Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.6 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-5-t526529,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.6 :)

Hej,

Ja przy pierwszym synku mialam troche bodziakow wlasnie z biedronki i byly super, zostaly mi jeszcze na drugiego Malucha:) byly prane juz ty;e rzy i nic sie z nimi nie dzieje, wiec uwazam ze cenowo i jakosciowo sa super.

Tak samo w Lidlu firma Lupilu ma swietne bodziaki i w ogole ubranka.

Natomiast co do Pepco to nie jestem przekonana, mialam stamtad kilka rzeczy i te najtansze to po paru praniach porozciagaly sie, ale tez mam body drozsze i sa ok jakosciowo. Jednak ja w tym sklepie nie kupuje jedyne co dostalam od kogos.

dobre jakosciowo sa tez body i spiochy marki F&F z Tesco, my tam zawsze kupujemy takie paki 3lub 5 czesciowe i sa super:)

Muminka mam nadzieję, że to jednorazowy wypadek. Może coś zjadłaś?

Ja podobnie jak Monika robię sobie listę potrzebnych rzeczy, mam już na niej z 40 pozycji ;P Nic jeszcze nie kupiłam ;) Pewnie większość rzeczy na niej jest mało przydatnych, ale nie mam doświadczenia i wszystko wydaje mi się takie fajne i niezbędne... Może kiedyś stworzymy sobie taką listę i doświadczone mamusie będą podpowiadały :)
Z laktatorem to też myślę, że najlepiej poczekać do porodu, to zawsze można zamówić i będzie raz dwa.
Powiedzcie, czy kupowanie takiego przewijaka na kółkach ma sens?

http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapielowy-komoda-przewijak-wanienka-i4042460216.html

Czy taka wanienka może być praktyczna? Pomyślałam głównie o takim przewijaku jako o czymś dodatkowym, bo dziecko będzie przemieszczało mi się po domu i pewnie w różnych miejscach przyjdzie je przewijać, nie będę w dzień na górę biegała do sypialni.

Hejka;)
Olcik dzięki za informacje o bodziakach;)
ja nie mogę dziewczyny, wczoraj znów wymiotowałam, mam nadzieję, że to jednorazowo... ;/
aaa i mam pytanie, połówkowe to się robi tylko przez brzuszek?;>

no właśnie zmacałam dokładnie i wydawały sie bardzo fajne, nawet te aplikacje nadrukowane nie są takie perfidne plastikowe tylko takie przyjemne, takze chyba sie skusze i jutro zakupie:)

A co do bodziaków z Biedry to nie wiem jak z ciuchami dla dieci ale dla dorosłych są bardzo fajne jakościowo ;)

hej Dziewczyny:) cały czas Was czytam, ale nie pisze bo jakos weny nie mam:)
ja tez kupie laktator dopiero jak bedzie potrzebny, mam nadzieje ze jednak nie:)
a co do niezdecydowania... byłam dzis w Biedronce, nie wiem czy wiecie, ale są tam naprawde ładne bodziaki w 2-pakach za 19,9zl takze moim zdaniem sie opłaca:) no i oczywiscie nie kupilam bo sie nie moglam zdecydowac.. niby ma być dziewczynka ale czekam do piątkowego usg czy coś jej nie urosło:) a już tak bym chciała kupowac ehh:)

No właśnie zastanawiam się, czy w ogóle już teraz (w sensie przed porodem) go kupować, bo właściwie nie jest pewne czy się przyda. Czy np dopiero jak będzie taka potrzeba. Ten medela mini electric nawet nie jest taki drogi, więc skoro chwalicie to może lepiej zaopatrzyć się wcześniej :)
Ech... To ciążowe niezdecydowanie mnie dobija!

witajcie,przy pierwszej ciazy stosowałam aventa elektryczny i bylam mega zadowolona,potem mialam reczny i to juz nie bylo to samo ,ale to bylo 11 lat temu wiec od tego czasu mogło sie wiele zmienic..Miałam dzis badanie na obciazenie glukoza i to byla jaks masakra,myslalm ,ze padne ,roztwor mogłam jesc łyżkami a nie pic...w pierwszej ciazy czegos takiego nie pamietam.....Rozyczynka tez mam czesto doła i placze albo krzycze na wszystkich ,mam nadzieje ,ze to z zakonczeniem ciazy przejdzie

Ja miałam medela ale ręczny i jak ktoś ma malo pokarmu to można się zmęczyć. Teraz jak będzie potrzeba to chciałabym elektryczny.

medela swing słyszałam, że jest bardzo dobry

Ja miałam modela mini electric i był super :) ręcznego nie polecam chyba ze do spalania pociazowych kilogramów bo można się przy nim zmęczyć :)

Sabbi ja z Wejherowa to mamy daleko :p

co do laktatorów to niby najlepsze są te zwykle ręczne. Ale ka nigdy żadnego nie używałam :P linku na Tel nie mogę zobaczyć...

Hej dziewczyny,
może to trochę wcześnie, ale zastanawiałyście się już nad odciągaczem do pokarmu?
Ja właśnie robię listę potrzebnych rzeczy no i właśnie się na tym zatrzymałam. Pamiętam, że z moim pierwszym synem kupowałam jakiś taki mega duży (ale ręczny) i okazał się totalnie niepraktyczny i kupiłam wtedy taki zwykły szklany.
Teraz też się zastanawiam czy nie kupić czegoś takiego: https://www.bumbelek.pl/product/product&path=60&product_id=691.

Co myślicie?

Rozyczynka skad jestes? Chodz na spacer to od razu pomaga zwlaszcza w taka pogode!

Rozyczynka - uśmiechnij się takie piękne słoneczko! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mowilam bo wizyta dopiero za tydzień... Jak jestem poza domem jest spoko a wystarczy ze posiedzę dłużej i od nowa sie zaczyna... Mam nadzieje ze szybko przejdzie bo wykończę siebie i męża.

Rozyczynka - hormony szaleją. Ja też tak miałam długo, a teraz mam takie "nawroty" - w zasadzie bez powodu.
Spróbuj porobić coś co Cię odstresuje (na każdego działa coś innego) - może jakiś dobry deserek z przyjaciółmi? mi towarzystwo bardzo pomaga :)

No a najlepiej to mi się robi, jak coś zakupię dla młodego :)

Jolcia jasne, że człowiek o tym myśli, bo w jakim świecie wtedy będą nasze dzieci musiały życ...
Rozyczynka mówiłaś o tym lekarzowi?

No wlasnie nie pomaga...

Jakoś nie interesuje się tymi sprawami... Jest to dosyć prawdopodobnie, ale wtedy to juz po nas... Wole żyć w nieswiadomosci

Idź kup sobie jakiś drobiazg mi to zawsze pomaga.
A tak z innej beczki to boicie się,że wybuchnie wojna?

Inne tematy z forum

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...