Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-7-t530528,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Muminka rozumiem, że to Twoj mąż taki odważny był w kąpieli warsztatowej:):):) podziwiam, gratuluje:)
Ja tez na weselicho ide 24 maja, narazie kiecki nie kupuję, bo dopiero brzuch zaczyna sie pokazywac i nie mam bladego pojecia jak bede za ponad miesiac wygladac:P
Ja na szczescie oprocz tych kilku łapanek za brzuch, nawet jak go jeszcze nie mialam:P złośliwych tekstów nie słyszałam... ale myślę, że jak usłysze, to miłą nie będę:) taka juz moja natura:)

Ehhh taki już nasz ciężarówkowy los. Ja wiem, że będę miała z czym walczyć po ciąży, ale martwić tym będę się po ciąży. Teraz musimy robić wszystko dla naszych maleństw. A komentarze innych musimy puszczać mimo uszu!

Rozyczynka ale Ty jestes laska! :)
Te Twoje 11 kg to podejrzewam tylko uroku Ci dodalo.
Za to moje 13 kg przy wadze juz kolo setki to mozesz sobie wyobrazic. No ale wazylam juz w zyciu 126 kg wiec teraz to i tak pikus ze tak powiem... ;)
Cale zycie jestem grubas i nauczylam sie z tym zyc.

Dziewczyny pieknie wygladacie!

Sierpniowa i dobrze, że jesteś dumna;) każda ma brzuszek jaki ma i trzeba być z niego dumną;) nie da się zażyczyć sobie jaki chce się mieć;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie też czeka wesele na początku czerwca. Już czuję się jak ciężarówka,a co dodopiero za 2 miesiące ;) sukienkę kupię pewnie ma ostatnią chwile, bo na razie nie jestem w stanie przewidzieć swoich gabarytów ;)
Ja też zaliczam się do wiekszosci z dużym brzuszkiem i jestem z niego dumna :)

Rozyczynka śliczną masz figurę i brzuszek:)))))

http://zapodaj.net/f1d6b4c7dad34.jpg.html Muminka tu taka ja ;)
A te warsztaty bardzo owocne dla Ciebie były ;D

Ja na szczęście nie mam żadnego wesela. Byłam na zabawie na Sylwestra i niby to był koniec 3 mies a kondycji już nie było no i to była trzeźwa impreza ;p

Olcik dobreee!:D
Zastosuje na sasiadce kyoregos razu;)
Moja tesciowa za kazdym razem komentuje Noo przytylas...
W ogole ludzie nie maja za grosz wyczucia. Ja nie wiem gdzie sie wiekszosc chowala. Przeciez to odrobine kultury wystarczy miec.

Tak z innej beczki.
Dzisiaj odebralam wyniki glukozy i bylam na wizycie. Dwa tygodnie diety cukrzycowej i ponowne badanie. Ehh...

Mala rosnie pieknie, teraz wazy prawie 1,2 kg. Wszystko w normie.
Za 4 tygodnie usg doppler i znowu peknie 200 zl.

Ja juz teraz tylko czekam na swieta i meza w domu. Jeszcze tydzien.

Ja tez na wesele mam isc 21 czerwca, 150 km od domu. To juz 9 miesiac bedzie ciekawe czy tam dotre. A sukienke mam z poprzedniej ciazy na szczescie chociaz zastanawiam sie nad eleganckimi spodniami bo lydki mam ogromne juz teraz a co bedzie w czerwcu to az boje sie pomyslec;)

Milego popoludnia!

image
nasze zdobycze z warsztatów;)

Kia na to jest prosty sposob;-) kiedy ktos podchodzi i ooo jaki brzuszek po czym bez pytania ładuje na nieho swoje łapy, Ty z usmiechem mowisz ooo Ty tez masz;-) i odwzajemniasz lapanie za brzuch;-) wykorzystalam kilka razy i ludzie maja nauczke;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rozyczynka na zdjęcie Twojego brzucha się nie załapałam albo nie mogę odnaleźć;> a tam szczęściara;D
Ewik, Monika śliczne brzunie;)

Ja też mam wielki brzuch i w ogóle uważam, że jestem ogromna, ale moja mama i siostra cały czas mi powtarzają, że przecież jestem w ciąży i to normalne, że ma się brzuch i nie mam się przejmowa, wyglądam normalnie jak na mój stan.
Mnie za to denerwuje jak ktoś chce dotkać mojego brzuch , nie licząc męża to nie bardzo mi to odpowiada a jak są to jacyś obcy czy dalekie koleżanki to już w ogóle łapie mnie depresja.

Mnie jakoś te teksty nie rażą. Trochę bez sensu gadanie jednych, że brzuch duży, za dwa dni ktoś Ci powie, ze mały. I weź tu ich ogarnij ;) Bardziej wkurzają mnie pytania o imię. Bo go jeszcze nie ma i zaraz inni proponują swoje ;/ A co to mnie do cholery interesuje?!!! ;/ Jakoś jak dotykają mi brzuch też się nie szczególnie bulwersuję tylko jak coś robię, to muszę to przerwać i stać jak debil w bezruchu aż się nacieszą. No i przykładanie ucha mnie rozbraja (nie liczę tu mojego męża;p)

A propo "ciązy a nie diety" mówią, że przytyłaś a przy każdej lepszej okazji walą tekstami "musisz jeść teraz za dwoje", "No zjedz jeszcze, musisz się dobrze odżywiać" i wpychają tłuste kotlety ;D O matko!. ;)

Dzięki ;) Więc mu wszystkie raczej wyglądany tak samo z naszym bagażem ;) No oprócz Muminki ;D Tego to nie mogę przeżyć ;p SZCZĘŚCIARA ;D

no "życzliwość" ludzka nei zna granic.

Moj teść jak mnie zobaczył w ciąży (mieszka za granicą i nie widział mnie od ślbuu czyli z półtora roku wstecz) w ciągu pierwszych paru minut spotkania rzucił "ale poszłaś w biodrach" po czym "ile JUŻ przytyłąś?" ja, że 8kg a on "takkkk??? a wyglądasz na 2x tyle" albo "widać, że ejsteś w ciąży" ja "ale że co?" on "no te zmiany hormonalne na twarzy...."
dodam, że specjalniena spotkanie z nim się pomalowałam, a ciuchy ubrałam bardziej maskujące niż podkreślające ciążę.

także jestem przekonana, że jego nikt nie przebije.

Dziewczyny a brzuszki macie super :)
W końcu to ciąża a nie dieta! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na tej fotce widać mój ogrom :)
Fakt,że to był jeden z gorszych dni bo napuchłam jak ludzik Michellin i "siedzący" brzuch jest większy ale nie mam "stojącego" zdjecia aktualnego poza tymi samego roznegliżowanego brzucha ;)
http://zapodaj.net/ea604927b1ffb.jpg.html

Rozyczynka niekoniecznie - tak jak pisałam, w pierwszej ciąży przytyłam 30kg, teraz na pewno nie pobiję rekordu ;)

Monika K. Teraz mnie te teksty nie denerwują , jestem w ciąży a nie na wybiegu ;) Ale jak znowu 5dni po porodzie usłyszę od "życzliwych" ,że wyglądam jakbym jeszcze w ciąży była to się wnerwię nie na żarty ;)
To jest dopiero przegięcie. Wiem,że niektóre mają tak,że po powrocie ze szpitala wyglądają jakby były w spa a nie na porodówce ale ja do nich nie należę .

Sabbi u Nas też ostatnio burzliwie ;) a niby miały humorki minąć.

Monika K. ja nie dlugo zaczne gryzc.... chwilami sama w siebie nie wierze tak mna nosi! Oby tylko na malucha nie przeszlo bo 2 nerwusy w domu to moga nie dac rady.... czas sie ogarnac i wyjsc na spacer moze on pomoze mi sie rozladowac!

A tu macie mojego brzuchola:
http://zapodaj.net/0004682fbcb64.jpg.html
Tak trochę niewyjściowo jestem ubrana, jak to w wolny dzień :P

Rozyczynka brzuszek prześliczny :)
Apropos oceny wielkości brzuchów, to czy tylko mnie tak irytują komentarze wszystkich dokoła?
"O, ale Ci już brzuch urósł!" - A co, do cholery, miałam schudnąć w ciąży??
No i jedni - ale to mały masz brzuch jak na ten miesiąc, a drudzy - o to już dosyć duży masz ten brzuch jak na ten miesiąc. Nie dogodzisz :D
Mam ochotę wykrzyknąć: a odwalcie się wszyscy, to mój brzuch i mi się podoba! ;)
No i oczywiście to samo co u dziewczyn, które mają kolejne dziecko tej samej płci, jak mówię, że chłopak, to po prostu taki zawód w głosach słychać, że aż mnie to drażni. Ja w ogóle nerwowa jestem ;)

Co do warsztatów to też już w pierwszej godzinie myślałam, że nie usiedzę, a na dodatek co przerwa biegałam do toalety ;) Podejrzewam, że za dużo wody wypiłam i to dlatego, no ale jakoś suszyło mnie wczoraj :P

Ogólnie jestem zadowolona, choć dużo nowych rzeczy się nie dowiedziałam. Tylko to, że podobno dziecko w wieku 6 mcy nie powinno już w nocy pić mleka (to w ogóle jest wykonalne?? Mój syn miał 8mcy jak go odzwyczaiłam i to już wydawało mi się mistrzostwo:P) i po co jest ta rączka w fotelikach oprócz tego, że do przenoszenia ;) Chociaż chyba instynktownie nigdy jej nie składałam w aucie :)

A ja dziś wzięłam wolne z pracy i zaraz zabieram się za pisanie mojej pracy, jutro muszę zdać większą jej część a jestem w czarnej d**** z pisaniem :P

No czasu tyle co do weekendu z wysylka bo przed świętami poczta funkcjonuje jak funkcjonuje a sprzedawcy tez zawsze maja czas :/

Kochana ja juz mam 12kg na plusie. Kiedyś bylam okraglejsza ale teraz bije rekordy :P a to pierwszy Malec. Po trzecim skończę przy setce :D I nie zalamujcie mnie ze taki duży, bo caly czas licze, ze nie jest tak źle. Choć w porównaniu z Muminka jest tragicznie :D

Inne tematy z forum

angielski Early Stage (3 odpowiedzi)

Czy ktoś ma jakieś opinie o tej szkole językowej? Prowadzą zajęcia w szkołach.

gdzie tanie przybory szkolne i inne ? (7 odpowiedzi)

Witajcie, może ktoś orientuje się gdzie w trójmieście znajdę tanie przybory szkolne (zeszyty,...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (56 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...