Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.6 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-5-t526529,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.6 :)

No wlasnie nie...

A coś się stało?

Jak mi sie spodoba to tez nie ma bata ze nie kupie :P

Lisa gratulacje :)

A ja mimo ze jest ladna podoba, wiosna itp mam mega dola co mi wlasciwie nie zdarzalo... Caly czas ryczę. Wg na nic nie mam ochoty...

Jolcia - to ja też listę zakazów podobną dostała, tylko dodatkowo, ze mam wstawać jak już koniecznie muszę i jak najmniej jezdzić samochodem ;)

co do spania - ja polecam poduchę kojec mothercare (zwłaszcza jak ktoś ma brzuszek i mu przez niego niewygodnie) - ja wcześniej spałam przede wszytstkim na brzuchu i gdyby nie ten kojec to nie wiem jakbym teraz spała - uważam, że fantastyczna sprawa :)

Ja nie mam problemów z wstawaniem, codziennie wstaję o 7 i zaprowadzam Olę do przedszkola więc mam poranny spacer. Za to mam problemy z zasypianiem, nie mogę się ułożyć wygodnie.
Co do łożyska to moje było umiejscowione na ujściu szyjki ale odpukać się podniosło. Mi lekarz powiedział,że chodzić mogę gdy było tak nisko z tym,że nie biegać, nie dźwigać, nie schylać się dużo, nie współżyć i chodzić tak żeby się nie zmęczyć. I się podniosło ładnie.
Co do brzucha to z Olą też miałam malutki, długo nie było widać i tylko 6kg przytyłam.

Sierpniowa no widzisz jesteśmy mniej więcej w podobnym tyg a ja nie mam brzucha w ogóle, tak to jest, że niestety każda inaczej przechodzi:p ja nie mam problemów ze wstawaniem;)
Luna no to trzymam kciuki, żeby było oke!!:*

muminka- ja mam łożysko przodujące i mam leżeć, a wstawać jak już muszę :( więc się wynudzam całymi dniami (zdiagnozowali mi je na usg połówkowym), ale jest szansa, że ponoć do 28 tygodnia pójdzie do góry więc na to liczę, że dziś usłyszę dobre wieści :)

Co do ciuszków, to pepco odbiega trochę jakościwo od firmówek, np moja siostra ma dwie córy - pajace firmowe często eksploatowane przez obie dziewczyny są w lepszym stanie niż założone kilka razy przez jedną z pepco, ale dla pierwszego dziecka to uważam, że nie są aż takie złe - u nas kilka zakupiła moja mama :) Bo były na prawdę ładne :)

Ja mam większość rzeczy ze smyka na chwilę obecną (znaczną część z wyprzedaży bo zaczęłam kupować jak jeszcze nie znałam płci unisexy :) trochę z c&a, h&m, cubus i boskie bodziaki koszulowe nexta...
Ogólnie kupuję to co mi wpadnie w oko :) Jakbym miała mieć córkę to pewnie bym się 10x zastanowiła bo od siostry miałabym tego wielkie siaty, a jak przejrzałam te najmniejsze to 90% jest różowa więc mogę bez wyrzutów sumienia kupować chłopięce ubranka :)

Co do małych ciuszków takich "po urodzeniu" to moja siostra jak się dowiedziała, że będzie pierwszy facet w rodzinie ;) zakupiła przede wszystkim z mothercare i zary - nie wiem jak w to wcisnę młodego - bo wydają mi się masakrycznie malutkie! (zresztą nawet 62 z hm też wydają mi się maluteńkie :) )

Lisia - gratuluję córeczki!

Mój brzuch jest już zdecydowanie ciążowy, wagowo na szczęście jeszcze dużo nie przybyło, bo około 3 kg.
Nie wiem jak Wy, ale mi jest strasznie ciężko rano wstać do pracy obojętnie o której położę się spać. Pierwsza godzina jest dla mnie jak wybudzanie się ze śpiączki ;)

Rozyczynka, akurat to pytanie nie raz już słyszałam;) na usg widać dzidzię, chyba że mają aparat popsuty:P
Lisia gratuluję;)

Aktualizuje :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08

Cześć Brzuchatki :)

Przychodzę z rana pochwalić się, że będzie córcia :)

Od dziś jestem na zwolnieniu, także myslę, że będę Was goniła i nadrobię zaleglości w zaopatrzeniu się w piękne ciuszki i całą resztę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzień dobry dziewczyny:)
Ja będę kupować wszystko co mi sie podoba :) nie ważne czy z next,h&m, cubus czy pepco :)
Poza tym ja mam pare rzeczy z pepco i wcale nie sa aż tak złe :)
Nie będę jakoś specjalnie zwracać uwagi skąd to jest, ważne by mi sie podobało :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zawsze też można kupić coś firmowego a używanego. Takie body firmowe używane i tak będzie w lepszym stanie niż nowe np. z Pepco.

No właśnie nie chcę kupować do szpitala takich drogich ciuszków bo pochodzi w nich może 2 tygodnie a jak będzie duży to nawet nie...

W H&M 62 to już jest w ogóle gigantyczne - one mają jakąś zaniżoną rozmiarówkę. Z H&M do szpitala to trzeba by mieć 50-56.

Muminka Ty wg na pewno jesteś w ciąży?! ;D

No właśnie też słyszałam, że nie są dobre jakościowo. Tak tam weszłam i akurat wziełam czapeczkę i rękawiczki i chciałam do tego półśpiochy do szpitala na 56. Ciuszki staram się kupować oryginalne typu H&M ale mam wszystkie 62 a to troszkę za duże... Kupuję je też z my ślą o drugim dziecku...

Luna dziękuję;) a powiedz mi kochana dlaczego masz zakaz robienia czegokolwiek?;>

Ja miałam dla Oli z pepco body,skarpetki i czasami jakieś getry bluzkę i nie narzekam na jakość. Dla starszych dzieci można zainwestować w droższe ciuszki bo dłużej ponoszą.

A ja ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która ma 3-miesięczną córeczkę i powiedziała mi, że ubrań z Pepco nie warto kupować bo po dwóch praniach płowieją i rozciągają się.
Rozyczynka 62 duże Ci się wydawały? Kurczę dla mnie to wszystko jak dla lalek wygląda, odzwyczaiłam się od takich małych ciuszków ;)

Rozyczynka - w pepco "na wieszakach" są tylko od 62, a 56 czasem mają bodziaki w takich koszach na środku,ale rzadko sie zdarza.

muminka- zazdroszczę brzucha :P

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...