Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
aleksandry - 23.08

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-6-t528599,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Wielkie te zdjęcia weszły ;p

Tak jak obiecałam przesyłam zdjęcia bużki, ptaszka i moje ulubione pt. "biceps" ;D
http://zapodaj.net/d2f3a83e981f0.jpg.html
http://zapodaj.net/45d0c61dcbf49.jpg.html
http://zapodaj.net/af6b431761db8.jpg.html

Urofulaginum na pewno mogę brać, bo czytałam, że innym go przepisywali lekarze a na ulotce jest mowa tylko o zakazie w I trymestrze.

Dzisiaj jest już lepiej. Zobaczymy co będzie wieczorem, bo wtedy się nasila. Badania moczu i krwi i tak robię w poniedziałek (razem z ta fantastyczną glukozą;p) więc już poczekam. W związku z pogodą na medal ;p przejdę się po żurawinę i będę piła lemoniadki ;)

Zgagi na szczęście nie mam więc chociaż w czymś mam lepiej ;p

Tak jak ktoś tu napisał, to naprawdę zaczyna się okres narzekania ;D

Muminka ja też nigdy nie miałam. Nawet nie wiedziałam co to do końca na początku ;p A już zdążyłam usłyszeć, ze to na pewno od chodzenia bez rajstop pod spodem ;D uh... Wyrodna ze mnie matka ;p

WP_20140320_001.jpg

Hejka dziewczyny :)

Ale pogoda sie zrobiła słoneczko wyszło :) i 17 stopni no no :)

Ja umowilam sie do Dr Doeringa na 31 marca :) na potw. plci także bedzie to.. 19tydz 4 dzień :)

Więc zmian nie powinno być :)

Witajcie :)
Rozyczynka ja na zapalenia pęcherza w poprzedniej ciąży dostałam urosept ale mało mi pomógł, potem furaginum który wyleczył mnie porządnie. I tak jak piszą dziewczyny dodatkowo żurawina i/lub woda z cytryną ale najlepiej podejść do lekarza.

Doszliśmy w końcu z mężem do porozumienia, jeżeli nic się nie zmieni i córci pindek nie urośnie ;) to będzie Liwia

A ja dzisiaj po wczorajszych perypetiach (dostałam znowu krwawienia, telefon, lekarz, nerwy i badania - na szczęście skończyło się tylko luteiną i w razie gdyby się nasilało skierowaniem do szpitala) postanowiłam się odstresować i właśnie rośnie mi ciasto na domowe bułeczki ze słonecznikiem i dla córci drugie bułeczki maślane.

Rozyczynka urofuraginum to jedyny ratunek zanim dojdzie do antybiotyku. Najlepiej przejdz sie do lekarza. Ja z zapaleniem pecherza walcze bardzo czesto. Furagin ratuje zycie. Jak nie da rady to antybiotyk. W ciazy bralam i pomoglo. Z zapaleniem pecherza nie ma zartow. Jak bardzo boli to nie lecz sie sama za dlugo.

Rany jak ja sie teraz martwie ze z mojej corci zrobi sie chlopak! Normalnie az mi sie to snilo dzisiaj;) Ja juz wszystko na dziewuszke przygotowalam, ciuszki przebrane, poprane, drugi dzien przy zelazku dzisiaj spedze a przede mna jeszcze przynajmniej trzy pralki :)

Wszystko porobie zanim brzucha nie ma duzego. Juz i tak mi w biodro cos wlazlo i czlapie jak pingwin.

W przyszlym tygodniu test glukozy. Nie wiem jak to jest ale wszystko sprawia mi mimo marudzenia przeogromna radosc:) tez tak macie?

Ja na początku ciąży miałam zapalenie pęcherza i lekarz zalecił mi 3 razy dziennie witaminę C oraz Urosept też 3 razy dziennie.

W przypadku zapalenia pęcherza trzeba zakwasic mocz dlatego ta woda z cytryna może być też Wit c, ale nie polecam dla tych którzy cierpią na zgage

jeśli chodzi o jajeczka, to ponoć mogą zejść nawet po porodzie - tak nam mówiła położna, a czasami dzieje się to dużo szybciej.

U nas na usg powiem szczerze, że ja tego pisiorka to nie widze, że "to jest to" - nawet teraz.... tj jest jakiś wzgórek, ale gdyby mi powiedzieli, że to dziewuszka to też bym uwierzyła ;)

Rozyczynka-wspolczuje zapalenia pecherza - ja tez to przerabiałam.... koszmar. urofuraginum nie wiem czy można w ciąży brać, ale woda z sokiem z cytryny jak najbardziej do picia - w duzych ilościach - ponoć to dobrze działa, tj mi trochę pomogło (pierwsze zapalenie pecherza dostałam w środku nocy, nie było apteki i leczyłam się z google :P

No i właśnie sok z żurawiny, żurawit, zurawina.

Mi pomagała też ciepła kąpiel - tylko w ciąży to nie może być za ciepła i za długa ;)

Witam! Udało mi sie Nadrobić. Zaczęliśmy remont i nie ma czasu na Internet. We wtorek byliśmy u Doeringa na 4d, 100%syn, pokazal klejnoty w całej okazałości,wazy 630g więc.chyba nie tak dużo :) siedzę i w kolko oglądam filmik :) synuś trochę się uspokoił i już mnie tak nie kopie, pozdrawiam :)

Czesc Dziewczyny,

ale produkujecie, ciezko nadazyc:) gratuluje poznanych plci:)
U nas bez zmian dziewczynka i bardzo sie cieszymy, z imieniem tez na razie mamy trudnosci, ale raczej takie ze jest kilka ktore nam sie podobaja.
Za miescia ide na zwolnienie wiec bede przygotowywac liste rzeczy do kupienia i powyciagam ubranka po synku, zeby posegregowac co sie nada a co nie:) i ewentualnie dokupic reszte.

Ciesze sie ze nie musze przygotowywac calej wyprawki tylko jakies drobiazgi pokupowac.

Luna my też się pewnie zaraz przyzwyczaimy;)
Inspired dzięki;)
Rozyczynka biedna Ty jesteś;/ ja nigdy nie miałam zapalenia pęcherza...

I kup zurawine w paczkach albo na wage i sobie jedz ;) a jak bardzo boli to moze do lekarza. .

Ale ta cytryna z woda to do picia tak?. Bo ciotka mi mowila, ze mam sie podmywac a nawet inhalować nparem z różnych ziolowych herbat. Wiec juz sama nie wiem :P Mialam Urofuraginum tó wzielam. Niby tez to zapisują. Jutro kupie ten Zurawit. Jeszcze nigdy czegoś takiego nie mialam i nie wiedzialam ze tak moze bolec...

Luna no właśnie jak to jest z tymi jądrami ? Bo przecież na tej fotce, którą wrzuciłam dokładnie widać 2 na miejscu , w którym są po urodzeniu ;) Teraz byłam w 18tc .. Sprawdzałam USG Synka i u Niego był widoczny pintak ale jądra dopiero na późniejszym etapie się ukazały ;)
Jak nic szukam pocieszenia :P ;)

Można brać Żurawit-gin. w poprzednie ciąży mi tak powiedział.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rozyczynka - z "domowych" sposobów to polecam przegotowaną wodę z dużą ilością wyciśniętj cytryny, sok z żurawiny

Miala ktoras z Was zapalenie pęcherza?. Co mozemy na to brać?

To macie przeboje z tymi plciami :)

Muminka gratuluję chłopczyka:)

My już po połówkowym, wszystko w porządku, wymiarowo jest o tydzień do przodu, skutecznie zasłania się rączkami i nie było okazji zrobić portretowego w 3d no ale trudno:)

gratuluje poznanych płci :)

u nas ja byłam wewnętrznie przekonana, że będziemy mieć córeczkę siostra ma dwie cory, na około same babki, no i wszytskie "znaki" mówiły, że córa ;)

Pries tak bada bada i mówi "czy znają Państwo płec?"
ja "nie - ale chcemy"
on "to to jest siusiak"
ja "acha..... ale żadnych wątpliwości?"
on "a to jądra-będą schodzić do moszny,ale to później"
ja "czyli żadnych złudzeń..."

Więc ja ogólnie byłam "zawiedziona" - jeszcze wychodzimy a mąż do mnie "szkoda, że nie dziewczynka, nie?!"

Tak czy inaczej po 2 dniach się z tym oswoiłam i teraz nie wyobrażam sobie, żeby miało być inaczej :)

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...