Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-7-t530528,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Muminka rozumiem, że to Twoj mąż taki odważny był w kąpieli warsztatowej:):):) podziwiam, gratuluje:)
Ja tez na weselicho ide 24 maja, narazie kiecki nie kupuję, bo dopiero brzuch zaczyna sie pokazywac i nie mam bladego pojecia jak bede za ponad miesiac wygladac:P
Ja na szczescie oprocz tych kilku łapanek za brzuch, nawet jak go jeszcze nie mialam:P złośliwych tekstów nie słyszałam... ale myślę, że jak usłysze, to miłą nie będę:) taka juz moja natura:)

Ehhh taki już nasz ciężarówkowy los. Ja wiem, że będę miała z czym walczyć po ciąży, ale martwić tym będę się po ciąży. Teraz musimy robić wszystko dla naszych maleństw. A komentarze innych musimy puszczać mimo uszu!

Rozyczynka ale Ty jestes laska! :)
Te Twoje 11 kg to podejrzewam tylko uroku Ci dodalo.
Za to moje 13 kg przy wadze juz kolo setki to mozesz sobie wyobrazic. No ale wazylam juz w zyciu 126 kg wiec teraz to i tak pikus ze tak powiem... ;)
Cale zycie jestem grubas i nauczylam sie z tym zyc.

Dziewczyny pieknie wygladacie!

Sierpniowa i dobrze, że jesteś dumna;) każda ma brzuszek jaki ma i trzeba być z niego dumną;) nie da się zażyczyć sobie jaki chce się mieć;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie też czeka wesele na początku czerwca. Już czuję się jak ciężarówka,a co dodopiero za 2 miesiące ;) sukienkę kupię pewnie ma ostatnią chwile, bo na razie nie jestem w stanie przewidzieć swoich gabarytów ;)
Ja też zaliczam się do wiekszosci z dużym brzuszkiem i jestem z niego dumna :)

Rozyczynka śliczną masz figurę i brzuszek:)))))

http://zapodaj.net/f1d6b4c7dad34.jpg.html Muminka tu taka ja ;)
A te warsztaty bardzo owocne dla Ciebie były ;D

Ja na szczęście nie mam żadnego wesela. Byłam na zabawie na Sylwestra i niby to był koniec 3 mies a kondycji już nie było no i to była trzeźwa impreza ;p

Olcik dobreee!:D
Zastosuje na sasiadce kyoregos razu;)
Moja tesciowa za kazdym razem komentuje Noo przytylas...
W ogole ludzie nie maja za grosz wyczucia. Ja nie wiem gdzie sie wiekszosc chowala. Przeciez to odrobine kultury wystarczy miec.

Tak z innej beczki.
Dzisiaj odebralam wyniki glukozy i bylam na wizycie. Dwa tygodnie diety cukrzycowej i ponowne badanie. Ehh...

Mala rosnie pieknie, teraz wazy prawie 1,2 kg. Wszystko w normie.
Za 4 tygodnie usg doppler i znowu peknie 200 zl.

Ja juz teraz tylko czekam na swieta i meza w domu. Jeszcze tydzien.

Ja tez na wesele mam isc 21 czerwca, 150 km od domu. To juz 9 miesiac bedzie ciekawe czy tam dotre. A sukienke mam z poprzedniej ciazy na szczescie chociaz zastanawiam sie nad eleganckimi spodniami bo lydki mam ogromne juz teraz a co bedzie w czerwcu to az boje sie pomyslec;)

Milego popoludnia!

image
nasze zdobycze z warsztatów;)

Kia na to jest prosty sposob;-) kiedy ktos podchodzi i ooo jaki brzuszek po czym bez pytania ładuje na nieho swoje łapy, Ty z usmiechem mowisz ooo Ty tez masz;-) i odwzajemniasz lapanie za brzuch;-) wykorzystalam kilka razy i ludzie maja nauczke;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rozyczynka na zdjęcie Twojego brzucha się nie załapałam albo nie mogę odnaleźć;> a tam szczęściara;D
Ewik, Monika śliczne brzunie;)

Ja też mam wielki brzuch i w ogóle uważam, że jestem ogromna, ale moja mama i siostra cały czas mi powtarzają, że przecież jestem w ciąży i to normalne, że ma się brzuch i nie mam się przejmowa, wyglądam normalnie jak na mój stan.
Mnie za to denerwuje jak ktoś chce dotkać mojego brzuch , nie licząc męża to nie bardzo mi to odpowiada a jak są to jacyś obcy czy dalekie koleżanki to już w ogóle łapie mnie depresja.

Mnie jakoś te teksty nie rażą. Trochę bez sensu gadanie jednych, że brzuch duży, za dwa dni ktoś Ci powie, ze mały. I weź tu ich ogarnij ;) Bardziej wkurzają mnie pytania o imię. Bo go jeszcze nie ma i zaraz inni proponują swoje ;/ A co to mnie do cholery interesuje?!!! ;/ Jakoś jak dotykają mi brzuch też się nie szczególnie bulwersuję tylko jak coś robię, to muszę to przerwać i stać jak debil w bezruchu aż się nacieszą. No i przykładanie ucha mnie rozbraja (nie liczę tu mojego męża;p)

A propo "ciązy a nie diety" mówią, że przytyłaś a przy każdej lepszej okazji walą tekstami "musisz jeść teraz za dwoje", "No zjedz jeszcze, musisz się dobrze odżywiać" i wpychają tłuste kotlety ;D O matko!. ;)

Dzięki ;) Więc mu wszystkie raczej wyglądany tak samo z naszym bagażem ;) No oprócz Muminki ;D Tego to nie mogę przeżyć ;p SZCZĘŚCIARA ;D

no "życzliwość" ludzka nei zna granic.

Moj teść jak mnie zobaczył w ciąży (mieszka za granicą i nie widział mnie od ślbuu czyli z półtora roku wstecz) w ciągu pierwszych paru minut spotkania rzucił "ale poszłaś w biodrach" po czym "ile JUŻ przytyłąś?" ja, że 8kg a on "takkkk??? a wyglądasz na 2x tyle" albo "widać, że ejsteś w ciąży" ja "ale że co?" on "no te zmiany hormonalne na twarzy...."
dodam, że specjalniena spotkanie z nim się pomalowałam, a ciuchy ubrałam bardziej maskujące niż podkreślające ciążę.

także jestem przekonana, że jego nikt nie przebije.

Dziewczyny a brzuszki macie super :)
W końcu to ciąża a nie dieta! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na tej fotce widać mój ogrom :)
Fakt,że to był jeden z gorszych dni bo napuchłam jak ludzik Michellin i "siedzący" brzuch jest większy ale nie mam "stojącego" zdjecia aktualnego poza tymi samego roznegliżowanego brzucha ;)
http://zapodaj.net/ea604927b1ffb.jpg.html

Rozyczynka niekoniecznie - tak jak pisałam, w pierwszej ciąży przytyłam 30kg, teraz na pewno nie pobiję rekordu ;)

Monika K. Teraz mnie te teksty nie denerwują , jestem w ciąży a nie na wybiegu ;) Ale jak znowu 5dni po porodzie usłyszę od "życzliwych" ,że wyglądam jakbym jeszcze w ciąży była to się wnerwię nie na żarty ;)
To jest dopiero przegięcie. Wiem,że niektóre mają tak,że po powrocie ze szpitala wyglądają jakby były w spa a nie na porodówce ale ja do nich nie należę .

Sabbi u Nas też ostatnio burzliwie ;) a niby miały humorki minąć.

Monika K. ja nie dlugo zaczne gryzc.... chwilami sama w siebie nie wierze tak mna nosi! Oby tylko na malucha nie przeszlo bo 2 nerwusy w domu to moga nie dac rady.... czas sie ogarnac i wyjsc na spacer moze on pomoze mi sie rozladowac!

A tu macie mojego brzuchola:
http://zapodaj.net/0004682fbcb64.jpg.html
Tak trochę niewyjściowo jestem ubrana, jak to w wolny dzień :P

Rozyczynka brzuszek prześliczny :)
Apropos oceny wielkości brzuchów, to czy tylko mnie tak irytują komentarze wszystkich dokoła?
"O, ale Ci już brzuch urósł!" - A co, do cholery, miałam schudnąć w ciąży??
No i jedni - ale to mały masz brzuch jak na ten miesiąc, a drudzy - o to już dosyć duży masz ten brzuch jak na ten miesiąc. Nie dogodzisz :D
Mam ochotę wykrzyknąć: a odwalcie się wszyscy, to mój brzuch i mi się podoba! ;)
No i oczywiście to samo co u dziewczyn, które mają kolejne dziecko tej samej płci, jak mówię, że chłopak, to po prostu taki zawód w głosach słychać, że aż mnie to drażni. Ja w ogóle nerwowa jestem ;)

Co do warsztatów to też już w pierwszej godzinie myślałam, że nie usiedzę, a na dodatek co przerwa biegałam do toalety ;) Podejrzewam, że za dużo wody wypiłam i to dlatego, no ale jakoś suszyło mnie wczoraj :P

Ogólnie jestem zadowolona, choć dużo nowych rzeczy się nie dowiedziałam. Tylko to, że podobno dziecko w wieku 6 mcy nie powinno już w nocy pić mleka (to w ogóle jest wykonalne?? Mój syn miał 8mcy jak go odzwyczaiłam i to już wydawało mi się mistrzostwo:P) i po co jest ta rączka w fotelikach oprócz tego, że do przenoszenia ;) Chociaż chyba instynktownie nigdy jej nie składałam w aucie :)

A ja dziś wzięłam wolne z pracy i zaraz zabieram się za pisanie mojej pracy, jutro muszę zdać większą jej część a jestem w czarnej d**** z pisaniem :P

No czasu tyle co do weekendu z wysylka bo przed świętami poczta funkcjonuje jak funkcjonuje a sprzedawcy tez zawsze maja czas :/

Kochana ja juz mam 12kg na plusie. Kiedyś bylam okraglejsza ale teraz bije rekordy :P a to pierwszy Malec. Po trzecim skończę przy setce :D I nie zalamujcie mnie ze taki duży, bo caly czas licze, ze nie jest tak źle. Choć w porównaniu z Muminka jest tragicznie :D

Inne tematy z forum

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (60 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...

powiedzcie, że jeszcze będzie lepiej... (23 odpowiedzi)

Moje trzymiesięczne niemowlę właśnie skończyło płakać po ponad pół godzinie...Ono jest chore, ja...

angielski Early Stage (3 odpowiedzi)

Czy ktoś ma jakieś opinie o tej szkole językowej? Prowadzą zajęcia w szkołach.