Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-8-t534012,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Luna ja właśnie tak przed ciążą nie miałam, teraz dopiero zauważyłam, że dekolt mam nierówny;/

ja tak miałam i przed ciążą, ale w ciąży to się zrobiło bardziej widoczne :)

Jolcia no raczej nie da rady pomylić;)
kurde ja zauważyłam, że jedną pierś mam mniejszą od drugiej;/ ktoraś też tak ma...?

Ja mam taki brzuch chyba nikt mi nie powie,że można go pomylić z nadwagą :)
image

Luna ja jestem ciekawa ile ja mam w pasie, jak na razie jeszcze nie mierzyłam;p a ludzie bywają podli, ale lepiej się tym nie przejmować, tylko właśnie śmiechem to zbyć;)

ale się uśmiałam z tym psem :D:D:D

jeśli chodzi o ustępujących ludzi to ja uważam, że to masakra (są oczywiście nieliczne wyjątki), kiedyś w tesco było z 40 osób do kasy i jedna kasa czynna, jakaś pani z obsługi na sklepie jak mnie zobaczyła mówi proszę podejść bez kolejki do kasy, więc idę, a tam 3 babki starsze na mnie z mordą że one też były w ciąży kiedyś i ich to nie obchodzi - masakra (dodam, że w koszyku miałam 2 cukinie, 3 ziemniaki i serek topiony) - gdyby nie to, że siku mi się chciało niemiłosiernie to bym pewnie nawet nie podeszła :P a asertywność w ciąży mam -10 :P

dzisiaj natomiast byłam na pobraniu krwi (na prawdę jestem już wielka - mam 114cm w pasie!)
to jak weszłam za winkiel gdzie jest punkt pobrań to baba wstała i stanęła pod drzwiami zasłaniając ostentacyjnie kartkę "kobiety w zaawansowanej ciąży przyjmowane są poza kolejnością" i mówi, że ona jest ostatnia i mogę być za nią :D

Monika no takie reakcje jak kasjerki są normalne ;D ja mam największą polewkę z ludzi z naszej rodzinnej wioski, Święta, miałam sukienkę, jak szłam do komunii wszystkie oczy na mnie, a tu psikus, nic nie widać;D

Rozyczynka w sumie byle czym się denerwuje, trzepnę się stopą w stół, sekunda i jestem czerwona i tak ze wszystkim;/

Ja mam podobnie jak Muminka, też dość nerwowa jestem i szybko się irytuję. Do tego dochodzi jeszcze płaczliwość, która ujawniła się w ostatnim czasie :D Ktoś coś nie tak do mnie powie, a ja już ryczę. Mój mąż ma ze mnie niezły ubaw, ale nic nie mogę na to poradzić. Ostatnio to sobie nawet bez żadnego powodu popłakałam, a co sobie będę żałować :D
Ja też się uśmiałam z tego szczekającego dziecka :D Dobrze, że najbliższego sąsiada mam jakieś 300m dalej to omijają nas takie akcje :D
Co do ustępowania miejsca to w sumie rzadko mam okazję do obserwacji, jedynie w sklepach ale tu to oczywiście trzeba swoje odstać. Często mam wrażenie, że ludzie po prostu udają, że nie widzą brzucha.
Jedynie kasjerka w biedronce (znam ją w sumie z widzenia ze szkoły) to mało zza kasy nie wypadła ostatnio, tak ją mój brzuch zainteresował :D

zes mnie rozbawiłas tym szczekaniem ;))))

Ja myślałam że oni mają jakiegoś pieska malego a to jednak dziecko. Moja córka też różne rzeczy wymyśla ale buszować 22-23to jej nie wolno a tym bardziej szczekać :)

Jolcia hahahaha wiem, nie powinnam się śmiać ale wyobraziłam sobie to szczekające dziecko ;) a bardziej Wasze zdziwienie ;)

Rozyczynko jedno gorsze od drugiego, inwalidztwa też nie lubie ;)

Ja dziś z Ola na placu zabaw a po obiedzie w lesie byłyśmy. Las mam pod oknem,doslownie kilka metrów.Ewik ja mam brzuch podobny a może nawet większy, zależy też w co się ubiorę ale nie da się go nie zauważyć lub pomylić z przejedzeniem.
Mój m wczoraj nareszcie umyl okna:)
Wkurzam się teraz bo mamy nowych sąsiadów, nie włączają głośno muzyki ale są strasznie hałaśliwi.Godzina 22 a ich dziecko udaje psa, to dziecko 3/4dnia codziennie szczeka, nie wiem czy to jest do końca normalne. Najgorsze jest to że mam ich za ścianą sypialni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Muminka a czemu się tak denerwujesz?.

Muminka no sząlu nie ma z tą opalenizną... MAm pięknie zaznaczoną bokserkę z szerokimi ramiączkami ;p

Ja się raczej "wstydzę" domagać się praw ciężarnych ;p Ale byłam z Skarbówce i tam są wszędzie kartki "cięzarne bez kolejki", ale stanelam ladnie na końcu. Podszedł ochroniarz i powiedział mi, ze mam wejść jako kolejna. Wszyscy to słyszeli. No to idę na początek, staję obok dziadka, który miał wchodzić a on spogląda kątem oka na mnie i na drzwi. Jak drzwi się otworzyły wystartował jak wyścigówka byle mnie nie przepuścić ;D Zaczełam się sama jak głupek tam śmiać. ;p

A w Auchanie raz mnie przepuścili, ale to była kasa dla ciężarnych i byłam chyba jedyna ;p tak w żadnym markecie mi się nie zdarzyło.

A jestem bardziej wypchana niż Ewik ;p zwłaszcza pod koniec dnia ;p

Koszenie trawy w ciąży jest świetne, jak się lubi to robić. Bo nie trzeba wynosić koszy z trawą, czego już nie lubię ;D

Ale wnerwia mnie straszne traktowanie mnie jak INWALIDY WOJENNEGO... Uh!.

Ewik no to widzę, że miałaś przygody;)
Polika ja jestem blada, słońce mnie w tym roku nie chwyta;P
Rozyczynka zazdroszczę opalenizny;))
Ja się martwię, bo byle o co się denerwuje jak jestem w ciąży, boje się, żeby na małym to się nie odbiło:(

Kobieta w ciazy trawe kosi... to musial byc uroczy widok;)

Ja właśnie wrócilam z działki ;) i ma tam taki zasięg, ze nie działa internet ;/
A propo opalania to ja jestem spalona na rękach i dekoldzie od samego koszenia trawy a co dopiero po opalaniu ;p

Ja nie powiem zlego slowa, mnie praktycznie zawsze puszcza,ustapia... wygladam jak prawdziwa wielka baba w ciazy wiec nie ma sie co dziwic. Ale fakt raczej starsze kobiety sa tymi ktore miejsca chca ustapic...

My mielismy mily weekend, wczoraj i dzisiaj bylam z mlodym na spacerze, dzisiaj dodatkowo maly piknik i wypad na lody wloskie :) teraz wylegujemy sie w domku. Mlody musi odpoczac przed jutrzejszym przedszkolem. Podobno ma byc piekna pogoda caly tydzien. Juz troche sie opalilam,jest szansa ze nie bede wygladala jak corka mlynarza przez cale lato:) szkoda tylko ze majowka ma byc z tylka. Teraz trzeba korzystac:)

Muminka to chyba złudzenie :P Rozlazła jestem bardzo :P
W pierwszej ciąży może 2 razy ustąpiono mi miejsca :)
Raz w Biedronce w trakcie upałów podeszłam sama bez kolejki bo było mi ciężko wystać a ludzi multum i Pani zadzwoniła po kierownika sklepu,żeby zdecydował co począć z ciężarną ! Łaskawie się zgodził,żeby mnie obsłużyła. heh ;)

Ewik bardzo ładna figura;) wszyscy wiemy jak to jest z tym ustępowaniem albo przepuszczaniem w kolejce...pozostawiają wiele do życzenia;))

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...