Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku : http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-7-t530528,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.8 :)

Ale śliczne zdjęcie Malucha...! Mój to mi sie tak nie pokazał. A brzucho świetny ;) I masz taką ładna skórkę na nim.
Moj jest taki jakiś siny. Żadnego rozstępu nie mam ale nie wygląda to ciekawie...

Przygoda z plombą mega ;) Dobrze, ze Ci zrobili. Ja nie wiem nawet gdzie mogłabym pojechać na takie "dentystyczne pogotowie".
Niby cena za szybka usługę względna, ale ja płacę 50zł za plombę a ostatnio kanałowe wyszło mnie 2x30zł i teraz tylko plomba pewnie za 50zł więc i tak taniej ;p

Ale dostałam wieeeeelgaśna siatę z ciuchami. Jutro zaczynam pranie. ;D Mam nadzieję, że pogoda mi dopisze ;)

Nikt jeszcze nic nie powie o termometrach?.

Widziałam w weekend elektroniczną nianię z kamerką. Fantastyczna sprawa i muszę w taką zainwestować ;)

http://zapodaj.net/ffa969d78e591.jpg.html

http://zapodaj.net/d17d257b98914.jpg.html
w koncu znalazłam troche czasu jedno foto to moj ogromniasty brzuchol ;) drugie to moj synus z przed miesiaca ;))
ja mam pytanie odnosnie problemow ze skora,ale moja ;) wygladam gorzej niz dojewajaca nastolatka i nie umiem sobie z tym poradzic,macie jakies sposoby?

Ja głownie na dole czułam, ale dziś była odwrócona głowa do dołu.. :)

Dziewczyny nie uwierzycie co mi sie przytrafiło.. Wracalismy od ginekologa.. Pojechaliśmy do netto i miałam ochotę na frutelle.. I mówię do męża i przyjaciółki uważajcie na plomby, kiedyś mentos mi wyjął jedna.. I co... 5 minut pozniej wypadła mi plomba z mojego mleczaka!! Ktory już nigdy ńie bedzie stałym żebym.. Oczywiście w Pruszczu odeslali mnie z kwitkiem.. Strasznie nie miła Pani w recepcji Art Dentica - nie polecam.
No i pojechałam do Wrzeszcza do tego 24h.. I co szybko, sprawnie i 150 zł.. Więc w sumie nie tak złe.. Ale ułożyło mi w sumie.. Bo jakby ten ząb mi sie złamał to bym z prawej strońy już nie miała 5,6,7 - normalńie szczerbata..

JA tez mam wrażenie, że Maluch jest ułożony bocznie ;D Albo doskonali szpagat ;p

Ja czuję głównie pod prawym zebrem czasem pod lewym ale rzadziej :)

Ja też jutro mam wizytę, na szczęście rano:)Mam nadzieję że córka nadal jest córką. Ja czuję cały czas nisko na dole na szyjce i pęcherzu więc ma nogi na dole. Dokładnie w zeszla środę miała je u góry a wieczorem się obróciła bo czułam rozciąganie na całym brzuchu.

A ja jutro mam wizytę i ciekawe co tam u mojej córy słychać i czy się obróciła. Teraz kopie mnie głównie na boki i ciekawa jestem jak jest ułożona, bo mam nadzieje, że nie poprzecznie. ;-) A Wy gdzie odczuwacie głównie kopanie maluchów?

Co do termometru moge smialo Wam polecic Microlife NC100. Jest rewelacyjny, pomiar na czole w ciagu sekundy dokladny jak rteciowy kiedys sprawdzalam na.sobie:-) mierzy tez temperature powietrza, wody i mleka w butelce. Cenowo moze byc kolo 100zl. No i uzywamy go intensywnie 2rok i nic sie nie dzieje.

Robilam dzis.glukoze i nie zle mnie z.laboratorium medicoveru wystraszyli bo musialam wrocic i oddac 3 probke krwi bo wynik wyszedl im kosmiczny. Juz bylam pewna cukrzycy ciazowej:-) ale na szczescie jest ok nawet bardzo ok:-) to bylaby tragedia bo ja jestem z tych slodkolubnych nawet bardzo.
Bylam dzis w Akpolu na badaniu opini kobiet w ciazy odnosnie alcesoriow dla niemowlat. Nie dosc ze milo spedzone 2h, mozna bylo obejrzec butelki, smoczki itd bez opakowan to jeszcze dostalysmy zestaw startowy butelek tommy tippie:-)

Podpinam sie do pytania o termometr :)

Czytam tak o tej sukience i zrozumialam, ze to dla corki i przerazilam sie cena :D

fajne spodnie sa w h&m, ceny nizsze niz w kamamie (porownywalam jeansy).
Dziewczyny macie juz zakupione termometry bezdotykowe? jak tak, to jakie firmy polecacie?

Olcik cena naprawdę przyzwoita jak za sukienkę ciążową, super. Ja na święta kupiłam 2 bluzki w orsay i chciałam kupić eleganckie spodnie albo jakąś spódniczkę, byle nie jeansową bo taką już mam

Mamita, ja chodze na Kliniczna, bo tam chce rodzic ale na Zaspie podobno tez fajnie tylko refundacji chyba nie maja:/
Ja dziś sobie kupiłąm sukienke w KaMamie:) turkusowa:) jestem przeszczesliwa! fajna babka, powiedzialam ze chce do 150zl to mi nie wciskala na sile niczego drozszego i w sumie po rabacie rajstopy dostalam gratis:)

Polika86- znam ten ból :) Ja z ciast najbardziej lubie mięso ;) ale w tym roku musze jakiś sernik upiec i chyba zrobie blok czekoladowy,pierwszy raz.
Roksana Gratulacje :)

Poczyniliśmy już pierwsze zakupy dla naszej Małej Królewny. Mamy już wózek(używany-była okazja) ,ubranka,kocyki, a dzisiaj kupiłam butelki(zdecydowałam się na Lovi-koleżanka bardzo polecała).

W czerwcu chyba pojedziemy do Akpol i kupimy łóżeczko,przewijak,okrycia kąpielowe,pieluszki i inne "drobiazgi" :)
Jeszcze nigdy tak przyjemnie mi się nie wydawało pieniędzy :D haha

Drogie Mamy,czy któraś z Was chodzi już na szkołe rodzenia? Jeśli tak to gdzie? Ja chce sie zapisać na Zaspę, czy któraś z Was uczęszcza?

I wlasnie o ciasto sie martwie najbardziej:)dobrze pieke ale babki to ja jeszcze w zyciu nie robilam:) kupilam dzisiaj forme a w piatek albo sobote bede piekla. Trzymajta kciukasy ;)

No to teraz już chyba dziewczynką zostanie ;)

Ja ostatnio pierwszy raz robiłam imprezkę urodzinową i jakoś o dziwo mi się udało. Najlepsze jest to, ze zrobiłam tartę, która miała wys koło 1cm. Galaretka mi ściekła, truskawki się rozwaliły bo mrożone i generalnie wyglądała nieciekawie a była najlepszym daniem ;p

Moja mala dalej jest dziewczynka :)

Wazy 436 gram :)

I to nie cale 3 miesiace ;) ja dzisiaj jak co poniedzialek przypuscilam atak na pobliski lumpeks i mam kolejna porcje cudeniek :) sukieneczki to moja najwieksza slabosc:) juz nie moge sie doczekac jak bede mala w te wszystkie slodziaki ubierac:)

Do pupy zdecydowanie polecam bephanten. Leczy i zapobiega.u mnie nic innego nie zdalo egzaminu. Poza tym z kosmetykami polecam nie sugerowac sie firma a skladem bo wiele z nich ma praktycznie taki sam sklad a roznica w cenie ogromna. Nie ma tez sensu nastawiac sie od razu ze dziecko bedzie mialo wrazliwa skore. Chyba ze faktycznie jest problem nadwrazliwosci w rodzinie.

U mnie teraz odlozone przygotowania dzieciece a rozpoczete pdo swiat:) dzisiaj przyjechal rower dla mlodego w prezencie od zajaca:) czekam tylko na meza az wroci i go skreci. Powoli robie zakupy,czesc pomroze bo jak juz zjawi sie maz to nie bedzie czasu na zakupy.

W tym toku pierwszy raz robie sama swieta bo mama wyjezdza. Mam nadzieje ze jakos sobie poradze i maz mnie nie wygna ;)

Milego popoludnia dziewczyny:)

Muminka no z kosmetykami to jesteś ustawiona od A do Z chyba co?. ;)

Kurcze dziewczyny to już tylko 3 miesiąc... (mamy z lipca) ;D

Luna dzięki Ci za info;))
ja mam całą gamę kosmetyków z J&J, jak będą uczulać to zmienię;) jeszcze mam jeden kremik z ziajki;)

Inne tematy z forum

Catering na chrzciny?? (21 odpowiedzi)

czy moze ktoś by mi polecił jakiś dobry catering na chrzciny?? Pozdrawiam

ekspres dolce gusto-krups - warto? (42 odpowiedzi)

ma ktos to cudo ? jaka kawka wychodzi?

Jak dojechać do LuxMedu w Gdańsku? (3 odpowiedzi)

Podano mi adres Al. Zwycięstwa 49. Będę jechać kolejką i jak wysiądę na Stoczni do będzie ok? I...