Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-8-t534012,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

nom fajnie byłoby sie spotkac,coby było z kim chodzic potem na spacerki i obmawiac dzieciece kupki ;)))

A mi ostatnio wydaje się niewiarygodne że będę miała znów maleńkie dziecko :)

Można pomyśleć o jakimś spotkaniu póki jesteśmy na chodzie ;)

Rozyczynko ja tez sie zastanawiam, czy to opuchlizna, czy po prostu jestem już tak otłuszczona ;)

No o pietruszce to pierwszy raz slyszę, ale będę musiała spróbować bo nogi mi puchną po kolana. Chyba, ze jestem już tak gruba i tylko mi się wydaje ;D

Któraś proponowała wypad nad morze. JESTEM CHĘTNA ;D
A siedzialam 2h na slońcu przedwczoraj i się dość mocno przypiekłam... A kiedyś mogłam siedzieć caly dzień i się nie czerwieniłam... Och te dzieci ;p

Ja tez moge konkurowac bo u mnie ostatnio 13 na + a dzisiaj pewnie bedzie juz z 15... do konca ok 2 miesiecywiec skoncze podobnie jak w pierwszej ciazy.ok 21 na plusie.co zrobic... po porodzie bede walczyc! Dla pocieszenia moge powiedziec ze trzy dni po porodzie moja waga zmniejszyla sie o 12 kilo! Ale samo dziecko wazylo 5 kilo... zobaczymy jak bedzie tym raziem. Wiem jedynie ze mam zamiar wrocic szybko do wagi sprzed ciazy i zrobie to. :)

Dzisiaj w koncu kupilam meble do pokoju dla mlodego... przy nastepnej wyplacie farby i firanki:) w majowke chyba bedziemy malowanie ogarniac. Do konca maja chce zeby syn byl w nowym pokoju. Pozniej malowanie pokoju dla dzidzki. Meble odziedziczy po bracie:)

Wlasciwie wszystkie najkosztowniejsze zakupy za mna!

Teraz tylko kosmetyki pieluchy itp. Jakos to bedzie :)

ja jakims cudem sie zatrzymalam wagowo od 2 tygodni, narazie +6. a o tej pietruszce tez slyszalam ze pomaga:)

Luna dzięki za info,może wypróbuję choć w tej ciąży zupełnie na nic smaka nie mam ..

ewik u nas w wątku akurat dziewczyna napisała takie coś:
"Dziewczyny, na opuchnięte nogi idealny jest sok z zielonej pietruszki.
Miksuje się natkę pietruszki z wodą, cytryną i cukrem i wstawia do lodówki do ochłodzenia. Smakuje idealnie i przy tym idealnie działa na spuchnięte nogi, place...nac pietruszki wypłukuje nagromadzoną wodę w organizmie. Stosowałam to w pierwszej i teraz w tej ciaży to sotosuje więc polecam z czystym sumieniem."

ale nie próbowałam, różyczynka - my byśmy mogły konkurować wagowo spokojnie!
:)
tyjemy idealnie tak samo jeśli chodzi o poszczególne tygodnie :)

Kia żebym ja jeszcze cytrusy teraz lubiła ..
Ja rosnę jak w pierwszej ciąży i w biodrach i w nogach tylko brzuch nie jest piłką a rozlazły po całości ;) Pewnie dlatego,że młody poprzecznie ułożony.

Mój gin mówił żeby jeść grejpfruty na nadmiar wody w organizmie.
Moja waga też idzie jak burza do góry, ale poza brzuchem to na szczęście nic mi nie rośnie:)

Rowniez witam nowa mamusie :-)

Afro ja mam swja teorie, moje bluzki tez sie pokurczyly w praniu, ale u mnie to nie przez to, ze przytylam tylko przez twarda wode :-) :-). :-) ewentualne cos do proszkow obkurczajacego ddaja :-) . Dobrze, ze rzeczy meza i synka sie nie kurcza :-)

Rozyczynko ja w pierwszej ciąży tez biłam rekordy ;) Teraz powinnam przybierać rozsądniej ..

Dziewczyny macie jakiś pomysł,żeby się pozbyć nadmiaru wody ?
Ja wiem,że w ciąży się zbiera każdej przyszłej mamie ale ja po pierwszejc iąży zaczęłam strasznie wodę zbierać i od czasu do czasu musiałam brac furosemid. Teraz wiadomo,że wszelkie leki nie wchodzą w gre ale może coś do diety trzeba dodac albo odjąć ?

jesli jest jakas nagroda za najwieksza wage to Rozyczynko masz konkurencje w mojej postaci ;)))) kurde ja juz nie mam co na siebie włożyć ,wszystkie luzne tuniki z przed ciazy chyba skurczyły sie w praniu ;)))

Oj tam ja dalej zostaje rekordzistka +13 :P

A jak tam Wasze żelazo? Ja mam 21 a norma 120-50. Jutro sie wszystkiego dowiem na wizycie, ale fajnie wiedzieć szybciej :P

Jolcia ja do końca 4ego miesiąca przytyłam tylko 4kg a w pierwszej ciąży 14 więc myślałam,że teraz już tak przybierać nie będę a tu proszę .. Miesiąc czasu kolejne 4kg i nie chce stanąć w miejscu.

Aga_Kr ja niestety nie jestem mistrzem w dochodzeniu do formy , tyje za to wyśmienicie ;)

My właśnie wróciłyśmy z placu zabaw z Olą. Moja waga stanęła ostatnio w miejscu, mam 6-7 kg na plusie, z miesiąc temu szybko przybierałam, myślałam,że tak będzie dalej.

dziewczyny głowa do góry :) ważne aby maluchy były zdrowe, a my będziemy laski jak już weźmiemy sie za siebie po ciąży :)

Cześć Dziewczyny :)
Widzę ,że nie tylko mi dokucza słoneczna pogoda.
Dzisiaj już zaczęli straszyć mnie zatruciem ciążowym bo jestem okropnie opuchnięta. Ale poza wyglądem ludzika Michelin nie mam innych objawów, ciśnienie niskie, mocz ok. Tylko co ja zrobię za miesiąc , dwa?
Nic tylko sznur gruby przywiązać , żebym nie odleciała niczym balon !
Waga dzisiaj pokazała +10kg i odechciało mi się już wszytskiego na resztę dnia. Popadam chyba w depresję ciążową ;)

Karol jestes moja idolka pracowac do tego czasu 29tydzien.... my dzis pol dnia na plazy w Sobieszewie. Bylo cudnie,piekna pogoda, towarzystwo dla syna i mamy... ach wiecej takich wypadow! Ktoras chetna?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Karol, najwazniejsze ze juz wszystko dobrze:) a teraz masz czas dla siebie, wiec duzo odpoczywaj:)

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...