Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-7-t530528,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

A ja dzisiaj obudziłam się z bólem zęba i to boli ten, który leczę kanałowo , miał być zamykany za tydzień bo wszystko już ładnie wyczyszczone ale dzisiaj nei mogę go nawet językiem dotknąć ..
Ktoś wie o co chodzi ??

Afro piękne fotki !

My się umówiliśmy do Olszewskiej na 07.05 , z pierwszej ciąży mam cudne pamiątki z Jej gabinetu :) Teraz umówiłam się w 26tc bo zalezy Nam konkretnie na tym,żeby zobaczyć Dzidziola :) Połówkowe już przecież za mną :)

Co do łydek to mnie nie bolą ale puchną okropnie , czuję się jak balon .. A co to będzie latem ?!

Do Szkoły Rodzenia wybieram się na Wałową, jak wcześniej pisałam. Po świętach ide na pierwsze zajęcia.

rzadko narzekałam w pierwszej ciąży na jakieś dolegliwości bo ominęły mnie wymioty, nudności, ale miałam skurcze zwłaszcza łydek i to naprawdę bolące. Czasem potrafiłam spaść z łóżka, generalnie dziwne uczucie, noga robi się strasznie twarda, ostatniej nocy też miałam skurcz łydki.

To był jakoś przełom 24-25 i,powiedział ze to odpowiedni moment

hej kochane
jestem po glukozie, badanie wcale niestraszne, tylko niestety gorzej z kłuciem u mnie, bo pielęgniarki nie mogą trafić w żyły...;/ 7 razy aż byłam kłuta i ostatnie już na dłoni...;/

Ja też mam problem z bólem i obrzękiem łydek i mój gin polecił Lioton 1000 rano i wieczorem i diohespan max 1 tabl.

Ja mam nianie bez kamerki i żałuję że nie kupiłam z kamerą chociaż nie miałam wyboru bo tamta dostałam w prezencie :) często wieczorem w wakacje siedziałam na ogródku i Laura przez sen pisnela a ja do niej leciałam bo myślałam że się obudziła :)

SIerpniowa ja tak mam jak mi od czasu do czasu spuchną i wieczorem jest średnioo... Albo na zmianę pogody.

Ja chcę kupić nianię z kamerką bo mam teoretycznie 3 poziomowy dom i na pewno będę chodziła to do teściów to gdzieś tam więc będę widziała co mały robi.
Jakoś bezdechu się nie boję. Co prawda jak znajdę taką nianię z kamerką i kontrolą bezdechu to na pewno wybiorę taką o ile nie będzie kosztować tyle co małe auto ;p

Afro w 24 tyg byłaś u niego??

placiłam chyba 240 w cenie film z usg 2 zdjecia w formacie zdjec i normalny wydruk z usg

Hej dziewczyny! Chciałam się podzielić z Wami moją nową dolegliwością... Mianowicie ból łydek w nocy, nie daje mi spać. Nie są to skurcze, ale nogi są strasznie ciężkie i obolałe, nie daje mi to spać już od kilku nocy...
Czy któraś z Was ma może podobne doświadczenia?

No już po, jest na 100%dziewczynka sama wyraźnie widziałam pipke. Buzi nie widać i uwaga ma głowę i nogi na dole. Nogi zarzucone na głowę, twarzy nie było widać. Szyjka ok 29mm zamknięta i mam się oszczędzać.

To postawilas kropke nad i :) dzwonię sie umówić :)

Płaciliśmy 260? Co w cenie jest? Tylko samo usg?

Foto robione było u. Doeringa, bardzo sympatyczny lekarz

Trzymam kciuki za wszystkie co dzisiaj maja wizytę ;) ja na szczęście już za sobą :) i jestem spokojńiejsza :)

Miłego wtorku :)

kciukasy zaciśnięte Jolcia :)

Dziewczyny jadę na wizytę trzymajcie kciuki. Ale niewygodnie się siedzi w tej skmce:)

afro - ale czad! obie fotki!
Brzuszek masz śliczny a zdjęcie synka powalające!!! Gdzie robiłaś? Widać, że super sprzęt!

Jeśłi chodzi o problemy skórne (a mówią że to dziewczynki odbierają urodę!) to ja mam to samo. Tylko brałam prawie całą ciążę d*phaston i domniemałam, że to od niego (nigdy wcześniej nie miałam problemów). Teraz już nie biorę i jest trochę lepiej, ale dalej jestem z lekka wysypana i coś wyskakuje.
Ja sobie robię peelingi, staram się nie malować jak nie muszę (czyli większość czasu bo leżę w domu) i jest trochę lepiej.

Rozyczynka - ja się podpytam siostry o termometr bo zakupiła z rok temu i działa niezawodnie. Wiem, że kupowała taki jak mają w szpitalach i polecany przez lekarzy, może to któryś z ww modeli :) Jak będzie "później" to do niej zadzwonię :)

Jeśli chodzi o nianię to ja planuję zakupić nianię z monitorem oddechu Angelcare AC401 z dwoma płytkami.
WIdeo wydaje nam się zbędnym bajerem (mamy małe mieszkanie i de facto niania jest nam w domu zbędna, potrzebować będziemy jedynie na wyjazdy na działkę czy coś), ale za to na monitorze oddechu mi zależy - ja to z tych zeschizowanych - jak siedziałam kiedys z wtedy roczną siostrzenicą i ta spała to wisiałam z glową w wóżku i sprawdzałam czy oddycha, więc ze swoim maluchem to myślę, że w ogóle będę przewrażliwiona :)

No nie znalazlam... Wprawdzie trochę sie zniiechecilam tym szukaniem i zamówię juliette 3w1 i to tyle.

A ten Twój termometr fajny poręczny. Będę musiała go oblukac jutro :)

my mamy termometr identyczny jak Ty Agnieszka. Opinie niby ma różne, ale jesem z niego bardzo zadowolona, od przeszło 2-óch lat jest niezawodny. Podpatrzyłam jak byłam na Klinicznej, mieli identyczny model :)

niani nie używałam

mamy taki

http://www.hurt.com.pl/termometr-thermoflash-lx-26-visiomed,p8637.html z allegro, szybki pomiar wody, ciałka, powietrza, porowanlismy z takim do wody i wskazuja tak samo.

nianie mamy taką, za część punktów

http://www.payback.pl/pb/rewards/id/58518/index.html

a wózek retro znalazłas?

Inne tematy z forum

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (65 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Czy warto inwestować w drogie ubranka i zabawki dla dzieci ? (75 odpowiedzi)

witajcie Ostatnio w Dzień dobry TVN był temat: "Czy warto inwestować w drogie ubranka i zabawki...

ile potrafi wasze dziecko? 3 latka... (19 odpowiedzi)

Nasz Filip we wrzesniu skonczy 3 latka. Ale jego rowiesnicy w lipca i sierpnia potrafia duzo...