Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
aleksandry - 23.08

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-6-t528599,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Weekend dla mężów :p

Dziewczyny! Szok..
dzis tylko jeden post!! oj oj ;)

Zerka bardzo fajny wzór! Ja też przewiduję szary wózek dla naszego Synka i nie wydaje mi się on zbyt dziewczyński.

Spędzam weekend u rodziców u Taty na imieninach i powiem Wam, że ledwo żyję, bo oczywiście karzą mi non stop leżeć i tylko podrzucają co chwilę coś do jedzenia :D ale nie ma co narzekać, lepiej dostać gotowe niż samemu gotować :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

bauaganiarka, ja wspominałam o tych wózkach, dzięki za info, że w bobowózkach można obejrzeć carerę i sevillę, bo ja widziałam na żywo tylko najnowszą wersję tego modelu- carmelo w Mapu w Rumii,ale nie podobają mi się jasne kolory rączek i tam gdzie dziecko nóżki trzyma w spacerówce, bo to takie niepraktyczne, a jednak przed zakupem chciałabym pomacać ;) A czy pamiętasz może czy była taka jasnoszara carera? https://www.google.pl/search?q=camarelo+carera+Ca-14&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=S-QtU6asJuqF4gS-ioCYDg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1600&bih=799#facrc=_&imgdii=_&imgrc=fbV1ciO4JQ4PcM%253A%3B9VUH7ks8EgqqjM%3Bhttp%253A%252F%252Fkolyaskidetyam.ru%252Fimgtmp%252Forign_w%252Fdata%252F2in1%252Fcamarelo%252FCarera%252Fkolyaskidetyam_ca-14.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fkolyaskidetyam.ru%252Fkolyaski-3v1%252Fcamarelo-carera-3v1%3B580%3B451

Czy ten wzór nadawałby się dla chłopca? Mam małe wątpliwości, bo na daszku są takie małe srebne kropeczki- czy to nie jest takie dziewczyńskie?

Monia, można wypełnić 2 raz? ;)

zamawiasz Lonexa? kurcze, jego też jestem baaardzo ciekawa!

Kasia, gratuluję córeczki :) ale przynajmniej nikt się nie dziwi, że 'próbujecie dalej' ;)

Sabbi, szkoda, że Wam choroba psuje radość z przeprowadzki... zdrówka!
my już zdrowiejemy, ja się podkurowałam inhalacjami z Solanki Zabłockiej :)

pojeździliśmy dziś w poszukiwaniu wózka, odwróciliśmy kota ogonem i na razie się zdecydowaliśmy na spacerówkę (Baby Jogger City Elite, sama nie wiem, jak to się stało, że wybrałąm wózek 3kołowy ;) ), a jak się trochę sprawdzi w terenie, to dokupimy do niej gondolę i fotelik, a jak stwierdzę jednak, że chcę stabilną, bardziej amortyzowaną gondolę, to kupimy jakiś czołg, problem w tym, że zazwyczaj są to opcje 2w1 albo 3w1, ale zastanowimy się później;
dziś zachwyciły mnie wózki Camarelo - Sevilla i Carera (są w Bobowozkach w Gdyni; ktoś o nich chyba wspominał), fajnie się bujają, lekko naciskają i wydają się lekkie, bez względu na to, jaką wagę mają w ulotce. Podchodziłam do każdej gondoli i naciskałam, potem podnosiłam za rączkę do góry i poza tymi wózkami jeszcze Teutonia na stelażu Cosmo wypadła dobrze i jakiś model Adbor, nie był podpisany; kurcze nie wiem, od czego to zależy, ale test mam taki i dziś się tym kierowałam, nawet o tyle dokładniej, że napierdzielają mnie strasznie plecy dziś w odcinku lędźwiowym :/ a te Camarelo odrzuciłam w teorii z marszu, bo ciężkie niby, ale dla tej gondoli-kołyski bym go kupiła, spacerówka ma powierzchnię spania długości 95cm, więc może z niej też byśmy skorzystali. Ech, można tak wybierać i wybierać ;)

Miłego wieczoru!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witajcie mamuśki,

bardzo proszę o wypełnienie ankiety te mamy, które mogą poświęcić 10min a jeszcze nie wypełniały:
http://www.ankietka.pl/ankieta/139723/analiza-zadluzenia-polskich-gospodarstw-domowych.html

Jeszcze trochę ich potrzebuję ;)

Wszedzie jakies chorobska widze... moj mlody tez chory. Dzisiaj cala noc zmagalismy sie z goraczka. Dzisiaj jest troche lepiej ale dalej bidulek wyglada mizernie.
Z tego wszystkiego dzisiaj spedzimy dzien w lozku. Moze pozniej pokusimy sie o sadzenie kwiatkow w doniczki. Mozna to zrobic w domu a zawsze to jakas atrakcja. Ale jak goraczka wroci to nici ze wszystkiego.

Spokojnego dnia zycze i duzo duzo zdrowia :)

U mnie kolejny dzien walki z choroba to sie chyba nigdy nie skonczy! i ostatnie chwile na starym juz mieszkaniu. Pakuje zaraz mlodego i nasze rzeczy po sufit do samochodu i jedziemy stad do mamy. I tak sie do niczego nie.nadajemy wiec nie bedziemy przeszkadzac. Maz sie wykaze:-)

Kasia - w wiekszosci przypadkow to sie normuje takze mysle ze u Was tez tak bedzie :)

Milej nocki mamuski i milego weekendu ;)

Jolcia taka krótka ta burza ;p Ale jakie powietrze czyściutkie ;)

Kasia - badz dobrej myśli. Może rzeczywiście samo się unormuje. Nie ma co sie martwić na zapas a stresem na pewno nie pomożesz malutkiej. Ale Ci się przytrafiło z kolejną dziewczynką ;) Gratulacje ;)

aktualizuję listę

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
kasia28 - 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
aleksandry - 23.08

U nas na dworze burza właśnie przeszła :)

Z tym pisaniem idziecie jak burza.
Gratuluję wszystkim którzy poznali płeć :) fajnie wiedzieć co się nosi pod serduchem :)

Ja też poznałam płeć. Byliśmy wczoraj na połówkowym u dr. Doeringa i okazało się że będzie czwarta dziewczynka :) Mąż od dawna przeczuwał że będzie córka więc dzielnie zniósł tę wiadomość :) Mała waży 378 g, wg lekarza to średnia waga.
Z tych gorszych wieści dowiedzieliśmy się że mała ma wodonercze. Nie bardzo wiedziałam co to bo nigdy się z tym nie spotkałam , ale lekarz wszystko dokładnie opisał. Okazuje się że z prawej nerki nie odpływa mocz przez co nerka jest powiększona. lekarz uspokoił mówiąc że to częsta wada rozwojowa u dzieci i że czasami sama się cofa. Jak się nie cofnie to po porodzie specjaliście odpowiednio się dzieciem zajmą. Narazie póki mała jest w brzuszku nic z tym zrobić się nie da, trzeba kontrolować co kilka tygodni. Martwię się tą sytuacją ale póki co nie mam na to żadnego wpływu, licze po cichu że wada się cofnie i nie będzie wymagała interwencji chirurgicznej.

Imion mamy kilka do wyboru : Jowita , Kornelia , Lidia.

Pozatym jakieś sensacje żołądkowe moją rodzinkę dopadły , wtorkowy wieczór i noc najstarsza córka wymiotowała. \wczoraj wieczorem mąż i średnia córka a w nocy dołączyła do nich najmłodsza i do dzisiejszego popołudnia ją trzymało. Mnie póki co jeszcze nie dopadło i oby tak zostało :)

Ale numer u nas prawdziwa burza :)

Sabbi jakie to słodkie ;) Heh nie spodziewał się ataku od środka ;p

Tak, wiele antybiotyków można brać w ciąży. Ja mam dziś lenia,wczoraj się nałaziłam i bolały mnie plecy a dziś wypoczywam.

Bylam wczoraj u lekarza. obkupilam sie w.aptece prenalen, syrop z pedow sosny itd i zyje.nadzieja ze bedzie lepiej. Sa antybiotyki.ktore mozna brac w.ciazy?
moj chory synek spi od 12 wiec odpoczywam przy nim:-) Mlody ma w nawyku glaskac mnie po brzuchu albo piersiach tak sie uspokaja. Usmialam sie.dzis bo zasypia i smera moj brzuch a fasol szalal w tym czasie i.nagle reka mlodego uciekla z.brzucha. Chyba dostal kopa od mlodszego brata:-):-):-)

To Wam współczuję ;(

Ja co prawda też spędzam dzien na nic nie robieniu ale to raczej z lenistwa ;p

Ja siedzę w domu, bo młody chory. ;-(

Inne tematy z forum

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...