Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
aleksandry - 23.08

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-6-t528599,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Sevilla bardziej mi się podoba. Jest taki bardziej aerodynamiczny. No i koła wydają mi się stabilniejsze i lżejsze do kierowania.

A po wizycie u lekarza i dobrze i źle. Szyjkę mam dalej 4cm więc długa i zamknięta. Nic mi się nie odkleja itp. Generalnie wszystko wygląda dobrze z góry i od dołu. Mały pierwszy raz chyba jest d*pką do dołu no i tez tak go czuję dlatego może boli mnie podbrzusze, bo nigdy tam ruchów nie czułam. Ale prawdopodobnie to rwa kulszowa bądź udowa (nawet nie wiedziałam, że jest rwa udowa). Zaraz muszę przestudiować wszystko w necie ;p
Za to glukozę mam na styk i mam starać się nie jadać węglowodanów. Hmmm... Tylko czego konkretnie nie?. Bo jak czytam na necie to wszystko je ma ;/ Więc może macie jakieś złote rady?.
No i mały nie rośnie coś tak jak ostatnio. Przez 10 dni przybrał 30g a powinien koło 100 i jego waga jest teraz idealna jak na ten dzień ciąży. Ale teraz widać było, ze jest szczupły (tzn. gin widział) bo ostatnio był okrąglutki, więc wzdłuż rośnie. A niby waga zmienia się skokowo.
No i muszę znowu duzo pić, bo robi mi się mało wód. ;|

No to chyba byłoby na tyle ;p

No to super bauaganiarka, a możesz trochę chodzić czy całkiem plackiem leżeć? Moja malutka też mnie kopie ciągle po szyjce i mam nadzieję że nie będzie mi się skracać bo i tak nie mam długiej.Nie wiem czy lepsze to czy napiera nie główką.
Rozyczynka a jak u Ciebie?

byłam na połówkowy, chyba będzie dziewczynka :D
poza tym wszystko ok, 410g waży, nóżki ma na dole, co właśnie tam czuję, stary numer moich dzieci - kopią po szyjce, która się skraca i muszę leżeć, łobuzy moje ;) ale póki co wszystko ok, 11.kwietnia mam wizytę (u dr Matkowskiego też ;) )

wózek lekki, rzeczywiście, tylko nie wiem, czy jakiś twardy nie jest? warto by go na żywo zobaczyć :)

Zerka, no jak miło :)

Rozyczynka, a Camarelo Sevilla Ci się podoba?

Miłego wieczoru!
idę materiałki na necie oglądać :D

Dziewczyny,wracając z pracy spotkało mnie bardzo mile zaskoczenie w autobusie- a mianowicie Pan około 50 ustąpił mi miejsca, bardzo się ucieszylam, bo już myślałam że będę jechać z ciężkimi torbami 30 minut na stojąco... A dodam, że byam w krótkiej puchowce i brzuszek wcale jakoś nie rzucał się mocno w oczy (tak mi się przynajmniej wydaje ;) )

Jadę zaraz do mojego giną. Pol nocy nie spalam a jak juz sie zdecydowalam jechac na sor to przeszlo. Ale rano znowu to samo. Jeszcze dzisiaj znowu zaliczyłam dentystę to po tym stresie na fotelu zasnelam w domu jak dziecko :P

Wizek nie w moim stylu. Zakochalam sie w klasycznych i chyba nie ma takiego, który spodoba mi sie ze skrętnymi kolami :)

Ja zaczynam od poniedziałku poremontowe ogarnianie :P o ile mi brzuchol pozwoli...

Całkiem fajny wózek, dla mnie priorytet to dość duże koła i skrętne z przodu ale to akurat sprawa indywidualna bo mój mąż te skrętne zawsze sobie blokował. Ten ma dość duże i skrętne przednie więc ok.
Różyczynka jak u Ciebie?
Ja od rana dziś piorę,prasuję i sernik na zimno zrobiłam bo od wczoraj miałam ochotę.

Ja niestety też mam to samo, tzn. bardzo rzadko czuję ruchy. Lekarz jednak powiedział że wszystko jest ok i że każda ciąża to inny przypadek. Od 25 tygodnia kazał liczyć ruchy dla spokoju.

Dziewczyny co sądzicie o tym wózku (chicco Urban 2014):
http://www.chiccopolska.pl/ProdottiChicco/SchedaProdotto/tabid/2454/art/06079357950000/Default.aspx

z gondoli zmienia się w spacerówkę i jest bardzo lekki. Wyczytałam, że koła tylnie są z komorą powietrza. Czy to znaczy, że są pompowane? Myślicie, że się sprawdzi?

Maritka - spokojnie - ja ruszy malucha są dni, że czuję tylko wieczorem jak sie położę na płasko i tak mam od samego początku - rozmawiałam na ten temat wczoraj z lekarzem - powiedział, że czasami dzieciaki są mniej ruchliwe, spokojne i ruszają się bardziej delikatnie i nie ma w tym nic złego i duużo robi tez ułożenie.
NIGDY nie poczułam ze strony młodego nic niemiłęgo, jakieś okłądanie po pęcherzu?! nieee.. ja wrecz wyczekuje aż się ruszy i za każdym razem ciesze, że daje o sobie znać. także nie denerwuj sie

No to dobrze że lepiej troszkę. Mi jak się zbiera do wc tez czuję się tak dziwnie i mija jak się załatwię, pewnie jelita mają mniej miejsca i uciskają.

Nie. Zobaczę jutro co mi gin powie. Jak się załatwiłam brzuch mi prawie odpuścił, tylko na nerach mnie rwie cały czas tak jakbym się natyrała sporo za dużo. Brzuch mi nie twardnieje na szczęście. Chyba, ze by się pogorszyło to pojadę.

Rozyczynka i jak,jedziesz jednak na ip?

Rozyczynka ja też nie zastanawiałam się gdzie będę rodzić, bo na Redłowo mam 3 min drogi samochodem;P także po co mam kombinować
Ola współczuję cukrzycy, ale jak będziesz pod okiem lekarza to na pewno nic Wam nie będzie!

Ogólnie na Kilińskiego, ale do laboratorium i diabetologa dziś jechałam na kołobrzeską.

Ola a gdzie dokładnie chodzisz do ncm?

Ja jak zaczęłam plamić w ciąży, którą poroniłam jechałam bez skierowania i mnie przyjęli bez problemu. Myślę,że w ciąży można od razu, w Falcku chyba nawet nie ma ginekologa.

Jutro jadę do swojego lekarza. Poczekam jeszcze trochę, z nadzieją, że przejdzie... Jolcia a orientujesz się czy mogę jechać od razu do szpitala czy muszę dostać skierowanie ze Zrywu ;/

Na czczo miałam już wysoki poziom cukru- 128(norma to 60-99)
Po 2 godzinach od glukozy- 141(norma to poniżej 140 więc nie jest tak tragicznie).
Moja przychodnia to Nadmorskie Centrum Medyczne,mają dużo placówek: http://www.ncm.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=63

Mnie brzuch nie boli, ale za to mała się nie chce ruszać. I tak słabo ją czuję a dzisiaj to już w ogóle. ;-(
A w Gdańsku gdzie można rodzić w wodzie? Trzeba to zgłaszać wcześniej czy jak? Kto tak rodził i zdradzi jak to wygląda?

Może jedź na ip to sprawdzić, ja bym pojechała, lepiej dmuchać na zimne.

Jolcia he urodzisz w taksówce i dostaniesz złotą kartę z 90% znizki ;D
No niektóre są stworzone do rodzenia ;)

Awanturka - to dałaś mi do myślenia ;p Ale by się już dawno wydał ;p

Kurcze albo ja jestem jakaś jęcząca przewrażliwiona, albo już nie wiem co, łapie schizy. Boli Was brzuch tak miesiączkowo?. Mnie od rana i to dosyć mocno. Naczytałam się o bólach i niby takie są niebezpieczne. Wziełam nospę rano i po południu i nie pomogło ;/

Inne tematy z forum

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...