Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-7-t530528,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

A ja dzisiaj obudziłam się z bólem zęba i to boli ten, który leczę kanałowo , miał być zamykany za tydzień bo wszystko już ładnie wyczyszczone ale dzisiaj nei mogę go nawet językiem dotknąć ..
Ktoś wie o co chodzi ??

Afro piękne fotki !

My się umówiliśmy do Olszewskiej na 07.05 , z pierwszej ciąży mam cudne pamiątki z Jej gabinetu :) Teraz umówiłam się w 26tc bo zalezy Nam konkretnie na tym,żeby zobaczyć Dzidziola :) Połówkowe już przecież za mną :)

Co do łydek to mnie nie bolą ale puchną okropnie , czuję się jak balon .. A co to będzie latem ?!

Do Szkoły Rodzenia wybieram się na Wałową, jak wcześniej pisałam. Po świętach ide na pierwsze zajęcia.

rzadko narzekałam w pierwszej ciąży na jakieś dolegliwości bo ominęły mnie wymioty, nudności, ale miałam skurcze zwłaszcza łydek i to naprawdę bolące. Czasem potrafiłam spaść z łóżka, generalnie dziwne uczucie, noga robi się strasznie twarda, ostatniej nocy też miałam skurcz łydki.

To był jakoś przełom 24-25 i,powiedział ze to odpowiedni moment

hej kochane
jestem po glukozie, badanie wcale niestraszne, tylko niestety gorzej z kłuciem u mnie, bo pielęgniarki nie mogą trafić w żyły...;/ 7 razy aż byłam kłuta i ostatnie już na dłoni...;/

Ja też mam problem z bólem i obrzękiem łydek i mój gin polecił Lioton 1000 rano i wieczorem i diohespan max 1 tabl.

Ja mam nianie bez kamerki i żałuję że nie kupiłam z kamerą chociaż nie miałam wyboru bo tamta dostałam w prezencie :) często wieczorem w wakacje siedziałam na ogródku i Laura przez sen pisnela a ja do niej leciałam bo myślałam że się obudziła :)

SIerpniowa ja tak mam jak mi od czasu do czasu spuchną i wieczorem jest średnioo... Albo na zmianę pogody.

Ja chcę kupić nianię z kamerką bo mam teoretycznie 3 poziomowy dom i na pewno będę chodziła to do teściów to gdzieś tam więc będę widziała co mały robi.
Jakoś bezdechu się nie boję. Co prawda jak znajdę taką nianię z kamerką i kontrolą bezdechu to na pewno wybiorę taką o ile nie będzie kosztować tyle co małe auto ;p

Afro w 24 tyg byłaś u niego??

placiłam chyba 240 w cenie film z usg 2 zdjecia w formacie zdjec i normalny wydruk z usg

Hej dziewczyny! Chciałam się podzielić z Wami moją nową dolegliwością... Mianowicie ból łydek w nocy, nie daje mi spać. Nie są to skurcze, ale nogi są strasznie ciężkie i obolałe, nie daje mi to spać już od kilku nocy...
Czy któraś z Was ma może podobne doświadczenia?

No już po, jest na 100%dziewczynka sama wyraźnie widziałam pipke. Buzi nie widać i uwaga ma głowę i nogi na dole. Nogi zarzucone na głowę, twarzy nie było widać. Szyjka ok 29mm zamknięta i mam się oszczędzać.

To postawilas kropke nad i :) dzwonię sie umówić :)

Płaciliśmy 260? Co w cenie jest? Tylko samo usg?

Foto robione było u. Doeringa, bardzo sympatyczny lekarz

Trzymam kciuki za wszystkie co dzisiaj maja wizytę ;) ja na szczęście już za sobą :) i jestem spokojńiejsza :)

Miłego wtorku :)

kciukasy zaciśnięte Jolcia :)

Dziewczyny jadę na wizytę trzymajcie kciuki. Ale niewygodnie się siedzi w tej skmce:)

afro - ale czad! obie fotki!
Brzuszek masz śliczny a zdjęcie synka powalające!!! Gdzie robiłaś? Widać, że super sprzęt!

Jeśłi chodzi o problemy skórne (a mówią że to dziewczynki odbierają urodę!) to ja mam to samo. Tylko brałam prawie całą ciążę d*phaston i domniemałam, że to od niego (nigdy wcześniej nie miałam problemów). Teraz już nie biorę i jest trochę lepiej, ale dalej jestem z lekka wysypana i coś wyskakuje.
Ja sobie robię peelingi, staram się nie malować jak nie muszę (czyli większość czasu bo leżę w domu) i jest trochę lepiej.

Rozyczynka - ja się podpytam siostry o termometr bo zakupiła z rok temu i działa niezawodnie. Wiem, że kupowała taki jak mają w szpitalach i polecany przez lekarzy, może to któryś z ww modeli :) Jak będzie "później" to do niej zadzwonię :)

Jeśli chodzi o nianię to ja planuję zakupić nianię z monitorem oddechu Angelcare AC401 z dwoma płytkami.
WIdeo wydaje nam się zbędnym bajerem (mamy małe mieszkanie i de facto niania jest nam w domu zbędna, potrzebować będziemy jedynie na wyjazdy na działkę czy coś), ale za to na monitorze oddechu mi zależy - ja to z tych zeschizowanych - jak siedziałam kiedys z wtedy roczną siostrzenicą i ta spała to wisiałam z glową w wóżku i sprawdzałam czy oddycha, więc ze swoim maluchem to myślę, że w ogóle będę przewrażliwiona :)

No nie znalazlam... Wprawdzie trochę sie zniiechecilam tym szukaniem i zamówię juliette 3w1 i to tyle.

A ten Twój termometr fajny poręczny. Będę musiała go oblukac jutro :)

my mamy termometr identyczny jak Ty Agnieszka. Opinie niby ma różne, ale jesem z niego bardzo zadowolona, od przeszło 2-óch lat jest niezawodny. Podpatrzyłam jak byłam na Klinicznej, mieli identyczny model :)

niani nie używałam

mamy taki

http://www.hurt.com.pl/termometr-thermoflash-lx-26-visiomed,p8637.html z allegro, szybki pomiar wody, ciałka, powietrza, porowanlismy z takim do wody i wskazuja tak samo.

nianie mamy taką, za część punktów

http://www.payback.pl/pb/rewards/id/58518/index.html

a wózek retro znalazłas?

Inne tematy z forum

ekspres dolce gusto-krups - warto? (42 odpowiedzi)

ma ktos to cudo ? jaka kawka wychodzi?

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (3 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

jaki blender czy inny rozdrabniacz? (29 odpowiedzi)

Kochane, zastanawiam się nad zakupem czegoś co pozwoli mi zmiksować warzywka dla synka,...