Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
aleksandry - 23.08

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-6-t528599,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

agamak my właśnie nad Mura 4 się zastanawiamy. A powiedz, czy ten stelaż faktycznie szybko i łatwo się składa? A spacerówka nie wydaje się być mała?

Luna- dziękuje za informacje :) ja już też parę artykułów dziś prześledziłam i faktycznie nie ma się czym martwić to mogą być te skurcze, o których wspominasz - nic się więcej nie dzieje więc nie ma co wpadać w panikę, ale wiadomo jak to przy pierwszej ciąży coś się zadzieje i szukanie informacji :) no nic w następnej będzie łatwiej :D

apropo wózka, widzę, że cześć dziewczyn juz podjeła decyzję no i my też już kupiliśmy - maxi cosi mura 4 - używany w bardzo dobrym stanie, nadażyła się okazja więc szybko się zdecydowaliśmy, czytałam duzo opinii - pozytywne no i znajomi też chwalili, ale zobaczymy jak już zaczniemy użytkować jaka będzie nasza opinia :)

pozdrawiam

Dziewczyny a jakieś doświadczenie z wózkiem Mura 4 któraś miała?

Rozyczynka mi przy moim niezdecydowaniu i różnorodności wózków też się wydaje, że przed czerwcem nie uda mi się nic kupić ;) Kiedyś kupowało się po porodzie i jaki był w sklepie, a teraz tylko rozglądając się rodzą się taaakie wymagania, że głowa boli. Wiem po sobie, niby miał być najzwyklejszy wózek, a teraz ma mieć odpowiednie koła, wielkość, szelki, mieścić się w bagażniku, odpowiednio rozkładać i mieć inne bajery. Zwariować można ;P

Ja pisalam o kupieniu wózka w czerwcu. :) Ja zazwyczaj niczym sie nie matwie a jak juz sobie cos znajde to to jest po prostu glupie :P

Pisalam z babeczka, ktora miala Lonexa i byla bardzo zadowolona.

Raz kozie śmierć, postanowiłam go zamówić ;) w razie czego odsyłka i tak wyjdzie mnie taniej niż paliwo do jakiegokolwiek sklepu z wózkami :) i chcę go najpóźniej w maju zamówić, a gdzieś czytałam, że Ty w czerwcu chcesz kupować? Czy to nie Ty? ;)

Ktoś pisał wcześniej o rurkach windi.
Dlaczego ja nie wiedziałam o ich istnieniu 7 lat temu?? :D
Pewnie jeszcze nie istniały :P
Właśnie czytam trochę na ten temat i podobno pomaga.
http://www.bangla.pl/opinie/p6865/skandprojekt-windi-kateter-rektalny-dla-niemowlat
http://twardamatka.blog.pl/kilka-prawd-o-kolkach-u-niemowlat/

Chociaż nie ukrywam, że liczę, że tym razem nas to ominie!

hej :)

mam nadzieję, że wkleiłam najbardziej aktualną listę;
ciekawe, czy i ja płeć naszego dzidziusia bedę mogła zaktualizować za tydzień w czw...

co do imion to
tak - Tysia i Mrysio to Martynka i Maurycy, wersji ich imion mamy mnóstwo ;)
a z imieniem dla nowego dziecka też mamy problem, i Mąż, i ja mamy jakąs listę imion, ale się nie pokrywają... Choć jeszcze zdążymy dojść do porozumienia, jest jeszcze trochę czasu.

znowu sobie nie poklikam, Mauryc mnie od kompa odciąga :]

a chciałam znów na wózki popatrzeć ;)
Monia, zamawiasz Lonexa? ;>
ja się nad nim bardzo zastanawiam...

miłego dnia!

u nas z imieniem też mamy problem. Mąż chce inaczej, ja inaczej i nie możemy dojść do porozumienia. Jeszcze trochę czasu zostało i mam nadzieję, że coś wspólnego ustalimy.

u mnie hematokryt i hamoglobina też pod kreską i lekarz mówił o ograniczeniu słodyczy, póki co się trzymam, ale nie wiem jak długo :)

agamak - mi lekarz mówił i też położna na SR (i tak piszą w książkach:P) że po 20 tygodniu to już są skurcze Braxtona Hicksa czy jakoś tak - tzw skurcze przepowiadające - jeśli brzuch nie twardnieje na więcej niż ciągłą godzinę (brzuch twardy przy leżeniu na płasko po obu stronach pępka) to wtedy można się zaniepokoić a tak to powiedział, żeby nic nie brać bo jest to całkowicie normalne.

Rozyczynka - łożysko na przedniej ścianie nie jest wskazaniem do leżenia, tylko łożysko przodujące - a to dwie rózne sprawy :)
Dodatkowo łożysko do 21 tygodnia mega często jest bardzo nisko, i jest to norma, po 21 tc diagnosuje się wstępnie łożysko przodujące (niskousadowione/zachodzące na szyjkę), ale do 28 tc może się podnieść, jeśli po 28tc jest dalej przodujące to tak zostanie najpewniej do końca i wtedy jest ryzyko krwotoku itp itd

Inne tematy z forum

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...