Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
aleksandry - 23.08

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-6-t528599,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

O to nie zazdroszczę. Mój cały czas praktycznie juz "porodowo" ;p jest ustawiony i mam spokój z pęcherzem, w ogólnym znaczeniu ciązowym ;p

moja jest aktywna jak leżę i jak zjem ale dosyć często daje o sobie znać :) Najbardziej chyba wieczorem jak idę spać. Jest odwrócona główką do góry a nogami w dół i czuć te ruchy bardzo nisko, na szyjce i na pęcherzu czasami.

W Wejherowie znieczulenia nie dają, dlatego wg się na nie nie nastawiam ;p

Wasze Robaczki też są aktywne przez 80% dnia?. Mój to tak cały czas wierzga, że nie mogę się do końca skupić ;p

zmartwilyscie mnie tymi 300 zl za sr ;(

Mamita jeśli chodzi o znieczulenie na Klinicznej to nie zawsze dostaje się na życzenie. Ja chciałam dostać, ale lekarz chyba z Warszawy jechał i nie zdążył, bo zaczęły mi się parte. Może wiedzieli, ze to drugi poród i im się nie opłacało dawać, bo wiedzieli, że szybko pójdzie. Pierwsze dziecko rodziłam ze znieczuleniem i powiem Wam, że nie a porównania. Ja teraz będę miała okazję dostać to chce!!! ;-)

na zaspie podobno 300zl za SR. A jeżeli chodzi o Kliniczna - refundacja jest na 10 miejsc takze graniczy z cudem zeby sie dostac, dodatkowo zrobili chyba kolejne 10 miejsc odpłatnych- 200zl.

magda30, a orientujesz się w jakiej kwocie i od ktorego tc można się zapisywać?
Trudno,jak chcę tam rodzić,to chyba najlepsze wyjście skorzystać z tamtejszej SR.
Poza tym na Kliniczną podobno cud się dostać na SR i też nie wiadomo,czy się załapie na miejsce z NFZ:(

Dziewczyny na zaspie sr tylko płatna nie dostali refundacji

Kia- z usg mam termin na 15 sierpnia,więc kto wie :-)
W razie czego,ta co najgłośniej się drze-to ja :D haha

Ja tez chodzę na Piecewską i do szkoły rodzenia tez się wybieram na zaspę. jeśli chodzi o znieczulenie to oni maja tam gaz, standard na wszystkich oddziałach położniczych w Europie, podobno pomaga.
PS to może się spotkamy:), bo mój termin to 9-10.08.14r
Także dzieli nas tydzień.

Kia-no to mamy tego samego prowadzącego;) Również chodzę na NFZ (na Piecewską) i jestem póki co b. zadowolona :)
Zamierzam też chodzić na SR na Zaspę,muszę się tylko dopytać od którego tc przyjmują.
Po ostatnich opiniach skłaniam się ku porodowi na Zaspie,choć trochę boję się braku możliwości znieczulenia... wolałabym się obyć bez niego,ale...To mój pierwszy poród i nie wiem jak zareaguję na taki rodzaj bólu ;) z drugiej strony,nie ja pierwsza i nie ostatnia :)
Może skuszę się na TENS,ale nie wiem,czy to coś w ogole pomaga.

Ja chodze do dr Szemryka na nfz, i do dr Matkowskiego prywatnie, obaj pracują na Zaspie.
Z dr Matkowskim znam się bardzo dobrze, i jeszcze przed zajściem w swoja ciąże rozmawiałam gdzie rodzic, bo moja przyjaciółka się zastanawiała, także z rozmowy wynikło, że wszyscy nasi znajomi < z branży medycznej> i ich rodziny rodziły na zaspie, więc mam sporo opinii, które przeważyły szale na rzecz zaspy, bo jeszcze rozważałam kliniczna, bo bardzo zależało mi na możliwości przebywania na sali meża, a teraz tam również jest to niemożliwe, więc zostaje przy zaspie.

Aga M. - dzięki za odp.nie ma sensu brać jednoosobowej,skoro tak...
W takim wypadku wolę mieć towarzystwo na sali,będziemy mogły nawzajem sobie pomagać i chociaż odezwać się będzie do kogo;)
Koleżanka mc temu rodziła na Klinicznej i mówi,że nie jest zadowolona,bo pomocy od połoznej nie miala prawie żadnej podczas porodu( rodziła nocą i w weekend)i później.

nawet na sali jednoosobowej odwiedzin nie ma . bezsensowne to, ale slyszlalam, ze tak jest.

Witaj Awanturka :)
Ja mam zamiar rodzić na Zaspie,albo na Klinicznej(obydwa szpitale mam nieopodal). Jednak im więcej opinii słysze/czytam tym bardziej mnie to przeraża;)Wiem,że gdziekolwiek nie trafie,to będzie bolało;) jednak najbardziej obawiam się na kogo trafię,czy będą to kompetentni i życzliwi ludzie.
Orientujecie sie czy na Klinicznej każda kobieta na życzenie dostanie znieczulenie? Nie wiem,czy je będę chciała,ale na pewno fajnie jest mieć taką możliwość,jeśli okaże się,że jest gorzej niż myślałam ;)
I czy jeśli zapłacę za 1osobową salę,to mąż będzie mógł być ze mną? Obawiam się,czy dam radę opiekować się sama maleństwem jeśli np. źle będę przechodzić poród i połóg.
Kia,a jaki dr prowadzi Twoją ciążę, bo też mam z Zaspy(Dr Szemryk ) :)

Witaj Awanturka :)
Ja będę rodzić na Klinicznej, rodziłam tam juz 3 razy, zawsze dobrze się tam czułam , ale także sentyment pozostał :D

Ja także zamierzam rodzic na zaspie, po pierwsze polecają mi ten szpital znajome mamy, a poza tym mam lekarza prowadzacego z tego szpitala.

Awantrka ja zamierzam rodzic na Zaspie,przewaznie dlatego ,ze mam pod nosem ;) no i rodzilam tam 11 lat temu i nie narzekam

Do mnie przemawiaja 2rzeczy jezeli chodzi o wybor szpitala: lepszy znany wrog niz nieznany rodzilam na klinicznej prawie 3lata temu no i maja znieczulenie:-) Slabo ze zamkneli sale poloznic dla odwiedzajacych nawet meza no ale to.nie hotel.i trzeba bedzie sobie samej poradzic.
Pogoda obrzydliwa ale my nadal chorzy i siedzimy w domu. W miedzy czasie rozpakowywanie i sortowanie kartonow z przeprowadzki. Ile my mamy rzeczy ale i ile juz wyrzucilam:-) jestem dzis belitosna i bez sentymentow! teraz padlam w sumie polozona sila przez meza bo brzuch zaczal mnie ciagnac. Pewnie przesadzilam jak zawsze:-(

Tym razem synek:) Mam już córkę prawie 5-latkę.
Dzięki za przyjęcie:)

Dziewczyny, czy któraś z Was planuje poród na Zaspie?
Bo widzę, że niektóre z Was już wybrały szpital, ale się nie dopatrzyłam zaspy. Czym się kierowałyście w wyborze szpitala? Bo wiem, że u każdej z nas co innego decyduje.

Inne tematy z forum

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??