Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-7-t530528,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Dawno się nie udzielałam na forum ale czytam Was regularnie. Teraz będziemy się urządzać bo planujemy przeprowadzkę do Gdańska i najprawdopodobniej nie będę rodziła w Redłowie.

Gratuluję poznanych płci maluszków:)

Rozczynka moja siostra ma do sprzedania sukienkę ciążową w zeszłym roku kupywała w happy mam i tylko raz miała na sobie:)
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/ubrania-i-dodatki/elegancka-sukienka-dla-kobiet-w-ciazy-ogl8149151.html

No to jest własnie ten problem, że założe tez sa pewnie ze 2-3 razy a niby nie jest "typowo" ciązowa ale teraz i tak kupię większą a później będzie za duża, bo cały czas liczę, że wrócę do starej wagi... Ostatnio też kupilam koszulę za większą. Ubrałam 2 razy a brzuch jest już na styk a w barkach szeroka jak diabli. Po ciązy na pewno jej nie założę, a teraz też pewnie niedługo będzie za mała ;/ A taka fajna jest ;p

Fajne te sukienki, szkoda,że takie ceny. Ja też ostatnio widziałam super bluzkę my tummy ale to był zwykły t-shirt z tym,że z dzidzią na brzuszku za prawie 80zł, choć jakość fajna. Stwierdziłam,że na 3 miesiące się nie opłaca a przecież nie będę go nosiła codziennie więc na kilka razy.

hej dziewczyny;) chciałam spytać, czy była któraś wczoraj na warsztatach w Gdyni?

Luna - sukienka świetna i przed ciążą bym sie nie zastanawiała albo gdybym nie przytyła tyle, ale niestety mój przyrost wagi nie pozwala na takie gładkie materiały. ;(

A nie mam nic szczególnego i z kolorem tez nie wybrzydzam ;p
ta jest fajna http://www.happymum.pl/sklep3/d479b,sukienki,2070-comfy_pudre_dress.html
lub
http://www.happymum.pl/sklep3/d589,sukienki,3703-magnetic_dress.html

Ale cena mi się nie podoba ;p

Aniu u nas w wątku (maj - czerwiec) też jest dziewczyna, która ma szew założony , bo szyjka jej się skróciła. ma leżeć i raz dziennie może sobie pozwolić na godzinną "aktywność" - ale to na pewno zależy od przypadku.

Teraz (po akcji z bliźniakami i zwlekaniu z CC) ja słyszałam, że bardzo szybko tną, jak coś się dzieje.
Mojej mamy przyjaciółki synowa teraz rodziła na Zaspie, to w 34 tygodniu właśnie coś sie zaczęło dziać i akcja za bardzo nie szła to po godzinie jak przyjechali do szpitala już malucha wyciągali przez CC.
Ogólnie niby Wojewódzki słynie z tego ze zwleka z CC, ale moja siostra miała tam dwie - obie przeprowadzne szybko i sprawnie (zależy na jakiego lekarza się trafi pewnie). Ale jeśli chodzi o wcześniejsze akcje, to nam np lekarz mój prowadzący powiedział, że gdyby cokolwiek zaczęło się dziać przed 36 tygodniem to mamy jechać na Zaspę, ewentualnie na kliniczną, ale mówił, że resztę szpitali mam odpuścić (Wojewódzki bo nie mają odpowiedniego sprzętu, a resztę bo za daleko).

Ja też jestem w 24 tygodniu, jutro zaczynam 25 i też się boję ale wierzę,że będzie dobrze. Dołącz do nas, w grupie raźniej. Odpoczywaj, bierz leki i będzie dobrze.

rozyczynka - nie wiem czego szukasz i w jakim kolorze, ale ja mam jakby co na sprzedaż taką:
http://naforum.zapodaj.net/images/137342bab30d.jpg

firmy Asos, nowa z metkami, za 70zł. Jakbyś była zainteresowana to się odezwij na priv - mogę przesłać więcej zdjęć.

Ogólnie sukienek dość dużo jest w HappyMum (rozne fasony i style) ale tam niestety trzeba liczyć około 200zł w górę za kieckę (mają ceny na stronie), chyba, że akurat jakiś model mają na wyprzedaży - na pewno warto obejrzeć, może akurat z outletu coś Ci wpadnie w oko :)

Dziekuję Ci Jolu za odpowiedź.

Skraca mi się szyjka, założyli mi szew.

Pierwszą ciążę donosiłam bez problemu (nawet musiałam mieć poród wywolywany), drugą ciążę poroniłam i musiałam być łyżeczkowana- 2 x w ciągu tygodnia, bo nie wszystko wyczyścili i byc może to nadwątliło szyjkę.

Mimo szwu dalej staram się leżeć bo się obawiam. Jestem dopiero w 24 tygodniu.
Rownież biorę luteinę i nospę regularnie.

Jakiś czas temu byłam na patalogii w Redlowie i tam dziewczyna zaczęła rodzić w 32 tc. Była szybka akcja-odrazu wzięli ją na CC, co mnie zaskoczyło (pozytywnie), bo myślałam, że będą kazać jej rodzić naturalnie w związku z tym parciem na porody sn.

Na szczęście z tego co wiem wszystko skończyło się ok.

Ania a co u Ciebie się dzieje? Ja później urodziłam córkę w 37 tygodniu, wszystko było ok choć w ciąży leżałam bo krwawiłam w pierwszym trymestrze. Teraz chodzę ale jestem pod kontrolą lekarza do 20 tygodnia co 2 teraz co 3 tygodnie, zawsze sprawdzamy szyjkę i łożysko i już ze 3 razy miałam wymaz, bo mój gin mówi,że właśnie bakterie czasami powodują przedwczesny poród. No i biorę luteinę i magnez, doraźnie nospę. Grunt,że jestem na chodzie bo mam teraz dziecko, które też potrzebuje mamy.

Tak urodziłam w 27 tygodniu. Dostałam skurczy i plamienia, pojechałam na ip do wojewódzkiego skąd mnie przewieźli karetką na kliczniczną ze względu na sprzęt dla wcześniaków. Tam mnie podłączyli do kroplówki i położyli na patologii. Nie zrobili cc a powinni, odeszły mi wody na łóżku, dziecko było już mocno niedotlenione i zmarło po 10 godzinach.

Orientuje się gdzie dostane jakieś fajnie i raczej młodziezowe sukienki ciążowe?. W święta idę na chrzciny i raczej moja nie nadaje sie dla hipciów ;) Oglądałam na prawdę sporo sukienek, ale albo sa babcine, albo kosztują z 150zł ;/ I jeśli stacjonarnie to raczej Na linii Wejherowo - Gdynia. ;)

evo sa super :) sama się nad nim długo zastanawiałam :)

A my fotelik tez aton 3 zamówiliśmy:)

Luna - kupiłam taki..
image
image
A fotelik cybex aton 3

image

Witam Dziewczyny,

poczytuje Was, ale nie mam odwagi dołączyć bo moja ciąża jest zagrozona przedwczesnym porodem...

Mam pytanie do JOLCI: doczytałam w poprzednich watkach, że Ciebie właśnie to spotkało- przedwczesny poród. I że nie zrobili cc. czy możesz mi napisać jaki to szpital?

wybacz jeśli odgrzebuje rany, ale nie mam kogo zapytać...a sama boję się przedwczesnego porodu.

Inspired - ja u Szulca prowadzę ciążę, chodziłam też do niego wcześniej przed ciążą w medicoverze i jak tylko go poznałam, to powiedziałam mężowi, że będzie to lekarz prowadzący naszą ciążę :)
Niestety rozwiązał umowę z medicoverem, a że był to początek ciąży to przeniosłam się do innego lekarza, bo stwierdziłam, ze po co mam płacić za coś co mam w pakiecie - ale bardzo szybciutko do niego wróciłam prywatnie :)
Stwierdziłam, że nie będę się stresować co wizytę :P I są to pieniążki wydane na mój komfort i zdrowie naszego dziecka.
A on jest wg mnie przemiły, dokładny, delikatny, pasuje mi personalnie, a jeśli chodzi o kontakt - co tu dużo mówić - odpisuje na smsy nawet w weekend! Zawsze wie, jak wchodze do gabinetu, że "to ja" - tj czyta kartę i historię, co niestety nie jest takie oczywiste u innych lekarzy.
A do tego robi "wykłady" zawsze mojemu mężowi - bardzo przystępnym męskim językiem :)

roksana - jaki wózek zamówiliście?

co do jazdy autem - beSafe fajna sprawa, ja dostałam akurat od siostry i od razu kazała mi w niem jeździć, żeby w razie czego, nawet bez brzucha, było bezpeiczniej. Teraz w większosci leżę, a samochodem jezdzae maks raz w tygodniu jak jade do lekarza czy cos.

ja zgagi nigdy nie miałam i mam głęboką nadzieję, że chociaż ta dolegliwość ciążowa mnie ominie :P

Ale ból spojenia łonowego to masakra....

heh, ja też moje prawko odgrzebuję (kurs zrobiłam 6 lat temu :P ) teraz tylko dodatkowe jazdy no i najgorsze - egzamin teoretyczny, w ogóle nie wiem, jak to ugryźć...

my mamy już chłopca i dziewczynkę, więc każda opcja była równie mile widziana, choć dziewczynkę Martysia chciała, była z nami na połówkowym i jak dr ogłosiła dziewczynkę Tysia powiedziała "no, miałam rację" ;) w czw może się potwierdzi, to listę zaktualizuję.
ciuchy i inne rzeczy też już wszystkie mamy, także na wózek sobie możemy pozwolić nowy, może laktator sobie tylko kupię (Medela Mini Electric mam zamiar) i oczywiście ciuszki dla frajdy, wiadomo ;)

z dolegliwości to łączę się z Wami w bólach jeśli chodzi o zgagę, na początku mi pół tabletki Rennie pomagało, teraz już całą, trochę pilnuję się z jedzeniem w sensie żeby zgagi nie mieć, bo na plusie mam ze 3kg, w sumie to też się rzadko ważę. Jeszcze mi ból w pachwinach dokucza i w spojeniu łonowym, przy każdym kroku właściwie, no i na schodach, więc ograniczam, choć mamy mieszkanie na 3 poziomach...

dobrej nocy :)

oo bedzie nas wiecej

Roksi ja jak wyjezdzalam na droge to słałam znajomym po trasie smsy, zeby siedzieli z dala od jezdni:)

To do zobaczeni a:D

Inspired byłam pierwszy raz ale zdecydowanie polecam. Profesjonalnie i bardzo miło. Mam innego lekarza prowadzącego ale chciałam pójść do kogoś kto pracuje w Swissmedzie. Szulc powiedział że śmiało mogę się do niego zgłaszać ale że spokojnie może moją ciążę nadal prowadzić moja pani doktor. Przejrzał wszystkie moje wyniki, zmierzył ciśnienie, sprawdził wagę, miałam badanie ginekologiczne i usg też w tym 3d :)

To widzimy się jutro na Warsztatach Kochane :))

Inne tematy z forum

Coś dziwnego..? Kilka czarnych włosów u dziecka (blondynki).. (32 odpowiedzi)

Dzisiaj zauważyłam u córki kilka włosów czarnych.. jakieś 10 (?) a jest naturalną jasną...

I klasa - tornister i piórnik jaki?? (20 odpowiedzi)

Możecie podpowiedzieć jakie tornistry sprawdziły się waszym dzieciom w I klasie?? Czy w I klasie...

Jakie zabawki edukacyjne polecacie? (32 odpowiedzi)

Chcę kupić jakieś zabaweczki Amelce ale nie mogę się zdecydować co jej kupić, za dużo tego...