni ale to raczej odległe plany.

Ja mimo, że będziemy mieszkać w domu to na razie pokoju dla dziecka nie planuję, bo i tak będzie spało ze mną w sypialni-nie chce mi się w nocy po pokojach biegać co chwilę do dziecka. A tak postawie blisko siebie coby z łóżka co chwilę nie wstawać. ;-)

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?