Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
aleksandry - 23.08

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-6-t528599,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

agamak my właśnie nad Mura 4 się zastanawiamy. A powiedz, czy ten stelaż faktycznie szybko i łatwo się składa? A spacerówka nie wydaje się być mała?

Luna- dziękuje za informacje :) ja już też parę artykułów dziś prześledziłam i faktycznie nie ma się czym martwić to mogą być te skurcze, o których wspominasz - nic się więcej nie dzieje więc nie ma co wpadać w panikę, ale wiadomo jak to przy pierwszej ciąży coś się zadzieje i szukanie informacji :) no nic w następnej będzie łatwiej :D

apropo wózka, widzę, że cześć dziewczyn juz podjeła decyzję no i my też już kupiliśmy - maxi cosi mura 4 - używany w bardzo dobrym stanie, nadażyła się okazja więc szybko się zdecydowaliśmy, czytałam duzo opinii - pozytywne no i znajomi też chwalili, ale zobaczymy jak już zaczniemy użytkować jaka będzie nasza opinia :)

pozdrawiam

Dziewczyny a jakieś doświadczenie z wózkiem Mura 4 któraś miała?

Rozyczynka mi przy moim niezdecydowaniu i różnorodności wózków też się wydaje, że przed czerwcem nie uda mi się nic kupić ;) Kiedyś kupowało się po porodzie i jaki był w sklepie, a teraz tylko rozglądając się rodzą się taaakie wymagania, że głowa boli. Wiem po sobie, niby miał być najzwyklejszy wózek, a teraz ma mieć odpowiednie koła, wielkość, szelki, mieścić się w bagażniku, odpowiednio rozkładać i mieć inne bajery. Zwariować można ;P

Ja pisalam o kupieniu wózka w czerwcu. :) Ja zazwyczaj niczym sie nie matwie a jak juz sobie cos znajde to to jest po prostu glupie :P

Pisalam z babeczka, ktora miala Lonexa i byla bardzo zadowolona.

Raz kozie śmierć, postanowiłam go zamówić ;) w razie czego odsyłka i tak wyjdzie mnie taniej niż paliwo do jakiegokolwiek sklepu z wózkami :) i chcę go najpóźniej w maju zamówić, a gdzieś czytałam, że Ty w czerwcu chcesz kupować? Czy to nie Ty? ;)

Ktoś pisał wcześniej o rurkach windi.
Dlaczego ja nie wiedziałam o ich istnieniu 7 lat temu?? :D
Pewnie jeszcze nie istniały :P
Właśnie czytam trochę na ten temat i podobno pomaga.
http://www.bangla.pl/opinie/p6865/skandprojekt-windi-kateter-rektalny-dla-niemowlat
http://twardamatka.blog.pl/kilka-prawd-o-kolkach-u-niemowlat/

Chociaż nie ukrywam, że liczę, że tym razem nas to ominie!

hej :)

mam nadzieję, że wkleiłam najbardziej aktualną listę;
ciekawe, czy i ja płeć naszego dzidziusia bedę mogła zaktualizować za tydzień w czw...

co do imion to
tak - Tysia i Mrysio to Martynka i Maurycy, wersji ich imion mamy mnóstwo ;)
a z imieniem dla nowego dziecka też mamy problem, i Mąż, i ja mamy jakąs listę imion, ale się nie pokrywają... Choć jeszcze zdążymy dojść do porozumienia, jest jeszcze trochę czasu.

znowu sobie nie poklikam, Mauryc mnie od kompa odciąga :]

a chciałam znów na wózki popatrzeć ;)
Monia, zamawiasz Lonexa? ;>
ja się nad nim bardzo zastanawiam...

miłego dnia!

u nas z imieniem też mamy problem. Mąż chce inaczej, ja inaczej i nie możemy dojść do porozumienia. Jeszcze trochę czasu zostało i mam nadzieję, że coś wspólnego ustalimy.

u mnie hematokryt i hamoglobina też pod kreską i lekarz mówił o ograniczeniu słodyczy, póki co się trzymam, ale nie wiem jak długo :)

agamak - mi lekarz mówił i też położna na SR (i tak piszą w książkach:P) że po 20 tygodniu to już są skurcze Braxtona Hicksa czy jakoś tak - tzw skurcze przepowiadające - jeśli brzuch nie twardnieje na więcej niż ciągłą godzinę (brzuch twardy przy leżeniu na płasko po obu stronach pępka) to wtedy można się zaniepokoić a tak to powiedział, żeby nic nie brać bo jest to całkowicie normalne.

Rozyczynka - łożysko na przedniej ścianie nie jest wskazaniem do leżenia, tylko łożysko przodujące - a to dwie rózne sprawy :)
Dodatkowo łożysko do 21 tygodnia mega często jest bardzo nisko, i jest to norma, po 21 tc diagnosuje się wstępnie łożysko przodujące (niskousadowione/zachodzące na szyjkę), ale do 28 tc może się podnieść, jeśli po 28tc jest dalej przodujące to tak zostanie najpewniej do końca i wtedy jest ryzyko krwotoku itp itd

Inne tematy z forum

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...