Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.6 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-5-t526529,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.6 :)

witam nową mamusię :)

ciekawa jestem jak w tej ciąży zniosę badanie glukozy. W poprzedniej w ogóle nie rozumiałąm o co tyle krzyku i narzekań w tym badaniu, poszłam, wypiłam,jeszcze się oblizałam na koniec :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie mogę doczekać sie kopniakow... :(

A ja witam w 21 tygodniu :) Znowu boli mnie gardło i mam kaszel :( Malutka codziennie na dzien dobry serwuje kopniaka i na dobranoc też :) Moja wizyta dopiero 24ego i czekam na nią jak dziecko na gwiazdkę bo będzie usg połówkowe i chcę dokładnie zobaczyć maleństwo no i potwierdzić Plec bo jeszcze nic nie kupiłam :)

Ponoć po wypiciu najlepiej zagryzc cytryna:)
Dzień dobry czwartkowo - czwartek to nasz dzień :) już tylko 4 dni do wizyty u lekarza :) może poznamy plec :)

ja mam glukozę w piątek , 75 g. przeżyłam 3 razy to i 4 raz dam radę.

glukoza jest zwykle 26-28 tydzień. albo 50 albo 75 tka- przy tej drugiej pobieraja na czczo i po 2 h, ale wiem, ze sa przychodnie, ktore pobieraja dodatkowo po godzinie. dla mnie to nie bylo słodkie, ale warto pić szybko bo konsystencja budyniu staje sie trudna do przełknięcia. moglam wkropic cwiartke cytryny i wyjsc posiedziec na ławce na dworzu- bylo chlodniej. w miedzyczasie kilka lyczkow wody.

Spacerówki w wózkach 3w1 praktycznie wszystkie są nienajlepsze... Bynajmniej jak czytałam opinie to tak było w różnych wózkach.

Jedo Flyn mi się podobał też, ale później w porównaniu z innymi wydawał się taki "twardy"

A może nowe dziewczyny się same dopiszecie. Skopiujcie listę, bo ja np z reguły jestem na telefonie i nie mam jak a później się zapomina. I nie czujcie się pokrzywdzone, bo w końcu ciężarne tak mają ;p

Oj tak witam witamy:)
ja w szczegolnosci gdyz termin jest dosc bliski mojemu :)
Wiesz gdzie chcesz rodzic?

aaa aleksandry oczywiscie witamy w wątku:):):)

Jolcia, aleksandry dzięki za odpowiedz:) własnie podzielone sa zdania apropo spacerowki.. moj brat i kuzynka tez maja i nicnie maja do zarzucenia, a jednak w necie jest duzo negatywnych opinii eh...

18 ide na 3d do doeringa ;) w pierwszej ciazy bardzo miło wspominam badanie glukozy,ale teraz miałam 75g i bylo strasznie pilam (a raczej jadłam 15 min) bylo mi zle i slabo ,a potem strarsznie spiaco,wziełam sobie ksiazke na te dwie godziny ,ale jak czytałąm to bylo mi gorzej....potem jak wracałam to mysłalam ,ze w tramwaju odjade.....ale wynik na szczescie dobry kolejny raz tego nie zniose

Ja miałam przy pierwszym dziecku wózek Jedo. Gondola jest super, duża i obszerna dla dziecka, które ma przejeździć w niej całą zimę. Jednak spacerówka to porażka. Zupełnie nie przystosowana nawet do 10-cio mięsięcznego dziecka. Szybko zmieniłam wózek na x-landera. Co do prowadzenia to wózek jest super zwrotny, ma przekładaną rączkę co uważam za duży atut. Gdyby była możliwość kupienia samej gondoli ze stelażem na pewno kupiłabym ten wózek jeszcze raz.

Witam, czy mogłabym dołączyć do Waszego grona?
Termin mam na 23 sierpnia

Moja koleżanka ma już dla drugiego dziecka i jest zadowolona z tego wózka.

pytanie: czy którakolwiek rozważała wózek Jedo Fyn?

Rozyczynka spoko luzik:) jesteśmy na podobnym etapie ciążowym i napewno ja też mam więcej niż 3kg:)

I nie dołujcie mnie z tymi Waszymi 3 kg ;p Ja już mam ooookrągłe 10 kg. Jedno szczęście, ze wagę początkową miałam niskąi dosyć wtedy schudlam, bo w takim tępie doleciałabym koło setki na porodówkę...

No ja dostałam na ostatniej wizycie skierowanie. A następna mam 27 marca i to będzie 24t i 6d

Bauaganiarka ja bym go opierdzieliła, że nie mam USG... I jeszcze nie mów, że za każdą wizytę płacisz...

Tak się najadłam, że zaraz mi brzuch rozsadzi, a mały zaczął się na to wszystko przeciągać... MAsakra

ta glukoza chyba miedzy 24-27 tyg ale nie jestem w 100% pewna.. w piatek sie dowiem. A powiedzcie mi, czy poziom żelaza lekarz tez zleca, czy trzeba sie samej pofatygowac?

Alana, no to wózek super, choć mnie nie zachwycił w Mama i ja, który to dokładnie? Rozwaze jeszcze, choć chyba drogi był, ale w sumie to przy kolejnym dziecku prawie wydatków nie mamy :)

W ogóle to byłam wczoraj u gina, ale znów bez usg... pytałam, kto jeszcze chodzi do Medi, bo mnie trochę wkurza, ciężko się umówić, 2 razy wizyta odwołana, już 2mce nie miałam usg; o właśnie, muszę się umówić na polowkowe. Ale w sumie to się cieszę, że nie muszę leżeć, to zawsze po wizycie pierwsze pytanie Męża, bo 2 ciąże przelezalam, także współczuję lezenia... Choć w pierwszej pamiętam, że dużo czytałam, rekodzielo jakieś, laptop i było spoko, gorzej z biegajaca dwulatką.

Glukozy też się boję, kiedy to w ogóle jest? Ja źle to znosilam, 2 podejścia miałam zawsze, 75 dają od razu, podobno 50 tylko jak wcześniej coś było, jakieś cukrzycowe podejrzenia.

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie