Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-7-t530528,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Rikka a który tydzień?. Jak moja szwagierka w 7-8 mies (pamiętam, że mały ważył 1,4kg) chyba 33 tydz. miala szyjkę 2,4 i jej gin jej nic nie zalecił, prócz oszczędzania się. A w jakim szpitalu byłaś?.

hej dziewczyny, wczoraj wieczorem zaczal mi brzuch twardniec dość często i dzisiaj postanowiłam pojechać do szpitala. Zrobili mi KTG, lekarka zbadala też szyjkę, która ma 27,8 ale jest zamknięta. Powiedziała, że od długości 2,5 decydują się na zaszyie. Dostałam też luteinę, no-spę, magnez i d*phaston i nakaz bezwzględnego leżenia. Jak brzuch zacznie znowu tak często twardnieć mam wracać do szpitala. Troche się boję ale mam nadzieję, że dotrwamy do końca w domku.

Rozyczynka, ja też miałam podobną historię z wynikami badań moczu... I podobnie brałam mocz z pierwszego strumienia... Teraz już nauczyłam się prawidłowo pobierać mocz i wyniki mam już prawidłowe :)
Mnie też ostatnio strasznie dużo różnych bzdur się śni. Dziś w nocy miałam 3 sny o zupełnie różnej tematyce, wszystkie baardzo głupie...

Hej :)
Aleście się rozpisały ;) Ponad tydzień mnie nie było i mam teraz spore zaległości z forum.

rikaa z tą szyjka to lepiej dopytaj dokładnie lekarza. Ja niestety mam szyjkę, która skróciła mi się prawie 1 cm i muszę maksymalnie się oszczędzać. Na szczęscie jest twarda, nie ma potrzeby szwów, leki wystarczą, ale prawdopodobnie jak brzuch mi urośnie i dzidzia będzie większa to czeka mnie leżenie na ostatniej fazie ciąży.

Muszę się pochwalić, że poczyniłam pierwsze zakupy :) Mam już część ubranek, ręczniki z kapturkiem, kocyki, zamówiony wózek.

Dziewczyny, a macie jakieś doświadczenie z krwią pępowinową? Któraś pobierała dla swojego dziecka lub zamierza? My byliśmy nastawieni na zmagazynowanie, ale ostatnio nasłuchałam się tylu opinii, że to jest na etapie eksperymentów i już sama nie wiem...

Roksana na wstawałm o 4:30 do pracy i jakoś mi nie został ten nawyk ;P A szkoda, bo ile z dnia się ma. Ale ja nigdy nie byłam rannym ptaszkiem ;) A tak swoję drogą do budzika to Ciebie obudzą ptaszki a bardzo często zdarza się tak, że syrena strażacka meeeeega głośna mojego męża nie dobudzi mnie ani jego nawet po kilku próbach ;p

Ja tam bezsensosci nie mam..ale za to wczesnie wstaje..
jak w budziku meza zaciwierkaja ptaszki natychmiast sie budze, siusiu, musze zjesc 1 kanapke buszuje po necie i tak o 8 znow odpadam.. moze jakis nawyk sprzed zwolnienia jak sie budilam o 4.50 do pracy :)

No ja w ciągu dnia tez moglabym spac a spac. Czasami jak sie poloze "tylko na pól godzinki" to śpię cale popoludnie a wtedy dopiero jest czuwanie do 5 zazwyczaj aż mój wyjdzie do pracy :P A później śpię do 12 i kolko sie zamyka...

Rozyczynka ja też cierpię na bezsenność. Niestety tylko nocą bo dzień mogłabym przespać . Dobrze,że jutro Syncio ma wolne i zostajemy w domu :)

Tez mam taki w paseczki :D zaaaarabiste są!!!

A no bylam u mojego giną i tak właściwie te wyniki moczu to mam bardzo dobre heh bo te bakterie byly w osadzie moczu czy gdzieś tam i to jest przez to ze (jak to powiedział gin) oddalam pierwszy strumień moczu a oddaje sie środkowy :) i jakieś tam bakterie mogly sie zawieruszyc po drodze. :P

Ja oczywiscie jak zwykle nie mogę spac. No Maly musi trenować to swoje kung-fu bo jakze by inaczej :) Choć to chyba i tak lepsze od wczorajszego snu w którym meczylam sie z krojeniem schabu na kotlety. I wcale to nie byl lekki sen... Prawie mięsny horror :P

rikaa - mysle,z e gdyby byly jakies zagrozenie to by CI dal wyrazne wytyczne, albo skierowanie do szpitala, ale dla spokoju bym zadzownila do niego i się skonsultowała jednak.

a tak to lez sobie duzo na wszelki wypadek bo na pewno to nie zaszkodzi.

Ja bym tez zadzwoniła i dopytala.. Ja jak byłam teraz na wizycie to wszystko ok, ale w opisie czytam ze fald karkowy poszerzony :o:o normalnie padlam, dzwonilam i powiedział ze przeprasza ale nie wpisał NIE , także z jego strony pomyłka i mam przynieść na następna wizytę to usg i poprawi i w kompie i na wydruku.. Ehh.. Ale co sie najadlam strachu to sie najadlam..

No a dziś na sam koniec pojechaliśmy do H&M ale powiem Wam ze duzo przebrnych już tych Ciuszkow.. I mało co zostało..

Ale oczywiście sie na coś skusilam, skoro 20% jest .. :D
image

Chyba rzeczywiście zadzwonię do niego, strASZnie się boję, to dopiero 27 tydzień...

Ja co prawda nie wiem jak długa jest moja szyjka, ale ostatnio była długa ale brzuch mi twardnieje kilka razy dziennie i to jest normalne. A niestety z szyjką Ci nie pomogę.

rikka ciężko mi coś powiedzieć, bo to istotne, czy jest krótka po prostu, czy się skraca, w jakim tempie itp.

Masz zaufanie do swojego lekarza?

Mój to mi wszystko na bieżąco mówi, odpowiada na pytania i jest pod telefonem, jak nie odbiera to odpisuje na sms-y więc mam z nim stały kontakt. oszczędzaj się i może jak masz numer do niego to zadzwoń i się dopytaj, żeby wyjaśnić wątpliwości.

Ja mam też krótką ok 29mm a miałam na początku ok 32mm, cale szczęście zamknięta.Mogę chodzić ale mam się oszczędzać.Ja biorę luteinę, magnez a nospe doraźnie jak mi brzuch,twardnieje albo jak wiem że będę miała bardziej aktywny dzień.

Właśnie nie wiem... byłam 2 tygodnie temu, powiedział, że krotka ale nie powiedzial ile. Dzisiaj byłam na kontroli, to znowu powiedział, że krótka... teraz strasznie się martwię, badał mnie jedynie "ręcznie", nie robił usg dopochwowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

rikka - krótką tzn ile ma?
i czy się skróciła, czy po prostu jest krótka?

Jeśli się skróciła, to ważne ile i w jakim czasie.

Dziewczyny mam do was pytanie. Dzisiaj byłam u gina i powiedział mi, że mam krótką szyjkę macicy ale zamkniętą. Nie zalecił założenia szwu ani pessaru, stwierdził tylko, że sądzi, że "dotrzyma do 36 tygodnia", mam dużo leżeć. Czy powinnam się martwić? Twardnieje mi czasami brzuch, kazał brać no spe. Miała tak może któraś z was?

Ja dam sobie jednak uszyć powloczki na pościel i ochraniacze. Mam spiworek do spania i rożek wiec zobacze jak one zdaja egzamin i wtedy może kupie otulacz.

ja sie tak zabieram do zapisania sir do SR ze pewnie nie zdarzę :P

ja tez chce kupic kocyk Minky, mam juz rożek, zakupie jeden kocyk bawełniany i jeden taki grubszy.. aa no i spiworek sprobuje:) jak mi sie nie uda to pomysle o jakiejs poscieli ale narazie ją sobie odpuszczam.

Dzis na SR było o TENSach stosowanych podczas porodu.. dziwne to:/ jakos mnie nie przekonało:/

Inne tematy z forum

Jakie zabawki edukacyjne polecacie? (32 odpowiedzi)

Chcę kupić jakieś zabaweczki Amelce ale nie mogę się zdecydować co jej kupić, za dużo tego...

Ręczniki... Gdzie warto kupić aby nie zbankrutować? (22 odpowiedzi)

Witam, czeka mnie wymiana ręczników... no dobre z 10 sztuk. Poprzednie były z ikea i polskiej...

Przykurcz volkmanna (3 odpowiedzi)

Witam, czy miał ktoś problem z tego typu schorzeniem u 5-letniego dziecka i może się wypowiedzieć...