Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.6 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-5-t526529,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.6 :)

Cześć dziewczyny,

u nas prawdopodobnie bedzie Amelka :) już tak do niej mówimy więc przyzwyczaja się ;)

Mam pytanko czy macie może już pierwsze skurcze? Ja ostatnio zauważyłam, że brzuch robi się twardy, ale dosłownie na chwilę max. na minutę i później jest już ok, przy czym żadnych innych dolegliwości nie mam, nic mnie nie boli. Czy to jest wg Was normalne? To moja pierwsza ciąża dlatego pytam ;)

Rurki windy to takie rurki do pupy żeby dziecko 'odpowietrzyc' jak brzuszek boli u nas to się sprawdzał super gazy odchodziły i maluszek się uspokajał natychmiast :)

Mi lekarz zrobił usg przez brzuch i mówił ze słabo widać ale dziewczynka pózniej zrobił dopochwowe i na 99% dziewczynka :)
A o to zdj mojej córci :)

http://zapodaj.net/357a2a3c1ae68.jpg.html

Tu ponoć ewidentnie widać dwie wargi i ''przedzialek" no szczerze mówiąc ja tez to widzę ;)

Alana - co to są rurki windy?

co do imion to u nas jest to niekończąca się debata, ale raczej stanie na Jasiu :)

Ewik - łożysko na przedniej ścianie i przodujące to dwie różne sprawy tak jak piszesz.
Przy łożysku na przedniej ścianie słabiej można odczuwać ruchy malucha. Przy przodującym - istnieje ryzyko odklejenia łożyska, krwotoku , niemożliwy jest poród drogami natury - ja tak mam i od 28tc mam bezwzględny nakaz leżenia i mogę wstawać tylko do łazienki.

Myślę, że gdybyś musiała na siebei specjalnie uważać to lekarz by CIę poinformował.

Dobrze, że Twój Syn się obrócił - bo gorzej jakbyś żyła ze świadomością, że to na 99,9% dziewuszka, nakupiłabyś ubranek a po 4 tygodniach na kolejnej wizycie okazało by się, że to chłopak :)

Ja czekam do 31 marca na potwierdzenie płci, na tę chwilę jest to dziewczynka. Ale czytając Wasze posty mam wrażenie, że wszystko może się zmienić ;)
Na pewno mój mąż ucieszyłby się, gdyby jeszcze wyrósł siusiak, ale w sumie płeć nie ma znaczenia :)
Już ktoś wcześniej pisał, że ciągle jej się odbija. Ja mam podobnie, nigdy tyle mi się nie odbijało jak w ciąży...

Wrzuciłam zdjęcia Naszej "dziewczynki" ;)
Oto "Ona" http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a0f0e4296f5c43d2.html
A tu już po operacji zmiany płci ;) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/46ad70d8606814b8.html
I to w trakcie kilkudziesięciu sekund ;)

Znowu nie mogę spać ..
U Nas z imieniem też problem, mamy jedno które podoba się Nam obu ale dla mnie to żaden pewniak ;) No i Syncio ma swoje typy i próbuje zawalczyć ale oba imiona kojarzą mi się z konkretnymi osobami i niekoniecznie nazwałabym tak Syna ;)

Zapomniałam napisać,że wczoraj pierwszy raz przeczytałam,że mam łożysko na przedniej ścianie - wcześniej Nikt mi tego nie powiedział.
Przynajmniej wiem dlaczego te ruchy dla mnie były takie "dziwne".
Wyczytałam już,że łożysko na przedniej ścianie to nie to samo co przodujące ale może macie jakieś lepsze info ?
Z takim na przedniej ścianie trzeba bardziej uważać ?

Do trzech razy sztuka :)

Ktoras z Was sie pytala o siare z cycka. To ja mam na piżamie codziennie plamę o średnicy ok 6 cm ale raczej z jednego cycka. Z drugiego zadziej są malutkie. Jak przycisnę sutek nic nie leci a w ciągu dnia nie zwrocilam nigdy uwagi na stanik...

Ewik to pewnie Twój pierworodny byl taki jak mój mniej wiecej. Wiec nastawiam sie na te 4 kilo :P

Ja wyprawke zaczynam gromadzic od kwietnia.Tzn wszystkie d*perele, balsamy, butelki
W maju lozeczko i ogólnie pokoj a w czerwcu zamówię wózek. Mam nadzieje, ze mnie nic nie zaskoczy :P

Wstawię fotkę jak zdążę jutro a jak nie to na pewno w czwartek. ;)

Alana nie martw się, u nas też problem z imieniem... I to straszny ;)

Olcik87 to sie cieszę ;)

U nas bedzie Kornelia. A pierworodny moj to Cyprian :)

oooo jak Ładnie:D miło mi sie na serduchu robi jak ktos daje to imie:D:) pięknie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

u nas będzie Tymoteusz :)

My mamy :)
Oleńka :)
a gdyby sie okazalo jakims cudem ze chlopak to Jaś :)

A no i gratuluję Ewik!

Macie już wymyślone imiona dziewczyny?
Ja to nie wiem jak nazwę to dziecko :P nie możemy dojść do porozumienia :P

Ewik witam w gronie KROLOWYCH w domu bo krolowa moze byc tylko jedna! tez chwile bylam zawiedziona o ile to dobre slowo ze to znowu chlopak ale teraz sie ciesze! poki panny nie zaczna do nich przychodzic:-)
W weekend czeka mnie przeprowadzka-jestem przerazona ogromem pracy ale kto da rade jak nie ja!

No serio gigant twój syn! Mój bobasek w czwartek 13nastego ważył 640 gram :) i był to 22 i 6 dni :)

Jenny ja juz w ogóle nie pamiętam co trzeba kupić dla noworodka musze jakieś listy wyprawkowe poprzeglądać ;) ostatnio mąż mnie uświadomił ze pieluchy trzeba będzie kupić jedynki :P

A do szpitala zupełnie nie wiem co wziąć hehe jedyne co pamiętam to sztućce bo w redłowie trzeba mieć swoje ;)

A to dopiero półtorej roku minęło od porodu mojego!

Ostatnio w Ikei kupiłam przewija taki osobny żeby po kąpieli mieć gdzie dziecko położyć w lazience żeby córka starsza nie miała dostępu, wanienka ręczniki :)
Kosmetyki jeszcze musze kupić takie od 1 dnia pewnie hippa i rurki windy heheh bez nich nie wyobrażam sobie macierzyństwa haha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Luna - ja zajrzałam na bloga Bauaganiarki i z tego co kojarzę to Mrysiek to Maurycy a Tysia to Martyna :)
Dobrze mówię Bauaganiarka? :)

Muminka większy pewnie byłby gdyby z dziewczynki chłopak się zrobił po kilku tygodniach a nie 1 minucie ;)

Roksana do Dr Lenckowskiej :)
Powiedziała dokładnie: No jaka piękna dziewczynka, tu pomyłki nie będzie ale się zabezpieczę i daje 99,9%
Po minucie szok ! ;)

Tak czy inaczej , jakoś mi żal że się nie udało trafić w córę - mam nadzieję ,że Syn mi wybaczy ;)

Rozyczynka wow ! Prawdziwy Gigant :D Mój pierworodny miał w 21tc 450g a przy porodzie 3985g ;)
A teraz w 19tc drugi Syncio ma 200g ;)

Inne tematy z forum

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...